Dodaj do ulubionych

Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus)

IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:29
witam kilka dni temu wkradl mi sie wirus nie daje rady go skasowac zadnym
anty wirem mam w tej chwili zainstalowanego antywira AVASTA niby go kasuje
ale po ponownym wlaczeniu kompa pokazuje komunikat ze znalazl wirusa

wirus nazywa sie:
Win32:Trojan-gen. {Other}
Original file location: C:\WINDOWS\system32\143617dll.dll
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 01.08.06, 14:31
      przedewszystkim skasuj chwasta avasta i zainstaluj jakis pozadny antyvirus np.
      ez antivirus. Avast to najwieksze dziadostwo.
    • Gość: ja Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:07
      sprobuj moze cos on-line teraz jak juz masz wiruska :)
      skaner.mks.com.pl/
      Dziala pod IE... moze sie uda
      Najprosciej wypiac dysk wsadzic do 2 kompa i wykasowac, jestli to tylko 1 plik a
      nie masz dostatecznej wiedzy jak to zrobic na dzialajacym.
    • Gość: NOD32 Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:11
      Zainstaluj NOD32. To najlepszy antywirus. mam go już 4 miesiące i żadnych problemów. Niewiele zajmuje.
      • Gość: Pan samochodzik Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:18
        mialem NOD32 niby go wykryl ale nie skasowal bo mialem wersje testową
        • Gość: jr Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:29
          start->uruchom -> wpisz msconfig, zakladka uruchamianie i tam odchacz linijke w
          ktorym bedzie przekierowanie do tego pliku w ktorym jest wirus
          • Gość: Pan samochodzik Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:31
            nie ma takiej linijki w autostarcie .....
    • Gość: katon2 read me !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:19
      No więc tak, wykręć dysk z kompa zanieś do znajomego (oczywiście znajomy musi mieć jakiś dobry antywir - kasperski, nod32) tam go podłącz i niech znajomy przeczesze twoje dyski swoim antywirem na bank to pomoże.
      Twój antywir nie może zabardzo ruszyć tego syfa dlatego że podpioł sie pod wykonywalny plik startowy, za każdym razem jak uruchamiasz kompa on się odtwarza.
      A antywir masz oczywiście zaktualizowany?
      • Gość: and Re: read me !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:32
        Ja pozbyłem się tego świństwa tym programem www.idg.pl/ftp/pc_7644/Szczepionka.G.DATA.123.html
        A wpisując na google nazwę wirusa, znajdziesz kilkunaście stron z dokładnym opisem tego trojana jak i sposobem jego usunięcia.
    • Gość: TrzEpiZ Re: Jak skasowac to dziadostwo z kompa (wirus) IP: *.trustnet.pl 01.08.06, 21:50
      odpal kompa w trybie awaryjnym ( podczas startu naciskasz klawisz F8) skoro wiesz jaki to plik zlokalizuj go i usun .. jesli sie nie bedzie dalo w awaryjnym to odpal tylko tryb textowy .. i wowczas wywal pliczek .. powinno pomóc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka