IP: 83.167.248.* 06.08.06, 16:55
Jakie są pierwsze objawy anoreksji i jak można temu zapobiec?
Obserwuj wątek
    • Gość: jeść do syta :D Re: anoreksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 17:51
      Pierwszym objawem anoreksji jest zachowanie potencjalnego anorektyka. Przejawia
      się ono tym, że przyszły anorektyk wykręca się od jedzenia, nie chce jesć tyle
      co mama ( współmałzonek, opiekun, bliska osoba ) karze.
      Jak zapobiegać? Słuchać mamy, taty, babci ( babcie zawsze dobrze wiedzą co i
      ile trzeba jeść by mieć pełny brzuch )
      I na koniec pamietaj!! Anoreksja to choroba psychiczna gdyż jej początek zawsze
      następuje w umysle czlowieka, dopiero pozniej ida za tym zmiany w układzie
      wegetatywnym człowieka.
    • Gość: k Re: anoreksja IP: 83.167.248.* 06.08.06, 19:41
      Nie wiem czy to poczatek ale nic mi nie smakuje, nie jem w obawie o przytycie,
      jestem zadowolona jak ktos mowi mi ze bardzo schudlam, chwale sie tym ze nic nie
      jem a jednoczesnie martwie sie o siebie. Najgorsze to ze nie moge zmusic sie do
      jedzenia, czy ktos spotkal sie z przypadkiem anoreksji?
      • gosia_20 Re: anoreksja 06.08.06, 19:45
        no mozna powiedziec ze tak... powinnac zmusic sie do jedzenia!! jak jesz na
        sniadanie pol kromki to zjedz jedna, nawet jezeli juz nie mozesz jesc. albo idz
        do lekarza o porade. a on CI pomoze albo skieruje CIe do innego lekarza. Nie
        pwoinnas sie wychwalac ze jestes chuda bo sadze ze jestes za chuda!! I zrob z
        tym cos szybko bo to nie zarty!! po jakims czasie bedzie Ci slabo i wogole..
        Wiec wez sie za siebie!!
        • Gość: lolek Re: anoreksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:48
          Wez sobie jakies witaminki, centrum czy cos takiego... moze pomoze na apetyt
          • Gość: aa Re: anoreksja IP: 62.212.180.* 06.08.06, 23:18
            Czy ktos sie spotkal z anoreksja? Tak, ja. Moja uczennica zmarla na nia we
            wrzesniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka