Gość: Ivory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szcz Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.czestochowa.agora.pl 16.07.06, 22:24 Owszem, Nakło leży bliżej Szczekocin niż Lelowa, ale to jeszcze gmina Lelów i - podobnie jak Lelów powiat częstochowski, a Szczekociny to już zawierciański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifon Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:32 ten wypadek na lisincu byl pod moim domem.panda dachowala i lezala na boku a w srodku uwieziona kobieta z dziecmi.to straszny widok zwlazcza ze dziecko glosno plakalo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuego na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko jezdza IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 00:22 na ul.wreczyckiej juz bylo bardzo duzo tragicznych wypadkow nawieszchnia jezdni jest zniszczona a ruch jest bardzo duzy a wszyscy i tak zapierdzielaja okolo 100 w dzien a noca to i do 200k/h co niektorzy sie rozpedzaja na tej ulicy powinny byc fotoradary Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko j 17.07.06, 00:38 Pokaż mi dziecko kogoś kto tam uderza 2 paczki... chyba spychaczem bo autem ciężko nawet stówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsTeRiX1986 Re: na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:54 STOP PIRATOM DROGOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: na ul. wreczyckiej prawie wszyscy za szybko j IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.07.06, 15:49 Na ulicy Wręczyckiej największym problemem są kierowcy zamieszkujący na Lisińcu. To przede wszystkim oni wymuszają pierwszeństwo, włączając się do ruchu na Wręczyckiej. Nie obowiązują ich żadne przepisy - święte krowy. No i potem mamy tragedię - pani wyjeżdżała i nie ustąpiła. Oczywiście tragedia. Takich sytuacji na Wręczyckiej jest cała masa, na szczęście tylko niektóre kończą się tak tragicznie. STOP WARIATOM Z LISIŃCA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teral59 Re: Tragiczny weekend na drogach 17.07.06, 08:21 A może tak Wydział Ruchu Drogowego wraz pracownikami urzędu miejskiego sporządzą wykaz osób powodujących wypadki w konfrontacji z firmami prowadzącymi naukę jazdy i egzaminatorami przepuszczającymi tych tuzów kierownicy, którzy co rusz po otrzymaniu prawa jazdy powodują wypadki- bardzo ciekawy byłby taki ranking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeny Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 80.54.169.* 17.07.06, 10:12 Sprawa najechania rowerzysty w Osinach. Jako kierowca czasami jezdze droga na Poraj od strony Czestochowy po zmierzchu. Czesto spotykam po drodze nieoswietlonych rowerzystow. Model jest taki: czarny rower, ciemne ubranie, zero oswietlenia, zero odblaskow. Przy takim rowerzyscie najczesciej dopiero bardzo blisko katem oka kierowca zauwaza jakies migniecie (np. reka lub biala skarpetka) i po tym moze sie zorientowac ze ktos przed nim jedzie. Nie wiem skad sie bierze ta ignorancja cyklistow, przeciez juz paru z nich zginelo pod kolami samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:46 Płakać mi się chce... Ten wypadek z Fiatem Pandą, gdzie zostały ranne cztery osoby... Ta 11-letnia dziewczynka to moja koleżanka. Jeszcze wczoraj z nią rozmawiałam.. A teraz? Jest w szpitalu koło mojego domu w stanie krytycznym... w stanie śmierci... Drugie dziecko? Jej kuzynka, też moja koleżanka... Jedna kobieta... ciocia kuzynki. One są w dość dobrym stanie, pytałam, ale ona? Nie podam imienia to niesprawiedliwe... Nie wyobrażam sobuie, że ona może nie żyć. Proszę o jedno.... Módlcie się za nią...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:54 Wypadek w Blachowni- zginęła około 43-45-letnia kobieta, a nie 60., jak piszą- chyba, ze był jeszcze jeden wypadek, o którym nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:11 tak dużo młodsza kobieta,jutro pogrzeb:"( Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Tragiczny weekend na drogach 17.07.06, 18:35 Gość portalu: Ann napisał(a): > Wypadek w Blachowni- zginęła około 43-45-letnia kobieta, a nie 60., jak piszą- > chyba, ze był jeszcze jeden wypadek, o którym nie wiem. Chodzi o ten wypadek, o którym pisze Ann. Niestety, w pierwotnym komunikacjie policji, który otrzymaliśmy w niedzielę znalazła się błędna informacja o wieku ofiary. W rzeczywistoiści kobieta miała 45 lat. Teraz na internetowej stronie Komendy Miejskiej Policji są już poprawione dane. My również poprawiliśmy je w wydaniu internetowym, ale - niestety - w wydaniu „papierowym” pozostał błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 62.29.160.* 17.07.06, 13:32 Passat, jadący ul. Wręczycką, uderzył w wyjeżdżającego z ulicy podporządkowanej fiata pandę... Czyli mamusia 11-letniej dziewczynki wymusiła pierwszeństwo. Zapomniała bidula, że ma na pokładzie dziecko??? Rzeczywiście nie pozostaje nic innego jak modlić się za to dziecko, że ma taką mamę. Bo to ona jest odpowiedzialna, za to że dziecko znajduje się teraz w stanie krytycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:44 Pomimo modernizacji widoczność na skrzyzowaniu jest nadal kiepska. Przy wyjeździe z Dobrzyńskiej słabo widoczni sa nadjeżdżający od strony Wręczycy, a przy wyjeździe z Białostockiej - nadjeżdżający od strony miasta. W obu wypadkach zasłaniają ich stojące na rogu domy. A ponieważ ci nadjeżdżajacy zazwyczaj 50km/h na liczniku nie mają o nieszczęscie nie jest trudno. Tak naprawdę sprawę załatwiło by dopiero jakieś małe rondko ale w Czestochowie rondo nie jest lubianym typem skrzyzowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismena Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 195.189.52.* 17.07.06, 14:52 nie mama tylko ciotka...Matka siedzi w szpitalu, nie wiadomo, czy dziewczynka przezyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:51 Niestety to nie mama jechała tylko ciocia , i zanim napiszesz jakieś oszczerstwo to najpierw to sprawdż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:55 szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:02 ten na wreczyckiej...wyciagalem te dzieci z tej pandy.do tej pory jestem w szoku!ciesze sie ze ta dziewczynka zyje i mam nadzieje ze dojdzie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:14 To było skrzyzowanie Wręczyckiej z jaką ulicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALDEK Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 213.25.14.* 17.07.06, 13:32 wreczycka-białostocka,wypadki na tym skrzyżowaniu zdazaly sie od lat,chociarz po moidernizacji nie słyszałem zeby było tam jakies wieksze bum,kogo jak kogo ale dzieci zal najbardziej,trzymajmy kciuki za ta małą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:38 Niestety, po modernizacji nadal "się dzieje"... Trochę rzadziej ale już parę wypadków od tego czasu było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: froniu na wreczyckiej to IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 18:19 na wreczyckiej to i mnie sie zdarzylo z 3 razy okolo 180 jechac ale to bylo jakis czas temu. Po wypadku zmadrzalem i jak ktos mowi ze tu tyle ludzie nie jezdza to chyba w tej okolicy nie mieszka albo jaest naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opop na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 18:24 pare lat temu na wreczyckiej rozpedzony hiundai atos 150k/h uderzyl w mezczyzne byl to ojciec mojej znajomej a gosc w tym czasie przechodzil przez przejscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:40 na wreczyckiej to najwiekszym problemem jest nadmierna predkosc widocznosc jest slaba to fakt ale jak ktos zap.... (szybko jedzie) to trudno czasem o nie wymuszenie. dla tych ktorzy tak jezdza ta ulica to proponuje sobie raz wyjechac z ulicy dobrzynskiej lub bialostockiej moze wtedy wlaczy im sie jakas komorka (wyjasnienie dla nich komorka nie w sensie telefon) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 22:09 Dzisiaj wieczorem też były wyścigi na Wręczyckiej. Predkość na pewno powyżej 150. Oczekujemy zainteresowania policji. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: na wreczyckiej zginol mojej znajomej ojciec 17.07.06, 22:41 To, że ktoś kogoś szybko wyprzedzał to jeszcze nie wyścigi, buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop piratom drog. ja tez to widzialem to bylo zapier.. powyzej 140 IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś 11-letnia dziewczynka już nie żyje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 07:56 Wczoraj dowiedziałam się, że ta 11-letnia dziewczynka nie żyje. To znaczy mózg jej umarł, a serce i inne narządy pracują dzięki urządzeniom. Rodzina opłakuje ją \, nie dziwię się. Ciocia ma połamaną miednice. Dość poważne... A drugie dziecko hmmm... Najpoważniejsze obrażenia to ZŁAMANY NOS. Trudno. Teraz to by tylko trzeba wierzyć w jakiś cud. Jeszcze niewiem czy ją odłączom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: 11-letnia dziewczynka już nie żyje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:01 dziewczynka nie zyje.jest klepsydra.(*). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 11-letnia dziewczynka już nie żyje... IP: *.devs.futuro.pl 19.07.06, 15:20 Pogrzeb w czwartek o godz.16.00 na Cmentarzu Komunalnym. Zmam Rodziców tragicznie zmarłej dziewczynki. Straszna tragedia. Wyrazy współczucia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś