Gość: 098 IP: *.man.czest.pl 04.08.06, 13:44 czy ktos cos wie na ten temat, jakie ceny, standard, wykonanie, gdzie najlepiej zamawiac wykonanie i jak długo trwa budowa? no i jak sie mieszka w takim domku? proszę o różne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieznajomy Re: domy z paczki? IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:12 tez bym sie chetnie dowiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:24 na jedno pokolenie może wystarczy,ale póxniej już nie.Wybij sobie z głowy zostawienie czegoś takiego dzieciom.Jak będziesz zwiedzał taki dom,dojdź do okien.Parapet i sciaanka cieniutka,do złudzenia przypomina domek letniskowy. Rzecz gustu.Ja bym się bał.Nawet ubezpiczenie pożarowe zaplacisz wysokie bo szkielet drewniany. Odpowiedz Link Zgłoś
kinita Re: domy z paczki? 04.08.06, 14:50 A jako letniskowy byś polecił? Pewni też nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:50 też nie,bo na letniskowy za drogi.. Tu chodzi o opinię uzytkowników a nie wykonawców....chyba się rozumiemy. Ja podtrzymuję swoją opinię;budując nie zdecydowałem się.Natomiast co zrobi ktoś inny - jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: domy z paczki? IP: *.21.pl / *.21.pl 04.08.06, 17:00 i jakie to brzydkie jest p Odpowiedz Link Zgłoś
mamatrojga Re: domy z paczki? 04.08.06, 17:03 mysmy rozwazali domek z keramzytu - wlasnie taki w tydzien budowany. zniechecila nas cena i wszedzie pojawiajace sie ostrzezenie ze musi to byc NAPRAWDE DOBRZE zmontowane zeby nie bylo wilgoci, grzyba i tego typu atrakcji. jako ze z fachowoscia na rynku kiepsko - zrezygnowalismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie!! Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:02 musiałby taki dom mieć gwarancję na 20 lat,chociaż.A gdzie szukać firmy ? Tu nie Kanada i szybko nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: domy z paczki? IP: *.pl / *.net-komp.pl 04.08.06, 19:28 Witam, w internecje masz bardzo dużo stron na temat budowy,firm,planów i wszyskiego czego byś chciał wiedziec na ten temat. Jeżeli chcesz budować to dobrze znac się w temacie, strony to www.dom z paczki.pl ,domy szkieletowe,domy drewniane i.t.p szukaj na googlach i budownictwo szkieletowe, nawet jest i prasa na ten temat dostępna w szerszym wydaniu w EMPIKu,życze przyjemnej lektóry na wakacjie, p.s trwałość tych domów dobrze zbudowanych dochodzi nawet do 100 lat, pozdrawiam jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: domy z paczki? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.08.06, 19:18 Moi znajomi mieszkają w takim domku już 9rok, są bardzo zadowoleni. Budowała im firma z innego miasta, nie wiem dokładnie skad. Wygląd śliczny. Gwarancji mają 35lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:39 ale sądzisz,że firma będzie jeszcze istniała? Po 10 latach jej nie będzie,znając naszą rzeczywistość.Mnie nigdy nie przekona dom na szkielecie drewnianym.Poza tym dowiedz się rzeczywiście jak jest z ubezpieczeniem pożarowym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: domy z paczki? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.08.06, 21:55 Tak, ta firma istnieje, a nawet z jednej zrobiły się dwie. Byli wspólnikami, a teraz każdy ma swoją firmę i powiem, ze coraz więcej osób sie na to decyduje. Ja osobiscie będę za kilka lat na ten temat sie więcej i dokładniej dowiadywać, ale będę brała domek z paczki pod uwagę i to chyba sporą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: domy z paczki? IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.06, 11:38 ja slyszalem ze gwarancje daja na 100 lat. W Kanadzie warunki pogodowe surowsze a i te domki jakos zyskaly uznanie tam. Tylko nasi mysla ze musi byc z gliny- taka mentalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:43 też się zdecyduję,ale jak zobaczę taki dom od podszewki po 20 latach.Kanada jest co innego,nie ta jakość i drzewo podobno jest suszone przez wiele lat. Może ktoś coś wie o tych ubezpieczeniach pożarowych ? Bo mój agent twierdzi,że są b.duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:46 Dlaczego żaden deweloper nie decyduje się na takie budownictwo.Przecież jest taniej i szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: domy z paczki? IP: *.pl / *.net-komp.pl 05.08.06, 18:47 Witam ponownie wszystkich zainteresowanych budową domu szkieletowego na tym forum,chcę poinformować że w naszym mieście były i są budowane domy tzw.z paczki,sam je oglądałem bo jestem tym zainteresowany od kilku lat,ale do rzeczy widzę że jest zainteresowanie a tagże wątpliwości odsyłam wszystkich zainteresowanych na strone www.domydrewniane.org Jest to strona Stowarzyszenia Dom Drewniany a prezesem jest znany fachowiec w europie od domów drewnianych p.Wojciech Nitka on napewno panstwu odpowie na wiele pytan, pozdrawiam jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: domy z paczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:18 Kilka ksiązek, czasopism na temet domów drewnianych można nabyc w CASTORAMIE polecam jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ktoś Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 01:19 zna już z wysokośc ubezpieczenia ? Bo podobno po pożarze zostaje tylko komin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: domy z paczki? IP: *.pl / *.sfc.pl 12.08.06, 22:01 Zalety: - Szybko się buduje - łatwo go rozbudować - Jest ekologiczny tj. ulega biodegradacji Wady: - ściany nie mają praktycznie żadnej akumulacji cieplnej (szybko się nagrzewa i szybko chłodzi) - łatwopalny - praktycznie w kilka minut możemy stracić wszystko. - łatwo się do niego włamać (dziura w ścianie) - wymaga sprawnej wentylacji - domy tego typu są raczej jednopokoleniowe. Reasumując technologia ta wymaga profesjonalnego i doświadczonego wykonawcy oraz materiałów wysokiej jakości (odpowiednio wysuszonego drewna). Jeśli zbagatelizujemy te dwa warunki to możemy wpaśc w niezłe g.... Stąd póżniej takie problemy jak: zapach stęchlizny, grzyb na scinach wykrzywianie się konstrukcji, pękanie płyt gipsowych itp. Poprawki są raczej trudne do usunięcia i bardzo kosztowne. Ogólnie w naszym klimacie lepiej zachowują się tzw. domy z bali drewnianych (bal co najmniej 18 cm serokości). A tak szczerze to po co robić eksperymenty jak za tą samą cenę można wybudować normalny dom z cegły (mam na myśli zwykłą cegłę a nie wynalazki z Porothermu) który jest 100 razy lepszy. Deweloperzy dobrze o tym wiedzą. Dom ma być ostoją a nie żródłem kłopotów i stresów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: domy z paczki? IP: 80.54.171.* 12.09.06, 16:33 jestes śmieszny za ta cene nigdy nie wybudujesz domu z cegły o tej samej powierzchni a po zatym takie domy maja gwarancje na kilkanascie lat Odpowiedz Link Zgłoś