Dodaj do ulubionych

domy z paczki?

IP: *.man.czest.pl 04.08.06, 13:44
czy ktos cos wie na ten temat, jakie ceny, standard, wykonanie, gdzie
najlepiej zamawiac wykonanie i jak długo trwa budowa? no i jak sie mieszka w
takim domku? proszę o różne opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieznajomy Re: domy z paczki? IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:12
      tez bym sie chetnie dowiedzial.
      • Gość: :) Re: domy z paczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:17
        up
        • Gość: gość Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:24
          na jedno pokolenie może wystarczy,ale póxniej już nie.Wybij sobie z głowy
          zostawienie czegoś takiego dzieciom.Jak będziesz zwiedzał taki dom,dojdź do
          okien.Parapet i sciaanka cieniutka,do złudzenia przypomina domek letniskowy.
          Rzecz gustu.Ja bym się bał.Nawet ubezpiczenie pożarowe zaplacisz wysokie bo
          szkielet drewniany.
          • kinita Re: domy z paczki? 04.08.06, 14:50
            A jako letniskowy byś polecił? Pewni też nie?
            • Gość: gość Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:50
              też nie,bo na letniskowy za drogi..
              Tu chodzi o opinię uzytkowników a nie wykonawców....chyba się rozumiemy.
              Ja podtrzymuję swoją opinię;budując nie zdecydowałem się.Natomiast co zrobi
              ktoś inny - jego sprawa.
              • Gość: de Re: domy z paczki? IP: *.21.pl / *.21.pl 04.08.06, 17:00
                i jakie to brzydkie jest p
    • mamatrojga Re: domy z paczki? 04.08.06, 17:03
      mysmy rozwazali domek z keramzytu - wlasnie taki w tydzien budowany. zniechecila
      nas cena i wszedzie pojawiajace sie ostrzezenie ze musi to byc NAPRAWDE DOBRZE
      zmontowane zeby nie bylo wilgoci, grzyba i tego typu atrakcji. jako ze z
      fachowoscia na rynku kiepsko - zrezygnowalismy
      • Gość: nie!! Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:02
        musiałby taki dom mieć gwarancję na 20 lat,chociaż.A gdzie szukać firmy ? Tu
        nie Kanada i szybko nie będzie.
        • Gość: jurek Re: domy z paczki? IP: *.pl / *.net-komp.pl 04.08.06, 19:28
          Witam, w internecje masz bardzo dużo stron na temat budowy,firm,planów i
          wszyskiego czego byś chciał wiedziec na ten temat. Jeżeli chcesz budować to
          dobrze znac się w temacie, strony to www.dom z paczki.pl ,domy szkieletowe,domy
          drewniane i.t.p szukaj na googlach i budownictwo szkieletowe, nawet jest i
          prasa na ten temat dostępna w szerszym wydaniu w EMPIKu,życze przyjemnej
          lektóry na wakacjie, p.s trwałość tych domów dobrze zbudowanych dochodzi nawet
          do 100 lat, pozdrawiam jurek
    • Gość: matka Re: domy z paczki? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.08.06, 19:18
      Moi znajomi mieszkają w takim domku już 9rok, są bardzo zadowoleni. Budowała im
      firma z innego miasta, nie wiem dokładnie skad. Wygląd śliczny.
      Gwarancji mają 35lat.
      • Gość: ok Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:39
        ale sądzisz,że firma będzie jeszcze istniała? Po 10 latach jej nie
        będzie,znając naszą rzeczywistość.Mnie nigdy nie przekona dom na szkielecie
        drewnianym.Poza tym dowiedz się rzeczywiście jak jest z ubezpieczeniem
        pożarowym !
        • Gość: matka Re: domy z paczki? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.08.06, 21:55
          Tak, ta firma istnieje, a nawet z jednej zrobiły się dwie. Byli wspólnikami, a
          teraz każdy ma swoją firmę i powiem, ze coraz więcej osób sie na to decyduje. Ja
          osobiscie będę za kilka lat na ten temat sie więcej i dokładniej dowiadywać, ale
          będę brała domek z paczki pod uwagę i to chyba sporą.
    • Gość: 098 Re: domy z paczki? IP: *.man.czest.pl 05.08.06, 11:35
      up
      • Gość: hmmm Re: domy z paczki? IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.06, 11:38
        ja slyszalem ze gwarancje daja na 100 lat. W Kanadzie warunki pogodowe
        surowsze a i te domki jakos zyskaly uznanie tam. Tylko nasi mysla ze musi byc
        z gliny- taka mentalnosc
        • Gość: a ja Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:43
          też się zdecyduję,ale jak zobaczę taki dom od podszewki po 20 latach.Kanada
          jest co innego,nie ta jakość i drzewo podobno jest suszone przez wiele lat.
          Może ktoś coś wie o tych ubezpieczeniach pożarowych ?
          Bo mój agent twierdzi,że są b.duże.
          • Gość: pytanie Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:46
            Dlaczego żaden deweloper nie decyduje się na takie budownictwo.Przecież jest
            taniej i szybciej.
            • Gość: jurek Re: domy z paczki? IP: *.pl / *.net-komp.pl 05.08.06, 18:47
              Witam ponownie wszystkich zainteresowanych budową domu szkieletowego na tym
              forum,chcę poinformować że w naszym mieście były i są budowane domy tzw.z
              paczki,sam je oglądałem bo jestem tym zainteresowany od kilku lat,ale do rzeczy
              widzę że jest zainteresowanie a tagże wątpliwości odsyłam wszystkich
              zainteresowanych na strone www.domydrewniane.org Jest to strona Stowarzyszenia
              Dom Drewniany a prezesem jest znany fachowiec w europie od domów drewnianych
              p.Wojciech Nitka on napewno panstwu odpowie na wiele pytan, pozdrawiam jurek
              • Gość: jurek Re: domy z paczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:18
                Kilka ksiązek, czasopism na temet domów drewnianych można nabyc w CASTORAMIE
                polecam jurek
                • Gość: a ktoś Re: domy z paczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 01:19
                  zna już z wysokośc ubezpieczenia ? Bo podobno po pożarze zostaje tylko komin.
                  • Gość: fff Re: domy z paczki? IP: *.pl / *.sfc.pl 12.08.06, 22:01
                    Zalety:
                    - Szybko się buduje
                    - łatwo go rozbudować
                    - Jest ekologiczny tj. ulega biodegradacji
                    Wady:
                    - ściany nie mają praktycznie żadnej akumulacji cieplnej (szybko się nagrzewa i
                    szybko chłodzi)
                    - łatwopalny - praktycznie w kilka minut możemy stracić wszystko.
                    - łatwo się do niego włamać (dziura w ścianie)
                    - wymaga sprawnej wentylacji
                    - domy tego typu są raczej jednopokoleniowe.

Reasumując technologia ta wymaga profesjonalnego i doświadczonego wykonawcy oraz
                    materiałów wysokiej jakości (odpowiednio wysuszonego drewna).
                    Jeśli zbagatelizujemy te dwa warunki to możemy wpaśc w niezłe g....
                    Stąd póżniej takie problemy jak: zapach stęchlizny, grzyb na scinach
                    wykrzywianie się konstrukcji, pękanie płyt gipsowych itp.
                    Poprawki są raczej trudne do usunięcia i bardzo kosztowne.
                    Ogólnie w naszym klimacie lepiej zachowują się tzw. domy z bali drewnianych (bal
                    co najmniej 18 cm serokości).
                    A tak szczerze to po co robić eksperymenty jak za tą samą cenę można wybudować
                    normalny dom z cegły (mam na myśli zwykłą cegłę a nie wynalazki z Porothermu)
                    który jest 100 razy lepszy. Deweloperzy dobrze o tym wiedzą. Dom ma być ostoją a
                    nie żródłem kłopotów i stresów.

• Gość: .. Re: domy z paczki? IP: 80.54.171.* 12.09.06, 16:33
                      jestes śmieszny za ta cene nigdy nie wybudujesz domu z cegły o tej samej
                      powierzchni a po zatym takie domy maja gwarancje na kilkanascie lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka