Dodaj do ulubionych

Panie Prezydencie.

04.11.06, 00:51
Przeczytałem Pański program wyborczy i musze powiedzieć, że brakuje w nim NAJWAŻNIEJSZEGO i najbardziej ISTOTNEGO elementu. Prosze tego nie traktować jako atak, ale jako zapytanie i wyrazenie obawy o Częstochowę. W Pana programie brakuje pomysłu, działań na pozyskiwanie inwestorów. Jeśli Pan tego nie zrozumiał jeszcze, to jest to temat numer 1 w mieście i regionie. Ludzie potrzebują pracy. Pan nie ma w swoim programie (jak i wspólnoty) na ten temat konkretów. Jedno lakoniczne zdanie to za mało:

"Częstochowa powinna także pełnić przywództwo w kreowaniu wspólnej polityki proinwestycyjnej subregionu, w działaniach na rzecz ochrony środowiska, promocji turystycznej i gospodarczej."

Rozbudowywanie TRW w nieskończoność i kilku innych firm to jest jedyny Pański pomysł na miejsca pracy?... I ta jedna (niepowstała) hala przy Legionów? Bez inwestycji, kapitału z zewnątrz pójdziemy na dno...
Ja do tego ręki nie przyłożę...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adrian_borys Re: Panie Prezydencie. 04.11.06, 00:59
      Bolesna prawda jest taka, że nie ma koncepcji pozyskiwania inwestorów w
      mieście. Zgoda - prezydent nie musi być fachowcem od wszystkiego. Jednakże musi
      mieć zespół kompetentnych ludzi! Nie ma co wspominać o miastach typu Wrocław.
      Wystarczy spojrzeć na Łódź (która do niedawna była spisywana na straty), gdzie
      została zatrudniona profesjonalna firma do przyciągnięcia inwestorów. To już
      skutkuje. U nas o nowych inwestycjach nic nie słychać! Nie mam nic przeciwko
      wyjazdom prezydenta do miast partnerskich. Ale oprócz nich trzeba również
      odwiedzać siedziby dużych koncernów, promować miasto w prasie branżowej itd.
      itp. Nikt tego za prezydenta nie zrobi!!!

POzdrawiam
      • ulisses_czwa Re: Panie Prezydencie. 04.11.06, 01:03
        > nie mam nic przeciwko
        > wyjazdom prezydenta do miast partnerskich

Zalezy jakich partnerskich...
        Panie Prezydencie - inwestycji w Betlejem nie znajdziemy, bo ich tam nie ma i tam proszę nie szukać...
        • Gość: Tadek Re: Panie Prezydencie. IP: 212.87.244.* 04.11.06, 01:17
          Myślisz,że on Ci odpowie?!Oj zdziwiłbym się bardzo....
          Będą inwestycje.Senator Chmielewski pomoże.Hahaha...
          Część osób,wie o co chodzi.
          Ty niestety,nie..
        • ka-8 Re: Panie Prezydencie. 04.11.06, 11:55
          ulisses_czwa napisał:

> Panie Prezydencie - inwestycji w Betlejem nie znajdziemy, bo ich tam nie ma i t
          > am proszę nie szukać...
          >
          Stamtad jedyne co moze przyjsc to pozew o zwrot kamienicy...
    • Gość: do ulisses Re: Panie Prezydencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 01:25
      daj, do cholery jasnej nam wszystkim święty spokój .
      • Gość: hmm Re: Panie Prezydencie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 08:45
        Glosujcie na ulissesa ,on zrobi z Czestochowy kraine mlekiem i miodem
        plynaca,druga Japonie lub Niemcy:D hehehe
        • Gość: Piotrek Re: Panie Prezydencie. IP: *.pools.arcor-ip.net 09.11.06, 07:37
          Glosujcie na Ulissesa i ignorujcie hmm, bo i tak nie ma nic do powiedzenia, a
          tylko sieje zamet
    • prawicowiec2 To chyba nie tak 04.11.06, 11:09
      Ja uważam że pozyskiwanie inwestorów nie powinno być zadaniem samorządu.
      Samorząd ma się po prostu nie wp...ać, nie przeszkadzać inwestorom inwestować.
      Wszystko.
      Chcemy mieć prezydentury w mieście takiej jak w Radomsku?
      Tam prezydencik wygrał dwie kadencje na obiecankach inwestycyjnych. Osiem lat
      poprezydentował i uciułał jakiegoś Indesita. Normalnie miód i mleko popłyną. I
      liczy na kolejne cztery latka hehe.
      • morning.calm Re: To chyba nie tak 04.11.06, 11:47
        Przepraszam, ale kto ma sie zajmowac sciaganiem inwestorow do miasta jak nie
        samorzad? Sprzedawca pietruszki, barman, ksiadz?
        Bzdury piszesz, oj bzdury okrutne.
        • prawicowiec2 Re: To chyba nie tak 04.11.06, 12:25
          bzdury to opowiadaja ci, którzy swoje kampanie opieraja na tzw. ściąganiu
          inwestorów, a potem przez całą kadencję leją na temat. uważam że uczciwiej jest
          nie obiecywać.
          • morning.calm Re: To chyba nie tak 04.11.06, 12:49
            Ja jestem natomiast w stanie uwierzyc takiemu kandydatowi na radnego, ktory
            przedstawia taki punkt w swoim programie poparty KONKRETNYMI pomyslami i idea.
            A nie ukrywajmy, ze zazwyczaj sa to ludzie mlodzi, ktorzy sa kreatywni i maja
            umysl otwarty na nowe pomysly w przeciwienstwie do wiekszosci - ale nie wszyscy
            oczywiscie - starych politykierow.
      • ka-8 Re: To chyba nie tak 04.11.06, 12:00
        prawicowiec2 napisał:

> Chcemy mieć prezydentury w mieście takiej jak w Radomsku?
        > Tam prezydencik wygrał dwie kadencje na obiecankach inwestycyjnych. Osiem lat
        > poprezydentował i uciułał jakiegoś Indesita.

Nie wiem jak wygral i co dokladnie dzieje sie w Radomsku, ale na zielonej lace
        wyrosnie teraz Indesit i centrum logistyczne Jysk. Podejrzewam ze teraz w miare
        niewielkim wysilkiem da sie przyciagnac tam kooperantow Indesita.

Porownaj tez atuty Radomska, porownaj do Czestochowy i dopiero wtedy szykuj
        zestawienie, bo smiem twierdzic ze to co dla Radomska jest sporym osiagnieciem,
        dla Czestochowy byloby warte krytyki dlaczego tak cienko. Ale... najciekawsze
        jest to ze to wlasnie Radomsko wygralo Indesita, a nie Czestochowa. Czy
        Czestochowa prawde mowiac podjela choc maly krok zeby go pozyskac? Moze ktos
        jest zorientowany w temacie?
        • Gość: smuga Re: To chyba nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:36
          Zwiększyła zatrudnienie o 200 urzędników w UM w oczekiwaniu na nowych
          inwestorów.
          Dzięki temu jeżeli się pojawią będą sprawniej obsłużeni.
      • ulisses_czwa Re: To chyba nie tak 04.11.06, 14:00
        > Ja uważam że pozyskiwanie inwestorów nie powinno być zadaniem samorządu.

A teraz powiedz to wszystkim tym, którzy są bez pracy. Najlepiej prosto w oczy...
        Wiekszej głupoty nie czytałem... Ja preferuję model wrocławski i łódzki. Tj. szukamy konkretnych inwestorów i to my się do nich udajemy. Prezydent Wrocławia przywiózł do miasta koncern LG-Philips i "przy okazji" Toshibę na 1000 miejsc pracy. Chyba nikt mi nie powie, że jest to niesprawdzony mechanizm. Poza tym zatrudniamy specjalistyczną firmę konsultingową - tak jak w Łodzi. Nie obiecuje złotych gór, bo to niemozliwe i nikt nie zrobi z Częstochowy Łodzi czy Wrocławia. Jednak z pewnością mozna bardziej wydajnie i skutecznie pozyskiwac miejsca pracy, bez opierania się o ciagłą rozbudowę jednego TRW.

> Samorząd ma się po prostu nie wp...ać, nie przeszkadzać inwestorom
        > inwestować.

Jakim inwestorom jak ich nie ma? Najpierw trzeba ich tu ściągnąć... Obudź się...

Pozdrawiam
        • prawicowiec2 Re: To chyba nie tak 06.11.06, 06:31
          ulisses_czwa napisał:

> A teraz powiedz to wszystkim tym, którzy są bez pracy. Najlepiej prosto w
          oczy.
          > ..
          > Wiekszej głupoty nie czytałem...

Powiem to o każdej porze i każdemu, a w dodatku prosto w oczy każdemu
          kandydatowi w jakichkolwiek wyborach, że obiecując "szczególne starania o
          pozyskanie inwestorów" zwyczajnie oszukuje wyborców.

>
          > Jakim inwestorom jak ich nie ma? Najpierw trzeba ich tu ściągnąć... Obudź
          się..
          Drogi panie Jacku,
          Proszę powiedzieć prosto w oczy ludziom, zwłaszcza tym słabiej
          wykwalifikowanym, że widzi Pan dla nich trzy drogi: Tesco za 800, TRW/worker za
          850, Nienazwany Nowy Inwestor może za 900 -1000.
          Jest jeszcze czwarta: za kanał La Manche :(

Ja też pozdrawiam
          • adrian_borys żadna praca nie jest zła! 06.11.06, 20:45
            w fabrykach inwestorów, którzy płacą na produkcji ok 1000 netto znajdują też
            pracę ludzie wykształceni. Ktoś musi zakładem pracy zarządzać, itd.
            Ponadto fakt, że pracodawcy mało płacą to właśnie pochodna braku nowych miejsc
            pracy. W przypadku, gdy o dobrego pracownika nie jest łatwo pracodawcy
            konkurują płacą. W tej chwili nie muszą bo przy takim bezrobociu w mieście
            znajdą się chętni do pracy za 900 pln.
            Na koniec najważniejsze - lepsi tacy inwestorzy niż ich brak, a żadna praca nie
            hańbi.

Pozdrawiam
            • prawicowiec2 Szanowni Panowie z PO 07.11.06, 08:06
              Zgadzam sie że lepiej jak jest więcej miejsc pracy niż jak jest mniej.
              Tylko że cała ta ściąganioinwestorówpromocjomiastologia sprowadza się w finale
              do raptem dwóch liczb: stawki za m2 przy sprzedaży terenu i stawki za m2 przy
              wymiarze podatku. Jeśli macie lepszy pomysł na inwestorów niż ekipa Wrony to
              zaproponujcie liczby. O liczbach mogę dyskutować, o ogólnikach nie mam zamiaru.
              Pozdrawiam
              • prawicowiec2 Re: Szanowni Panowie z PO 08.11.06, 08:14
                no jak mistrzowie?
                doba mija i żadnych konkretów?
                że co , że kampania?
                a forum to nie kampania?
                • prawicowiec2 Re: Szanowni Panowie z PO 09.11.06, 08:20
                  mija druga doba a pan Jacek Krawczyk (skądinąd całkiem sensowny kandydat) nie
                  przedstawia swojej propozycji "inwestorskiej".
                  Czyżby Pan panie Jacku wywołał do tablicy pana Wronę , a sam nie odrobił lekcji?
                  • ulisses_czwa Re: Szanowni Panowie z PO 09.11.06, 14:24
                    Prosze wybaczyć, ale jestem gościem w domu. Nie musze chyba tłumaczyć z jakiego powodu. Przedstawiałem dość klarownie jaki kierunek powinniśmy obrać w celu pozyskiwania inwestorów. Nikt nie mówi, że to będzie bajka i sielanka, tylko ciężka praca. Samorzad ma ograniczone możliwośc, ale nie oznacza to, że nie może nic zrobić. Trzeba wspierać przedsaiebiorców, ułatwiać im - zwłaszcza pod względem biurokracji. W chwili obecnej, nawet jeżeli ktoś jest dośc przekonany, że jego miejscem inwestycji ma być Częstochowa to po zapoznaniu się z procedurami rezygnuje. Załatwienie wszelkich formalności trwa w Częstochowie ok. 2 miesięcy... W innych miastach ten czas jest skracany do minimum. Brakuje komórki - tzw. Centrum Obsługi Inwestora. Sa także problemy z gruntami - nie każdy kawałek terenu odpowiada inwestorom - dlatego wyłaczono ze specjalnej strefy ekonomicznej teren z Walcownią i przeniesiono go na tereny TRW. Potrzebne zatrudnienie wzorem Łodzi specjalnej, profesjonalnej firmy doradczej - efekty w Łodzi widac gołym okiem. Nie wystarczy wychodzić do inwestorów z ulotkami i folderami. Trzeba utworzyć specjalnągrupę, która będzie się kontaktowała bezpośrednio z firmami i podejmowała negocjacje - tu korzystamy ze wzoru Wrocławia.
                    Teraz odnośnie wynagrodzenia za pracę. Jeśli nie ma firm, to pozostałe żerując na bezrobociu moga zaniżać pensje - ówwczas można usłyszeć " na pana/pani miejsce jest 100 chętnych"... Teraz może już sięto trochęzdeaktualizowało, gdyż wiele osób wyjechało za granicę i pracownik jest coraz bardziej doceniany. W przypadku utworzenia kolejnych miejsc pracy - nawet w fabrykach powstanie konkurencja. Zakład chcąc ściagnąc tego pracownika będzie musiał zaoferowac więcej pieniędzy. Anglii nie dogonimy, nie obiecuję uzdrowienia Czestochowy jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, ale z pewności jest realna szansa na poprawę obecnej sytuacji... Od czegośtrzeba zacząć... Rozbudowa paru zakładów i tworzenie z nich kołchozów nie da pożądanych efektów... Poza tym potrzebujemy kapitału z zewnątrz... Na naszym rynku jest zbyt mało pieniędzy i to się przekłada na zasoby w portfelach mieszkańców.
                    Myślę, że choć trochę rozjaśniłem sposób działania... Mam nadzieję, że ten program będzie dany realizować radnym z PO i Halinie Rozpondek...
                    Pozdrawiam
                    • prawicowiec2 Re: Szanowni Panowie z PO 09.11.06, 14:35
                      Dziękuję za obszerne wyjaśnienie. Co prawda troszkę okrąża Pan sedno sprawy
                      poruszone przeze mnie 3 posty wyżej, ale myślę, że w wolniejszym czasie (po
                      elekcji) powrócimy do tematu. Zamierzenia ambitne, efekt według mnie łatwy do
                      przewidzenia, ale kto wie może się mylę.
                      Pozdrawiam
    • Gość: ccc Re: Panie Prezydencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:30
      Ulises weż sie do roboty z kampania bo nigdzie Cie na Rakowie nie widzę a nie
      siedz przed kompem i nie pisz bzdur, chyba ze nie masz pojecia o marketingu
      politycznym ( prawdopodobnie gdyz nawet forumowicze mają dośc Twych postów )
      albo co gorsza boisz się ludzi. Człowieku jest kampania wyborcza to zacznij
      zapierprzac z reszta twych przyjaciol gdyz lewica i demokraci samoobrona i pis
      na rakowie was przykryli materialami informacyjnymi a pozniej bedziecie plakali
      jak zawsze na czele z waszym chlopczykiem wynedznialym Tuskiem
      • ulisses_czwa Re: Panie Prezydencie. 04.11.06, 15:41
        "Ulises weż sie do roboty z kampania bo nigdzie Cie na Rakowie nie widzę a nie
        siedz przed kompem i nie pisz bzdur,"

Uwierz, że komputer to tylko jedna z form kontaktu z ludźmi, choć na forum pisze już od dawna... Dla Twojej informacji to rozdałem osobiście ponad 2500 ulotek i rozmawiałem z każdą z tych osób... Mam już odmrozone ręce, w domu jestem gościem i pisze tu w przerwach... I tak do ciszy wyborczej... Rozsypac ulotki po klatkach, okleić plakatami drzewa to żaden problem. Każdy prowadzi kampanie jak uważa.
        Pozdrawiam

P.s. Nie liczy się ilośc ulotek, tylko kontakt z ludźmi... Przede wszystkim po wyborach
        • Gość: aligator Re: Panie Prezydencie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:50
          ulisses, jak czytam Twoje posty to żałuję, że kandydujesz na radnego, a nie na
          prezydenta
          • Gość: mara Re: Panie Prezydencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:37
            Tylko nie to !Wystarczy oszołomów!Ulisses ,chłopie, daj sobie spokój.Wszędzie
            Cię pełno.
            Po prostu jesteś już nudny.Za dużo krzyczysz, obiecujesz.Znasz przysłowie,,Taka
            krowa ,która dużo ryczy..........itd"?
    • Gość: stefan Re: Panie Prezydencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:03
      Drogi Ulissesie myślę, że najlepiej dla Ciebie byłoby już teraz zastosować się
      do ciszy przedwyborczej. Sam widzisz, że "co za dużo, to nie zdrowo", bardzo
      dużo forumowiczów ma Cię po prostu dość. Pozdrawiam:)
      • Gość: Rafałka Re: Panie Prezydencie. IP: *.realestate.net.pl 06.11.06, 20:16
        Heh! A ja uwazam inaczej. Boją sie go kontrkandydaci, bo sieje spustoszenie w swoim okręgu. I dlatego go tu obrzucaja i kaza zamilknąć. Ja też na niego będę głosował, bo pisze po propstu prawde jak nikt inny. Dasz Radę Uli. Z mojej strony + 3 głosy :)
    • babcia_kloozetowa Re: Panie Prezydencie. 06.11.06, 20:48
      a ja sie zaniepokojony pytam, czy prezydent sprowadzi nowe dziwki z urainy albo
      bulgarii??? jesto zagwarantowane w programie wyborczym ???
      • Gość: Do Ulisseska Re:Tandetna gra wyborcza nie da zwolennikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:55
        Drogi Ulisesku!
        Jezeli masz sprawe do Pana Prezydenta to raczej powinienies powiedziec mu o tym
        osobiscie lub napisac list,ktory z pewnoscia zostanie doreczony do adresata.
        Inna forma jest elemetem taniej gry wyborczej ktorej madrzy kandydaci nie
        uskuteczniaja tutaj na forum.
        Moim zdaniem uskuteczniasz tandetna promocje swojej osoby.
        Po takich wystepkach na forum czestochowskim napewno nie przybedzie ci zwolennikow
        Wrecz odwrotnie!

Ps.Nie jestem zwolennikiem Pana Wrony
        Pozdrawiam cieplo i sedrcznie :)
        • Gość: znajacy sie Re:Tandetna gra wyborcza nie da zwolennikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:20
          Oto poziom czestochowskiego politykierstwa
        • Gość: do krytykanta Re:Tandetna gra wyborcza nie da zwolennikow IP: *.realestate.net.pl 06.11.06, 21:34
          ale powinien odpowiedziec Leśnikowski. Od tego jest. Zatem zajmij sie krytykancie Jacka czyms lepszym, bo oczernianie Go chwały Ci nie przyniesie.
          • Gość: Do Ulisseska Re:Tandetna gra wyborcza nie da zwolennikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:46
            Ja go wcale nie oczerniam.
            Niech sobie zostanie tym radnym :)
            To Ulisses zchodzi na niziny polytykierstwa piszac publicznie cos do Wrony.
            A Lesnikowski zrobil by najwieksza glupote odpisujac na cos takiego jak otwarte
            wymioty do Wrony :)
            • Gość: do krytykanta do przydupasa Wrony IP: *.realestate.net.pl 06.11.06, 21:51
              zatem juz wiemy, ze jestes przydupasem Wrony krytykancie. Konczymy dyskusje, bo nie bede sie zniżał do twojego poziomu :)
              • Gość: stefan Re: do przydupasa Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:02
                Zastanawiam który z młodych wilczków z PO kryje się pod "do krytykanta". Może by
                się tak ujawnił! Mam kilka swoich typów.
                • Gość: A czy to ważne Re: do przydupasa Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:09
                  A czy to wazne, który to firmuje? Forum jest podobno niezależne, a ty co WSI, czy ABW?
                  • Gość: stefan Re: do przydupasa Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:15
                    Bardzo ważne, ponieważ ubliżać anonimowo jest bardzo łatwo, a tak jawnie, to
                    trzeba mieć odwagę. Nie jestem z żadnej z powyższych instytucji, tylko
                    chciałbym, żeby każdy brał odpowiedzialność za swoje słowa.
                    • Gość: proszę! Re: do przydupasa Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 01:23
                      Mnóstwo szlachetnych się znikąd pojawiło na forum, raptem??
                      • Gość: stefan Re: do przydupasa Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:42
                        Gość portalu: proszę! napisał(a):
                        Mnóstwo szlachetnych się znikąd pojawiło na forum, raptem??

A Ty kto jesteś ??? Następny PO-papraniec.
    • Gość: I Ulisses ty poprostu głupi chyba jesteś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 02:59
      Chłopie idź się leczyć to co ty wypisujesz na tym forum to są głupoty. Kto ty wogóle jesteś, żeby pytać Prezydenta. Lepiejbyś cycka jeszcze possał. Małolacie
      • Gość: Rezyser Re: Ulisses ty poprostu głupi chyba jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 04:22
        Gość portalu: I napisał(a):

> Chłopie idź się leczyć to co ty wypisujesz na tym forum to są głupoty. Kto ty w
        > ogóle jesteś, żeby pytać Prezydenta. Lepiejbyś cycka jeszcze possał. Małolacie
        I cos takiego chce zostac radnym hahaha
        Ulises to taki nieoszlifowany DIAMENT
        Kandydat na radnego bez jakiejkolwiek praktyki w polityce i zarzadzaniu.
        • Gość: stop Re: Ulisses ty poprostu głupi chyba jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:41
          Zamilcz wreszcie TY wszechwiedzący Ulisesie!
    • Gość: Piotrek Re: Panie Prezydencie. IP: *.pools.arcor-ip.net 09.11.06, 07:39
      Niestety ma pan racje Panie Jacku.
      U nas sie przyjelo ze jak cos ladnie brzmi, to juz wystarczy.
      Prawda jest jednak taka ze zaden z kandydatow nie ma pomyslu na sciaganie
      inwestorow.
      Dopoki nie pojawi sie godny konkurent dla Prezydenta Wrony (mam nadzieje ze juz
      moze za 4 lata) to jest on "zlem koniecznym".
      • Gość: ! Re: Panie Prezydencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:46
        Piotrek napisal:

Nastepni...
        Zal mi was z tymi reklamami wyborczymi.
        Troche kiepski watek..
        • Gość: Piotrek Re: Panie Prezydencie. IP: *.pools.arcor-ip.net 09.11.06, 07:56
          Nie chodzi o totalny zakaz polityki na forum GW, mysle ze tutaj moj poprzednik
          nie zrozumial moich intencji.
          Chodzi tylko o to ze forum nie powinno byc miejscem reklamowania kandydatow.
          W watku w ktorym to napisalem przytoczony przez poprzednika tekst, bardzo
          wyraznie bylo widac ze jest to "reklama na zamowienie". A to jest zalosne.
          Tekst typu: "glosujcie na Jurka bo to dobry chlop: uczciwy, pogodny i nie
          kradnie" jest takim wlasnie przykladem.
          W tym kontekscie inaczej brzmi watek Ulissesa, ktory wypowiada sie przede
          wszystkim jako mieszkaniec Czestochowy, wskazujacy na podstawowe braki. To
          zupelnie co innego niz "niezalezne" reklamy wyborcze.
    • Gość: ;-) Re: Panie Prezydencie. IP: 80.50.253.* 09.11.06, 14:36
      > Ja do tego ręki nie przyłożę...
      > Pozdrawiam

>
      • Gość: inwestycje Re: Panie Prezydencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:00
        w ostatnich 4 latach nie pojawiły sie zadne znaczace inwestycje , brak
        inwestorów zagranicznych i brak miejsc pracy
        wszystko co jest jerst kontynuacja poprzednich rzadów

czemu nic nowego nie ma?

Poprosze o konkrety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka