Gość: zainteresowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 09:16 Czy ktos mial moze usuwane zylaki z nog operacyjnie?Jak wyglada taka operacja czy jest bolesna i ryzykowna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: 80.48.49.* 26.07.06, 10:01 polecam iść z tym do Komedu albo na Parkitkę . niestety nie pamiętam nazwiska lekarza , ale w rodzinie miałem taki przypadke . odcina się uszkodzone fragmenty i wyciąga , a resztę podwiązuje . niekiedy można to zrobić bez szwów . później tylko tydzień poleżeć w domu spokojnie . przed zabiegiem polecam szczepionkę przeciw żółtaczce i leki przeciwzakrzepowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:45 dziekuje chociaz za takie informacje :-) jezeli ktos cos wiecej wie na ten temat to bede wdzieczna za kazde info pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lekarz Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:26 wydaje mi się,że leki przeciwzakrzepowe bierze się po zabiegu , a nie przed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika G Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.net / 82.160.62.* 27.07.06, 19:13 Ja obecnie jeste w ciązy w 8 miesiącu i mam problemy z żylakami. Mam zakrzepicę prawej kończyny dolnej i od 4 miesiąca biorę leki przeciwzakrzepowe, a wiec nie birze się ich po zabiegu ale jeszcze przed. Leki przeciwzakrzepowe są na rozrzedzenie krwi w żyłach aby płynęla a nie robiły się zakrzepy w żyłach. Słaby obieg krwi w zyłach jest poważnym zagrożeniem dla życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: 80.48.49.* 31.07.06, 20:52 Gość portalu: nie lekarz napisał(a): > wydaje mi się,że leki przeciwzakrzepowe bierze się po zabiegu , a nie przed źle Ci się wydaje . chcesz brać leki przeciw- po zabiegu jak Ci się już zrobi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:21 nigdy na Parkitce. ktos napisał polecam szczepionkę na żłótaczkę- co za beznadzieja! w normalnej sali zabiegowej to niedopuszcalne żeby zarazić się żółtaczka , dlatego Parkitkę sobie odpuść. Podam ci póżniej namiary na bardzo dobrego lekarza w Sosnowcu- zabieg trwa ok godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:51 Bardzo dziekuje Kasiu i czekam na jakies informacje szczegolowe :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: 80.48.49.* 31.07.06, 20:54 Gość portalu: Kasia napisał(a): > w normalnej sali zabiegowej to niedopuszcalne żeby zarazić się żółtaczka kobieto obudź się ! żyjemy w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
jatubylam Re: Operacyjne usuwanie zylakow 26.07.06, 11:52 www.centrumflebologii.pl/ Kliknij rowniez w google.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 26.07.06, 23:27 Polecam Ci dr Zygmunta Fiutka, operuje w Medserwis w Zabrzu. Operował mi żylaki osiem lat temu i wszystko jest w porządku, poleciłam tego lekarza kilku znajomym i wszyscy są zadowoleni.Nic złego się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:33 Nad Zabrzem powaznie sie wlasnie zastanawiam dlatego szczegolnie ten namiar mnie cieszy dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowa Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:56 w klinice św.Łukasza przyjmuje dr Filipowski z Katowic-chir.naczyniowiec tel.365 80 76 .zajmuje się operacyjnym leczeniem zylaków jak również prowadzi skleroterapie - ostrzykiwanie żył,zabieg niebolesny i bardzo skuteczny w swoim działaniu.bardzo kompetentny lekarz , nieściemniacz, wie co robi i co proponuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 02:17 kolejna kryptoreklama i całkowity brak wstydu i przyzwoitości w każdym wątku z zapytaniem o jakiegoś medyka w/w przychodnia szumnie i bezpodstawnie zwana kliniką (klinika- jednostka naukowo-dydaktyczna AM) reklamuje swoje słono płatne usługi wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:28 super gościu przyjmuje w bramie na piłusudskiego. Dr. Gawrychowski powtarzam SUPER SUPER byłem przeżyłem. Jeśli masz ostrą niewydolność żył bez operacji się nie obejdzie, ale jak masz tam jakąś pierdółkę to zabieg wystarczy, nei idź czasem na parkitke mi tam 4 lata temu powiedzieli żę na 1,5 roku jestem wyłączony z życia a gościu na piusa mi dwie operacje zrobił w ciągu 2 miesięcy i po tym okresie wruciłem do pracy i do tej pory spokuj, ale tani nie jest wizyta 80zł podaj maila to ci wyślę numer do niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:30 ten gościu gabinet główny też ma w zabrzu i tam przeprowadza zabiegi i operacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:17 gosiaczek204@poczta.onet.pl dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:14 jest u ciebie na skrzynce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:27 tak dostalam dziekuje za pomoc i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:03 obiecane namiary na lekarza w Sosnowcu: Szpital Wojewódzki nr5 , Sosnowiec Oddział Chirurgii Naczyń. tel. 368 2583, chirurg Andrzej Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:08 dzieks :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sterngogo1 Re: Operacyjne usuwanie zylakow 31.07.06, 20:49 Moja teściowa była na takim zabiegu w Krakowie w prywatnej kilnice u dr Kustry w Wenamedzie (012 6264099). Jest to lekarz, który praktykował w Niemczech i naprawdę wie, co robi. Jak wspomniałam klinika jest prywatna, więc nie ma dawania w łapę, tylko wszystko jest na rachunek. W CZęstochowie teściowej proponował zabieg pewien prof. za 1400 pod stołem, u Kustry kosztuje to 1800 wraz z wyciągnięciem szwów (cena sprzed 2 lat).Wyglądało to tak. Najpierw wizyta kwalifikująca, zlecenie kilku badań u naczyniowca, termin. Teściowa pojechała na 18.00, zabieg trwał ze 2 godziny (okazało się, że miała tętniaka, którego trzeba było usunąć, a w Częstochowie tego nie wykryto, mimo kilkuletniego leczenia u tzw. "fachowca"), ze stołu zeszła sama. W trakcie operacji było 2 lekarzy, anastezjolog, 2 pielęgniarki. Sala 2 osobowa, pielęgniarka przybiegała natychmiast w nocy, na każdy ruch - sala monitorowana. Rano świeza bułeczka i kawa, po 12.00 wypis do domu. Po 10 dniach wyjęcie szwów. Teściowa była zachwycona opieką. Nasza znjoma tez tam była i tez sobie chwali. Wiem, że nie wykonują operacji latem, gdyż wysoka temperatura nie sprzyja gojeniu się. Bezpośrednio po zabiegu noga jest sina, ale szybko to mija. POzdrawiam i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś do sterngogo1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:28 jeśli twoja teściowa jest po pięćdziesiątce to naturalne że nie chciał robić operacji gdyż u starszych ludzi rany bardzo ciężko się goją ale jeśli jest to osoba młoda do np 30-tki to nie ma przeszkód, ja operacje na obydwie nogi + nacięcia w pachwinie miałem 4 lata temu (teraz mam25 lat) zresztą przeprowadzana była w lato po półtora miesiąca mogłem wrucic do pracy. I to nie było jakieś tam wypruwanie żył jak to mnnie na parkitce wystraszyli tylko punktowe przebijanie żył i wycięcie w jednej nodze kawałka obumarłej tkanki, potem to wszystko się zrosło i teraz nawet śladu nie ma. Bardzo polecam tego lekarza, naprawdę. Teraz co jakiś czas jeżdżę na wizyty co mniej więcej rok, i noszę takie skarpety uciskowe. Z początku nie mogłem sie do nich przyzwyczaić a teraz śmigam jak talala, tylko dziewczyna się z tego śmieje gdyż śmiesznie w tych podkolanówkach wyglądam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sterngogo1 Re: do sterngogo1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:34 Zdadza się, teściowa po 50-tce, więc może dlatego nie chciano wykonywać zabiegu w trakcie upałów. Teraz powoli przymierza się do drugiej nogi, bo jak sama stwierdziła, było sprawnie i bez jakiś sztucznych komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ziabcia Re: Operacyjne usuwanie zylakow 31.07.06, 23:03 Ja usuwałam żylaki u dr.Pawełczaka w Częstochowie, bardzo jestem zadowolona- na kasę chorych , bezpłatnie i naprawdę godny polecenia. Super zrobiona klinika, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 08:39 Czestochowa raczej nie wchodzi w gre :/ ale dziekuje za podpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.prio139.trustnet.pl 28.08.06, 09:30 dlaczego nie??? moja mama miala usowane zylaki w cze-wskiej klinice i jest bardzo zadowolona! zabieg trwal niecala godzinke,lekarz bardzo przyjemny,personel tez,teraz rok po zabiegu nawet blizny nie widac a byly spore.Dowiem sie jak nazywa sie ten doktor i napisze na forum. to jakas prywatna przychodnia ale uslugi swiadczy na kase chorych. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:19 Ja polecam dr hab. n. med.Bogdana Chmiela przyjmuje w Solmedzie, ul. Botaniczna, pracuje w Klinice Chirurgii Naczyniowej i Transplantologii w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonka Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.man.czest.pl 28.08.06, 19:03 Mój mąż ma 30 lat i rok temu miał usuwane żylaki ( a wyglądały naprawdę fatalnie)Lekarz z ćż-wy wysłał go do Ustronia, gdzie zajebisty lekarz zrobił zabieg. W ramach ubezpieczenia oczywiście i naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: Operacyjne usuwanie zylakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:54 Ten zajebisty lekarz to w jakim sensie? Przystojniak jakiś? Jeśli tak to pójdę do niego z jakąś chorobą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś