Dodaj do ulubionych

Konopiska ! ! !

IP: *.sfc.pl 07.12.06, 00:49
Albo mam wrazenie albo rozwijaja się szybciej niz nam sie wydaje.Ledwo co
skonczyli robic jeden chodnik a juz rozpoczynaja prace przy
drugim.Pogratulowac i pozazdroscic takich władz.Warto sie zastanowic dlaczego
Częstochowa nie potrafi uzyskac dotacji z uni w takiej skali a taka srednia
wies radzi sobie z tym doskonale ????
Obserwuj wątek
    • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 07:10
      Witam, tak także to wczoraj widziałem. Wiec pan Socha chyba słusznie dostał tak
      wiele głosów w wyborach. Zobaczymy jakie plany na następny rok. Prawdopodobnie
      wszystko to przez trafne i b.dobre wnioski o unijną kasę. Najlepszym tekstem
      jakim przeczytałem kiedyś na forum to tekst cyt."....gdzie się kończy wieś a
      zaczyna Częstochowa..." :) opis jak to możliwe że wyjeżdżając z Konopisk wjeżdża
      się na drogę z dziurami i bez dobrego oświetlenia. A władze Częstochowy chyba
      nie lubią Konopisk bo ścieżka rowerowa jaka jest doprowadzona do granic z
      Częstochową podobno nie będzie miała przedłużenia po stronie Częstochowy bo w
      magistracie plan na lata następne tego nie uwzględnia.
      • Gość: G Re: Konopiska ! ! ! IP: *.scout.pl 01.01.07, 13:54
    • Gość: Mieszczuch Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:09
      załóżcie sobie swoje forum konopiska.pl i tam urządzajcie te swoje towarzystwa
      wzajemnej adoracji dobra??Wali mnie to setnie czy konopiska maja chodnik nowy
      czy nie. Wstyd że dopiero w XXI wieku.
      • Gość: były mieszkaniec Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.87.232.* 07.12.06, 08:41
        bardzo mądre....zobacz sobie jak ta Częstochowa wygląda w XXI wieku
        • Gość: Mieszczuch Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:14
          100 x lepiej niz konopiska
      • Gość: Jan Anders Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:17
        Oj mieszczuchu ! Jesteś złośliwy. Ja nadal kocham Konopiska pomimo , że od
        prawie 40-lat mieszkam w Zielonej Górze.Chcę Ci powiedzieć , że większość moich
        obecnych znajomych wie gdzie znajdują się Konopiska bowiem ja ich na bieżąco
        informuję , a to o nowym stadionie , polu golfowym ,zagłębiu krawiecko-
        obuwniczym etc.Jeszcze trochę a Ty meldując się w jakimś hotelu typu Marriot
        podawał będziesz miejsce zamieszkania Konopiska , bo będziesz wstydził się
        przyznać do brudnej i zapyziałej Cze-wy. Mimo wszystko pozdrawiam Cię i
        zapraszam na mecz żużlowy Włókniarza z naszym Falubazem . Pa.
      • Gość: men Re: Konopiska ! ! ! IP: *.realestate.net.pl 02.01.07, 19:50
        konopiska sie rozwijają z kasy na reszte gminy.wyjedźcie sobie z konopisk na
        przykład do jamek i zobaczycie różnice
    • kubus888 Re: Konopiska ! ! ! 07.12.06, 10:02
      A macie tam konopie ? xD
      • Gość: oli Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:45
        i zawsze wsią pozostanie
        • Gość: hary Re: Konopiska ! ! ! IP: *.sfc.pl 07.12.06, 17:04
          Tak masz racje wiocha będzie wiochą.
          • Gość: lukasik Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:46
            lepiej debilu mieszkac na wsi ktora tak wyglada niz w miescie na ktorego widok
            zygac sie chce a zlamac noge na zajebiscie krzywych i dziurawych chodnikach w
            czewie wcale nie trudno !!!! a konopiska dalej sie rozwijaja i rozwijac beda a
            zazdrosnicy tacy jak wy tylko sobie pogadac beda mogli buahahahaha
            noooby ku.. z czewy
    • holydevilona Re: Konopiska ! ! ! 07.12.06, 17:58
      Tak, tak rozwijaja się, oby tak dalej.Pozdrawiam.
    • Gość: eff :( Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:02
      Prawda taka ze Konopiska lepiej sie prezentuja niz Cz-wa.
      Większośc sukcesu polega na tym ze ten kto tam rządzi ma głowe na karku i
      inwestuje w gmine kase...
      ...a nasz prezydent w Paulinów... zamiast w miasto :/
      • Gość: ja Re: Konopiska ! ! ! IP: 80.50.232.* 07.12.06, 18:55
        i tu masz racje bo sam słyszałem ze chcieli budowac uniwerek ale prezydent
        poweidział ze kase da paulinom
        • Gość: koko Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:04
          to po diabli debile zagłosowali na pana Wrone, teraz niech nie płaczą, że cała
          kasa idzie na paulinów ktorzy wplacaja kaucje za bandytów
          • Gość: sam Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:37
            Konopiska ładnieją a inne wsie jak Jamki czy Korzonek jak się wjeżdza tam to
            widać tylko śmieci i zero poprawy przez parę lat.
          • Gość: efff Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:33
            A jak byla Halyna co tylko przez swoja kadencje zawodzie wyaswaltowala i Wrona,
            ktory dla picu choc cos odremontował i zbudował to chyba trzeba wybrać mniejsze
            zło....
    • Gość: bea Re: Konopiska ! ! ! IP: *.sfc.pl 08.12.06, 17:43
      Ja mieszkam w konopiskach i bardzo mi się tu podoba...
      • Gość: geograf Re: Konopiska ! ! ! IP: *.trzechwieszczy131.trustnet.pl 08.12.06, 21:00
        a wktórym kierunku wyjeżdżając z czewy to zadupie się znajduje???
        • Gość: lukasik Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 21:05
          taki z ciebie goegraf jak z kozi dupy trombka!!!! wez jak czytam to co takie
          buraki jak ty pisza to az mi sie szkoda was robi ZAZDROŚNICY!!!!!!
          • Gość: geograf do lukasik IP: *.trzechwieszczy131.trustnet.pl 08.12.06, 21:10
            :-))))) buraki rosną w konopiskach :-P
            • Gość: lukasik Re: do lukasik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 21:24
              i z jednym takim wlasnie rozmawiam niestety....
              • Gość: geograf Re: do lukasik IP: *.trzechwieszczy131.trustnet.pl 08.12.06, 22:10
                o ile się orientuję to jest forum regionalne czewy a nie jakiejś pipiduwy;
                takie tematy zakładać se na swoim regionalnym forum 'konopiska'jak znajdziecie takowe
                a czemu nie zawracacie dupy o chodnikach w konopiskach na forum wawy???
                wyśmiali by was....
                • Gość: nik Re: do lukasik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 10:19
                  przeczytaj artykół z gazety na temat ulic chodników jesteście bardzo opóznieni
        • Gość: 123 z Częstochowy Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:32
          Gość portalu: geograf napisał(a):

> a wktórym kierunku wyjeżdżając z czewy to zadupie się znajduje???

Odpowiadam: Konopiska znajdują się tam, gdzie kończą się dziury w zasyfiałej
          częstochowskiej jezdni, a zaczyna się normalna równiuteńka asfaltowa droga.
          Konopiska poznasz również po tym, że na granicy z Częstochową (po stronie wsi)
          zaczyna się również ścieżka rowerowa i normalne jasne oświetlenie. Ci z Konopisk
          nie muszą chodzić po ruchliwej drodze pomiędzy Tirami, jak my z Częstochowy, oni
          mają chodniki!
          Forum Częstochowa należy do całego regionu częstochowskiego, na terenie którego
          wydawana jest częstochowska mutacja Gazety.
          • holydevilona Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? 09.12.06, 16:35
            Brawo, brawo czuje sie dumna mieszkanka:)Konopisk.
          • Gość: xx Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.man.poznan.pl 18.12.06, 17:59
            Oczywiscie forum jest Czestochowskie, a Konopiska sa czescia regionu
            Czestochowskiego. Wiec wszystko jest Ok.

• Gość: 123 z Częstochowy Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:35
      A jako częstochowianin ze wstydem przyznam, że głupio mi codziennie przejeżdżać
      granicę między Częstochową a Konopiskami. Kontrast na niekorzyść naszego miasta
      z roku na rok coraz większy!
      • holydevilona Re: Konopiska ! ! ! 09.12.06, 16:38
        I oby tak dalej:) Moze jakas mala rada, kupuj dzialke i sie buduj:)
        • Gość: geograf Re: Konopiska ! ! ! IP: *.trzechwieszczy131.trustnet.pl 09.12.06, 17:22
          i se słomę do butów tylko wsadzić i pięknie będzie
          • holydevilona Re: Konopiska ! ! ! 09.12.06, 17:43
            :D
    • Gość: olek Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:35
      Ja akurat mieszkam na tej "wiosce", a przeprowadziliśmy się tutaj z żoną z
      zapyziałej Częstochowy, i piszcie sobie co chcecie ale gdybym miał jeszcze raz
      podjąć decyzję o zmianie miejsca zamieszkania to zrobilbym tak samo. I jeszcze
      jedno nie widzę powodu aby szczycić się że mieszka się w "mieście", bo
      Częstochowa to niestety jest wiochą, czy się to komuś podoba czy nie, więc co
      to za róznica gdzie się mieszka, ważne żebyśmy się dobrze czuli w miejscu
      którym żyjemy
      • holydevilona Re: Konopiska ! ! ! 09.12.06, 21:39
        Gratuluje wyboru:)Sama nie narzekam:)
        • Gość: reu Re: Konopiska ! ! ! IP: *.sfc.pl 10.12.06, 20:59
          Mam nadzieje że za parę lat cała gmina będzie ładnie wyglądała anie tylko
          Konopiska
          • Gość: dt Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:36
            Inne wsie mogą czekać bardzo długo bo pózniej będą budować wAleksandri
      • Gość: kłek Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:58
        no to gratulujemy. jak ktos wieś wybiera zamiast wsi. a w szególności
        gratulujemy lekarza.
        • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:30
          O co chodzi z lekarzem jakiś skandalista czy co. A tak po za tym czy ktoś wie
          coś na temat budowy lotniska i hotelu obok pola golfowego. Jak tak to piszcie.
          Aha jeszcze jedno jak już zaczęło się o chodnikach to ja napiszę że teraz z
          braku zimy prace nad chodnikiem w strone Aleksandrii się rozpoczęły, aleja do
          Pająka już oddana, ośrodek ze stadionem który jest większy od Budowlanki w
          Cze-wie ruszyły po przestoju, słyszy się o hotelu i lotnisku stadninie koni
          pomoście kajakowym,dalszym rozwoju. W Częstochowie poczynione inwestycje to
          komisariat na Rakowie (jego reaktywacja po kilku latach), stadion żużlowy bo nie
          wiedzieli co znim zrobić to się dogadali z miastem bo by nadal niszczał, budynek
          na rogu Kościuszki i NMP bo niszczał i szpecił. Ratusz też trzeba było
          odremontować i nowe muzeum. Czas teraz na drogi i zajęcie sie Polibudą bo z roku
          na rok jest tam coraz gorzej. A co najważniejsze kolejnego dużego inwestora
          Szczeście że TRW nie uciekło z miasta jak bodaj że Brembo. A jak tym co się tym
          wszystkim co w czestochowie się dzieje jest dobrze i maja z tego korzyści to się
          niech cieszą. Forum dla regionu a nie tylko dla CZĘSTOCHOWY. ###mieszkaniec
          KONOPISK###
          • Gość: tedi Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.205.171.* 18.12.06, 17:16
            W przyszłym roku są zaplanowane pieniądze na zalew Pająk mają go powiększać.
          • Gość: tedi Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.205.171.* 18.12.06, 17:16
            W przyszłym roku są zaplanowane pieniądze na zalew Pająk mają go powiększać.
          • Gość: xx Re: Konopiska ! ! ! IP: *.man.poznan.pl 18.12.06, 17:52
            Konopiska i Czestochowa to praktycznie jedno - wynika to z ich bliskosci -
            niech sie rozwija i tu i tam, bo korzysci sa wzajemne.

Ludzie z zewnatrz w ogole kojarza Konopiska z Czestochowa, a w kazdym razie z
            regionem Czestochowskim.
      • Gość: xx Re: Konopiska ! ! ! IP: *.man.poznan.pl 18.12.06, 17:57
        Swoje zdanie juz wyrazilem gdzie indziej - powiem tylko ze wszedzie na swiecie
        takie podejscie do innych i wyrazanie sie o innych w taki sposob uznawane jest
        za przejaw glebokiego prowincjonalizmu. Chwal swoje - to Twoje prawo - ale
        zachowaj sie na poziomie gdy mowisz o innych. To sa pewne podstawy zachowania
        czlowieka na poziomie.

• Gość: rw angel Re: Konopiska ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:39
          Wszyscy wyzywają że Konopiska nie mają forum więc postanowiliśmy takowe
          stworzyć. Mam nadzieje, że będziecie je chętnie odwiedzać !! Zapraszam
          serdecznie na Forum.konopiska.com !!!!
          • Gość: lol Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.160.86.* 19.12.06, 22:19
            Forum fajne... nareszcie mozna bedzie troche popisac na lokalnym forum ;)
            • Gość: lol Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.160.86.* 20.12.06, 16:11
              up
              • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:51
                konopiska.com zobacz forum i się przyłącz
                • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:52
                  forum KONOPISKA.COM
      • Gość: AGA Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:19
        olek super masz ja tez mam zamiar wyprowadzić sie z tej beznadziejnej
        częstochowy,latem 2007 chcemy z mężem kupić działkę nie wiesz jak to w
        konopiskach wygląda cenowo?interesuje mnie jakies 800 metrów kwadratowych bez
        mediów .
    • Gość: ala Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 09:10
      wszystkich "zachwycnietych "Konopiskami namawiam do przeprowadzki.Ubędzie
      malkontentow Czestochowie,a przybedzie mieszkanców Konopiskom. Swiatecznie
      pozdrawiam.
      • Gość: aga Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:21
        ale jak drogie tam działki ponawiam pytanie.
        • Gość: lol Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.160.86.* 21.12.06, 22:19
          nie obiecuje ale moze sie dowiem to napisze :)

----------------------------------------
          forum.konopiska.com
          • Gość: klon Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 00:22
            Częstochowa to dziura, niestety w większym mieście, jak np.Kraków czy Łódź wstyd
            się przyznać, że pochodzi się z Częstochowy...
            • Gość: aga Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 05:32
              będę wdzięczna Lol;
              • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 15:19
                Witam, jest działka kolo urzędu gmiy przy wyremontowanym dreptaku i lipach do
                sprzedania ale numer n tabliczce jest tam dosyc dlugo wiec chyb cen zaporowa dla
                zwyklego czlowuieka. Szukaja kogos co mu nie zalezy na kasie i bedzie mial super
                dzialeczke w poblizu tak ladnego wybrukowanego granitem z laweczkami i kutymi
                lampami chodniczka. POZDRAWIAM Mieszkaniec Konopisk.
                • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 15:26
                  Zagladaj na strone urzedu gminy bo niekiedy sa licytacje gruntow pod zabudowe i
                  trzeba dzwonic i sie pytac po wiosce jk sie spodob jakas dzialka to do sasiada
                  obok a napewno powie co nie co o niej i czy nie jest czasami na sprzedazr
                  • Gość: ko Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:29
                    podtrzymanie tematu

• Gość: xx Re: Konopiska ! ! ! IP: *.icis.pcz.pl 22.12.06, 23:28
              Czy ty chlopie najadles sie szaleju ? Tak kiedys mowilo sie w czasach gdy bylem
              o wiele mlodszy (niestety).

Gdyby ktos w miare normalny w Warszawie, Lodzi czy Krakowie dowiedzial sie ze
              wstydzisz sie skad pochodzisz, to w ogole bylby wielki obciach dla Ciebie.
              Takie samoponizenie dyskredytuje czlowieka.
              • Gość: aga Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 13:59
                dzięki za wiadomości na temat działek budowlanych te w zawrotnej cenie mnie nie
                interesują niestety .coś kupić musimy a Konopiska to jedno z optymalnych
                rozwiązań.
                • usser Re: Konopiska ! ! ! 23.12.06, 17:48
                  "Trybuny, które pomieszczą ponad 1200 widzów, ośmiotorowa bieżnia, pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej, a do tego pole namiotowe, basen, amfiteatr i korty tenisowe, to wszystko ma się znaleźć w budowanym właśnie nad zalewem w Pająku kompleksie sportowym.

Cały kompleks budowany jest w dwóch etapach. W pierwszej kolejności nad zalewem powstaje stadion sportowy. Będzie to jeden z najnowocześniejszych obiektów sportowych w północnej części województwa śląskiego.

- Chcemy, aby był to stadion nowoczesny i spełniający wszelkie normy - opowiada wójt Konopisk Jerzy Socha. - Z tego, co się orientowaliśmy w województwie śląskim stadionów lekkoatletycznych z ośmioma torami do biegów nie jest za wiele. Podobny obiekt ma tylko Bielsko.

Budowa stadionu podzielona została na trzy etapy. Właśnie dobiega końca drugi z nich. Robotnicy pracują przy wykańczaniu trybun, powstają także ciągi komunikacyjne wokół głównej płyty. Zostały one tak zaprojektowane, aby mogli z nich korzystać także sportowcy na wózkach inwalidzkich, w przyszłości będzie więc tu można organizować zawody paraolimpijskie. Gotowa jest także główna płyta boiska. Posiano na niej trawę. Jak zapowiada samorząd, wiosną będą mogli z tego boiska już korzystać uczniowie gminnych szkół. Gotowe są także stanowiska do skoków wzwyż, w dal, rzutu młotem i oszczepem oraz pchnięcia kulą.

- W ostatnim etapie budowy, który zaplanowaliśmy na lata 2007-2013 przy stadionie powstanie zaplecze administracyjne i klubowe oraz sanitariaty i szatnie dla zawodników - opowiada wójt. - Wtedy także na bieżni położony zostanie tartan. Cały stadion kosztować będzie blisko 3,5 mln złotych, do tej pory wydaliśmy na tę inwestycję około połowy tej sumy. To największa od lat inwestycja w gminie, dlatego wykorzystujemy każdą możliwość uzyskania wsparcia finansowego z zewnątrz, m.in. z Totalizatora Sportowego. Liczymy, że uda nam się na tę budowę otrzymać również dotacje unijne."
                  Źródło: Dziennik Zachodni

jeden z postow na konopiska.com/forum
                  jestem pod wrazeniem...
                  • Gość: koperator Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 13:43
                    No nieźle nieźle ale jak gmina chce coś dalej robić to powinna zainteresować się
                    budownictwem mieszkaniowym domków wielorodzinnych i osiedli.
                    • Gość: lol Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.160.86.* 28.12.06, 19:56
                      widac na kazdym kroku ze Konopiska sie rozwijaja.

