Dodaj do ulubionych

PiS to dno

26.09.06, 23:22
Można się załamać! Ale mamy rządzącą partię! Ona nie ma nic wspólnego ani z
prawem, ani ze sprawiedliwością!
Obserwuj wątek
    • anna.scott Re: PiS to dno 27.09.06, 00:07
      Czyje prawo, tego sprawiedliwość...
    • Gość: Beti Re: PiS to dno IP: *.prenet.pl 27.09.06, 00:10
      Dno, to jakiś poziom, a Pis-nawet nie ma poziomu.
    • Gość: .mad. Re: PiS to dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:33
      żadna nowość
    • Gość: mazepa Re: PiS to dno - a SLD, a Samobrona, a inni IP: *.trustnet.pl 27.09.06, 10:58
      zawsze jak partia rządząca jest u władzy traci na popularność, PiS nie jest
      idealną partią, ale która z partii będących na scenie politycznej kraju jest
      idealna - nie ma takiej PO - liberałowie w większości aferzyści, SLD - komuchy
      złodzieje i ci to dopiero aferzyści powiązani z mafią sku..ele, o chłopach z
      PSL którym zależy tylko na stołkach, i oszołomach tępakach z samobrony nie
      mówie - jest potrzebyn ktoś na miarę marszałka Piłsudzkiego który całe to
      towarzystwo wziąłby za morde i potopił w Wiśle, szkoda tylko Polski i ludzi
      • anna.scott Re: PiS to dno - a SLD, a Samobrona, a inni 27.09.06, 11:19
        Ale w przypadku PiS to jest coś więcej niż tylko tracenie na popularności z
        powodu bycia u władzy.
        To jest totalny blamaż partii, która szczyciła się tym, że prawo,
        sprawiedliwość i moralność są dla niej najwyższym dobrem.
        A jak jest - widać na załączonym obrazku.
        Wstyd to za mało. Powinni zapaść się pod ziemię i nigdy stamtąd nie wyłazić,
        niczym krety albo szczury. Ale nazwać ich szczurami, to obrazić te inteligentne
        zwierzęta.
        Wstyd!
        Mam tylko taką niewesołą satysfakcję, że nie przyłożyłam ręki do tego, żeby PiS
        wygrał wybory.
        • Gość: Adam Re:PRawdziwy obraz braci KAczynskich i cih PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:25
          Wczoraj kazdy widzial ile znaczy dla Pisu slowo uczciwosc i Polska a ile wlasne
          stołki... i pewnie Kaczynscy bede sie na sile trzymac, TOTALNA KOMPROMITACJA!!!
          • Gość: Burak cukrowy Re:PRawdziwy obraz braci KAczynskich i cih PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:38
            Wysadzic ten cały rząd w piiiiii....zduuuu! PiS, PO, SLD, Samoobrona i inne
            partie, wszędzie są aferzyści i złodzieje. Wszystkim zależy tylko na stołkach i
            pieniądzach. Przed wyborami karmią ślepe tłumy obietnicami, a co najgorsze
            ludzie to "kupują". Tak zawsze było, jest i będzie: Czy będzie rządził PiS,
            czerwone SLD, czy inne gó...
            Przydałaby się jakaś rewolucja, albo zamach stanu :)!
            • Gość: mazepa Re:PRawdziwy obraz braci KAczynskich i cih PIS-u IP: *.trustnet.pl 27.09.06, 14:05
              tak przydałby się jakiś zamach stanu, drugi Piłsudzki musi się pojawić aby to
              całe ..e tałatajstwo wziąść i potopić w Wiśle, wszystkich PO Samoobrone PSL
              SLD - ja osobiśćie uważam że PiS z tych wszystkich partii jest najlepsza , ale
              to moje zdanie, myślę że Polacy są za głupi aby sami rządzić,
    • Gość: Anzelm Pis jest niewinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 17:11
      To prowokacja ze strony ludzi z Ukladu. Chcą obalić rząd, tak samo jak rząd
      Olszewskiego w 92 roku! pamiętacie?
      Obejrzyjcie sobie film Nocna Zmiana...tam tez w roli głównej występuje Donald Tusk!!
      Nie dajcie się nabrać.
      Przeciez takie "handlowanie stołkami" jest zawsze... przypomnijcie sobie
      sytuacje po wyborach do Sejmu i senatu w zeszłym roku... rozmowy psiu i
      platformy...wtedy tez "handlowano stołkami" to normalna rzecz w polityce... tyle
      ze teraz to pokazano masie, a masa (niezbyt rozgarnieta) rozpętała larum...
      naiwniacy...
      • Gość: morning calm Re: Pis jest niewinny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 17:20
        Anzelm powiedz mi, czy Ty faktycznie jestes nienormalny, czy otumaniony, czy
        moze jestes fanem ojca r. i jego radia? Niestety tylko takie opcje wchodza w
        gre, bo w innym wypadku nie opowiadalbys idiotycznych bajek na temat 'nocnej
        zmiany', ktora jest najzwyklejszym fimem propagandowym (ot, takim jak to za
        komuny krecili) wyrezyserowanym i wykonanym przez/po okiem Jacka Kurskiego. Tak,
        tak, to ten gosc, ktory m.in. zajmowal sie szkoleniem mlodziezy wszechpolskiej,
        byl we wszystkich dotychczasowych partiach i ma bardzo niepokolei w glowie.

Otworz oczy, skrec zwoje, zacznij myslec!
        • Gość: Anzelm Re: Pis jest niewinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 17:25
          Niestety to nie ja nie myśle, to nie ja dałem się nabrać redaktorzynom z tvn-u,
          to nie ja jestem naiwny...no to juz wiesz co masz zrobić??
          tak, zacznij mysleć, to Ty dałeś się nabrać, to Ty dałeś się
          zmanipulować...szkoda ;-(
          • anna.scott Re: Pis jest niewinny 27.09.06, 18:38
            To Ty się dałeś nabrać w zapewnienia PiS-u, że ja przejmą władzę, to zapanuje
            od razu prawda, sprawiedliwość i moralność. Zapomnieli tylko dodać, dla kogo.
            Polska miała być krajem mlekiem i miodem płynącym, drugą Japonią. Cieszmy się,
            jeśli dogonimy Zimbabwe.
          • Gość: Menel Anzelm ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:24
            Nie ma w tym nic dziwnego-smiac mi sie chce jak prawia moraly Komorowski i
            towarzysze z SLD, Ci ostatni szczegolnie maja slaba pamiec-jeszcze na PiS-ie
            wybieli sie Rywin, a juz na pewno Renata Beger, swiezo upieczona maturzystka i
            inne zarzuty o ktorych szkoda tutaj wspominac....a tutaj prosze taka cwaniara.I
            jeszcze mowi ze sama na to wpadla......

Znajac zycie czekala na smaczniejsze kaski, jakies bardziej kompromitujace
            fakty, ale widac sie przejechala-wiec jak jest male zranienie to trzeba
            rozgrzebac ta rane i zrobic afere-prosze....

A nie ma w tym nic dziwnego, ze poslowie jednej partii, nagabuja poslow z 2
            partii zeby przeszli do ich partii:)A ze poslowie zalozmy Samoobrony wiedza ze
            PiS ma noz na gardle to stawiaja warunki-widac minister Lipinski nie widzial w
            tym nic dziwnego, ze Renatka stawia takie warunki-bo ini poslowie tez takie
            mieli jak przechodzili do parti Kaczynskich, wiec to juz jest kwestia
            moralnosci poslow-ale takich poslow sami wybralismy:(

A cala sprawa to kontratak na weksle Samoobrony...
            • Gość: duckhunter Przekupni i Skorumpowani IP: 64.27.0.* 03.10.06, 23:34
              No i co za różnica jakie intencje miała Samoobrona? Pisuar sugerował zapłatę
              prywatnych weksli publiczną forsą! Coś takiego w cywilizowanym kraju
              spowodowałoby natychmiastową polityczną śmierć całej ekipy.
              Bardzo fajnie, że te dwie bandy populistyczno-socjalistycznych oszustów pogryzły
              się ze sobą. Ciemnemu ludowi, który wierzył w ich dyrdymały wreszcie zaczynają
              otwierać się oczy. Może wreszcie te ciemniaki wyciągną wnioski i zaczną
              sensowniej głosować albo przynajmniej w ogóle nie pójdą, pozostawiając wybory
              mądrzejszym od siebie.
          • Gość: obiektywny hahahaha -anzelm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:14
            Anzelm to taki manipulator...sprawdza lub podpuszcza bo nie sadze by byl tak
            bezgranicznie glupi.
            Anzelmie a tera sprawdzajac nas napiszesz, ze Kurski "oaza" spokoju zostal
            bezceremonialnie zaatakowany przez dzienikarzy progarmu Teraz My ?:)

fajny ten Anzelm taki pocieszny ;)
        • Gość: Mistral Re: Pis jest niewinny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.10.06, 21:39
          Film powstal na bazie "Gorące dni" Wojciecha Ostapowicza, materiałach
          archiwalnych TAI oraz materiałach VHS autorstwa Włodzimierza Kuligowskiego
          (sceny w kuluarach)
    • Gość: Raffi PiS - Potwory i Spółka IP: 212.160.86.* 27.09.06, 18:40
      jw
      • anna.scott Re: PiS - Potwory i Spółka 27.09.06, 18:45
        Świetne.
        Tylko jedna uwaga: potwory z tego filmu były przynajmniej sympatyczne... :P
    • Gość: K2 PiS ??? a co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:52
      Najgorsze w tym jest to że na tym skandalu znowu skorzysta postkomuna (zacznie sie odradzać).
      A PiS, dla mnie ta partia już nie istnieje, a to co wczoraj zobaczyłem było tylko potwierdzeniem moich domysłów

Quo Vadis POLSKO ???
    • Gość: pisowiec Re: PiS to dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 05:57
      a sld to cacy?
      • Gość: gość Re: PiS to dno IP: 212.160.86.* 01.10.06, 08:17
        Wszyscy na forum zachowujecie się jak rządzący,tylko gadać,napiętnować
        innych,ale samemu siedzieć cicho i nie robić nic.Wymyślcie coś mądrego na
        uzdrowienie tego kraju,narazie to się opluwacie.
    • Gość: andy Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 08:42
      Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze co chwile do wladzy dochodza kolejne
      matoły, które przypisuja sobie rozwoj gospodarczy kraju itd. Ludzie, przeciez
      to tylko i wylacznie nasza ciezka praca, ze Polska jeszcze jakos ciagnie. A te
      s..syny nie potrafia tego uszanowac i zamiast rzadzic wzajemnie sie
      pod...dalaja, ktory ile ukradl i w imieniu prawa i sprawiedliwosci przekonuja
      nas ze dzialaja w slusznej sprawie, a sami gnija od srodka. I jeszcze maja
      pretensje, ze ludzie nie ida na wybory - zeby niby co ludzie maja sie podpisac
      pod wyborem kolejnego zlodzieja, aferzysty, idioty itp., a pozniej zapadac sie
      pod ziemie???
    • Gość: Rava Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:46
      Ale od dna szybciej się odbija, zaś w bagnie PO, SLD i Samo....siedzi się
      kolejne 20 lat w bagnie.
      Giżyński górą!!
      • Gość: Rava Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:55
        znowu jakis cham sie podszywa pode mnie!! Pis to dno i zawsze to powtarzałem, a Gizynski pochował nasze miasto jako ostatni wojewoda. Mowie to Wam ja, Rava!
        • Gość: Gość Re: PiS to dno IP: 212.160.86.* 01.10.06, 12:14
          Najlepiej niech prezydentem zostanie Lepper,premierem wiarygodna i
          nieskazitelnie czysta Beger.Może wtedy w kraju będzie normalnie?
        • Gość: Rava normalna Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:49
          Ty jesteś chory, powinieneś się leczyć.
          Podszywasz się pod moje prawdziwe logo i prowokujesz. Nabije Ci m...dę, a wtedy
          zobaczysz. Twój IP jest już nam znany.

Zawsze mówię GIŻYŃSKI JEDYNĄ SZANSĄ DLA MIASTA i napewno wygra.

A Ty , wariacie, nie rób ze mnie osoby typu p. Niesiołowski, który tu chwali, a
          tam się sprzedaje.
          Jestem wierny swoim ideałom , Tobie zaś pracować jedynie na FSB Rosji byłbyś tam
          niezastąpiony!
        • Gość: Ja Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:04
          Miasto pochowa Wrona.W 1998 roku powiedzial:"Nie będę głóosował za czymś,czego
          nie ma" Czytaj Zycie Częstochowy z grudnia 1998 roku.
    • Gość: olek Widziałem Gosiewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:45
      Koleś wygląda jak Dany DE Vito w Batmanie grającego tam Pingwina :).
      A te sexi kruciutkie rączki, buahahaha
      • Gość: Andrzej PIS i tylko PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 22:54
        Rava jesteś chory więc się lecz nienawiść cię zjada.!!!!!!!!!!!
        Zastranówmy się czemu PO nie weszłol do POPIS-U??????????????????/
        Dokładnie widzć przynajmniej dla tych co znaja matematykę PO powiedziało
        koalicji NIE z PIS . SLD ? PIS w taką koalicje nie wejdzie kto więc został
        świni. Leppe. i palan. Giertyc. co mogło zrobić PIS albo wybory co nic by nie
        zmieniły chyba że wygrało by PO więc z SLD by zawiązali Rząd bez wiuększości no
        chyba że dołączyłby Lepperiada lub Pawlakowi.
        Co miał zrobić PIs to co zrobił a uknute to było przez PO z premedytacją bo
        wszyscy wiedzieli że długo to nie potrwa taka koalicja
        Na koniec moje pytanie gdzie w tym wszystkim jesteśmy my polacy zwykli
        polacy ?????????
        • Gość: do Andrzeja Rava Re: PIS i tylko PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:57
          Andrzejku, znasz się dobrze na swoich chorobach, więc nie ubliżaj mi, a to się
          wścieknę!!! Niedolegliwości typu PO, SLD ect. Ci przejdą.

PiS nie kłamie, a to , że kilku się znalazło i tak akurat się zachowało, to -
          poczytaj forum i zwolenników PO co wypisują. A jeszcze nie posiadają władzy! Daj
          im , co będzie ??
          Ekipa, która się sprzeciwia PiSowi absolutnie się nie zna na
          rządzeniu-liberałowie, jedymie wraz takimi Balcerowiczami utopią Polskę w
          długach i uzależnią całkowice.

Nie wierzę absolutnie w PO, SLD, i nie chcę nawet o tym myśleć co będzie , jak
          dojdą do władzy. Zresztą sam się przekonasz, jak do tego dojdzie. Wspomnisz swe
          bredni.
          Wreszcie mam prawo nie lubić PO i SLD, bo im nie wierzę- NIC DOBREGO DLA POLSKI
          ZA TE LATA NIE ZROBILI.
          • Gość: ..... Re: PIS i tylko PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:59
            PRZEPRASZAM, BREDNIE , OCZYWIśCIE ...BREDNIE CAłEGO P O!!
          • Gość: K2 Rava wara od Balcerowicza !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:08
            Rava napisał:

> Ekipa, która się sprzeciwia PiSowi absolutnie się nie zna na
            > rządzeniu-liberałowie, jedymie wraz takimi Balcerowiczami utopią Polskę w
            > długach i uzależnią całkowice.

Kolego uzależnią od czego?? Weź się zastanów co w tej chwili robi PiS, cały czas są wszelakiego rodzaju komisje, teczki, targi, montowania koalicji nie ważne z kim ważne żeby mieć większość, wojenki z WOLNYMI (jeszcze) mediami. Więc ja sie pytam gdzie jest zwykły obywatel???!!! Mam dosyć słuchania w mediach o kolejnych próbach koalicji, sądach lustracyjnych itp.

PiS - dość wspominania histori, i wywlekania starych brudów (lustracja powinna być przeprowadzona na początku lat 90-tych, to był wielki błąd Wałęsy) Co teraz dziadków będziecie sądzić (im i tak już jest rybka). A ostatnio mam wrażenie że PiS się prubuje utrzymać przy władzy ZA WSZELKĄ CENĘ

Precz z IV RP wystarczy poprawić III RP
            • Gość: Rava Re: Rava wara od Balcerowicza !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:30
              Lubię żydów, ale bardziej lubię Polaków .... i to prawdziwuch patriotów swojej
              ziemi.
              Ty tego nie zrozumiesz.
              Więc nie dyskutujmy. Myślę, że Kraj nasz jest bliski końca 18 wieku i jeśli nie
              damy szansy PiSowi na zrobienie porządku, to nastąpi kolejny "rozbiór". O!
              Biedna Polsko, jak Ty cierpisz z powodu arogantów i zarozumialców!
              • Gość: K2 Rava to to chyba z LPR-u jesteś :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:51
                lub jesteś wszechpolakiem :) bo twoje poglądy na to wskazują.

..............................................

Śmieszny jesteś, do bólu !!!:)
    • Gość: Jack Johnson Re: PiS to dno IP: *.com 02.10.06, 14:32
      Persona 10.Jak Ci sie nie podoba rzad to spieprzaj dziadu!Najlepiej na
      Bialorus, ok?
      • Gość: .... do Jacka Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 02:18
        Od kiedy to mam uciekać ze swojego kraju, d...niu!?
        Cała wasza PO-ska zgnilizna. Niech żyje Rząd PiSu! Amen
        • Gość: Andrzej Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:57
          Jest miejsce dla PO I PIS-U niech się tylko dogadają i będzie OK czemu
          działacze z dolnej półki mogą to zrobić a u góry Nie ????????????????
          Czy dla widzimisie swojej głupoty niech to zrobią dla nas mieszkańców tego
          kraju PIEKNEGO KRAJU
          • Gość: ktos mowil Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:33
            dno? od dna latwiej sie odbic. czasy naleza juz do PiSu. za miesiac my w to
            uwierzymy na100%
    • Gość: Stan Re: PiS to dno IP: 212.87.240.* 03.10.06, 20:16
      Dno? Oni nawet kubełka bez dna nie warci.
      • Gość: bo ich racja.. Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:20
        ..zawsze na górze i bez cienia oszustwa. PiS górą!
        • Gość: bo ich głupota :) Re: bo ich racja.. napisał(a): IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:21
          Gość portalu: bo ich racja.. napisał(a):

> ..zawsze na górze i bez cienia oszustwa. PiS górą!

tak w myśl zasady gó.. zawsze na wierzch wypłynie ;))))
    • Gość: iga Re: PiS to dno IP: 80.51.222.* 04.10.06, 12:38
      PiS to partia zakłamanych, zakomleksionych ludzi. Cały czas tylko łowią agentów
      a nic nie robią by w Polsce było lepiej. Tworzą z naszego kraju państwo
      totalitarne, chcą objąć władze wszedzie.NIe robią nic dla wyborców którym jest
      ciągle gorzej i muszą wyjeżdzac z Polski. NIe bede juz na nich głosowac a tak
      zrobiłam i bardzo tego żałuje.
      • Gość: Takie szczekanie Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:56
        ..to nic nie da. Ci , kórzy czytają przekonują się, iż chamstwo i brak
        kompetencji nie jest żadną zasługą. Więc, PiS i tak wygra.
        • Gość: Mister Re: PiS to dno IP: *.hsd1.ca.comcast.net 05.10.06, 01:08
          Gość: iga 04.10.06, 12:38 cytat:PiS to partia zakłamanych, zakomleksionych
          ludzi. Cały czas tylko łowią agentów
          a nic nie robią by w Polsce było lepiej. Tworzą z naszego kraju państwo
          totalitarne, chcą objąć władze wszedzie. koniec cytatu..

Pani Igo , nic zlosliwego z mojej strony , poprostu w moim odczuciu nie zgadzam
          sie z taka teza ktora pani opisala.
          Chodzi przedewszystkim o to Panstwo Totalitarne ktore ma tworzyc PiS jak pani
          opisuje. Mysle ze panstwem totalitarnym to jest np. Polnocna Korea i powiedzmy
          Kuba. Czlowiek nie ma prawa opuscic panstwa w ktorym sie urodzil bo taka jest
          wola rzadzacych. Czlowiek (oczywiscie nie nalezaczy do tej elity rzadzacych) w
          takim panstwie praktycznie jest niczym , jedynie jest tym co przynosi w jakims
          procencie zabezpieczenie elicie.
          Moim zdaniem PiS jest najlepszym wyjsciem dla Polski i Polakow ktorzy chca
          mieszkac w wolnym Panstwie , trzeba tylko cierpliwosci i wspomagac PiS jak
          najbardziej.
          Mysle ze ci ktorzy chca szybszych zmian sami powinni wejs w szeregi PiS i robic
          zmiany ktore dadza Polsce odpowiedni sukces.

Gdyby Kaczynscy byli przekupni to juz dawno komuna kupila by ich i nie tylko
          ich. Gdyby Kaczynscy mieli jakies nieczystosci w przeszlosci to ta wlasnie
          komuna juz dawno w walce z nimi uzylaby to aby ich zniszczyc.
          Moze nie wszystko im wychodzi "cacy" ale z pewnoscia tylko ktos nieswiadomy lub
          poprostu (ich Kaczynskich)nienawidzi moze im zazucic wcoplprace tak z czerwona
          mafia-komunistyczna lub zwykla mafia przestepcza. Nikt rozsadny nie powie ze
          Kaczynscy chca zadzic bo chca sie dorobic forsy tak legalnie jak i moze
          nielegalnie. PiS jest organizacja jak inne i w kazdej organizacji znajda sie
          osoby ktore beda sluzyly innym celom i z innego powodu.
          Ja rozumie ze nie kazdy jest stworzany do polityki a w szczegolnosci tej
          wielkiej . Kazda partia w momencie kiedy wygra wybory a nie ma odpowiedniej sily
          liczbowej aby przeglosowac i wprowadzic program taki jaki widzi musi szukac tej
          wiekszosci.
          Tak SLD chandlowalo swego czasu stanowiskami dla PSL i dlatego ludowcy mieli
          swoich ludzi na stanowiskach, tak dogadywala sie PO po przegranych wyborach z
          PiS ale niestety PiS nie chcial oddac MSWiA jak i MSZ .Dlatego PO nie zgodzilo
          sie na koalicje.

Teraz prawdopodobnie beda dosc naglasniane poprzez przeciwnikow PiS-u sprawy o
          nieuczestniczenie w wyborach o ile do takich dojdzie . Osobiscie uwazam ze jest
          to dosc wielka glupota wyborcow bo dla przykladu byli komunisci zawsze maja swoj
          staly elektorat i oni beda glosowali bardzo zjednoczeni.
          Moze nie jest to na miejscu abym wyjasnial jak to dziala ale mimo wszystko
          napisze . Zaluzmy ze Czestochowa ma sto (100) tysiecy ludzi z czego byli
          komunisci maja elektorat w wysokosci trzy (3) tysiace. Jezeli w czestochowie
          bedzie glosowac tylko siedem (7) tysiecy ludzi z czego te pozostale cztery(4)
          tysiace rozbija sie na inne ugrupowania to komunisci ze swoim elektoratem w
          czestochowie wygraja wybory ba beda mieli najwieksza liczbe glosujacych na swoje
          ugrupowanie.

I aby jusz nie zabierac zbyt duzo napisze cos w sesie pytania.
          Czy mozna wierzyc komus co w przeszlosc gwalcil dzieci w wieku do dziesieciu
          (10) lat i dac go na wychowawce do przedszkola . Bardzo watpie aby ktos z
          rodzicow chcial cos takiego zaryzykowac. Jak mozna wierzyc komunistom ktorzy
          przez tyle lat rzadzili bez opozycji i doprowadzili panstwo gospodarczo ,
          moralnie do takiej ruiny.

Pozdrawiam Mister.
          • Gość: Rava Re: PiS to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 01:17
            Absolutnie pod tym się podpisuję !
            Bravo, "Mister! Gratuluję dobrego "występu". Tworzysz, jak prawdziwy Artysta.
            Dziękuję za tak zgrabne ujęcie poważnej sprawy.
            • Gość: Andrzej Re: PiS to dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 01:45
              Do Mistera: A ile przy tym w Twojej wypowiedzi błędów ortograficznych..aż
              wstyd..nie będę ich wymieniał i wyliczał..sam przejrzyj na oczy...
              • mcneo Re: PiS to dno 05.10.06, 03:47
                Witam...

Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i wiecie co mi się przyponiało?
                Zapewne dużo osób z Was zna Śp. Stanisława Lema?
                Ale założę się, że zapewne niewielu z Was wie co kiedyś powiedział?
                "Generalnie 50% ludzi nic wartościowego nie czyta, z tych pozostałych 50%
                jakieś 25% i tak nic nierozumie co czyta, z tych pozostałych 25% jakieś 20%
                rozumie co czyta ale poźniej zapomina i żyje sobie dalej. Natomiast te ostatnie
                5% wie co czyta, rozumie co czyta i pamięta co czyta oraz potrafi wyciągnąć
                wnioski!!! Niestety z tych 5% około 4 % nic z tymi wnioskami generalnie nie
                robi (poza własnymi komentarzami). No i zostaje nam jeszcze ten jeden procent!
                Ten właśnie 1% jest u władzy, lub będzie i za nic ma gawiedź jaką jest 99%
                społeczeństwa!!!

Teraz dalej....
                Wypisujecie tutaj PIS taki a nie inny, PO takie a nie inne, SLD taklie a nie
                inne, bierzecie pod uwagę tu i teraz no może co niektórzy kilka/kilkanaście lat
                wstecz.
                Są tutaj nawiązania do filmu "Nocna Zmiana" Jacka Kurskiego, niestety co
                poniektóre Wasze reakcje i wypowiedzi na ten film są wzorcowe według wypowiedzi
                S. Lema! :(.
                A co było wcześniej?
                Kto nie spał na lekcjach Histori (niestety barwionej na czerwono) i pamięta kto
                to taki Karol Marks?
                No i oczywiście druga ważna jeżeli nie ważniejsza postać to??
                Oczywiście Fryderyk Engels?
                Co o nich uczono w szkołach?
                Kim byli?
                Marks to filozof i twórca marksizmu i materializmu dialektycznego.
                Engels był synem właściciela fabryki. Należał do najbliższych współpracowników
                Karola Marksa (którego rodzinę utrzymywał) oraz twórców marksizmu i socjalizmu
                naukowego.
                To były lata 1800 - 1900.
                Co tam napisałem?
                Geneza:
                Engels utrzymywał Marksa!
                Konwersja na lata wspołczesne:
                Kapitalista (czytaj iperjalista)utrzymuje Socjaliste (czytaj Komuniste)!!!
                PO CO?
                Kto z Was wie?
                Proszę o odpowiedzi, poczytam sobie a potem postaram się wyjaśnić Tym z Was
                którzy tego niezrozumieli.

Pozdro...
                MC_NEO

CKM Włókniarz Częstochowa Forever !!!
                GG: 4185041
                • Gość: Mister Do goscia Andrzeja Mister IP: *.hsd1.ca.comcast.net 05.10.06, 04:08
                  Czy to najbardziej cie zabolalo ze sa bledy?
                  Osobiscie wypowiadanie komus bledow ortograficznych nie uwazam za mocna strone w
                  temacie , no chyba ze ten temat jest o ortografi.
                  Staram sie zawsze podtrzymywac dyskusje w temacie a nie w zmienianiu lub probie
                  zawstydzenia kogos .
                  W tym przypadku zrobie wyjatek .
                  Popatrz sobie Andrzejku na swoj wpis ktory zrobiles wczesniej i zobacz ile tam
                  bledow. Tylko czytaj pomalu wyraz po wyrazie i zracaj uwage na literki w tych
                  wyrazach.

Autor: Gość: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Data: 01.10.06, 22:54
                  Rava jesteś chory więc się lecz nienawiść cię zjada.!!!!!!!!!!!
                  Zastranówmy się czemu PO nie weszłol do POPIS-U??????????????????/
                  Dokładnie widzć przynajmniej dla tych co znaja matematykę PO powiedziało
                  koalicji NIE z PIS . SLD ? PIS w taką koalicje nie wejdzie kto więc został
                  świni. Leppe. i palan. Giertyc. co mogło zrobić PIS albo wybory co nic by nie
                  zmieniły chyba że wygrało by PO więc z SLD by zawiązali Rząd bez wiuększości no
                  chyba że dołączyłby Lepperiada lub Pawlakowi.
                  Co miał zrobić PIs to co zrobił a uknute to było przez PO z premedytacją bo
                  wszyscy wiedzieli że długo to nie potrwa taka koalicja
                  Na koniec moje pytanie gdzie w tym wszystkim jesteśmy my polacy zwykli
                  polacy ?????????

No i co Ty na to poprawianie kogos myslac ze samemu jest sie bez skazy.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: obiektywny ----- Do goscia Mister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:47
                    > Czy to najbardziej cie zabolalo ze sa bledy?
                    > Osobiscie wypowiadanie komus bledow ortograficznych nie uwazam za mocna strone
                    > w
                    > temacie , no chyba ze ten temat jest o ortografi.
                    fakt wypowiedzi publicznej nasycony licznymi bledami ortograficznymi z reguly
                    implikuje niesmak to jest bardzo oczywiste i nie wynika kolego Mister z faktu
                    "mocnych stron w temacie" (czyli braku argumentow). Podobnie by bylo gdybys
                    wyszedl na mownice i przemawial do nas majac czkawke, lub nasycil swoja
                    prelekcje lamana stylistyka. To tak abstarhujac od twych "mocnych" stron
                    publicystycznej erudycji.
                    Gdyby to byla jedynie kwetsia "ortografow" (co zarzuca ci kolega Andrzej a ty
                    zywiolowo na te ataki reagujesz) prawdopodobnie twoja polemika nie budzialby
                    kontrwersji. Ale jedna budzi bo nasycona jest demagogia i populizmem

>Moim zdaniem PiS jest najlepszym wyjsciem dla Polski i Polakow ktorzy chca
                    >mieszkac w wolnym Panstwie , trzeba tylko cierpliwosci i wspomagac PiS jak
                    >najbardziej.
                    ???... czyli inne partie zniewlala Polske ? coz proponuje wyjsc od slowa wolnosc
                    . Skoro tak "pieknie" przytoczyles istote totalitaryzmu mysle, ze i z tym
                    terminem sobie poradzisz ;)

> Gdyby Kaczynscy mieli jakies nieczystosci w przeszlosci to ta wlasnie
                    nieczystosc jest rzecza naturalna to wynika z nasz fizjologii kolego Mister. A
                    moze sugerujesz, ze "nieczystosci" Kaczynskich sa zgodnie z wymogami UE podawane
                    jakims wyrafinowanym metodom recyclingu ?;)

>Nikt rozsadny nie powie ze
                    >Kaczynscy chca zadzic bo chca sie dorobic forsy tak legalnie jak i moze
                    >nielegalnie.

a dlaczego niby nie powie ? A rozumiem, rzeczywiscie strach. Biedny Hubert
                    scigany jest po calej Polsce ! I ile sil penitencjarnych jest w to
                    zaangazowanych. Zatem nauczenie przykladem Huberta ludzie rozasdni musza milczec.

>PiS jest organizacja jak inne i w kazdej organizacji znajda sie
                    >osoby ktore beda sluzyly innym celom i z innego powodu.

ale w odniesieniu do PiS nalezy duzy filtr zastsowac by takich wyluskac ;)

>Osobiscie uwazam ze jest
                    >to dosc wielka glupota wyborcow bo dla przykladu byli komunisci zawsze maja swoj
                    >staly elektorat i oni beda glosowali bardzo zjednoczeni.

nie boj sie Mister PiS rowniez taki elektorat ma :)
                    coz moherowe berety przeszly juz nastale do terminologii poltycznej ;)

>Czy mozna wierzyc komus co w przeszlosc gwalcil dzieci w wieku do dziesieciu
                    >(10) lat i dac go na wychowawce do przedszkola . Bardzo watpie aby ktos z
                    >rodzicow chcial cos takiego zaryzykowac. Jak mozna wierzyc komunistom ktorzy
                    >przez tyle lat rzadzili bez opozycji i doprowadzili panstwo gospodarczo ,

hmm i ten Twoj przyklad jakos tak oderwany jest od realiow polskiej polityki
                    :).To jest determinanta twego populizmu ?
                    Musisz sie okreslic w czasie i przestrzeni Mister. Przypomina, ze aktualnie mamy
                    2006 rok ;)

Mysle ze ci ktorzy chca szybszych zmian sami powinni wejs w szeregi PiS i robic
                    zmiany ktore dadza Polsce odpowiedni sukces.
                    • Gość: obiektywny Re: ----- Do goscia Mister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:52
                      >Mysle ze ci ktorzy chca szybszych zmian sami powinni wejs w szeregi PiS i robic
                      >zmiany ktore dadza Polsce odpowiedni sukces.

jestes w komisji werbunkowej ?:)
                      Dziwnych metod PiS się ima, cóż to akt desperacji
                  • Gość: Rava do Mistera Re: Do goscia Andrzeja Mister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:23
                    Dziękuję bardzo za kolejną dobrą wypowiedź.
                    Też uważam, że jeśli ktoś nie ma merytorycznych argumentów, bądź w ogóle się nie
                    zna na sprawie, to czepia się mało istotnych spraw.

Pozdrawiam.
                    • Gość: Andrzej Re: Do szanownego kolegi Mister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:13
                      Pszykro mi bardzo ale ktoś się z nami bawi ja ci nic nie wytykam jest jakiś
                      facio co lubi pisań po kogoś jeśli poczułeś się dotknięty to przepraszam ale to
                      nie ja
                      Mam odwagę pisać i mówić co myślę nie zawsze mogę mieć rację a szkoda hehehe
                      Pozdrawiam
                      • Gość: do Andrzeja Rava Re: Do szanownego kolegi Mister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:43
                        Jeśli przepraszasz, to powinieneś wiedzieć konkretnie za co. Powinienem to
                        wyraźnie usłyszać! Jeśli Twoje przeprosiny kierowane są w moją stronę.
                        Rava
    • Gość: K2 To my polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:05
      "bo z kraju mataczy to my polacy" posłuchajcie sobie tą piosenkę dokładnie oddaje to co siedzieje teraz w polsce

Ascetocholix feat pięć dwa dębiec - "to my polacy"

...................................................

____/\/\/\/\_______________________/\__/\_______________________________
      • Gość: Mister Do Obiektywny Mister IP: *.hsd1.ca.comcast.net 06.10.06, 04:37
        Gosc - Obiektywny cytat:fakt wypowiedzi publicznej nasycony licznymi bledami
        ortograficznymi z reguly
        implikuje niesmak to jest bardzo oczywiste i nie wynika kolego Mister z faktu
        "mocnych stron w temacie" (czyli braku argumentow).koniec cytatu.

Moim zdaniem jesli cos nie jest regula a tylko z reguly to wcale nie jest to
        takie ""oczywiste"". Oczywiste jest tylko dla Ciebie i byc moze kogos jeszcze.

Cala wypowiedz Andrzeja byla taka :Do Mistera: A ile przy tym w Twojej
        wypowiedzi błędów ortograficznych..aż
        wstyd..nie będę ich wymieniał i wyliczał..sam przejrzyj na oczy...<<<

Natomiast Twoja wypowiedz czli Obiektywnego Jest Taka: Gdyby to byla jedynie
        kwetsia "ortografow" (co zarzuca ci kolega Andrzej a ty
        zywiolowo na te ataki reagujesz) prawdopodobnie twoja polemika nie budzialby
        kontrwersji. Ale jedna budzi bo nasycona jest demagogia i populizmem
        koniec cytatu...

Oto wlasnie chodzi ze jesli ktos komus wypomina bledy i nic poza tym to jest to
        brakiem argumentow i swiadczy o slabosci danej osoby.
        Niema tam w wypowiedzi Andrzeja ze moja wypowiedz jest nasycona demagogia i
        populizmem, natomiast jest to z twojego punktu widzenia i rozumowania . No coz
        kazdy rozumie po swojemu i widzi swiat takim jaki jest w jego wyobrazni.

Ja Mister napisalem :>Moim zdaniem PiS jest najlepszym wyjsciem dla Polski i
        Polakow ktorzy chca
        >mieszkac w wolnym Panstwie , trzeba tylko cierpliwosci i wspomagac PiS jak
        >najbardziej....

Taki obraz ja widze i jestem osobiscie tym obrazem przekonany. Natomiast wcale
        nie zaprzeczam ze moge zmienic zdanie , ale takie moze nastapic tylko w
        przypadku jesli ktos uzyje argumentow ktore beda mialy wplyw na ewentuana zmiane
        mojego obrazu. Jak narazie Ty niczym mnie nie przekonales .Natomiast zadajesz
        pytanie ...???... czyli inne partie zniewlala Polske ?

Hm , czy zniewalaja Polske . Zniewolenie w obecnej chwili z pewnoscia nie moze
        byc takie jakie bylo za czasow czerwonej bandy wyslugujacej sie rosjanom.
        Zniewolenie bedzie poprzez terroryzowanie ludzi przestepczoscia
        zorganizowana.Dla przykladu taka jaka byla za czasow rzadow SLD.
        Z pewnoscia PO nie bedzie tak zdeterminowane walka z tymi ludzmi bo w samej PO
        jest tez wielu przeciwnikow rozliczenia przestepcow z niedalekiej przeszlosci
        jak i obecnego czasu.

Obiektywny pisze:coz proponuje wyjsc od slowa wolnosc
        . Skoro tak "pieknie" przytoczyles istote totalitaryzmu mysle, ze i z tym
        terminem sobie poradzisz ;)
        Czy wystarczy ci cos takiego , bo nie bardzo wiem o co Ci wlasciwie chodzi.

Encyklopedia WIEM

"Wolność i Pokój", pacyfistyczny ruch polityczny założony w 1985, kontestujący
        rzeczywistość społeczno–polityczną w PRL. Prowadził akcje o charakterze
        informacyjnym...

Wolność zrzeszania się
        Encyklopedia WIEM

Wolność zrzeszania się, jedno z podstawowych praw i wolności obywatelskich
        odnoszące się do możliwości stowarzyszania się każdej jednostki...

Wolność i Niezawisłość
        Encyklopedia WIEM

Wolność i Niezawisłość, WiN, Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość, właściwie Ruch
        Oporu bez Wojny i Dywersji Wolność i Niezawisłość, ogólnopolska...

Wolność sumienia i wyznania
        Europa - Edukacja obywatelska

Wolność sumienia i wyznania, podstawowe prawo człowieka, usankcjonowane
        dokumentami międzynarodowymi, w tym m.in. w: Powszechnej Deklaracji Praw...

Wolność słowa
        Europa - Edukacja obywatelska

Wolność słowa, podstawowe prawo człowieka, odnoszące się do możliwości
        swobodnego wypowiadania swoich poglądów, łączona jest z reguły z prawem...

Zobacz wszystkie wyniki (361) »

Odsylam do portalu ONET , tam mozna wyciagnac wiecej wiadomosci i wybrac sobie
        ta ktora najbardziej bedzie odpowiadala Tobie.

Jesli masz ochote to opisz jakie najleprze wyjscie w Twoim zrozumieniu jest w
        obecnej chwili dla Polski.
        Pozdrawiam .
        • Gość: Mister Do Andrzeja tego prawdziwego Mister. IP: *.hsd1.ca.comcast.net 06.10.06, 04:40
          Dzieki za wyjasnienie, czyli teraz przynajmniej wiemy jaka jest sytuacja.
          Pozdrawiam
          Mister.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka