Dodaj do ulubionych

Tragiczny weekend na drogach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:52
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: szcz Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.czestochowa.agora.pl 16.07.06, 22:24
      Owszem, Nakło leży bliżej Szczekocin niż Lelowa, ale to jeszcze gmina Lelów i
      - podobnie jak Lelów powiat częstochowski, a Szczekociny to już zawierciański.
    • Gość: fifon Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:32
      ten wypadek na lisincu byl pod moim domem.panda dachowala i lezala na boku a w
      srodku uwieziona kobieta z dziecmi.to straszny widok zwlazcza ze dziecko glosno
      plakalo ....
    • Gość: fuego na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko jezdza IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 00:22
      na ul.wreczyckiej juz bylo bardzo duzo tragicznych wypadkow nawieszchnia jezdni
      jest zniszczona a ruch jest bardzo duzy a wszyscy i tak zapierdzielaja okolo
      100 w dzien a noca to i do 200k/h co niektorzy sie rozpedzaja na tej ulicy
      powinny byc fotoradary
      • kierowfca Re: na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko j 17.07.06, 00:38
        Pokaż mi dziecko kogoś kto tam uderza 2 paczki... chyba spychaczem bo autem
        ciężko nawet stówkę.
        • Gość: AsTeRiX1986 Re: na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:54
          STOP PIRATOM DROGOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Robek Re: na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko j IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.07.06, 15:49
        Na ulicy Wręczyckiej największym problemem są kierowcy zamieszkujący na Lisińcu.
        To przede wszystkim oni wymuszają pierwszeństwo, włączając się do ruchu na
        Wręczyckiej. Nie obowiązują ich żadne przepisy - święte krowy. No i potem mamy
        tragedię - pani wyjeżdżała i nie ustąpiła. Oczywiście tragedia. Takich sytuacji
        na Wręczyckiej jest cała masa, na szczęście tylko niektóre kończą się tak
        tragicznie. STOP WARIATOM Z LISIŃCA!!!
    • teral59 Re: Tragiczny weekend na drogach 17.07.06, 08:21
      A może tak Wydział Ruchu Drogowego wraz pracownikami urzędu miejskiego
      sporządzą wykaz osób powodujących wypadki w konfrontacji z firmami prowadzącymi
      naukę jazdy i egzaminatorami przepuszczającymi tych tuzów kierownicy, którzy co
      rusz po otrzymaniu prawa jazdy powodują wypadki- bardzo ciekawy byłby taki
      ranking
    • Gość: yeny Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 80.54.169.* 17.07.06, 10:12
      Sprawa najechania rowerzysty w Osinach. Jako kierowca czasami jezdze droga na
      Poraj od strony Czestochowy po zmierzchu. Czesto spotykam po drodze
      nieoswietlonych rowerzystow. Model jest taki: czarny rower, ciemne ubranie, zero
      oswietlenia, zero odblaskow. Przy takim rowerzyscie najczesciej dopiero bardzo
      blisko katem oka kierowca zauwaza jakies migniecie (np. reka lub biala
      skarpetka) i po tym moze sie zorientowac ze ktos przed nim jedzie. Nie wiem skad
      sie bierze ta ignorancja cyklistow, przeciez juz paru z nich zginelo pod kolami
      samochodow.
    • Gość: Aga Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:46
      Płakać mi się chce... Ten wypadek z Fiatem Pandą, gdzie zostały ranne cztery
      osoby... Ta 11-letnia dziewczynka to moja koleżanka. Jeszcze wczoraj z nią
      rozmawiałam.. A teraz? Jest w szpitalu koło mojego domu w stanie krytycznym...
      w stanie śmierci... Drugie dziecko? Jej kuzynka, też moja koleżanka... Jedna
      kobieta... ciocia kuzynki. One są w dość dobrym stanie, pytałam, ale ona? Nie
      podam imienia to niesprawiedliwe... Nie wyobrażam sobuie, że ona może nie żyć.
      Proszę o jedno.... Módlcie się za nią......
      • Gość: Ann Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:54
        Wypadek w Blachowni- zginęła około 43-45-letnia kobieta, a nie 60., jak piszą-
        chyba, ze był jeszcze jeden wypadek, o którym nie wiem.
        • Gość: kika Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:11
          tak dużo młodsza kobieta,jutro pogrzeb:"(
        • redakcja_czestochowa Re: Tragiczny weekend na drogach 17.07.06, 18:35
          Gość portalu: Ann napisał(a):

> Wypadek w Blachowni- zginęła około 43-45-letnia kobieta, a nie 60., jak piszą-
          > chyba, ze był jeszcze jeden wypadek, o którym nie wiem.

Chodzi o ten wypadek, o którym pisze Ann. Niestety, w pierwotnym komunikacjie
          policji, który otrzymaliśmy w niedzielę znalazła się błędna informacja o wieku
          ofiary. W rzeczywistoiści kobieta miała 45 lat. Teraz na internetowej stronie
          Komendy Miejskiej Policji są już poprawione dane. My również poprawiliśmy je w
          wydaniu internetowym, ale - niestety - w wydaniu „papierowym” pozostał błąd.
      • Gość: marcin Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 62.29.160.* 17.07.06, 13:32
        Passat, jadący ul. Wręczycką, uderzył w wyjeżdżającego z ulicy podporządkowanej
        fiata pandę... Czyli mamusia 11-letniej dziewczynki wymusiła pierwszeństwo.
        Zapomniała bidula, że ma na pokładzie dziecko??? Rzeczywiście nie pozostaje nic
        innego jak modlić się za to dziecko, że ma taką mamę. Bo to ona jest
        odpowiedzialna, za to że dziecko znajduje się teraz w stanie krytycznym.
        • Gość: diwo Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:44
          Pomimo modernizacji widoczność na skrzyzowaniu jest nadal kiepska. Przy
          wyjeździe z Dobrzyńskiej słabo widoczni sa nadjeżdżający od strony Wręczycy, a
          przy wyjeździe z Białostockiej - nadjeżdżający od strony miasta. W obu
          wypadkach zasłaniają ich stojące na rogu domy. A ponieważ ci nadjeżdżajacy
          zazwyczaj 50km/h na liczniku nie mają o nieszczęscie nie jest trudno. Tak
          naprawdę sprawę załatwiło by dopiero jakieś małe rondko ale w Czestochowie
          rondo nie jest lubianym typem skrzyzowania...
        • Gość: Ismena Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 195.189.52.* 17.07.06, 14:52
          nie mama tylko ciotka...Matka siedzi w szpitalu, nie wiadomo, czy dziewczynka
          przezyje...
        • Gość: robert Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:51
          Niestety to nie mama jechała tylko ciocia , i zanim napiszesz jakieś
          oszczerstwo to najpierw to sprawdż
    • Gość: lala Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:55
      szok
    • Gość: mic Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:02
      ten na wreczyckiej...wyciagalem te dzieci z tej pandy.do tej pory jestem w
      szoku!ciesze sie ze ta dziewczynka zyje i mam nadzieje ze dojdzie do siebie.
      • Gość: diwo Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:14
        To było skrzyzowanie Wręczyckiej z jaką ulicą?
        • Gość: WALDEK Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 213.25.14.* 17.07.06, 13:32
          wreczycka-białostocka,wypadki na tym skrzyżowaniu zdazaly sie od lat,chociarz po
          moidernizacji nie słyszałem zeby było tam jakies wieksze bum,kogo jak kogo ale
          dzieci zal najbardziej,trzymajmy kciuki za ta małą
          • Gość: diwo Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:38
            Niestety, po modernizacji nadal "się dzieje"... Trochę rzadziej ale już parę
            wypadków od tego czasu było...
    • Gość: froniu na wreczyckiej to IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 18:19
      na wreczyckiej to i mnie sie zdarzylo z 3 razy okolo 180 jechac ale to bylo
      jakis czas temu. Po wypadku zmadrzalem i jak ktos mowi ze tu tyle ludzie nie
      jezdza to chyba w tej okolicy nie mieszka albo jaest naiwny
    • Gość: opop na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 18:24
      pare lat temu na wreczyckiej rozpedzony hiundai atos 150k/h uderzyl w mezczyzne
      byl to ojciec mojej znajomej a gosc w tym czasie przechodzil przez przejscie
      • Gość: gosc Re: na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:40
        na wreczyckiej to najwiekszym problemem jest nadmierna predkosc widocznosc jest
        slaba to fakt ale jak ktos zap.... (szybko jedzie) to trudno czasem o nie
        wymuszenie. dla tych ktorzy tak jezdza ta ulica to proponuje sobie raz wyjechac
        z ulicy dobrzynskiej lub bialostockiej moze wtedy wlaczy im sie jakas komorka
        (wyjasnienie dla nich komorka nie w sensie telefon)
        • Gość: m Re: na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 22:09
          Dzisiaj wieczorem też były wyścigi na Wręczyckiej. Predkość na pewno powyżej
          150. Oczekujemy zainteresowania policji.
          • kierowfca Re: na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec 17.07.06, 22:41
            To, że ktoś kogoś szybko wyprzedzał to jeszcze nie wyścigi, buahahahaha
            • Gość: stop piratom drog. ja tez to widzialem to bylo zapier.. powyzej 140 IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 22:51
    • Gość: Ktoś 11-letnia dziewczynka już nie żyje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 07:56
      Wczoraj dowiedziałam się, że ta 11-letnia dziewczynka nie żyje. To znaczy mózg
      jej umarł, a serce i inne narządy pracują dzięki urządzeniom. Rodzina opłakuje
      ją \, nie dziwię się. Ciocia ma połamaną miednice. Dość poważne... A drugie
      dziecko hmmm... Najpoważniejsze obrażenia to ZŁAMANY NOS. Trudno. Teraz to by
      tylko trzeba wierzyć w jakiś cud.
      Jeszcze niewiem czy ją odłączom
      • Gość: 12.12m Re: 11-letnia dziewczynka już nie żyje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:01
        dziewczynka nie zyje.jest klepsydra.(*).
        • Gość: gość Re: 11-letnia dziewczynka już nie żyje... IP: *.devs.futuro.pl 19.07.06, 15:20
          Pogrzeb w czwartek o godz.16.00 na Cmentarzu Komunalnym. Zmam Rodziców
          tragicznie zmarłej dziewczynki. Straszna tragedia. Wyrazy współczucia!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka