Gość: Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:30 Jak skutecznie leczyć paradontozę, pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nina Re: Paradontoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:47 Pasta Paradontax, Lacalut, lub Biodent, też miałam i szczerze mówiąc polecam chyba Biodent, tańszy od konkurencji i skuteczny, kupisz w marketach i aptekach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Paradontoza IP: *.apus-net.pl 06.12.06, 18:48 kup sobie paste do zebow o nazwie AJONA.Dostaniesz tylko w aptece, okolo 10 zl , ale jest to koncentrat, wiec starcza na bardzo dlugo.Rewelacyjnie skuteczna, polecam, zaraz poczujesz poprawe.Dzieki niej uratowalem sobie kilka zebow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Paradontoza IP: *.prenet.pl 06.12.06, 18:58 oprócz pasty AJONA ( wystarczy na jedno mycie wielkość mniejsza niz łebek od szpilki ) trzeba łykać koenzym Q 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Paradontoza IP: 212.87.241.* 07.12.06, 13:33 Bardzo Wam wszystkim dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek.stom. Re: Paradontoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 17:58 kochani -podstawa leczenia tzw"paradontozy"-jest perfekcyjna higiena jamy ustnej-najwiecej zalezy od pacjenta,a nie jakiej pasty uzywa .Chemia jest najmniej wazna.Znajdz kogos kto solidnie oczysci ci zabki z plytki i kamienia ,nastepnie poinstruuje jak myc zeby-to b.wazne,takie zabiegi nalezy powtarzac min co 3 m-ce -radze kupic irygator.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Paradontoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:49 Czy to prawda, że na to nie ma lekarstwa? Jak zaniknie kość, to co wtedy? Moje zęby są zdrowe, ale co z tego! Nie będą się miały na czym trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek.stom Re: Paradontoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:10 kosc zanika nie bez przyczyny .najczesciej spowodowane jest to swoista flora bakteryjna w jamie ustnej ,ktora sami sobie wyhodujemy nie dbajac o higiene jamy ustnej .te bakterie powoduja stan zapalny przyzebia i zanik kosci . kosc mozna sztucznie uzupelnic -tak w duzym skrocie- do tego jednak potrzebna jest perfekcyjna higiena jamy ustnej- Zaden szanujacy sie stomatolog nie wezmie sie za leczenie przyzebia przy kiepskiej higienie-zatem zacznij od porzadnego skalingu z kiretazem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Paradontoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 23:16 Myję zęby tak często, jak to możliwe.Czyszczę nicią, itd.,itp.Mam znajomych, którzy nie przejmują się zębami i nie mają paradontozy.Był czas, kiedy gwałtownie schudłam i wtedy to się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek stom Re: Paradontoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:37 czesto choroby przyzebia wystepuja lub nasilaja sie w okresie menopauzy lub zaburzen hormonalnych .konsultacja endokrynologiczna jak najbardziej wskazana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Paradontoza IP: 208.53.138.* 12.12.06, 02:21 Znam osobiście przypadek 100% wyleczenia długoletniej (zdążyło wypaść kilka zębów) paradontozy za pomocą diety dr Kwaśniewskiego (tzw. żywienie optymalne). Uprzedzam, że nazwisko Kwaśniewski wywołuje u znacznej części medyków atak białej gorączki. Moim zdaniem warto jednak spróbować. Nie masz nic do stracenia - żadne pasty do zębów paradontozy nie wyleczą. Mogą jedynie w małym stopniu złagodzić objawy a długotrwała paradontoza tak czy inaczej prowadzi do stopniowej utraty zębów. Odpowiedz Link Zgłoś