Dodaj do ulubionych

Własny biznes

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:57
Macie jakiś pomysł na własny biznes? Kończę studia i chciałbym iść na swoje,
tych wszystkich fabryk mam dość... Rzućcie jakimiś pomysłami jeśli macie
takowe... A może ktoś szuka lojalnego wspólnika do interesu???
Obserwuj wątek
    • born_bone Re: Własny biznes 02.11.06, 13:05
      WItam! Zależy ile masz pieniędzy i czy się coś na tym znasz? Bo jeśli masz mało
      kasy i na dodatek nic nie wiesz (lub mało) o prowadzeniu biznesu to żadne
      pomysły rzucane na forum Ci nie pomgą niestety. Jeśli masz troche kasy to pobaw
      się we franczyznę (www.franchising.info.pl/). Tam znajdziesz dużo
      ciekawych rzeczy. A najlepiej jest prowadzić jakiś boznes jak się na czymś znasz
      albo łączyć to ze swoją pasją i zamiłowaniem :]. Jeśli chcesz to mogę spróbować
      pomóc bo po studiach też nie mam zamiaru robić na kogoś. pozdrawiam i powodzenia.
      • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:39
        Ale teraz to nic nowego mi nie powiedziałeś. Wiem że jeśli nic nie umiem to nie
        mam z czym startować w ogóle. O franczyzie wiem także, podejrzewam że sporo
        więcej od Ciebie. Stronkę którą mi podałeś, odwiedzam regularnie od roku, nic
        ciekawego tam niestety nie ma. No chyba że chcesz otworzyć stacje paliw(wkład
        własny w inwestycję od miliona zł), lub coś w stylu Żabki (czyli podpisujesz
        sztywną umowę na określony czas, i nie masz nic do gadania, poza tym masz
        określone ceny, lokal wybierają oni, brak możliwości wprowadzania własnego
        asortymentu, brak własnej inwencji), masz jeszcze możliwość otworzenia np.
        sklepu z ekskluzywną bielizną..., tyle że taki rodzaj franczyzy może mieć tylko
        i wyłącznie powodzenie w wielkim mieście, typu Wawa, Kraków, WRocław, u nas
        jest za mało ludzi i w dodatku za mało pieniędzy, a to one odgrywają decydującą
        rolę.
        Tak więc proszę o jakieś sensowne propozycję a nie o szablony których jak
        grzybów po deszczu.
        Pozdrawiam.
      • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:46
        Aha. A co do kasy. Jak będzie dobry pomysł, to kasa się zawsze znajdzie.
        Pozdro.
        • Gość: Menel Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:09
          Powiem Ci ze tez mysle czasem nad wlasna dzialanoscia...jak narazie nic
          orygonalnego nie wymyslilem, oprocz budki z frytkami tam gdzie jej jeszcze nie
          ma, a gdzie sa ludzie(kolo jakiejs instutuji na przyklad), sklep
          monopolowy......konkurencyjny dla MPK przewoz osob busami-albo w ogole wynajem
          busow, masaze albo poradnia psychologiczna(sluchasz ludzi i im doradzasz),
          wypozyczalnia DVD,wykupienie tej rudery na przeciwko WSP na waszyngtona i
          zrobienie tam.........nie wiem hotelu, sali na imprezy, wynajem biur-kurde to
          jest dobry pomysl-tyle ze pewnie ciezko to wykupic

Pozdrawiam
          • Gość: uszczypliwy Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:13
            myślę, że wykupienie tej rudery nie jest możlwie, bo przeznaczojna jest do
            rozbiórki :)
      • Gość: uszczypliwy Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:15
        żebyś tylko się nie przeliczył.
        wielu myśli podobnie, nie jeden, tlen Ci zakręci... i po interesie.
        • Gość: Menel Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:49
          Kurde ile ta rudera juz czeka na rozbiorek?Czekaja az sie sama rozleci
    • Gość: icek Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:13
      sprzedawaj koksy na allegro :) powaga znajomy sprzedaje i całkiem nieźle mu to idzie
    • born_bone Re: Własny biznes 03.11.06, 08:11
      Ok jeśli chcesz sensownej rady i pomysłów (może już to zrobiłeś albo wiesz) to
      zbadaj dokładnie rynek częstochowski. Możesz sprawdzić wszystko (sklepy,
      hurtownie, producentów). Pojedź do kilku miast polskich i zobacz co tam ludzie
      mają, w czym chodzą ubrani nawet, co jedzą, gdzie przebywają itp. Porównaj to z
      cz-wa (prędzej czy później wszystko się rozprzestrzenia) i zobacz czy takie coś
      miało by u nas powodzenie (zrób ankiete, wywiad środowiskowy itp, ale to pewnie
      wiesz). No i startuj :] życze powodzenia i proszę się nie denerwować, ja tylko
      próbuje pomóc, przecież nie wiem kim jesteś i co robiłeś w tym kierunku :] są
      tacy ludzie co czekają tylko na kogoś pomysł a sami nic nie robia. A pewien
      pomysł ja mam, ale jest on dla mnie :]. Właśnie szperam i szukam "kanałów
      dystrybucji" no i oczywiście kapitału :]
      • Gość: do New Orlean Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:40
        Pochwal się co potrafisz,oprócz pisania na forum.
        • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 02:59
          A liczyłem że durne istoty tu nie zajrza, a jednak:-(
          Wiesz co potrafię? Potrafie tak mocno ścisnąć monetę żeby orzełek się zesrał,
          podoba się? Jak masz jeszcze jakieś mądrości to zachowaj je dla siebie.
          • Gość: dymko Re: Własny biznes IP: *.man.czest.pl 04.11.06, 06:36
            Jesteś taki mądry, to po co te pytania?
          • born_bone Re: Własny biznes 04.11.06, 08:00
            Ok skoro tak twierdzisz to ok. Poprostu nie umiesz przyjac krytyki i dobrej rady
            bo pewnie wiesz że mam racje i boisz sie do tego przyznac. Ale spoko, ja nic
            glupiego nie pisze tylko prawde. Zadales pytanie to dostales odpowiedz, ale taka
            jest natura częstochowian (dobrze ze nie wszystkich) ale trudno to nie moj
            problem. Ja wiem jak sie za cos zabrac i skoro nie chcesz Ci sie przyjac rady
            ani ruszyc swoich 4 literek to Twoj problem. Mozesz isc pracowac do kogos albo
            narzekac ze nie ma pracy, etc,etc. A spotkamy sie na tym forum za 5 lat i
            zobaczymy kto ma lepiej...
            • Gość: jajaj Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:59
              nic nie rob , bo konkurencja ci nie pozwoli,bedziesz miala swiety spokoj ,
              szkoda zycia na pierdoly.
              • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:56
                born_bone pomyliłeś się trochę. Ja pisałem do tego co mi kazał się pochwalić
                tym co potrafię(a dla mnie jest to bynajmniej śmieszne). Z Tobą narazie
                prowadzę konwersację, proponuję zwiększyć Ci spokój emocjonalny, za bardzo
                bierzesz wszystko do siebie. Dobre rady umiem przyjać, po to właśnie się tu w
                końcu produkuję, a że przerobiłem pomysły o których mówisz to po prostu o tym
                piszę. Wolę mocną i szczerą wymianę zdań niż pie..nie o dupie marynie....
                Pozdrawiam.
                • born_bone Re: Własny biznes 04.11.06, 19:21
                  W takim razie przepraszam bardzo i zapraszam do dalszej kowersacji :] poprostu
                  moze nie doczytalem :]
                  • Gość: dan Re: Własny biznes IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 05.11.06, 01:46
                    SPOTKAJMY SIE NA TYM FORUM ZA 5 LAT, ZOBACZYMY KTO BEDZIE MIAL LEPIEJ... ku... leze na zimi po tym jak spadlem z fotela czytajac ten tekst. koles jest dobry, ale niech kombinuje... Pozdrawiam
                    • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 01:56
                      Mówisz do mnie? Jeśli spadłeś z fotela to mam radę-nie pij tyle! Ja pije za
                      dwóch...dobra za trzech...więc odpóść. A co do born_bone'a....-wymyślmy coś
                      razem...
                      pozdrawiam.
                    • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 01:59
                      ps. hehe ooo tak spotkajmy się za 5 lat zobaczymy kto będzie miał lepiej...
                      albo wiesz co, spotkajmy się od razu...teraz zobaczymy kto ma lepiej...
                      • born_bone Re: Własny biznes 05.11.06, 08:37
                        Zależy w jakim sensie chodzi Ci że lepiej, a tak wogole to teraz sie wlasnie
                        spotykamy na forum ;p
                      • Gość: olo Re: Własny biznes IP: *.man.czest.pl 05.11.06, 08:39
                        Skoro jesteś taki mądry....
                      • Gość: bogaty Re: Własny biznes IP: *.man.czest.pl 05.11.06, 08:40
                        Szukasz tu łosi?
                        • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 02:07
                          Tak szukam łosi..widze że jedngo już znalazłem...mówię o Tobie... znakomity
                          post, nie powiem...:-(((
                          • born_bone Re: Własny biznes 06.11.06, 07:14
                            pogadamy jak wroce, teraz musze isc, cos Ci napisze, moze tego akurat nie
                            przerabiales wiec moze Ci sie przydac. A jesli cos to pisze na maila
                            born_bone@gazeta.pl.Pozdro
                            • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:12
                              I jak wróciłeś już?:-))))
                              • Gość: dan Re: Własny biznes IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 18.11.06, 01:36
                                ej dzieci dzieci... gawedzcie sobie, milo poczytac a co do alko to jestem aktualnie na kretce i nie popijam go wiec jeleniu mlody nie trafiles. Pozdrawiam przyszlych biznessynkow
                                • Gość: New Orlean Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 01:55
                                  No to super. Gratuluję. Ale jakbyś coś mądrego powiedział to byłoby fajniej
                                  buhehhehehe... Jakiś Ty głupi chłopie,trafiłeś tu chyba przez przypadek, co?
                                  ps.jak już przestaniesz pić to wymyśl coś ciekawego i się udzielaj, zapraszamy,
                                  AA.
                                  Pozdrawiamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka