Gość: zuzanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 14:05 Co sądzicie o produktach Amway , czy są nadzwyczaj zdrowe czy tylko drogie, czy to produkty wyjatkowe, prosze o opinie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taoo Re: Firma Amway 23.08.06, 14:35 To produkty wyjątkowo... drogie. A sama firma to chłyt martendindowy. ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Firma Amway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 14:45 Ja kilka lat temu dokonałam kilku produktów tej firmy i jednym słowem jest to kit. Wszystko musiałam wyrzucić. np.proszek do prania był taki, że pranie było brudne, a białe ubrania robiły sie po kilku praniach szare. Daj sobie z tą firmą spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 24.08.06, 07:37 Gość portalu: Olga napisał(a): > jednym słowem jest to kit. Uhm, a świstak zawija w papierki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lopezmiki Re: Firma Amway 23.08.06, 15:19 Jesli masz majetnych znajomych i predyspozycje do wciskania ludziom kitu oraz chcesz podczas przyjemnych rozmow przedstawic im zalety roznych produktow firmowanych znakiem Amway to smialo mozesz wejsc w ta korporacje. Pamietam ze w 1995 roku 2,5kg proszek podobno o niespotykanych wlasciwosciach kosztowal 80zl:)a pasta do zebow okolo 20zl:)nie mowiac o zmywakach z drutu za 10zl buhahaha. Zastanow sie kilkaset razy zanim podejmiesz decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Re: Firma Amway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:44 Ja nie mam predyspozycji do oszukiwania ludzi , tylko chciałam wiedzieć , czy to rzeczywiście zdrowe produkty, bo jeśli tak to by mozna w siebie zainwestować , ale któż to wie , czy naprawde to zdrowe, czy tylko zyskowne dla sprzedających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Re: Firma Amway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:48 chciałam dodac, że proponowano mi witaminy , które ponoć są rewelacyjne i właśnie między innymi wysłałam to zapytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerax Re: Firma Amway 23.08.06, 22:49 Cześć. Niestety, nie mogę wypowiedzieć się na temat tych produktów, jak również samej firmy, ponieważ ani z firmą, ani z produktami nie miałem bezpośredniego kontaktu. Mam jednak kolegę, który kiedyś reprezentował tą firmę i choć dziś nie jest z nią związany, to do dziś chwali sobie i korzysta z pasty do zębów. Oczywiście jest ona zdecydowanie droższa od zwykłej pasty, ale ponoć świetna. Co do witamin, to jednak ośmielam się zaproponować Ci produkt innej firmy - sprawdzony bezpośrednio na mnie, mojej żonie, córce, rodzicach i znajomych. Nie chcę tu robić reklamy, więc ewentualne zainteresowanie proszę kierowaćna skrzynkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 24.08.06, 07:44 Gość portalu: zuzanna napisał(a): > chciałam dodac, że proponowano mi witaminy , które ponoć są rewelacyjne i > właśnie między innymi wysłałam to zapytanie. Suplementy NUTRILITE są jednymi z najlepszych NA ŚWIECIE koncentratów NATURALNYCH witamin i minerałów, są bardzo wysoko oceniane przez specjalistów, w tym przez lekarzy z firmy BIOMOL-MED, zadzwoń do nich i z nimi porozmawiaj na ich temat. www.biomol.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthur Re: Firma Amway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 09:54 Rozumiem, że lepiej dokładnie rozeznać się w temacie niż w ciemno godzić się na coś. Zauważ jednak, że puszczając pytanie w próżnięmożesz napotkać na odpowiedzi nie tyle złośliwie niedobre, ale zwyczajnie nieprofesjonalne. Ktoś tu raczył napisać adres internetowy do zespołu lekarskiego, który akurat o Nutrilite wie sporo. Warto zapytać o nie swojego lekarza, ale nie takiego, który nie wie o co chodzi (większość polskich lekarzy o witaminach na całych studiach czytało słownie 1 stronę podręcznika), lecz zaufanego specjalistę, chociażby dobrego dietetyka. Jeśli chodzi o produkty sieci Amway ja akurat witaminy cenię najbardziej. są drogie, ale oszczędzam na chemii gospodarczej, o czym już napisałem poniżej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 24.08.06, 10:32 Polemizowałbym z opinią, że suplementy NUTRILITE-U są drogie. ;) Po pierwsze - trzeba przeliczyć koszt dziennej dawki i ilości tabletek w opakowaniu, po drugie - przyswajalność suplementów Nutrilite-u i syntetyków z apteki. Liczyłem i wychodziło mi, że witaminy z Nutrilite-u są TAŃSZE od tych z apteki, w przeliczeniu na cenę tabletki. Nie pamiętam dokładnie jakie to były relacje, bo to było jakiś czas temu, ale fakt pozostaje faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthur Re: Firma Amway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:52 20 tabletek wit c syntetycznej w aptece kosztuje 3 zł . Nutrilite 100 tabletek Aceroli C kosztuje 59.81 zł Jasne, że są droższe. To wszak inne,nieporównywalne produkty. W aptekach nie ma naturalnych witamin - pytałem nie raz. Chociaż masz rację, że - biorąc pod uwagę przyswajalność syntetyków, to Nutrilite wychodzi może i taniej. Ale tego już nie obliczysz dokładnie, bo przyswajalność jest kwestą indywidualną. No ale zakładająxc, że aptekowa witamina kosztuje 15 groszy, ale tylko 20% jej się przyswoi, to trzeba by zjeśc ich 5 za 75 groszy. Już jest i drożej i więcej chemii w organiżmie (utrwalacze i in)... Coś w tym jest co mówisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 24.08.06, 11:53 Gość portalu: Arthur napisał(a): > No ale zakładając, że aptekowa witamina kosztuje 15 groszy, ale tylko 20% jej się przyswoi, to trzeba by zjeśc ich 5 za 75 groszy. Już jest i drożej i więcej chemii w organiżmie (utrwalacze i in)... Otóż to, poza tym, z tego co wiem od lekarzy z BIOMOL-a przyswajalność syntetyków jest poniżej 10%. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 24.08.06, 07:42 Gość portalu: zuzanna napisał(a): > Ja nie mam predyspozycji do oszukiwania ludzi , tylko chciałam wiedzieć , czy > to rzeczywiście zdrowe produkty A odpowiedzieli ci tacy, którzy właśnie mają do tego predyspozycje, bo nagadali ci bzdur. Produkty są bardzo dobre i wydajne, a jeśli ktoś nie umie ich używać, chociaż WSZYSTKO JEST NAPISANE NA OPAKOWANIACH to niech ma do siebie pretensje. Gadanie o wyrzucaniu produktów to brednie, bo można je oddać w razie czego w ciągu trzech miesięcy i odzyskać wszystkie pieniądze. Nie słuchaj tych opluwaczy AMWAY-a tylko wyrób sobie własną opinię, dobrze ci radzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Firma Amway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:41 10 lat temu miałam do czynienia z tą firmą , to zwykłe oszustwo , po płynie do naczyń dostałam takie uczulenie że do dziś mam problemy, znałam też ludzi uczulonych na mydło tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Jaką firmę reprezentujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:38 Zwykłym oszustwem jest pisanie bajek. Takie działania quasi-marketingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Firma Amway IP: 83.238.70.* 27.08.06, 21:37 Ale z tym płynam to dowaliłaś - so dzisiaj masz problemy , przez 10 lat ? Dobre . Niezłe bajki ludzie wymyślają. Swoją drogą mam w domu ten płyn i jest ok. A ludzie nieraz mają uczulenie na różne naturalne czynniki - pyłki, mleko, truskawki , miód i może się zdarzyć że ktoś ma na produkty chemiczne lub kosmetyczne z Amwaya , pomimo że firma robi wszystko by było w nich jak najmniej składników uczulających Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 28.08.06, 07:54 Dowaliła, bo lubi ludziom dowalać. Niektórzy naprawdę mają dziwne pasje... ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kreative Re: Firma Amway 28.08.06, 13:55 >Gość portalu: Iwa napisał(a): >po płynie do > naczyń dostałam takie uczulenie że do dziś mam problemy bułahahahahaha :)))) dobre... ;) Bez jaj! A może na nim rosół gotowałaś? Teraz przynajmniej mam zobrazowane na czym polega sporadycznie dochodzące do głosu demonizowanie emłejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthur Re: Firma Amway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 09:45 Ja polecam. Nie słuchaj osób, które mówią, że musiały wyrzucić proszek, czy coś takiego. Bo te produkty można po prostu oddać i otrzymać zwrot 100% pieniędzy i to niezależnie od stopnia zużycia. Fakt, że są to produkty drogie (np kosmetyki czy witaminy) ale są adekwatne do jakości. Natomiast chemia gospodarcza jest o wiele tańsza niż ta pospolita. Oto dowód: PŁYNY CZYSZCZĄCE: Ajax - 1 litr - 7 zł = 20 zastosowań (po 2 kieliszki płynu na wiadro wody) LOC (Amway) - 1 litr (koncentrat) koszt 36 zł (razem z pompką do dozowania) = 333 zastosowania (1 pompka 3 ml na wiadro wody) czylli za 7 zł umyjesz podłogę 20 razy ajaxem albo za 36 zł ponad 300 razy LOC aby Ajaxem umyć podłogę 300 razy trzeba by kupić 15 butelek za łączną kwotę około 100 zł. _________________________ LUDWIK - 1 LITR za 6 zł DISH DROPS (AMWAY) - 1 litr koncentratu do rozrobienia (1 część wody : 8 części koncentratu) 39 zł - co daje 9 litrów płynu 9 ludwików kosztuje 54 zł 9 litrów Dish Drops kosztuje 39 zł ________________________________ O JAKOŚCI NIE BEDĘ TU SIĘ ROZWODZIŁ, BO TO JEST DO SPRAWDZENIA W PRAKTYCE -Jak wspomniałem wcześniej bez ryzyka utraty pieniędzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaagg Re: Firma Amway-a gdzie teraz są IP: 80.51.222.* 24.08.06, 11:01 a gdzie teraz Amway ma siedzibę w CZ-wie, byli na Matejki a teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: Firma Amway-a gdzie teraz są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:41 O widac, ze sie i pracownicy w/w firmy pojawili, jak to bylo? Szmaragdy, rubiny czy co tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Firma Amway-a gdzie teraz są IP: 80.54.171.* 24.08.06, 11:48 W Hiszpanii wytoczoczono tej firmie proces (juz kilka lat temu) za robienie ludziom wody z mózgu. Taki przedstwaiciel, po jakimś czasie pracy, zaczyna trak tować każdego znajomego i przyjaciela jak potencjlnego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway-a gdzie teraz są 24.08.06, 11:59 Gość portalu: nika napisał(a): > W Hiszpanii wytoczoczono tej firmie proces (juz kilka lat temu) za robienie > ludziom wody z mózgu. Możesz podać więcej szczegółów? Kto wytoczył, kiedy, jak długo trwała i jak się sprawa zakończyła? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway-a gdzie teraz są 26.08.06, 09:12 Normalka, rzuciła hasło "AMWAY miał proces!!!", ale z jakiego tytułu, jak się zakończył i kto go wytoczył, tego już nie powie. ;) Eh, ludzie, ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kerax Re: Firma Amway-a gdzie teraz są 26.08.06, 13:03 Witam wszystkich w to sobotnie południe. Widzę tutaj spory szum, ale tylko zarzuty bez pokrycia. Nie reprezentuję Amway tylko Akunę(choć też na "A") i choć tworzymy dla siebie w jakimś stopniu konkurencję, to jednak forumowiczom należy się pewne wyjaśnienie. Otóż wyznacznikiem zasad w sprzedaży bezpośredniej czyli multi level marketingu jest właśnie firma Amway. Poniżej zamieszam fragment artykułu dotyczącego wytoczonego procesu firmie Amway. "Pomimo, iż forma sprzedaży bezpośredniej ma w Ameryce długą tradycję (1768, Encyklopedia Britanica North American, 1868 South Western Company, 1886 California Perfume Company - w 1939 roku zmieniono nazwę na Avon Products), to prawdziwy rozkwit tej branży nastąpił w roku 1979, kiedy to zapadł wyrok na korzyść firmy Amway. Od roku 1970 Federal Trade Commission(Amerykański Urząd Nadzoru Handlu) prowadził dochodzenie, czy wielopoziomowy system sprzedaży - multi level marketing oraz network marketing - ma znamiona nielegalnego systemu piramidalnego. Wyrok zapadł na korzyć Amway i jest dziś podstawą dla stwierdzenia różnic między legalnymi, a nielegalnymi systemami sprzedaży. W połowie lat 80, wielkie amerykańskie firmy rozpoczęły ekspansję na cały świat. Na początek ich droga prowadziła przez Kanadę do Ameryki Południowej i przez Azję do Europy. Wielka Brytania była punktem wyjScia na całą Europę." Cytat pochodzi z branżowego kwartalnika NETWORK magazyn nr 00/2005 str. 4 Wydawca: 4Media Publisher, e-mail: 4Media@networkmagazyn.pl Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway-a gdzie teraz są 24.08.06, 11:54 Gość portalu: morning calm napisał(a): > O widac, ze sie i pracownicy w/w firmy pojawili, jak to bylo? Szmaragdy, rubiny czy co tam jeszcze? Jacy pracownicy??? Chyba WSPÓŁpracownicy. ;))) To WIELKA różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
kreative Re: Firma Amway-a gdzie teraz są 24.08.06, 11:45 Teraz jest inny tryb kupowania. taki jak w całej Europie. Można to zrobić: - w magazynie centralnym w Warszawie - na www.vebso.pl - na infolinii Dostawy są w zasadzie darmowe. Dostawa w nawet 24h. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway-a gdzie teraz są 24.08.06, 11:57 Gość portalu: aaagg napisał(a): > a gdzie teraz Amway ma siedzibę w CZ-wie, byli na Matejki a teraz ? Zarząd Główny oddziału na Polskę jest w Warszawie, z tego co wiem, nie ma biur terenowych i nigdy nie było, jedynie punkty, w których odbierało się zamówienia. Aktualnie dostarczają je firmy kurierskie więc takie punkty nie są już potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Firma Amway IP: *.man.czest.pl 26.08.06, 09:51 ta firma jest do kitu.szkoda wydawać kase na takie badziewia!!!!kupiłam pare produktów z tej firmy i zawiodłam się!!beznadzieja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amwayOWIEC Re: Firma Amway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 09:57 Dlaczego? Co konkretnie nie spełniło Twoich oczekiwań? Jakie produkty? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Firma Amway 26.08.06, 11:40 Wątpię, aby je podała, uprawia typową "czarną" propagandę - dużo krzyku a mało konkretów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka-sia03 P-O-L-E-C-A-M 27.08.06, 22:26 No więc tak: 7 lat temu znajoma poleciła mi ich odplamiacz Pre-wash. Kupiłam na Allegro. Okazało się, że rewelacyjnie sprawdza się, gdy w domu są małe dzieci. Potem poznałam plan marketingowy firmy, ale nie podobało mi się zachowanie dystrybutora, ale produkty zaczęłam kupować, bo na dłuższą metę ich używanie wychodzi poprostu taniej. Po około roku kupowania produktów z marżą wkurzyłam się, że pLacę z marżą i kupiłam pakiet na który mogę do dziś kupować produkty bez marży i korzystać z dodatkowych upustów. Tego dystrybutora, który zachowywał się jak debil już w Amwayu nie ma (przeszedł do Oriflame), ale okazało się że tym zajmują się jednak porządni ludzie. Z produktów w szczególności polecam: Płyn do naczyń, LOC, mydełko G&H do twarzy, emulsję do twarzy z kwasami owocowymi, Zoom (niezrównany w kuchni!), makarony, mydeło bezzapachowe z kolekcji katalogowej, proszek SA8 Baby. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: P-O-L-E-C-A-M 28.08.06, 07:57 ka-sia03 napisała: > Tego dystrybutora, który zachowywał się jak debil już w Amwayu nie ma (przeszedł do Oriflame I teraz oni mają z nim kłopot... Tak to jeden człowiek może wielu ludzi zniechęcić do DOBREGO biznesu. Dobrze, że ty umiałaś oddzielić jego zachowanie od tego, co ten biznes opferuje. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś