Dodaj do ulubionych

abonament tv

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 08:43
czy płacicie?
przez rok uzbiera się spora kwota.
czy wiecie może jakie są przepisy wykonawcze w tej kwestii i kto jest
uprawniony do wykonania kontroli czy takowy tv znajduje się w domu (oprócz
listonosza)
pozdrawiam wszystkich ;}
Obserwuj wątek
    • perkusista1 Re: abonament tv 25.11.06, 09:18
      Po pierwsze - korzystam z platformy Polsatu. W pakiecie odbieram np. TVP1, TVP2
      itd. Płacę za to Polsatowi, a Polsat jak rozumiem płaci TVP. Nie zamierzam
      płacić za coś dwa razy, aby wielkie brzuchy miały sie dobrze. To po pierwsze.
      Po drugie. Odbiór TVP naziemnej w XXI wieku, w Polsce zatrzymał sie na IX w. Po
      trzecie. Za co mam płacić abonament?. Za powtórki?, piętnastominutowe reklamy?,
      klonowane seriale typu kopciuszek hehhe? itd.. Po czwarte. Kto mnie zmusi?.
      Policja? - Nie ma prawa wejść na moją posesje bez nakazu. Komornik z nakazem?-
      co mi udowodni?- że mam telewizor?. Może telewizor służy mi za mebel. Nie ma
      możliwości, aby wymagać ode mnie opłaty abonamentu na poczcie za odbiór TVP1,
      TVP2, TVP3, bo taką opłatę co miesiąc uiszczam Polsatowi. Skoro TVP udostępniła
      Polsatowi swoje kanały to pobiera od nich kasę. Kasę która pochodzi od klientów
      platformy Polsatu. W każdym sądzie wygram udowadniając że jedyną anteną którą
      posiadam jest talerz. Jeśli na dachu nie mam zwykłej anteny to rzeczą oczywistą
      jest że nie korzystam z zaśnieżonego odbioru TVP. Więc za co mam płacić?.
      • Gość: abc Re: abonament tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:42
        dokładnie, zgadzam się z Tobą ...
        • Gość: xx Re: abonament tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:45
          a ja nie odbieram ani tvp1 ani tvp2..tylko tvp3.. też mam płacić?....
          • Gość: malwing Re: abonament tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 13:56
            no nie dokładnie - ostatnio byłam w salonie II al.(digital) i pan z
            nieśmiałością powiedział mi, że odbierając sygnał polsatu czy nowej
            platformy"N" muszę dodatkowo opłacać abonament TV - przecież to chore !!!
            zgadzam się w zupełności z przedmówcami. swojego czasu chodziły słuchy, że
            osoby mające radia w samochodach też powinny opłacać dodatkowo abonament
            radiowy.
            przecież takie głupoty mogą być tylko w Polsce.
            • Gość: zzz to jest podatek od telewizora a nie od telewizji IP: *.gre.pl 25.11.06, 14:03
              bo "abonament TV" to jest podatek od posiadania telewizora i nie ma nic do
              rzeczy co sobie na nim ogladasz czy stoi jako mebel ! Masz telewizor to go
              musisz placic !Parodia, owszem ale sprytnie to urzedasy wymyslily, wiec w kazdym
              sadzie przegrasz. Taka jest prawda.
      • Gość: Adam Od stycznia kazdy zaplaci za tv w rachunkui za pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:18
        Chyba co niektorzy z was sie przelicza bo co zrezygnujecie z pradu ?
        • Gość: jmk Re: Od stycznia kazdy zaplaci za tv w rachunkui z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:35
          Nici z tego - nie ma siły aby zmusić prywatną firme do załatwiania sprawy
          ogłupiania luda za ich pieniądze- poprzez zbierania abonamentu dla reżimowych
          debili typu gosie...i i s-ka.
    • Gość: ABC Re: abonament tv IP: *.trustnet.pl 25.11.06, 14:03
      to dlaczego ja płacę - mam opory bo kasę na abonament wolę przepić albo dać
      żonie, ale płacę, chyba w najbliższym czasie przestanę płacić
      • Gość: malwing Re: abonament tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:51
        no dobra - a kto może sprawdzić?
        poza tym zawsze mozna powiedzieć, że korzystas zdopiero od 1 miesiąca i nie
        zdążyłes opłacić abonamentu
        • Gość: ona Re: abonament tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:36
          Polacy zawsze kombinuja jak tu nie placic. Potem uczciwi ludzie musza bulic za
          takich zlodzei jak wy ,tak zlodziei...nie bojmy sie takiego okreslenia.
          • Gość: jfk Re: abonament tv IP: *.gre.pl 25.11.06, 19:38
            nie kombinuja a polsat tvn itp tez moga upomniec sie od Ciebie o abonament
            jedni oge bez drudzy nie zlikwidowac drugich
          • Gość: awa Re: abonament tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:36
            a to nie jest złodziejstwo, żeby za mebel żądać od nas jakiegoś podatku? To jest
            dopiero ZŁODZEJSTWO!
    • Gość: Jarek Re: abonament tv IP: *.103.inds.pl 25.11.06, 15:19
      Jest legalny sposób.
      Wyrejestrować użytkowanie radia i telewizora w danym mieszkaniu wywieźć
      wymienione przedmioty do domu np. teściowej, lub innej osobie która opłaca
      abonament.
      W naszym mieszkaniu kupujemy komputer i instalujemy w nim kartę telewizyjną.
      Taka karta umożliwia nam odbiór zarówno TV jak i radia. Do takiej karty można
      też bez problemu podpiąć po "niskiej częstotliwości" DVD, magnetowid czy tuner
      platformy satelitarnej.
      I jest to zgodne z prawem. Radia ani TV nadal nie mamy a że rozbudowaliśmy nasz
      komputer o funkcje odbioru TV to nikt nam nie podskoczy bo nadal jest to komputer.
      Taką wykładnie prawną autoryzowaną przez jakiegoś prawnika znalazłem też w
      jednym z czasopism komputerowych na wiosnę tego roku przy okazji testu kart
      telewizyjnych.
      • Gość: pirat Re: abonament tv IP: *.trustnet.pl 25.11.06, 16:49
        jarek ma racje;
        ja juz nie płacę od 6 lat i sumka juz niezła usrosła cosik ok 900 zł(bo mi coś ciagle przysyłają )i co mi zrobią???
        • Gość: malwing Re: abonament tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:17
          złodziejem kobieto nazwij nasze państwo - poczytaj wcześniejsze odp. i zastanów
          się ale dobrze...
          jeśli ktoś opłaca np. cyfrę to platforma już płaci tvp sa za udostępnienie
          pasma i polskich kanałów - więc jak można płacić za tą samą rzecz np 2 razy?
          ciemnogród .
          • Gość: Paweł Re: abonament tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:21
            A może na forum jest jest jakiś przedstawiciel C+ lub Polsatu i odpowie na
            pytania czy TVP płacą za nas abonament?Osobiście wątpię aby taka odpowiedż
            została podana publicznie na forum a tym bardziej podparta jakimś paragrafem.
            • Gość: malwing Re: abonament tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:00
              popieram - jest tu ktoś z c+ lub polsatu???????????
              haloooooooooooooo??????????????????????????????????
              wiesz co Paweł - a zapytajmy zwyczajnie Warszawkę - tam jest więcej ludzi z
              różnych branż - co?
              • Gość: Paweł Re: abonament tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:26
                jutro sprubuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka