Dodaj do ulubionych

TRW czy DOSPEL????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:54
witam mam dylemat.dostalem oferte pracy z trw i z dospela(praca jako zwykly
pracownik produkcji).i teraz nie wiem musze do konca tygodnia zdecydowac
gdzie rozpoczac prace.prosze o opinie pracownikow gdzie sa lepsze warunki
pracy,lepsza atmosfera itp.prosze o opinie ludzi ktory pracuja w tych firmach
a nie jakies plotki wyssane z palca bo takich jest pelno na tym forum.z gory
dzieki za wszystkie podpowiedzi :D
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:55
      trw
      • Gość: 12.12m Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:11
        uwazam ze ta decyzje powinienes podjac sam.kazdy z nas jest inny i kazdy ma
        inne zdanie.nie wiem jakie warunki sa w dospelu,ale powiem ci ze nie wiem co
        bym wybrała na twoim miejscu,miałabym pewnie dylemat.
    • Gość: karo Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:23
      każda z tych firm ma swoje olbrzymie wady ale z dwojga złego wybralbym TRW.
      • Gość: ciekawskiii Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:06
        no wlasnie mam dylemat dlatego pytam.dospel i trw maja tyle samo zwolennikow co
        przeciwnikow wiec nie wiem co wybrac.niestety nie znam nikogo kto pracuje w
        tych firmach wiec nie mam sie kogo poradzic a dla mnie jest to wazna decyzja
        wiec pytam :)
        • Gość: wyjedź! Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.bulldogdsl.com 11.09.06, 14:28
          spakuj się i wyjedź do normalnego kraju, na przykład na słowację.. jeśłi nie
          masz takiej możliwości i zależy ci na zdrowiu to daj sobie spokój z trw. o
          dospelu się nie wypowiadam bo tam nie pracowałem.
          • Gość: jr Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:37
            rozwaz ktora firma da ci wiecej, do ktorej musisz wiecej czasu tracic by
            dojechac, koszty tych dojazdow i tego czy bedziesz musial wyjsc i pozniej w
            rpacy 30minut czekac na start pracy czy bedziesz mial polaczenia pasujace ze
            przyjezdzasz i zaczynasz prace
            • Gość: ciekawskiii Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:56
              troche blizej mam do dospela ale dojazd to nie jest problem w przypadku tych
              dwoch firm.a stawki rowniez sa bardzo zblizone.wiec to raczej nie ma wplywu na
              moja decyzje niestety.
    • Gość: ajida Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:33
      mój znajomy pracował w Dospelu i wiem od niego, że nie placili mu na czas
      opóźnienia m-czne a czasami w ratach- spakował sie i od roku pracuje w
      Anglii.Myślę że w TRW taka sytuacja sie nie zdarza nagminnie .
      • Gość: Zgodna Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:49
        nigdy się nie zdarza ,żeby TRW
        spóżniło się z wypłatą wynagrodzenia.
        Płacą nawet przed czasem.
    • Gość: lo Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:02
      TRW, w Dospelu pracowałem i były jaja z wypłatami(nie w terminie i na raty).
      Wydaje mi się że już lepiej w tym TRW choć chyba przez łotrów z workera?
      • Gość: king Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.com 11.09.06, 16:23
        a gdzie do TRW na Rolniczą czy Legionów ???
    • Gość: ajida Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:34
      mój znajomy spakował sie i juz od roku pracuje w Anglii przedtem pracował w
      dospelu, ale nie otrzymywał wynagrodzenia na czas , m-czne opźnienia, potem
      wypłaty w ratach - warto zasięgnąć języka czy tak dalej robią.
      • Gość: ciekawskiii Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:39
        a jak wyglada sama praca w dospelu(po ile godzin sie pracuje,czy jest bardzo
        zapieprz i ogolnie jaka jest atmosfera) bo mniej wiecej w trw wiem co i
        jak.widze ze chyba lepsze opinie ma trw...
        • Gość: jui Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.bulldogdsl.com 11.09.06, 17:12
          poczytaj inne wątki o trw to zobaczysz jaką ma opinię..
          • Gość: 12.12m Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:04
            ja pracuje w trw,ale na forum zadnych informacji nie udzielam,jak cos podaj gg.
            • Gość: king Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.com 11.09.06, 18:19
              ponawiam pytanie chodzi o prace w trw na rolniczej czy legionów ?
              • Gość: ciekawskiii Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:28
                trw na rolniczej
                • Gość: king Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.com 11.09.06, 18:31
                  dzięki za odpowiedź, o trw na legionów coś nic nie słychać ciekawe czemu?!
                  • Gość: ja Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:38
                    boją się???
                    • Gość: Legionista Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:52
                      Bo tam się pracuje a nie pie....y głupoty na forum.
                      • Gość: poducha Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:01
                        to pracuj nikt ci nie broni.
    • Gość: jari Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 07:11
      Hej, z dospelem daj sobie spokój. Pracowalem tam troszkę czasu i na prawdę nie
      mam dobrych wspomnień. Najlepiej jakby pracownicy pracowali za darmo - dla
      SATYSFAKCJI - to jest dewiza szefostwa, która przelewana jest na kierowników i
      dyrektorów. Po za tym słabo płacą, za byle co zabierają premię (o ile taką
      dostaniesz), przelewy na raty z duuużymi opóźnieniami, niemiła atmosfera w
      pracy - no bo wszyscy gonią pracowników, jednym słowem wyzysk na maxa!!! No i
      TRW ma chociaż pozycję i jest znaną firmą, a dospel ?>>
      • Gość: Koniu Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:58
        Jari nie wie wszystkiego. Powiem ci tak idz do Dospela i zrub wszystko aby sie
        dostac do rosji. Tylko udawaj ze znasz rosyjski kierownik i tak po rosyjsku
        malo gada. Praca spokojna maszyny prawie caly czas stoja. Kierownicy wstaja
        pozno i zanim przyjda to 11. A ty masz labe zreszta oni caly czas sa zajeci
        swoimi interesami jakies materialy budowlane sprzedaja. Zreszta nawet jak
        przyjda to tak od nich czuc ze masz spokojny dzien ;). A kasiorka leci tym
        bardziej ze dostaniesz jakas smieszna delegacje. Tylko nie pij z nimi to wazne.
        Raz poszlismy na dyskoteke. I kierownicy zaczepiali dziewczyny. Skonczylo sie
        to szpitalem. Przyszli chlopacy tych dziewczyn i zadyma. A szefowie uciekli.
        Ale jest dobrze dostaniesz mieszkanie w firmie nie wydasz kasy od czsu do czasu
        bedzie dzialka od kierownikow. Tylko musisz miec oczy zamkniete ;).

• Gość: koniu Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:17
        Jari nie wie wszystkiego. Powiem ci tak idz do Dospel i zrub wszystko aby sie
        dostac do rosji. Tylko udawaj ze znasz rosyjski kierownik i tak po rosyjsku
        malo gada. Praca spokojna maszyny prawie caly czas stoja. Kierownicy wstaja
        pozno i zanim przyjda to 11. A ty masz labe zreszta oni caly czas sa zajeci
        swoimi interesami jakies materialy budowlane sprzedaja. Zreszta nawet jak
        przyjda to tak od nich czuc ze masz spokojny dzien ;). A kasiorka leci tym
        bardziej ze dostaniesz jakas smieszna delegacje. Tylko nie pij z nimi to wazne.
        Raz poszlismy na dyskoteke. I kierownicy zaczepiali dziewczyny. Skonczylo sie
        to szpitalem. Przyszli chlopacy tych dziewczyn i zadyma. A szefowie uciekli.
        Ale jest dobrze dostaniesz mieszkanie w firmie nie wydasz kasy od czsu do czasu
        bedzie dzialka od kierownikow. Tylko musisz miec oczy zamkniete ;).
      • Gość: chomik Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.flatpla.net 16.09.06, 23:13
        w rosji nwet warunków socjalnych nie potrafią przygotowac , mowa
        oczerniachowsku ,np.woda do mycia byla z rzeki.a swoje udzialy w tym miał mi.
        p.roberfcik tzw. DJ ale dla niego są i były najważniejsze podsluchy w pokojach
        i w innych miejscach, kamery też były jego prirytetem.mogę dużo mówić na ten
        temat ale chyba szkoda moich słów
        • Gość: fg Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 04:05
          Łobełt?!?!:)))
          • Gość: schizol Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.prio140.trustnet.pl 19.09.06, 19:33
            ide sie zwolnić
    • Gość: ciekawski 2 Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.echostar.pl 15.09.06, 23:30
      czy o takie rzeczy pyta sie na forum????TRW to koncern amerykański.Dospel to
      częstochowska firma.TRW ma nadal zatrudniać.Dospel to taki lokalny zakład, nie
      planuje jakiegoś większego zatrudnienia.Chyba wystarczy.
      • Gość: worek Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:17
        pracowalem w obu firmach. W jednej z nich nadal pracuje. Prawda jest taka ,ze
        lepsze warunki i klimat w pracy bedziesz mial w TRW ,spokoj i jakies premie.
        Nawet nawet jako work zarobisz wiecej niz jako pracownik montazu czy magazynier
        i do tego nie bedziesz musial sluchac kogos kto skonczyl 2 klasy zawodowki w
        niemczech,bo tylko na tyle starczylo glowy.
        Sa kwestie jak podsluchiwanie telefonow, kamera pod wc , kasa na raty,
        zatrudnienie na najnizsza krajową i reszta pod stolikem o ile ebdzie reszta .
        Z drugiej strony wieksza szanse na awans i rozwoj masz w firmie D.
        jesli pozwolisz wylac na siebie kubeł z pomyjami przez panow (celowo z malej)
        Grzesia czy Robercika i bedziesz grzecznym pieskiem z czasemdostaniesz jakich
        ochlap . a najlepiej uciec do Rosji jak ktos napisal, masz spokoj od
        wszystkich ,bo kazdy z nich tam jedzie uciec od brzydkich żon i odstresowac sie
        troche a iprzyrobic po cichaczu. Jesli masz zamiar zakladac rodzine i
        potrzebujesz spokoju finansowego i pewnosci TRW. Do firmy D. dostaniesz sie
        zawsze ,bo przewinelosie tam kilka tysiecy ludzi isa wiecznie zwalniani za
        jakies idiotyzmy, ogloszenie w wyborczej jest tam co poniedzialek , w zasadzie
        nawet po 3-4 co tydzien. Do firmy TRW tak latwo sie nie dostaniesz. po 2-3
        latach z premiami jako zwykla krawcowa dostaniesz 2000 i co najwazniejsze na
        tyle tez zaplacą za Ciebie podatki !!! Jesli masz wybór idz fdo trw, nawet jako
        work , ci ktorym chce sie rpacowac po roku dostają umowe na stale i jest im
        lepiej, zdecydowanie lepiej, do firmy D. mozesz isc zawsze,bowiecznie ktos tam
        jest potrzebny. poczytaj prase. z dobrych firm ludzie nie odchodza i takie
        firmy rekrutują sporadycznie...
        • Gość: worek Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:42
          zapomnialbym na koniec. Atmosfere tworzą sami ludzie a nie jej wlasciciele. Ja
          Pana Sebastiana czy Bogusława wspominam bardzo dobrze. W trakcie mojej pracy
          wiele się od nich nauczyłem i wbrew temu co o nich pisza to dobrzy ludzie.
          Wszystko psują niższe szczebelki ,ktorym woda sodowa uderzyla do glowy.
          pozdrawiam
          a Tobie zycze owocnych przemyslen
    • Gość: a Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:06
      w dospelu od pażdżiernika rusza trzecia zmiana a tak poza tym na początek dużo
      nie zarobisz dopiero po trzech miesiącach dostajesz dobrą w miarę stawkę i
      wtedy możesz zarobić powyrzej 1000 zł ale trzeba bardzo zapieprzać bo to jest
      akord.
      • Gość: @@@@@ Re: TRW czy DOSPEL???? IP: 195.116.125.* 20.09.06, 21:53
        Czesc. To co piszecie to sa bzdury. Kazdy powinien podjac sam ta decyzje to po
        pierwsze. A po drugie pracuje tam moich kilku znajomych i to nie prawda ze
        wyplaty sa nie placone w terminach. W kazdej firmie moze sie poreszta to
        zdazyc!! Ja sama zaczne tam prace i ciesze sie ze przyjeli mnie tam:). Pozdrawiam
        • Gość: anonim Re: TRW czy DOSPEL???? IP: *.21.pl 20.09.06, 22:11
          Nie chwal słońca przed zachodem. A tak naprawdę sama się przekonasz po kilku
          miesiącach.
    • dospelowiec Re: TRW czy DOSPEL???? 11.02.07, 18:18
      zapraszam na forum dospel www.forum-dospel.yoyo.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka