Dodaj do ulubionych

juz mam dośc - zero pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:07
naprawdę juz mam dośc szukania pracy , wysyłam wszędzie cv , chodze na
rozmowy i nic , albo akwizycja albo umowa o dzieło , i jak tu przeżyć:(za
300zł miesięcznie pranoja , przecież pracy się nie boję , dużo nie wymagam ,
gdyby nie rodzice to pewnie pod most
Obserwuj wątek
    • pola815 Re: juz mam dośc - zero pracy 24.07.06, 11:13
      Ja mam podobną sytuację nie przejmuj się i nie załamuj.Powodzenia życzę i
      miłego dnia!!!
      Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: niiika Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:35
        w dzisiejszym dodatku gazety jest kilka ogłoszeń , wysłałam cv ,ale pełno ofert
        się powtarza te same numery ta sama treść , niektóre znam już na pamięć, mam
        nadzieje ze tym razem się uda
    • Gość: robert Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:45
      A ja zmieniam pracę kiedy chce i nie mam problemu ze znalezieniem innej.

Rady dla was:
      1.poszukajcie pracy w niszach - poza swoim wyuczonym zawodem.
      2.poszukajcie pracy w innych miastach.
      3.poszukajcie pracy za granicą.

Pracuje od 8 lat z tego 5 lat poza domem ( pracowałem w warszawie, strzegomiu,
      francji, irlandii)
      byłem ksiegowym, pracownikiem placowym(sprzątanie) sprzedawcą, monterem na lini
      produkcyjnej, a teraz mam kilka ofert pracy z Częstochowy bo mam już praktykę i
      doświadczenie.

Poszukajce dobrze a napewno znajdziecie. JESLI TYLKO CHCECIE

• Gość: zero pracy Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:49
        ale koleś pier...isz. Lepiej ci już?
    • Gość: Menel Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:10
      Ludzie zrobcie tak jak ja-skoro tak naprawde chcecie jakas prace za wiecej niz
      700 zl-to ruszcie zadki do WORKERA na ulicy bodajze Dabrowskiego-hotel Jantar
      (tam gdzie kiedys byla Prohibicja), 2 pietro, pokoj numer 4.

Mowicie milemu facetowi ze chcecie stala prace w TRW i on was wysyla na testy a
      potem moze/zapewne na szkolenie(czesciowo platne).A ze TRW sie teraz
      rozbudowuje, wykupili tereny za swoja siedziba na ul. Rolniczej i w ogoel super
      mega sie powiekszaja wiec tez potrzebuja ludzi i beda wiecej teraz zatrudniac.

Wiec nie biadolic jak to wam jest zle tylko jeszcze dzis sie udac do WORKERA-
      pracuja do 16 i zalatwic sobie prace-wescie ze soba swiadectwo ukoncczenia
      szkoly sredniej i juz.Polecam
      • Gość: Asd Crew Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.prenet.pl 24.07.06, 18:58
        na budowach jest mnóstwo pracy ale potrzebują fachowców a nie pomocników
        • bee79 Re: juz mam dośc - zero pracy 24.07.06, 19:00
          wszystko byłoby ok gdybym była mezczyzną:)
      • Gość: woker Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:25
        fajny zciebie kolo zapomnialeś dodać o tym że tszeba wpisywać sie do nzeszytu
        jak idziesz do wc. io normach o pracy w niedziele i td.
    • Gość: Ola Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:17
      Bea,tak się pracy nie szuka.musisz miec znajomości gdziekolwiek, poparcie.
      Ja chodzilam na rozmowy i wysylalam cv przez 5 lat i nic..wynik takich
      postępowan juz z góry byl ustawione, a wszelakie rekrutacje prawie wszedzie sa
      przeprowadzane ku formalności.Nie ma się co ludzić.Dopiero wujek mi zalatwil
      prace, inaczej juz dawno bylabym pod mostem.
      WYRABIAJ ZNAJOMOŚCI, znajdz faceta, ktory bedzie ci mogl cos zalatwic,
      ustawionego albo z bogatej rodziny,ktora ci pomoze.
      Inaczej nie da rady, a bedzie coraz gorzej.
      Jedynie jakis bystry chlopak, z fachem w reku, ma szanse znaleźć prace, ale
      ludzie po studiach,kobiety szukajace pracy w zawodzie, sa bez szans
      • bee79 Re: juz mam dośc - zero pracy 24.07.06, 19:22
        nie chcę wierzyć ,że tak jest ale wszystko za tym przemawia
        • Gość: Ola Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:25
          Bea, a od jak dawna szukasz i w jakim zawodzie?masz 27 lat?
      • Gość: ktosik Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.21.pl / *.21.pl 24.07.06, 21:30
        Gość portalu: Ola napisał(a):

> Bea,tak się pracy nie szuka.musisz miec znajomości gdziekolwiek, poparcie.
        > Ja chodzilam na rozmowy i wysylalam cv przez 5 lat i nic..wynik takich
        > postępowan juz z góry byl ustawione, a wszelakie rekrutacje prawie wszedzie sa
        > przeprowadzane ku formalności.Nie ma się co ludzić.Dopiero wujek mi zalatwil
        > prace, inaczej juz dawno bylabym pod mostem.

Chwal się bo masz pracę po znajomości. Może inna osoba, bardziej kompetenta od
        Ciebie lepiej by pracowała na tym stanowisku. Brawo. Szukałem pracy pół roku, po
        studiach i jakoś znalazłem bez znajomości, tyle tylko, że trzeba mieć chęć,
        zapał do pracy i szukać, a nie "szukać". Tak, tak dobrze widzisz.

> WYRABIAJ ZNAJOMOŚCI, znajdz faceta, ktory bedzie ci mogl cos zalatwic,
        > ustawionego albo z bogatej rodziny,ktora ci pomoze.

No, no. Znajdź gościa, który będzie na Ciebie robił albo wszystko załatwiał,
        inaczej frajera, który uczepi się blachary. Ani kszty ambicji kobieto...

> Inaczej nie da rady, a bedzie coraz gorzej.

Żółwie ninja mówiły "nigdy nie mów nigdy" i tutaj jest podobnie.

> Jedynie jakis bystry chlopak, z fachem w reku, ma szanse znaleźć prace, ale
        > ludzie po studiach,kobiety szukajace pracy w zawodzie, sa bez szans

Tak biedne kobiety, uciśnione. Są od razu na straconej pozycji. Co stoi na
        przeszkodzie by kobieta była bystra i zaskoczyła pozytywnie pracodawcę, a
        wskutek tego wygrała rywalizację z bystrym chłopakiem z fachem w ręku ? Żyjesz w
        XIXw., śpisz w szafie ?
        • Gość: ANDY Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:42
          Zazwyczaj bogaci i ustawieni nie zwrócą na ciebie uwagi ... chyba tylko że w
          kwestii przygodnego bzyknięcia. Ci ludzie też mają oczy, a jeszcze częściej ich
          starzy, którzy nie pozwolą, żeby synuś się związał z byle kimś. Znam sporo
          takich przypadków. Świat niestety taki teraz jest ... zbyt trudno się zarabia
          forsę, żeby brać pod skrzydła darmozjadów. Oni się wiążą ale między sobą ...
          bogaty z bogatym.
    • bee79 Re: juz mam dośc - zero pracy 24.07.06, 19:32
      tak mam 27 lat , technik ochrony środowiska:( szukam juz z rok tak na stałe z
      umową , cały czas pracuje ale na umowe o dzieło:( rózne rzeczy robiłam ,
      pilnowanie dzieci , ulotki, sprzedaz na stoisku z bizuterią , korepetycje z
      chemii, korespondent w sądzie, aktualizowałam bazy danych , składałam różne
      rzeczy , wszystko albo na umowe o dzieło albo na czarno , wiec nie mam
      udokumentowanej pracy , ale nie boje sie zadnej pracy, chce pracowac i godnie
      zyc
      • Gość: Ola Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:49
        a nie myslalas o wyjezdzie za granice?skoro nie boisz sie zadanej pracy,to nie
        powinnas miec tam problemow ze znalezieniem platnego zajęcia, chocby i na
        czarno.
        Ja nie moge wyjechac z kraju, bo jestem jedynaczka i musze zostac przy
        rodzicach.Ale skoro Ciebie nic nie trzyma, to nie ma się na co oglądać.Chyba ze
        interesuje cie praca za 700 zeta w Polandzie.......

slyszalam,ze pracownicy marketow maja ok.1000zl na reke,ale nie wiem,czy to
        prawda...
        • bee79 Re: juz mam dośc - zero pracy 24.07.06, 19:52
          dałam sobie jeszcze jakieś dwa miesiące , jak nic nie znajde to uciekam z
          kraju , narazie przypominam sobie troszke język , choć cięzko to idzie
          • Gość: Ola Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:13
            na poczatku jest,ale prawie wszyscy moi znajomi, ktorzy byli w podobnej
            sytuacji do naszej , wyjechali i za nic w swiecie nie zmieniliby swojej
            decyzji.
            • Gość: lakiernik Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.prenet.pl 24.07.06, 20:33
              musisz sie przebranzowac np. na lakiernika i juz sie praca znajdzie hehe
              • Gość: morning calm Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.06, 21:45
                Pochodze z Czestochowy, ale od jakiegos czasu mieszkam we Wroclawiu gdzie
                rowniez pracuje. Co tu duzo mowic, to sa dwa zupelnie rozne swiaty. Czestochowa
                przy Wroclawiu jest jak... Olsztyn przy Czestochowie. Po prostu zascianek,
                niestety ;(

Tydzien zajelo mi znalezienie rewelacyjnej pracy, a w sumie wyslalem moze szesc
                CV z czego na trzy mialem pozytywna odpowiedz. Kazda osoba znajdzie tutaj dla
                siebie prace, praktycznie w kazdej branzy. Inwestycja goni inwestycje, jest
                wrecz niedobor pracownikow (szczegolnie informatykow, inzynierow).

Wielu moich znajomych zaczynalo juz pracowac od drugiego semestru studiow
                (informatyka, telekomunikacja, administracja) w dobrych firmach przy stawkach
                oscylujacych w granicach 1500zl. Wyobrazasz sobie, zeby w Czestochowie byl
                pracodawca, ktory zainwestuje w studenta (19-20lat) kupe pieniedzy na szkolenia
                i da mu poltora tysiaca na reke z pelnymi swiadczeniami?

Obecnie wielu z nich bedac na trzecim, czwartym roku pracuje w duzych
                korporacjach (np. Benq, Siemens) zarabiajac od 3500zl netto wzwyz.

Niestety, ale Czestochowa nie daje absolutnie zadnych perspektyw rozwoju i pracy
                dla mlodych ludzi, ktorzy chca pracowac w swoim zawodzie, ba, w ogole chca
                pracowac! I mowie to z wielkim bolem serca...

Pozdrawiam goraco i zycze udanych poszukiwan oraz podjecia odpowiednich decyzji,
                ktore Ci pomoga w ustabilizowaniu sytuacji zyciowej.
                • marcelmilau Re: juz mam dośc - zero pracy 25.07.06, 01:47
                  to jest myśl....
                  powiem ci ,że jakiś czas temu słyszałem właśnie jak sam prezydent Wrocka
                  zapraszał ludzi poszukujących pracę.Miały być jakieś billboardy informujące o
                  tym na wylotówkach z Wrocławia itp...

hmmm
                  czyżbym zaczął szukać we Wrocławiu . . ?
                • Gość: edmund Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 28.07.06, 09:37
                  Obecnie wielu z nich bedac na trzecim, czwartym roku pracuje w duzych
                  > korporacjach (np. Benq, Siemens) zarabiajac od 3500zl netto wzwyz.

raczej brutto !
                  • morning.calm Re: juz mam dośc - zero pracy 28.07.06, 18:57
                    Oj netto, netto ;) Firmy teleinformatyczne maja kapital i sie nim dziela z
                    pracownikami. Poza tym tutaj dochodzi taka kwestia, ze pracujac w jednej firmie
                    czesto taki fachowiec dostaje oferte pracy za lepsze pieniadze i na lepszych
                    warunkach z konkurencji. A chyba nie chcialbys zeby informacje wyplynely razem z
                    nim do owej konkurencji? Dlatego nie zaluja dobrym pracownikom.

W volvo tez sie niezle zarabia, ale raczej na wyzszych stanowiskach.
    • Gość: sesn Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:13
      Czy ja zyję w innym świecie?
      Mam pracę - dostałem bez znajomosci, zaraz po studiach, dobra pensja, służbowe
      telefon, komputer. cała moja rodzina pracuje - nie mają problemów ze
      znalezieniem pracy.
      Tylko trzeba być elestycznym. Szkolić sie podnosić kwalifikacje - szkoła średnia
      dla dobrej biurowej pracy nie wystarczy - jak ktos chce mało sie naronbić
      fizycznie to musi miec skończone studia a jak ktoś chce po średniej szkole
      dobrąprace to sie nie dziwie że ma problemy..
      • shizuoka20001 Re: juz mam dośc - zero pracy 24.07.06, 22:15
        przedstawiciel handlowy?
        • Gość: sesn Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:23
          posprzedażna obsługa klientów - rozwiązywanie problemó z obsługa naszych
          urządzeń, sprawy gwarancji, opieka nad klientem itp.
    • Gość: lokator Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=45566537&a=45566537
    • Gość: wer Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:16
      praca to jest :)
      gorzej jak ktos chce miec na stale z kwota okolo 2000 zł brutto
      jak ktos bardzo potrzebuje a zna sie na internecie i ma dar rozmowy z klientem
      to prosze moje g-g: 7632614
    • Gość: ali Re: juz mam dośc - a zagranica IP: *.trustnet.pl 28.07.06, 18:20
      nie próbowales wyjechac za granice jest troche sprawdzonych biur posrednictwa
      nie w czestochowie ale w krakowie
      jechac np.do holandii skandynawii
      myslales o tym czy nie
      • Gość: Agusia Nie przesadzajcie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:25
        Praca w Częstochowie jest tylko jak ktoś nie umie szukać to tak bywa.
        Pracuje w firmie dość dużej hurtownii usytuowanej na Warszawskiej, firma dała
        ogłoszenie do życia częstochowy że poszukuje przedstawicieli handlowych
        gwarantowany samochód, komórka, pensja minimalna + prowizja od sprzedazy 15%
        przez okres próbny (3 m-ce), następnie wzrost pensji co 3 miesiące do 1300zł na
        rękę + oczywiście prowizja. Chętnych było aż 2 osoby przez cały tydzień
        ogłoszenia w gazecie.

Mam też koleżanke po 3 latach pracy w Mc donald's gdzie nie przedłużyli jej
        umowy w ciągu miesiąca znalazła prace w orlenie, pracując w orlenie klient
        zaproponował jej prace w biurze firmy transportowej za wiele większą pensje. Po
        roku pracy firma zbankrutowała (pech :/ ), i w ciągu miesiąca znów znalazła
        prace w firmie produkującej obuwie.

Praca jest dla "chcących" pracować i umiejących szukać.

Nie ma pracy dla tych co mają wymagania. Zero doświadczenia a od razu chcą
        umowę na stałe, pensje 2000 i najlepiej komórke samochód i mało obowiązków.
        Jak również dla tych co szukają tylko w swoim zawodzie bo o to niestety ciężko.

Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniu pracy
        • Gość: Leon Re: Nie przesadzajcie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:24
          Ale ty jestes naiwna szkoda mi ciebie klijent-praca -propozycja-zabrał ja to
          pewnie jakas dziwka
          • Gość: driver Re: Nie przesadzajcie !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.06, 10:37
            • Re: juz mam dośc - zero pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: robert 24.07.06, 11:45 + odpowiedz

A ja zmieniam pracę kiedy chce i nie mam problemu ze znalezieniem innej.

Rady dla was:
            1.poszukajcie pracy w niszach - poza swoim wyuczonym zawodem.
            2.poszukajcie pracy w innych miastach.
            3.poszukajcie pracy za granicą.

Pracuje od 8 lat z tego 5 lat poza domem ( pracowałem w warszawie, strzegomiu,
            francji, irlandii)
            byłem ksiegowym, pracownikiem placowym(sprzątanie) sprzedawcą, monterem na lini
            produkcyjnej, a teraz mam kilka ofert pracy z Częstochowy bo mam już praktykę i
            doświadczenie.

Poszukajce dobrze a napewno znajdziecie. JESLI TYLKO CHCECIE

Popieram ten post.
            Trzeba w siebie wierzyc.Ja pracowalem za grosze. Wyjechalem i zarabiam nascie
            razy wiecej.
            Nie zalamujcie sie.ja tez bylem wq.rkowany.A teraz po roku mam juz odlozone
            kupe kasy.Powodzenia.Uwazam,ze najlepiej i naiszybciej zarobisz za granica

• Gość: Olka... do drivera Re: Nie przesadzajcie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:52
              mogę do Ciebie przyjechać driverze??????
              • Gość: driver Re: Nie przesadzajcie !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.06, 12:01
                Gdybym byl singlem to chetnie.Pozdrawiam i powodzenia Ola.
                • Gość: Olka... do drivera Re: Nie przesadzajcie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:06
                  Rozumiem ;) serrrrrrrdecznie pozdrawiam!!!
                  • Gość: SD Re: Nie przesadzajcie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:10
                    Możesz do mnie przyjechać ... nie pożałujesz .... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka