Dodaj do ulubionych

KUrzajki u dziecka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 23:49
U mojego synka pojawily sie kurzajki na dloni
Jedna jest juz wielka i wyglada nieciekawie,
Smaruje plynem, ale nie pomaga,
Moze ktos wie jak to leczyc i u kogo?
Obserwuj wątek
    • paolo101 Re: KUrzajki u dziecka 05.11.06, 00:19
      u dermatologa, w przychodni na sobieskiego, lub w poradni przy szpitalu na
      parkitce. Leczy sie to teraz poprzez zamrazanie takim "laserem" nie pamietam
      dokladnie ale ok -60 stopni Celsjusza, pozniej brodawka robi sie taka
      wiotka...i po kilku zabiegach zniknie:)
      • Gość: Lee zyleta w dłon ... IP: 80.54.171.* 05.11.06, 00:21
        wytnij mu delikatnie, tak by korzenie usunca i po sprawie, to bezbolesna operacja :)
        • paolo101 Re: zyleta w dłon ... 05.11.06, 00:25
          tak to krzywde mu Pani zrobni....nie radzę!!!

moja mama kiedys w radiu jeszcze uslyszala taki sposob:

przez tydzien maczac w occie skorke od cytryny, a nastepnie ją przylożyc na
          brodawkę na pare dni i zakleic plastrem! Po kilku dniach sciagnąc i skora
          bedzie tak jak u niemowlaka bedzie schodzic i mozna zetrzec wtedy brodawe, ale
          zwykle skora schodzi bardzo gleboko do prawie kosci wiec nie wiem czy to dobry
          pomysł....
      • paolo101 Re: KUrzajki u dziecka 05.11.06, 00:26
        lub zrobi sie "balonik", ktory potem wystarczy przekuć zdezynfekowaną szpilką:D
        i wyplynie płyn z wewnatrz. Ja tak mialem:) po brodawce nie bedzie sladu:))
        • Gość: Mamuska Re: KUrzajki u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:31
          dziekuje, ale wlasnie ma zdarta skore na dloni wewnatrz a bulwa i tak jest,
          boje sie wydlubywac zeby nie wprowadzic jakeigos zakazenia
          Chyba jednak specjalista ;-(
          • Gość: meredithz Re: KUrzajki u dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:58
            ja miałam na stopach (od basenu)
            na sobieskiego miałam wypalane - pomóc pomogło, ale Ci dermatolodzy to istne
            konowały wypalili mi też zdrową tkankę (przez nieuwage)
            ból niesamowity.
            także polecam rozejrzenie sie za prywatnym gabinetem.
            • Gość: dermatolog Re: KUrzajki u dziecka IP: *.man.czest.pl 05.11.06, 12:01
              ło kurde, to wyglądasz nieciekawie.
              • Gość: meredithz Re: KUrzajki u dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:37
                nie jest źle, z racji ze na stopie, zostalami tylko mala blizna.
                ale jak dla 14 latki wtedy - przezycia traumatyczne ;)
    • Gość: rafik1000 Re: KUrzajki u dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:10
      a ja polecam stary sposób:starte ziemniaki przykładać pod kompres najlepiej na
      noc.Moim dzieciom pomogło
    • Gość: mamaagata Re: KUrzajki u dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:33
      Zależy ile syn ma lat. U małych dzieci nie zamraża się kurzajek. Sposobu ze
      skórką cytryny też dla dziecka nie polecam, może się zrobić spora rana. Ja u
      mojej córeczki stosowałam Brodacid, posmarowałam dwa razy i po kurzejce nawet
      ślad nie został. Środek ten jest na receptę, ale chyba może wypisać lekarz
      rodzinny.
    • Gość: Sąsiad Re: KUrzajki u dziecka IP: 212.87.241.* 05.11.06, 12:42
      Kupiłem w niemczech środek do leczenia kurzajek poprzez zamrażanie .Nazywa się
      WARTNER ikosztuje 15,95euro.Skuteczność 100%.Podobno jest też w naszych
      aptekach.
    • Gość: x Re: KUrzajki u dziecka- sól.......to pomoże (-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:09
      wcierać sól kuchenną w kurzajki. jak tak zgubiłem skutecznie w dzieciństwie(-:
      • Gość: x c.d.n Re: KUrzajki u dziecka- sól.......to pomoże (-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:14
        kurzajka stopniowo sie zasusza,maleje już po paru wcierkach, a najważniejsze
        nie ma potem żadnych śladów,blizn. to stary ,ludowy sposób
    • Gość: doktor Re: KUrzajki u dziecka IP: *.man.czest.pl 05.11.06, 14:12
      kwas solny.
      • Gość: malwing Re: KUrzajki u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:18
        moja córka też ma wstrętną kurzaję (ok 8 mm)
        zrobiłam jak radził pierwszy człowiek - poszła w ruch "żyleta" - pomogło -
        skurczyła się do wymiaru 4 mm - a teraz chodzimy za zamrażanie do poradni przy
        ul. sobieskiego. pani doktor powiedziała, że nie wygląda tak źle jak opisywał
        chirurg więc może warto łączyć sopsoby ?
      • Gość: x Re: KUrzajki u dziecka- do ''doktora'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 15:32
        kwas solny na twój móżdżek, zaniknie całkiem
        • Gość: doktor Re: KUrzajki u dziecka- do ''doktora'' IP: *.man.czest.pl 05.11.06, 15:35
          ty już ćwoku/czko nie masz mózgu.
          • Gość: x Re: KUrzajki u dziecka- do ''doktora'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:17
            lecz się złamasie!!!!!!!!! tylko nie sam !pedaledoktorku
    • Gość: Franz Re: KUrzajki u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:23
      Jest na kurzajki stara, ludowa i przede wszystkim niezawodna metoda. To sok z
      krwawnika, zwanego również jaskółczym zielem. O zielsku najlepiej jednak
      najpierw poczytać, wpisując nawet w google. Smaruje się pomarańczowym sokiem
      wyciśniętym najlepiej z części przykorzennych. Sęk w tym, że sok robi się na
      kurzajce ciemny i zupełnie nieciekawie to wygląda. Ale kwestią nie jest chyba
      wygląd, a pozbycie się nieprzyjemnej narośli. Zielsko rośnie w Częstochowie tu
      i tam. Czasami w różnych, dziwnych miejscach, jak np. przy przejeździe
      kolejowym Cmentarna-Wały Dwernickiego.

pozdrawiam
      Franz
      • Gość: Franz Ważna korekta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:26
        nie KRWAWNIK, a GLISTNIK rzecz jasna. Pomieszały mi się zioła ;)

pl.wikipedia.org/wiki/Glistnik_jask%C3%B3%C5%82cze_ziele
        pzdr
        Franz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka