Dodaj do ulubionych

Propozycja - wypowiedzcie się

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:46
Jestem cywilizowanym człowiekiem, który chciałby mieszkać w cywilizowanym kraju. Mam dość idiotów zarzynających swoje auta i motory od świateł do świateł w centrum miasta, z prędkością przekraczającą zdrowy rozsądek. Ponieważ ludziom tym nie da się wytłumaczyć, że po prostu robią wiochę, uważam że należy ich tępić. Mam propozycję:
Co sądzicie o tym aby wprowadzić fotoradary w centrum miasta, (np. w Alejach, ul. Wolności, czy Kościuszki)? Normalni ludzie nie ucierpią, bo oni jeżdżą szybko na trasie, a po mieście wolno. Po prostu po mieście nie da się jeździć szybko, bo jest pełno świateł i ludzi. Wypowiedzcie się.
Obserwuj wątek
    • agnesgrus Re: Propozycja - wypowiedzcie się 06.09.06, 12:19
      trujesz chłopie, czasami się ktoś po prostu może śpieszyć, nie? a
      tych "strasznie wolno jeżdżących" to sama mam serdecznie dosyć! wleką się
      zamiast jechać jak ludzie!
      • Gość: paweł Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:30
        Chłop to cię zrobił, sądząc po twoim sposobie myślenia. Ile czasu zyskasz jadąc szybciej przez aleje, pół minuty? Jeżdżąc szybko po centrum okazujesz skrajny brak szacunku ludziom, którzy tam chodzą. Szybko to się jeździ po trasie. Ja rozumiem, że prosty człowiek może się dowartościować i poczuć ważniejszy przyciskając pedał gazu, ale zaręczam ci, że coraz mniej ludzi jest na tyle zacofana i po prostu jeżdżąc za szybko po mieście, wychodzisz na zwykłą chamkę, a nie kogoś ważnego. Co do czasu, to policz sobie ile możesz zaoszczędzić jeżdżąc szybko np. po alejach, a ile tracisz na głupoty. Zresztą twój czas jest mniej ważny niż bezpieczeństwo ludzi
        • Gość: kierowca Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:46
          Jak sie śpiesze to jade szybko-proste!! Nie mam tyle wolnego czasu co ty!! Jak
          nie zrobie mijanki w centrum to sie wleke i wleke. I od razu mówie- nie ruszam
          z pod światel jak wariat- poprostu umiejętnie i w miare szybko wymijam sobie
          jadących baaaaaardzo wolno!!
          • Gość: yoł Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:49
            ja jestem za tym , żeby motorą zakładać dodatkowo 3 tłumiki bo wkużają mnie te dzieciaki !
          • Gość: ja Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:53
            z ciebie takie kierowca jak z koziej dupy traba...
            • agnesgrus Re: Propozycja - wypowiedzcie się 06.09.06, 13:31
              nie dość,że jakiś kozi kierowca to jeszcze jaki matematyk! - będzie mi
              wyliczał, ile czasu przeznaczam na jazdę,a ile na bzdury! Koleś opanuj się!
              Nie jestem za ruszaniem z piskiem ze skrzyżowania i bezsensownym ściganiem się,
              ale jak tu gościu jeszcze po całym mieście chce porozstawiać fotoradary, to
              Ratunku - ręce opadają! Prawda jest taka, że to takie łazęgi powodują najwięcej
              utrudnień w ruchu drogowym, niż ci co wiedzą, jak pewnie się po tym mieście
              poruszać, i wiedzą, że trzeba wrzucić jedynkę jak się zapala żółte światło!
              • Gość: paweł Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:40
                Łazęgi, buhahaha! Jakbyś była na moim miejscu, to nie byłabyś dzisiaj zagonionym niewolnikiem, dla którego ważniejsze jest pare sekund niż bezpieczeństwo. Nacisnąć na pedał gazu jest bardzo łatwo, każdy "tłumok" to potrafi. Że ty nie jesteś w stanie czegoś pojąć, to nie znaczy to, że tak nie jest. Napisałem w moim poście, że wariatom drogowym się pewnych spraw nie wytłumaczy, bo im rozumu nie starcza. Dyskusja miała dotyczyć jak tępić chamstwo, a nie udowadniać czy jest konieczne. Ty i tak tego nie pojmiesz, bo skoro dla ciebie chamstwem nie jest jak ktoś pruje co sił przez aleje, to weź ty sobie lepiej wejdź na czata dla dzieciaków, bo do pewnych rzeczy trzeba po prostu dorosnąć.
              • Gość: paweł Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:50
                Dodam jeszcze, że żałosne jest to, że piszesz, że nie masz czasu na normalną jazdę, a o tej godzinie siedzisz na forum. Powiem ci co myślę o tobie:
                Naczytałaś się artukułów (pisanych zza biurka dla idiotów) o biznesie i aktywnym stylu życia i wydaje ci się, że szybka jazda pasuje do stylu bizneswoman.
                Możliwe jest że naooglądałaś sie głupich filmów.
          • Gość: paweł Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:45
            Hehe, problem w tym, że jak ktoś się obraca wśród idiotów, to jest potem przeświadczony, że 50-60km/h po mieście to bardzo powoli. Ciekaw jestem jak bardzo cenny jest twój czas i ile go zyskujesz. Jeśli wychodzisz z tego założenia, to pewnie wysiadając z auta zaczynasz biegnąć, no bo szkoda czasu na wolne chodzenie??
            • Gość: hmmm Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:10
              Pawel daj spokoj ,idiotom nie wytlumaczysz nigdy. Niech zyja w blogiej
              swiadomosci ,ze to oni sa najmadrzejsi... Pozdrawiam rozsadnych kierowcow.
              • Gość: paweł Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:14
                Najgorsze jest to, że w ich świadomości jest to, że ci którzy normalnie jeżdżą są jacyś mniej męscy, albo mają mniej fantazji itp. Tymczasem jest wręcz odwrotnie. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.
                • Gość: Marcyś Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:26
                  W krajach skandynawskich jeśli ktoś przekracza prędkość często zdarza się że
                  inny kierowca dzwoni i informuje o tym policję. Takie zgłoszenie traktowane
                  jest jako postawa obywatelska. Podobnie ma się sprawa w krajach bardziej
                  rozwinietych jak np. Szwajcaria. Do tego trzeba jednak dorosnać i zrozumieć że
                  nie sobie zrobimy krzywdę ale pieszemu. To taka kwestia elementarnego szacunku
                  dla czyjegoś życia. Pozdrawiam
    • Gość: realista Re: Propozycja - wypowiedzcie się IP: *.21.pl 06.09.06, 17:03
      Popieram w całej rozciągłości. Zrobili taki fotoradar na głównej ulicy Kłobucka i świetnie się sprawuje. Wcześniej było wiele potrąceń dzieci przechodzących na pasach do pobliskiej szkoły, teraz każdy zwalnia bo boi się radaru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka