IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:00
hej mam zamiar studiowac na AJD zaocznie pedagogike co prawda ale chcialabym
wiedziec cos wiecej jak jest i td.. nie jestem z tąd wiec niewiele wiem a
moze bedzie to czytal ktos kto również sie tam wybiera byla bym wdzieczna za
każdą informacje papa
Obserwuj wątek
    • Gość: romek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:01
      AJD to jedna z najlepszych uczeli w kraju
      • Gość: lukasz Re: AJD IP: *.pool.mediaWays.net 14.08.06, 13:56
        Gratuluje poczucia humoru :).
    • Gość: hm... Re: AJD IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 20.07.06, 14:02
      Proponuję najpierw postudiować ortografię. Bo "stąd" można wylecieć...
    • Gość: me Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:02
      roboty jest, ale nie zawsze, no i trzeba uważać na 3XG
      • Gość: bi bi Re: AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:15
        Ja tam studjowalam na pierwszym roku zaocznie obecnie jestem na dziennych jak
        widac da sie przeniesc w druga strone:).
        Ten nademna ma racje uwaga na 3XG bo to one sa najgorsze no i moze jeszcze
        historia wychowania:D <SZCZ> ale ogolnie powiem ci ze nie jest zle wydaje mi
        sie ze nawet mneijsze wymagania niz od dizennych i czasem lepij sa oceniani w
        koncu palca za to nie przemeczalalm sie tam no chyba ze przy sesji ale to
        wiadomo :) pozdro
    • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:17
      hej mam zamiar studiować na AJD zaocznie pedagogikę co prawda ale chciałabym
      wiedzieć cos więcej jak jest i itd.. nie jestem z stąd wiec niewiele wiem a
      może będzie to czytał ktoś kto również się tam wybiera była bym wdzięczna za
      każdą informacje papa
      teraz ci pasuje mam nadzieje ze tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • cinek8777 Re: AJD 20.07.06, 14:20
        jeszcze bez ,,z" i bedzie git
        • jakubisia Re: AJD 20.07.06, 20:48
          jestem na 4 roku i sądzę że nie jest aż tak żle,wiadomo zawsze znajdzie się
          jakiś zwariowany wykładowca no ale wszędzie tak jest ,ogólnie można
          wytrzymać,oby do sesji a potem to już luzik ,zgodzę się z opinią o SZCZ i o
          historii wychowania
          • manaro Re: AJD 22.07.06, 10:37
            a ja mam inne zdanie o tej histirii wychowania i o tej pani doktor. to prawda
            ze zajecia sa specyficzne i czsem ciezko sie na nich odnalezc ale jesli chodzi
            o egzamin to wystarczy sie tylko nauczyc i juz nie jest z nia zle jak widzi ze
            umiesz nawet jest mila, a z nauka historii t o chyba nikt nie ma problemow.
            wszyscy narzekaja a wynika to z tego ze sie nie ucza. a co do glownego watku
            tematu to radze ci czytac to o co prosza wykladowcy a nie korzystac z notatek
            innych (np. ze starszych lat) bo wtedt latweij ci bedzie zrozumiec o co prosza
            wykladowcy i nie bedziesz miala problemow z tym o co im chodzi. pozdrowienia i
            powodzenia
          • Gość: Petunia Re: AJD IP: *.wroclaw.mm.pl 22.08.06, 21:07
            Co wy chcecie od Pani Szczygieł ?? Jest bardzo fajna
        • Gość: studentka DO BIBI -wazne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:05
          Droga Bibi,prosze Cie powiedz,w jaki sposob udalo Ci sietego dokonac? Ja
          studiuje zaocznie historie.W ubieglym roku usilowalam przeniesc sie na studia
          dzienne-byly rozmowy z dziekanem, prodziekanem, duzo obietnic itd., ale
          niestety-na tym koniec. W tym roku postanowilam od nowa zlozyc papiery.Przez te
          kilka dni,ktore pozostaly do ogloszenia listy przyjetych trzeba byc dobrej
          mysli,bo ponoc nadzieja zawsze umiera ostatnia,choc przyznam,iz przestalam juz
          wierzyc,ze sie uda.

Wsztskich "uprzejmych" prosze,by darowali sobie komentarzy typu "Trzeba bylo
          sie uczyc", albo "Na dziennych nie ma miejsca dla nieukow", bo to stek bzdur.
          Uczelnia nie przeprowadzala egzaminow wstepnych,a konkurs swiadectw,wskutek
          czego na dzienne czesto dostaly sie osoby slabsze,ale z lepszymi ocenami na
          swaidectwie. Jak to mozliwe? Po prostu szkoly srednie reprezentuja rozny poziom
          nauczania i mają roznorodne wymagania wobec swoich podopiecznych- w placowce A
          piatki "wpadaja" przy minimalnym wysilku, w szkole B,by otrzymac te sama ocene
          trzeba sie mocno napocic. W ten sposob np. uczen kiepskiego technikum "zabral
          indeks" absolwentowi najlepszego LO w miescie,choc ten drugi znacznie
          przewyzszal go wiedza.
          Moje uwagi dotyczace nierownosci ocen odnosza sie oczywiscie do szkoly przed
          reforma edukacji,obecnie problem ten,choc w pewnym stopniu rozwiazuje
          zewnetrzny system oceniania egzaminu dojrzalosci.
          Choc ogolnie rzecz biorac na nowa mature i pomysly ministra G. spuszczam
          zaslone milczenia,a polskiemu szkolnictwu zapalam swieczke. Taka mala
          dygresja...
          • Gość: jakubisia Re: DO BIBI -wazne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:21
            jak skończyłam 2 rok to też myślałam o tym aby się przenieść,więc poszłam do
            dziekanatu zapytać wszystko wiedzące panie no i powiedziały że wrunkiem jest
            średnia pierwszego roku 3,75 i drugiego również 3,75 więc podziękowałam tym
            paniom.,i zaraz przestałam myśleć o jakimkolwiek przenoszeniu się,takie
            niestety jest życie
            • Gość: stuentka Re: DO BIBI -wazne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:11
              Droga Jakubusiu,u mnie ze srednia nie ma problemu-po pierwszym roku
              4,7 ,obecnie 4,93.Ale mowienie o mozliwosci pezeniesiaenia jesli student
              uzyskal wysoka srednia to tylko podsycanie nadziei. Mnie w ten sposob zwodzono
              w ubieglym roku-obietnice,rozmowy z wladzami uczelni, podania (na ktore do dzis
              nikt mi nie odpowiedzial) i NIC. Ogolnie rzecz biorac cos takiego jak
              przeniesienie z zaocznych na dzienne nie jest uwzglednione w statucie uczelni
              (rzecz jasna z dziennych na zaoczne przeniesc sie mozna).Panie z dziekanatu
              poinfomowaly mnie,ze jedyna szansa dla mnie jest ponowna rekrutacja,a jesli sie
              dostane,pisanie podan,by zaliczono mi dwa lata studiow,ktore mam za soba i
              automatyczny awans na 3. rok dziennych. Nasuwa sie pytanie,jakie mam szanse na
              zrealizowanie moich marzen o studiach dziennych? Niestety mniemam,ze znikome.
              • Gość: Absolwent Re: DO BIBI -wazne! IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 21.07.06, 17:20
                Jak można sie dostać na zaoczną pedagogikę.Czy są jakieś limity przyjęć?
                • Gość: studentka do Absolwenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 06:27
                  Nie,zazwyczaj nie ma limitow-wiadomo,uczelnia zarabia,a osoby,ktore sie nie
                  nadaja zwyczajnie wyleca po pierwszej sesji.Spozniles sie nieco,bo AJD
                  prowadzila rekrutacje do 18.07. Teraz musisz poczekac na drugi nabor, jesli
                  takowy bedzie.
                  • Gość: do studentki Re: do Absolwenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:06
                    ha!, ha! szybciej cie tramwaj przjedzie niż wyrzucą z ajd (sytuacja uczelni
                    kiepska -beznadziejna i nigdy nikogo sami z siebie nie wyrzucili) komu wciskasz
                    kit, i fakt nie trzeba się uczyć a i tak sa 5
                    • Gość: studentka Re: do Absolwenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:19
                      Nie slowa,a czyny. Nie ucz sie i miej same 5. Kolejny niespelniony czlowiek,
                      ktory probuje sie dowartosciowac,docinajac innym. Widzisz, drogi kolego/droga
                      kolezanko,nie wiesz o czym mowisz-ode mne z roku wylecialo kilka osob i wcale
                      nie dlatego,ze kompletnie nic nie robily.
                • Gość: ON Re: IP: 212.87.234.* 28.07.06, 17:15
                  witaj

na zaoczną pedagogike bedzie prowadzona dodatkowa rekrutacja
                  w okresie od 10 sierpnia do 20 września
                  wszystkie informacje na stronie:
                  www.rekrutacja.ajd.czest.pl

pozdrawiam
                  KG
          • Gość: BI bi Ods bibi do studentki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:59
            gdy ja zmienialam zaoczne na dzienne zlozylam ponownie papiery na studia
            dzienne na pierwszy rok od nowa zdalam egzamin wstepny jakos sie udalo nie wiem
            jakim cudem no i mialam srednia 4,26 nie woem czy akurat o srednia sie
            rozchodzi, poza tym kazdy egzamin zdalam w terminie wiec nie bylo problemu z
            przeniesiem potem jak sie dowiedzialam ze dostalam sie na pierwszy rok
            napisalam podanie do dziekana i po tygodniu pozytywnie to rozpatrzono.
            pozdrawiam i mam nadzieje ze tobie tez sie uda :)
            • Gość: yyy Re: Ods bibi do studentki IP: 212.160.86.* 21.07.06, 12:06
              Jesli ma sie srednia 4,26 to raczej nie powinno sie miec problemow ze zdaniem egzaminu wstepnego... tym bardziej ze sie to studiowalo..to raczej nie jest powod do dumy piszac ze zdalas ,,ale nie wiesz jaim cudem".. chyba ze tak sie ucza na zaocznych.
              • Gość: studentka Do bi bi i yyyy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:07
                Droga bi bi, dziekuje za odpowiedz.Na moim wydziale niestety nie ma egzaminow
                wstepnych,wiec moze powtorzyc sie sytuacja,ktora opisywalam w jednym z
                poprzednich postow,ale wciaz karmie sie ndzieja.Ponoc wiara czyni cuda...
                Drogiego 'potrojnego igreka' prosze,by nie zaczynal sporow dzienne vs
                zaoczne. Moi drodzy,przeciez to jest uczelnie wyzsza,a nie LO- tam daja nam
                namiastke wiedzy,wskazuja pewne sciezki, z ktorych sami powinnismy korzystac,
                by poszerzac swa erudycje-na tym polega STUDIOWANIE.
                Pozdrawiam!

• paula20_20 luuzik 21.07.06, 11:56
      ..a ja jestem po 1wszym roku dziennej pedagogiki.Na prawdę nie było tak
      źle!:)Rok minął szybciuteńko...Wprawdzie miałam zajęcia z 2xG, ale przy
      chodzeniu do tych Pań na zajęcia i choć lekkim skupieniu na prawdę idzie to
      przejśc i to całkiem nieźle!(1G= 1 sem bdb; 2G= 2sem db+)-zaznaczam,że
      specjalnym kujonem poza nauką nic nie widzącym nie jestem,po prostu starałam się
      uważać na zajęciach i to tyle!Ps.historię wychowania b.miło wspominam=>parę razy
      zgłosiłam się na ćw.i byłam zwolniona z egzaminu:)A i znajomi z grupy,którzy
      pisali egzamin nienarzekali-wszyscy zaliczyli w terminie zerówkowym..;)
      POWODZENIA!
      • Gość: motylek AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:57
        hej fajnie że piszecie jest co poczytać oby tak dalej niedługo wyniki ale się
        boję mam nadzieje ze będzie Ok . czytam wasze posty i jakoś optymistycznie się
        nastawiam do studiowania choć powiem szczerze w mojej sytuacji nie wiem czy
        dobrze robię czy dam rade . pozdrawiam papa
        • Gość: studentka Re: AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:08
          Drogi Motylku,chciec to moc!:) Zycze powodzenia!
        • Gość: jakubisia do motylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:45
          jak można nie dać sobie rady,jeżeli się tylko dostaniesz to na pewno skończysz
          oczywiście z odrobiną wysiłku i ochotą .Życzę powodzenia
          • Gość: ona Re: do motylka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:42
            Ja jestem po 4 roku i jak narazie "natknęłam się" na 2XG. Mam nadzieję, że 3
            już nie będzie. Tak poza tym, to uważam, że jest ok. Te cztery lata zleciały
            jak z bicza strzelił. Czasami myślę sobie, że będzie mi się tęskniło za murami
            uczelni, ludźmi itp.
            Pamiętam jak szłam na rozpoczęcie 1 roku. Byłam przerażona, a teraz nawet nie
            wiem kiedy to zleciało.
            Raz jest gorzej, raz lepiej, ale da się przeżyć. Moją główną zasadą jest: nie
            olewaj wykładowców, a będzie ok.
            Pozdrawiam.
            • Gość: motylek AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:17
              hej mam takie pytanko jak jest na zaocznych z piątkami dowiedziałam się ze też
              są zajęcia nie wiedziałam o tym wcześniej i jest mały problem bo ja nie bardzo
              mogę w piątki nie mam z kim zostawić córeczki i cały plan poszedł w łeb mam
              dylemat nie wiem o zrobić . Pomyślałam sobie ze przecież są tez ludzie którzy
              pracują i nie mogą w piątki i co wtedy jak myślicie . trochę mnie to załamało
              mam nadzieje ze jest na to jakiś sposób. pozdrowiona papa
              • Gość: edi Re: AJD IP: 62.29.160.* 24.07.06, 15:35
                Jestem na 4 roku i pracuje od pon. do piątku. Jeżeli nie moge przyjść w piątek
                do szkoły to przychodze na te zajęcia w sobote lub w niedziele do innej grupy i
                problem z głowy.
              • Gość: jakubisia do motylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:35
                kochana w piątki to jest najwięcej godzin właśnie np ja od pierwszego roku w
                piątki siędzę od 8 do 18,19 można wtedy zwariować.Nie wiem jak kombinują ludzie
                w piątki,wiadomo raz czy dwa można nie być no ale dalej to nie wiem.Ja mam ten
                sam problem z piątkami ,bo też mam dziecko i wtedy zostaje z nim ten kto może
                • Gość: motylek AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:29
                  HEJ TO SIE TROCHE ZAŁAMAŁAM NIEWIEM JAK TO BĘDZIE TO NIEJEST TAKIE PROSTE
                  NAJGORSZE JEST TO ZE JA JUZ ZACZEŁAM ŻYĆ Z MYSLĄ, ŻE BEDE STUDIOWAĆ WŁASNIE TAM
                  A TU NAGLE PROBLEM POWIEM SZCZEZE ZE MAM TOTALNY METLIK NIEWIEM, CO ZROBIĆ MOZE
                  JEST JAKIES WYJSĆIE Z TEJ SYTUACJI TYLKO PROSZE NIE MÓWCIE ZE MUSZE
                  ZREZYGNOWAĆ :(
                  • Gość: motylek AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:49
                    Hej sprawdziłam dostałam się nie wiem tylko czy powinnam się cieszyć. Cieszę
                    się tylko, co dalej
                  • jakubisia Re: AJD 24.07.06, 23:51
                    nie no przestań z tą rezygnacją,nie można się poddać tak szybko,wcześniej ktoś
                    pisał że można to odrabiać z innymi grupami w sobotę chociaż w moim przypadku
                    jest to niemożliwe bo zajęcia niestety się nachodzą więc inne grupy
                    odpadają,może poszukaj innego wyjścia,jakiejś opieki dla dziecka.Z tego co wiem
                    to bardzo wiele uczelni ma zajęcia w piątki a takich osób jak Ty jest
                    więcej,to co nikt by nie mógł studiować ?Pamiętaj że z każdej sytuacji jest
                    jakieś wyjście.,a przede wszystkim wszystko wychodzi w praniu ,uwierz ale są
                    jeszcze wykładowcy którzy potrafią wiele zrozumieć przekonałam się o tym,często
                    opuszczałam zajęcia jak synek był maleńki i udało się pozaliczać- pare
                    nieprzespanych nocek,książka,kawa i trzeba było się pouczyć ale nie było źle.
                    • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 00:09
                      Dzięki za otuchę mam nadzieje ze znajdę wyjście z tej sytuacji, choć nie mam
                      dużo czasu dawno nie byłam w takiej sytuacji najgorsze jest to ze ja nie mam, z
                      kim zostawić dziecka i w dodatku mówią żebym dala sobie spokój odczekała i
                      itd., ale ja nie chce moja córcia ma już prawie 15 miesięcy a ja wiecznie w
                      domu nie wyobrażam sobie kolejnego roku w domu. Chyba też należy mi się coś a
                      wiem ze jak sobie przerwę to albo nie będzie chciało mi się iść albo będzie
                      tysiąc powodów żebym nie szła.

• Gość: Petunia Re: luuzik IP: *.wroclaw.mm.pl 22.08.06, 21:15
        Luzik - ja też jestem po pierwsyzm roku i mam identyczne zdanie jak Twoje,
        także miała włąśnie takie oceny jak Twoje i rzecz jasna przeszłam przez 2xG -
        nie było tak źle, ale przyznać trzeba, że pani z psychologii często jest
        nieobiektywna, a odnośnie historia wychowania również zostałam zwolniona z
        egzminu, tyle, że u nas jedna osoba nie zdała chyba, ale i tak miło wspominam -
        a jaką specjalizację wybrałaś ?? Bo ja terapię pedagogiczną i pedagogikę
        społeczną.
    • Gość: aaa Re: AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 01:49
      Jaka jest srednia z punktow aby sie dostac ile MOTYLKU mialas?
      • Gość: goosiaa3 do motylka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:40
        nie jestes sama w takiej sytuacji, ja wlasnie sprawdzilam wyniki i dostalam sie na studia ajd i tez mam problem bo w domku mam malenkiego synka (7tygodni) i nie wiem jak to wszystko pogodze..ale najwazniejse to myslec optymistycznie!
        • Gość: motylek AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:14
          hej mam owa wiadomość gadałam przez telefon z jakimś gościem tam od nich i
          powiedział mi ze bardzo wiele leży w rękach studentów to znaczy ze jest
          możliwość zniesienia zajęć w piątek albo zrobienia tak ze ktoś kto nie będzie
          mógł uczestniczyć w zajęciach nie będzie musiał być i ze to będą jakieś
          prostsze zajęcia czy cos takiego powiedział bo przecież są studenci którzy
          pracują czy którzy tak jak ja maja dziecko i ze studenci mogą wiele zdziałać.
          Tylko, co a czy to czasem nie jest jakaś głupia ściema nie wiem piszcie bo ja
          zupełnie nie mam o tym pojęcia .papa
          • jakubisia Re: AJD 25.07.06, 16:18
            ja np nie mam zajęć w niedzielę ponieważ odrabiamy je w sobotę,ale z piątku nie
            dało by rady bo musialybyśmy siedzieć do niedzieli rano,za dużo godzin.To
            wszystko zależy od tego ile będziesz miała godzin w piątki i wtedy będziecie
            mogli coś działać-to na pewno zależy od studentów,trzeba kombinować,ale
            najpierw trzeba spróbować,wiesz ja urodziłam na początku drugiego roku studiów
            w pażdzierniku,po 2 miesiącach wróciłam dopiero na uczelniei dałam radę,nie
            martw się na zapas,musisz wpaść w rytm a potem już jakoś poleci.pomyśl nad
            opiką w piątki nad małą może będziesz spokojniejsza.Ja też z piątkami musiałam
            kombinować,ale robiłam i robię to również dla mojego syna aby póżniej jemu było
            dobrze.Studiowanie dla matki małego dziecka jest czymś niezwykłym,oderwaniem
            się od obąwiązków,kontakt z ludźmi na studiach oraz tęsknotą za
            dzieckiem "kiedy będę już w domu i zobaczę je " to na prawdę umacnia
            więź,przekonałam się na własnej skórze.Motylku nie rezygnuj z tak wyjątkowej
            chwili bo będziesz mogła kiedyś tego żałować.
            • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:48
              Hej, co słychać nikt nic nie pisze a ja nadal nic nie wymyśliłam szkoda będzie,
              ale co mam za wyjście jak szybko czegoś nie wymyśle to musze szukać miejsc
              gdzie indziej na innej uczelni gdzie zajęcia są tylko w soboty i niedziele, ale
              ciągle liczę na jakiś cud, choć wątpię ze coś się wydarzy pozdrawiam papa
              • Gość: ja Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:34
                a moze zlobek dla dziecka??? i studia dzienne??
                • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:26
                  to niemożliwe ja nie jestem z Częstochowy a moje dziecko ma 15 miesięcy i
                  ciągle ją karmie jeszcze wiec to odpada w soboty i niedziele zajmował by się
                  nią jej tata i dziadkowie a w piątki każdy pracuje .Wiec ja musze z czegoś
                  zrezygnować jedyne co mi przychodzi do głowy to zmiana uczelni gdzie zajęcia są
                  tylko w soboty i niedziele chyba ze przyjdzie mi cos do głowy papa
                  • Gość: On Re: AJD - do motylka IP: 212.87.234.* 28.07.06, 17:11
                    witaj
                    pisałaś ze rozmawiałaś z jakimś "gościem od nich" odnośnie swojej sytuacji i
                    obecności na zajęcia w piątek
                    rozmawiałaś ze mną :)
                    to nie jest jakaś ściema - poprostu tu też pracują ludzie
                    Ci ludzie rozumieją takie sytuacje
                    ja mogę Ci powiedzieć że po pierwsze:
                    - w piątki jest dużo zajęć ale to są głównie wykłady (nieobowiązkowe) - staramy
                    się tak planować zajęcia aby dla takich jak Ty nie było problemem uczestniczyć w
                    nich
                    - możesz "dogadać" się z prowadzącymi - przedstawić sytuację, poprosić o pomoc w
                    rozwiązaniu tego problemu
                    - cały czas staramy się aby te "nieszczęsne piątki" nie były problemem ale
                    nieraz ze wzaględów głównie lokalowych to niewychodzi

zapewniam Cię że nie jesteś jedyną osobą w takiej sytuacji
                    nie jesteś na straconej pozycji
                    nie powinnaś rezygnować z tej szansy tylko z powodu piątków

przypomnę jeszcze raz - tu też pracują ludzie :)

pozdrawiam Cię serdecznie
                    i do zobaczenia w październiku

KG
                    • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:20
                      Hej weszłam żeby pochwalić się że podjęłam decyzje i nie poddałam się jadę do
                      szkoły zawieźć dokumenty ale się cieszę już mam problem z głowy no może nie do
                      końca bo jeszcze nie znalazłam opieki dla córci na piątki ale jest jeszcze
                      trochę czasu do października wiec się mniej martwię puzdro papa
                    • Gość: Petunia Re: AJD - do motylka IP: *.wroclaw.mm.pl 22.08.06, 21:21
                      Mam znajomą która studiuje zaocznie i jak ma zajęcia w piątek i nie ma z kim
                      zostawić dziecka, to bierze je ze sobą po prostu - wózek, nosidełko, jedzonko i
                      na zajęcia a wykłądowcy nie mają nic przeciwko.
      • Gość: On Re: AJD - do AAA IP: 212.87.234.* 28.07.06, 17:20
        witaj

na studia stacjonarne pedagogika (dzienne) wygląda to następujaco:
        - stara matura 4,67 czyli np. dwie piątki i czwórka - PRZYJĘTY
        - stara matura 4,33 - lista rezerwowa
        - nowa matura 47,83 pkt i więcej - PRZYJĘTY
        - nowa matura mniej niż 47,83 a więcej niż 44 - lista rezerwowa

pozdrawiam
        KG
        • jakubisia do on 28.07.06, 22:09
          proszę Cię przestań z tymi wykładami w piątki.kochany ja to mam same ćwiczenia
          w piątki,jeden 45 min wykład i nie pisz bzdur że na wykładach obecność jest
          nieobowiązkowa.Ja trafiłam na kilka przedmiotów gdzie na wykładach jest
          sprawdzana obecność i co Ty na to ?
          • Gość: motylek AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 08:53
            Hej byłam już w AJD i złożyłam już komplet dokumentów, czyli praktycznie
            jestem już studentką, ale się cieszę, co prawda nie wiem, z kim jeszcze będę
            córcie zostawiać w piątki ale intensywnie nad tym myślę w ogóle trochę czarno
            to widzę jak pojechałam ostatnio tam to nie było mnie parę godzin to ponoć
            trochę rozrabiała wołała mamę i była smutna a jak wróciłam to mnie puścić nie
            chciała a to było tylko kilka godzin ale mam nadzieje ze do października jakoś
            to wszystko uda się zrobić pozdrawiam papa
            • Gość: stuentka DO BI Bi- wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:44
              Droga Bi Bi, bardzo prosze Cie o kontakt (moj mail: aliengirl@buziaczek.pl)-
              chcialabym dowiedziec sie czegos o podaniu o przeniesienie z zaocznych na
              dzienne. (W tym roku dostalam sie na dzienne,wczesniej studiowalam zaocznie).
              Dzis poruszalam te kwestie z paniami z komisji rekrutacyjnej, ale o wyniku owej
              rozmowy wole nie wspomiac. Dlatego tez chcialabym dowiedzies sie,jak caly
              proces przebiegal w Twoim wypadku. Z gory dziekuje za pomoc.
              • Gość: studentka Re: DO BI Bi- wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:27
                up!
              • Gość: studentka Re: DO BI Bi- wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:11
                Droga Bi Bi, bardzo prosze Cie o kontakt (moj mail: aliengirl@buziaczek.pl)-
                chcialabym dowiedziec sie czegos o podaniu o przeniesienie z zaocznych na
                dzienne. (W tym roku dostalam sie na dzienne,wczesniej studiowalam zaocznie).
                Dzis poruszalam te kwestie z paniami z komisji rekrutacyjnej, ale o wyniku owej
                rozmowy wole nie wspomiac. Dlatego tez chcialabym dowiedzies sie,jak caly
                proces przebiegal w Twoim wypadku. Z gory dziekuje za pomoc.
                • Gość: statut Re: DO BI Bi- wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:04
                  Statut AJD przewiduje tylko przeniesienie z dziennych na zaoczne ale nie
                  zabrania przy okazji przeniesienia z zaocznych na dzienne, a to co nie jest
                  zabronione jest dozwolone:-) ważne, żeby się nie dać zbyć i zakrzyczeć przez
                  wszystkich którzy mówią, że to niemożliwe - znam osoby, które się przeniosły.
                  Jest jeszcze oficjalna droga przenosin "bez łaski" - trzeba przestudiować
                  pierwszy rok na zaocznych a potem przystąpić znowu do rekrutacji na dzienne,
                  jeśli się dostaniesz, piszesz podanie do dziekana i przechodzisz, na drugi rok
                  tak po prostu, w latach ubiegłych skorzystało z takiej opcji conajmniej kilka
                  osób. Gorzej jak się nie dostaniesz ale jakieś sensowne miejsce na liście
                  rezerwowej też może tu pomóc. Zawsze też można pierwszy rok potraktować jako
                  czas na poprawienie matury (jeśli nowa) co jest najpewniejszym sposobem, bo
                  zalezy tylko od Ciebie.
    • zakochana_zielonooka Re: AJD 11.08.06, 09:05
      A ja się dostałam na dzienną pedagogikę i jak narazie jestem zadowolona, co
      będzie dalej to się okaże :)
      • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:52
        Hej fajnie ze piszecie, choć ja ostatnio trochę zaniedbałam, ale już nadrabia
        zaległości tak sobie pomyślałam ze jak ktoś z was się wybiera na zaoczną
        pedagogikę to niech da znać zawsze raźniej. Pozdrawiam papa
        • Gość: MOTYLEK Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:29
          HEJ CO TAK SŁABO NIC NIE PISZECIE NIKT NIE WYBIERA SIĘ NA PEDAGOGIKE ZAOCZNIE
          • Gość: maly Re: AJD IP: 212.160.86.* 19.08.06, 14:56
            nie, tylko sie wstydzą
            • Gość: motylek Re: AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:12
              Hej nikt nic nie pisze czyżby naprawdę nikt się nie wybierał na pedagogikę
              zaczynam się powoli bać mam nadzieje ze mi to przejdzie tym bardziej ze jeszcze
              nie znalazłam opieki dla córci a czasu coraz mniej :( mam nadzieje ze szybko
              cos wymyśle pozdrawiam papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka