IP: *.prenet.pl 15.08.06, 13:01
Chcę zrobić remont i słyszałem, że w Drewnie jest duży wybór. Pojechałem
najpierw na Równoległą i to co tam zastałem to był koszmar. Wszedłem, nikt
się mną nie zajął, kilku facetów siedziało za kasami i gadało. Poszedłem z
dzieckiem dalej, i zniknąłem za stojakiem z panelami i jak sypnęli wiązanke
to mi ciśnienie podskoczyło...takie przekleństwa...próbowałem coś kupić,
prosiłem o pomoc, ale tego nie mieli, o tamto dzwonili do innego sklepu. Co
chwila ktos znikał. Makabra. Wychodze a tam na piepierosku stoi kilku i bawią
się w najlepsze, a ja specjalnie na drugi koniec miasta pojechałem...Wracając
wjechałem na Warszawska do sklepu tej samej sieci i tam...pochodziłem,
pochodziłem i nic...zero zainetresowania. Pojechałem do Obi i już na wejściu
pomoc i profesjonalne doradztwo. Zebrałem nareszcie informacje. Szukam dalej.
Może znacie jakieś dobre sklepy z podłogami (panele) i boazerią scienna.
Tylko takie gdzie spokojnie moge iść z dzieckiem... Słyszałem, ze jest tu
jakiś VOX, ale nie wiem, gdzie to jest?
Czekam na opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:24
      vox jest na ulicy bór, za jawo w prawo(ależ mi sieę rymło), facet doradzi tylko
      trzeba uważać zeby nie naciagał na droższe
      • Gość: 12.12m Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:40
        ulica bór za dawna rzeznia.
    • Gość: remont Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 07:45
      a jescze jakieś firmy?? miejsca?? ludzie doradzcie cos :-) czekam na odpowiedzi.
      • babeczkaa Re: DREWNO 16.08.06, 07:53
        ja ostatnio również szukałam takich produktów, byłam zawiedziona obsługa w opisanych przez Ciebie sklepach, jest też sklep na ul. Brzeźnickiej (ale tam też są podobni panowie) - ten sklep troche schowany w podwórku, trzeba wjechać we wjazd do politechniki i tam na tym samym podwórku jest barak z drewnem, napewno znajdziesz :)
        Acha i jest sklep na ulicy Goszczyńskiego, panowie odrobine milsi :)
        • Gość: nowy Re: DREWNO IP: *.prenet.pl 16.08.06, 18:45
          a co myślicie o zakupach takich artykułów w marketach?? też mam złe przejścia z
          DREWNEM, niby "fachowiec" a na drzwi trzeba czekać ponad miesiąc...lipa.
          Kupowaliście w marketach?? Castorama, Obi?? Nikt się nie remontuje w Cz-wie?
          Pomożmy sobie...
          • Gość: stan Re: DREWNO IP: 212.160.86.* 16.08.06, 20:40
            ja najczęsciej kupuje w Castoramie. Panowie uprzejmie doradzą, zaprowadzą na
            odpowiednie stoisko. Wszystko można kupić w jednym miejscu.xyz
            • babeczkaa Re: DREWNO 16.08.06, 21:00

ja też jestem zadowolona z Castoramy :)
              • taoo Re: DREWNO 16.08.06, 21:36
                Bardzo jestem zadowolona z Castoramy. Nawet po głupie wkręty do karton-gipsu
                wolę jechać rowerem tam, niż kupić bliżej.
                Jest jeszcze jeden fajny sklep z materiałami budowlanymi - hurtownia Semex.
                Korzystałam z filii przy Nadrzecznej.
                Zawsze byłam zadowolona z fachowej obsługi i solidności materiałów.
              • Gość: mix Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:56
                A ja nie jestem zadowolony z Castoramy, wnerwia mnie podzial na działy , nikt
                nic nie wie odsyla do "kolegi" . Kupujac wciskaja towary drogie.
    • Gość: PITER Re: DREWNO IP: *.profiline.pl 17.08.06, 09:24
      DREWNO jest spoko ceny mają dobre tylko trafiłaś na zły dzień pracowników
      (opie..li się ale to jak w każdej robocie nic nowego) musisz sam wiedzieć
      czego chcesz bo opinia sprzedawców może dużo odbiegać od twojego gustu - no cyba
      ze chodzi ci tylko to technikę układania. Pozdrawiam
      • Gość: ty piter Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 09:42
        to nie wiesz,że trzeba być panem Bogiem i wiedzieć kiedy przyjść do tej firmy?
        Jak nie,to trzeba zmówić modlitwę o dobry humor szanownych pracowników.Ale za
        to,pewnie dobrze sie tam pracuje,bo na forum nic nie ma.
        W końcu sklepy są przede wszystkim miejscem pracy,więc powinniście zrozumieć,że
        tam nie ma mobbingu.
    • Gość: borys Re: DREWNO IP: 212.160.86.* 19.08.06, 10:58
      Byłem ostatnio w Drewnie na Równoległej i niestety nic nie załatwiłem, bo od
      nikogo nie można uzyskać informacji. Trzech Panów siedzi przy komputerach i
      trudno się czegokolwiek dowiedzieć tak są zajęci pracą na komputerach. Dawniej
      często kupowałem w Drewnie na Równoległej i byłem zadowolony zwłaszcza gdy
      trafiłem na zmienie bardzo uprzejmą Panią.
      • Gość: xxxx Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:41
        do niczego..
        • Gość: nexgen... Re: DREWNO IP: *.prio139.trustnet.pl 19.08.06, 14:19
          wystzregam Was pzred kupowianiem w Castoramie... tam tzreba byc tez cwaniakiem
          by sie nie dac naciagnąc..
          Jest tam stosowana prosta zasda ze matriały głowne remontu sa tanie.. ale jak
          kupisz panele tanio to innemateriały pomocnivcze czy nazredzia juz sa
          wyciadgniete w kosmos... taki mały chwicik na uspina czujnosc klientów...
          ponadto premie pracownicy maja za spzredaz produktów na których siec castorama
          ma najwieksza marżę wiec najczewciej to co oni polecja nie jest optymalnym
          wyjsciem...
          Badzcie czujni:)
          PS Ale sam tam kupuje i ogólnie jestem zadowolony... ale zawsze "trzeźwy" :D
          • Gość: Darek Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 14:48
            Castorama- fakt obsługa ok ale w obi? gdzie tam profesjonalna obsluga???
    • Gość: klient Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:18
      Fachowa obsługa w OBI?? wolne żarty. Zwłaszcza na dziale budowlanym ,cięzko
      kogokolwiek znaleść do pomocy ,a jeżeli już kogoś znajdziesz to z tym
      doradztwem ... .
      • Gość: nowy Re: DREWNO IP: *.prenet.pl 21.08.06, 20:34
        ale przekleństwa, lenistwo, nieogolone gęby...w Obi, Castoramie, wszyscy
        jednakowe stroje, a w Drewnie każdy z innej bajki. Zanim kupisz drzwi zapytaj
        za ile Ci je przywiozą...
        • Gość: klient Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:27
          HMM ,ciekaw jestem jak szybko będą drzwi w Obi? Takie na zamówienie...
        • Gość: stokrotka Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:30
          Z tego co zauważyłam, to w drewnie inne stroje mają tylko osoby uczące się:)
          • Gość: rzeczywiście Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:55

ŻENADA
            • Gość: inny Re: DREWNO IP: *.prenet.pl 24.08.06, 18:19
              sie im w głowach przewraca. u prywaciarzy tak jest. mili pewnie tylko jak szef
              w poblizu, bo jak ostatnio o korek pytalem to mi facet od lady dokrzykiwal, a
              mu sie tylka nie chcialo ruszyc i w ogole byl niezadowolony, ze nic na temat
              korka nie wiem. Pojechalem do BelPolu i tam może nie korek mi doradzili, ale
              obskoczyli mnie i to co chcialem kupilem.
              • Gość: Maryla Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:02
                Mowisz o Belpolu na Krakowskiej? Byłam tam ostatnio. I, szczerze mówiąc , nie
                wyszłam zadowolona. Przy biurku siedziała starsza kobitka i facet. Ani drgnęli
                gdy weszlismy z mężem. Obeszliśmy cały sklep, na żadnych drzwiach- bo to nas
                interesowało - ceny. I gdybyśmy nie spytali to nikt nie zareagowałby na nasze
                wejscie. Natomiast w Castoramie kupuję ostatnio bardzo dużo i jest tam naprawdę
                profesjonalna obsługa. Ot, chociażby dziś: poszliśmy obejrzeć drzwi
                łazienkowe.Natrafiłam na takie z ceną 152zł. Pełne. Facet w mundurku
                powiedział, że sa tak tanie bo ktoś z nich zrezygnował. Poszłam kupić klamkę
                okazało się, że taka jak chciała jest ostatnia i z lekka zdekompletowana. Inny
                Młodzieniec skompletował mi ją. Chciałam też rozete do zamka. Dał mi ją. Po
                konsultacji z mężem stwierdziliśmy, żema za duży otwór i brak jej drugiej
                części. Troche zła poszłam znów do niego a on na to,że szukał mnie już przy
                kasach bo dal mi niekomkpletny towar. Szukał nie szukał ale to miłe. Doradził i
                widać, że dba o klienta.
                • Gość: Były Re: DREWNO IP: *.sfc.pl 08.09.06, 06:57
                  Jako były pracownik rozumiem doskonale niezadowolenie klientów którzy kupują w
                  Drewnie. Nie jest to jednak spowodowane złą intencją pracowników ale
                  przestarzałym i nieadekwatnym do wielkości firmy zarządzaniem. Właściciele firmy
                  zamiast zatrudniać specjalistów szkolą sobie "roboty wieloczynnościowe" które za
                  marne grosze muszą zajmować się praktycznie wszystkim. Pracownicy mają tak
                  szeroki zakres obowiązków że po prostu nie zawsze starcza czasu na rzetelną i
                  profesjonalną obsługę klienta. Taki model prowadzenia sklepu sprawdzał się może
                  w latach 90 ale obecnie każdy klient wymaga aby obsłużono go fachowo, szybko i
                  grzecznie. Profesjonalnie wykonany podział obowiązków, oraz wprowadzenie
                  nowoczesnego, opartego na kodzie kreskowym systemu sprzedaży na pewno usprawnił
                  by pracę i zwiększył liczbę klientów. Jednak każdy polski kapitalista szuka
                  oszczędności tam gdzie nie trzeba a potem marudzi, że pracownicy to lenie i
                  złodzieje
                  • Gość: no i jak Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:17
                    zwykle wina polskiego kapitalisty...

A tam ,gdzie biorą pracowników za dupę,to po dnosi się larum,jaki to mobbing.
                    Skoro pracownikom dobrze się pracuje,to zamknijcie się,bo to jest
                    najważniejsze ,a nie jakiś tam upierdliwy klient.
                    • karlow1 Re: DREWNO 20.09.06, 18:06
                      Dziękuje wszystkim , ktorzy wyrazili swoje opinie o firmie DREWNO .Niech dowie
                      sie cała Czestochowa, co naprawde sie tam dzieje, a byc moze zainteresuje sie
                      tym sklepem jakies wydawnictwo i napisze kilka słow na pierwszej stronie swej
                      gazety. Jako kolejny były pracownik tej niby firmy , żal mi tych pracowników ,
                      to prawda, co napisał mój poprzednik , ale jest to spowodowane tym , ze ich
                      szefowie patrzą tylko przez pryzmat zysku i władzy. To firma w której pojecie
                      współpracy i wzajemnej pomocy sobie wsród pracowników nie istnieje .Wiec kto
                      jest temu winien zadaje dzis sobie takie pytanie . WIADOMO . POZDRAWIAM WAS I
                      NIE DAJCIE SIę
                      • Gość: misiek Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:30
                        Ja jestem zadowolony z obslugi w opisywanej firmie , nie zauwazylem zadnych
                        wymienionych przez moich poprzednikow negatywnych czynnikow, wrecz przeciwnie ,
                        mila atmosfera , uprzejmi sprzedawcy , potrafiacy doradzic i pomoc w wyborze.
                        Moze trafiliscie na zly dzien pracownikow , kazdemu moze sie przytrafic. Co do
                        szefow to mam wlasnego moge stwirdzic ze jest podobnie , chyba kazdy chce
                        zarobic prawda ?
                        • Gość: gosiaczek Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:50
                          byłam w Castoramie, i to jak ja zachwalacie to lekka przesada, owszem wybor
                          towaru jest ,ale obsluga pozostawia wiele do zyczenia. Musialam sie wyczekac na
                          pana z obslugi , ktory nie byl zabardzo zorientowany w ofercie. Uwazajcie na
                          ich tzw "promocje" i ceny dodatkow.
                      • Gość: KLIENT Re: DREWNO IP: *.man.czest.pl 22.09.06, 17:22
                        Przypadkiem weszłem i przeczytałem te opinie ,zaskoczyło mnie to ponieważ sam robiłem zakupy w sklepie Drewno (kilkakrotnie)i jestem naprawdę zadowolony zarówno z towaru jak i obsługi.do sklepu na warszawskiej zaglądam dość często i nie spotkałem się z ignorancją czy hamstwem.jestem dość trudnym i wymagającym klientem(tak myślę) ale do sposobu obsługi nie mam większych uwag odwrotnie niż do obsługi w Castoramie to co tam zobaczyłem to prawie horror z lat 80 sprzedawców jak na lekarstwo -przez około 0,5 godz. próbowałem dowiedzieć się czegoś o panelach -nieudało mi się -towaru mają dużo ale jak by brakło to problem żeby dokupić- w końcu dopadłem sprzedawcę i pytam czy jak za mało kupię dokupię jeszcze później-ruch ramion i wielkie oczy .dlatego wolę kupować w mniejszych punktach -polecam Drewno
        • Gość: Ponti Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:54
          Nowy jak jestes takim fanem jednakowych strojow, to proponuje wyjazd do
          Chinskiej Republiki Ludowej ,tam do tej pory wszyscy chodza w jednakowych
          mundurkach.:)
    • Gość: maja Re: DREWNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:45
      ja kupiłam drewno egzotyczne w castoramie a wszystkie dodatki czyli klej i
      lakier na brzeźnickiej jestem bardzo zadowolona.
      • gostef Re: DREWNO 21.09.06, 18:40
        Czytam to i niestety wszystko sie zgadza , co do konfliktów w tej firmie . Moim
        zdaniem jest to spowodowane tym ,iz szefowie przyzwyczaili się do nieładu i
        nieporzadku w tej firmie , stworzyli sobie pewien schemat rywalizacji miedzy
        pracownikami ,poprzez swój tzw program , dzieki którym sprzedawcy mają ze sobą
        konkurowac, a przecież praca w firmie powinna polegac na stworzeniu zespołu a
        nie wzajemnej rywalizaci i niszczeniu się nawzajem. Kochani szefowie szanujcie
        tą garstke ludzi , która tam jeszcze została i zmieńcie coś w tej firmie , gdyż
        pewnego dnia nerwy puszczą i zostaniecie sami .
    • Gość: milo Re: DREWNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:59
      Castorama sklep dla chama.
      OBI w konia robi.
      Kupuj frajerze w Praktikerze.
      Elea dlaCw..a.
      Billa dla debilla.
      Budujesz, remontujesz, wymiotyjesz.

Dopisujcie sie
    • Gość: J. sklep Sęk na Katedralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:24
      A ja polecam ten niewielki sklep szczegolnie do wykonczeniówki, listwy
      przypodłogowe itd. Dosc duzy wybór, na pewno taniej niz w obi i castoramie i
      calkiem sympatyczny sprzedawca :)
      • Gość: KARLOW Re: sklep Sęk na Katedralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:40
        WITAM . NIESTETY PISZA TU SAMI BYLI PRACOWNICY , A JA NAPISZę GDYZ JESZCZE
        PRACUJE W TYM BAJZLU ZWANYM TERAZ FACHOWCEM (DREWNO). NA CZELE TEJ NIBY FIRMY
        STOJA DWAJ CENTUSIE , KTORYCH TAK NAPRAWDE NIEINTERESUJE CO SIE DZIEJE W FIRMIE,
        JAK PRACUJE SIE LUDZIOM. INTERESUJA ICH TYLKO UTARGI I ZYSKI , A DO GłOWNYCH ICH
        ZAJEC NALEZY UTAUDNIANIE LUDZIOM ZYCIA ZA MARNE GROSZE .MOBBING W TEJ FIRMIE TO
        PESTKA , Z ATMOSFERA JAKA TAM PANUJE . NIE SZTUKA JEST PRACOWAC. SZTUKA JEST
        PRACOWAC I CZERPAC Z PRACY PRZYJEMNOSC I ZADOWOLENIE, OCZYWISCIE POWIAZANE Z
        ODPOWIEDNIM WYNAGRODZENIEM . TO PRZESTROGA DLA WSZYSTKICH , KTORZY SIE TU
        WYBIERAJA .

• Gość: gośc Re: sklep Sęk na Katedralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 01:12
          a na innym wątku było napisane,że Fachowiec na Równoległej,to inna firma - nie
          DREWNO..I że jest tam o wiele lepiej.

A co do mobbingu,to jest tam podobno jedna baba,która prześciga w tym swoich
          mocodawców,więc muszą nieźle płacić.Za psie pieniądze tego się nie robi.
          Zaznaczam,że wiem to od kogoś ,kto pracuje w biurze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka