Gość: rena IP: 212.87.240.* 12.07.06, 13:25 Może ktoś sie orientuje czy używanie leku ANTIDRAL przeciw nadmiernemu poceniu sie jest zdrowe dla organizmu(piersi)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A-Layne Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:16 Używam antidralu, bo miałam taki problem...Mój schemat uzycia wygląda mniej więcej tak: antidral aplikuje najpierw 3 dni pod rząd na noc(rano trzeba go zmyć!!!)a następnie średnio raz na dwa tygodnie. Myślę,że przy tak rzadkim stosowaniu nie ma on jakiegoś bardzo negatywnego wpływu na zdrowie(mnie bynajmniej jak narazie nic nie jest) Powodzenia i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:08 Jeszcze ktoś używał antidralu i podzieli sie ze mna informacjami na jego temat. Próbuje ustalic czy jest szkodliwy dla zdrowia? Czy szkodliwe jest tamowanie wydzielania potu pod pachami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster Re: antidral-pocenie się IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:56 Inny rówież skuteczny środek przeciw poceniu się to ETIAXIL. Jest duzo droższy od Antidrala, ale przynajmmiej po nim nie szypie pod pachami. ETIAXIL: ok 50 zł ANTIDRAL: ok 15zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:15 Koleżanka opowiadała, że chirurg powiedział jej, że robi czsami zabiegi przecinania "czegoś" poniżej pachy, bo pot szuka innej drogi wyjścia i zbiera się poniżej. Antyperspirantu więc używam okazjonalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:15 Antyperspiranty nie moga byc az tak szkodliwe bo miliony ludzi na swiecie ich używa. Bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: antidral-pocenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:42 Niestety się mylisz. Na sympozjum dot. raka piersi (niestety nie potrafię już dzisiaj przywołać jego prawidłowej nazwy) właśnie antyperspiranty zostały wskazane jako czynnik zwiększający w znacznym stopniu ryzyko raka piersi! Antyperspirant blokuje wydalanie substancji, które kumulują się właśnie w okolicach piersi i powodują zmiany. Szkodliwy wpływ nie jest nagłośniony, gdyż dbają o to firmy kosmetyczne w trosce o swe olbrzymie dochody z tytułu antyperspirantów. ja używam antypersp. okazjonalnie - noszę wilgotne husteczki do higieny. Nie mam problemów ze znalezieniem warunków do ich użycia. Zdrowie mi ważniejsze - tym bardziej, zę w dzisiejszym czasach czynników zwiększajacych ryzyko zachorowania na raka piersi jest mnóstwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster Re: antidral-pocenie się IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:36 Ale każdy poci się mniej lub bardziej obficie. Tobie może wystarczyć husteczka, a inni męczą sie bo nawet antyperspiranty nie pomagaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: antidral-pocenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:22 Zgadza się. Mój psot skierowany btył do osób, które nie mają faktycznej potrzeby ciągłego smarowania się antyperspirantami, a to robią. Przestrzegałam przed niebezpiecznymi skutkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: antidral-pocenie się IP: 80.50.253.* 12.07.06, 19:11 Mój lekarz powiedział, że Antidral ma działanie lecznicze, a więc nie tylko hamuje wydzielanie potu, ale również długofalowo zmniejsza jego wydzielanie. Używam go od kilku lat i jestem zachwycona efektem. Kto miał problem z nadmierną potliwością, ten wie jak ogromny jest to problem. Antidral można również stosować na ręce i stopy. Tak jak ktoś wyżej napisał - stosuje się go na noc, wcierając CIENKĄ warstwą na umyte i osuszone konkretne części ciała. Jeżeli pojawia się zaczerwienienie, to dzień po użyciu preparatu należy posmarować je balsamem nawilżającym. Wraz z upływem czasu preparat stosuje się coraz rzadziej - w moim przypadku jest to obecnie 1 na dwa tygodnie, co w zupełności wystarcza. Mam nadzieję, że pomogłam, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:27 Bardzo ci dziękuje za post i pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madryt Re: antidral-pocenie się IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:38 uzywam Etiaxilu. na poczatku szczypalo jak ch... teraz jest lepiej. i skutecznie! pytalam znajomej onkolog o wplyw tego antyperspirantu na zagrozenie wystapienia raka piersi. powiedziala ze istnieje takie ryzyko. trzeba badac regularnie piersi. pozdrawiam wszystkich pocacych sie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:12 A co stosowac gdy bardzo poce sie na twarzy i glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madryt Re: antidral-pocenie się IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:30 to zazwyczaj wystepuje na tle nerwowym.. www.mydlandia.pl/forum/post-216.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: antidral-pocenie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:48 już są leki przeciw zawrotą głowy, poceniu, wymiotom. ciekawe kiedy bedą przci sraniu i sikaniu? niektórzy ludzie to są naprawde chorzy ale na głowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: antidral-pocenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:20 A zatem pozostaje ci tylko skakać z radości, żeś ty zdrów(a) jak rydz. Odpowiedz Link Zgłoś