-------------------------------------
                      www.konopiska.com/forum
    • Gość: gość Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 02:08
      niezłe tam mieszkają latawice i k...y ,jedną znam z ul. kopernika
      • Gość: magggi Re: Konopiska ! ! ! IP: *.scout.pl 30.12.06, 10:14
        ja też znam jedną Ola m kiedyś Kuśmier..
        ona to dopiero wielka przez duze K
        • usser Re: Konopiska ! ! ! 30.12.06, 11:09
          Nie przesadzajcie... Ja tez mam zaczac wymieniac niezle K... z Czewy?? Wszedzie sa takie dziewczyny, tak jak i wszedzie sa pusci ludzie ktorzy wypisuja bez sesowne i nic nie wnoszace do tematu posty!! Zenada...
          • Gość: gość Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:09
            tylko ta latawica rozwaliła moje małżeństwo z dwójką dzieci,nie napiszę imienia
            ale to bardzo brzydka blondynka również z dziecmi
            • Gość: magggi Re: Konopiska ! ! ! IP: *.scout.pl 30.12.06, 14:02
              Owa ola też potrafi rozwalić prawie każdy związek, zwykła puszczalska jest.
              Szkoda tylko jej męża Marka M, i córki Weroniki.Takie zdziry powinny mieszkać
              na innej planecie.
    • mocny999 Re: Konopiska ! ! ! 02.01.07, 19:49
      przecież to Wiocha ...
      • Gość: lol Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.160.86.* 02.01.07, 21:50
        moze i wiocha ale jaka fajna wiocha :P

---------------------------------
        forum.konopiska.com
      • Gość: icco Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.117.70.* 02.01.07, 21:54
        Do Konopisk bardziej pasuje określenie wiocha, niż do Częstochowy miasto.
    • madry777 Re: Konopiska ! ! ! 02.01.07, 22:08
      to przecież wioska , czym wy się tak podniecacie ; krowami czy kurami ?
      • Gość: fred Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:24
        Ci co tak się zachwycają tą miejscowością to mają bardzo mało wiedzy na temat
        tej władzy i budżetu gminy!Ja tam mieszkam od lat i wiem , że w Konopiskach to
        chamstwo i buraczarnia i ja się właśnie wyprowadzam! Tak wyzywacie na miasto to po
        co tam jeżdzicie? Załatwiać swoje buraczne potrzeby w "cukrowni"
        • Gość: bejsbol Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.205.171.* 03.01.07, 18:48
          piłuj sie szmaciarzu
          • Gość: pik Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:17
            Naraze to Częstochowa nie ma zamiaru robić nic ze swoim miastem. Jak tak dalej
            pojdzie i powstanie wielka aglomeracja nazywajaca sie Silesia to Częstochowa
            chyba bedzię musia pójść do Przemysława Gosiewskiego aby wspomniał coś że w
            polsce jest takie miasto jak Częstochowa. To plac Biegańskiego bedzie się musiał
            nazywać Gosiewskiego (coś za coś :)) To prawda że Konopiska to wioska bo inaczej
            tego nie można określić ale temat jaki na początku został poruszony o
            Konopiskach bardzo drażni Częstochowian (niektórych). Ale w tej chwili to
            właśnie takie małe społeczności chcą wybijać się a "wielka" Częstochowa taka
            dumna że na tym forum tyle razy padają obelgi i inne brudy ze słów rodzimego
            Częstochowiaka. Tylko SYNKU spytaj się mamy i taty skąd pochodzą i zobaczysz że
            ty też się wywodzisz z wioski mniejszej lub wiekszej.
            • Gość: kolos Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:23
              Witam, ale jazda z tymi Konopiskami wyszła obrzucanie się mięsem i tak dalej.
              Ale i tak myślę że Konopiska to najlepsza gmina w POLSCE. 1 miejsce w śląskim i
              chyba 5 w kraju to o czymś świadczy. Częstochowa dostanie po du.... jak zrobią
              autostradę i jak powstanie aglomeracja Silesia. Już to jest zauważalne a
              obrzucaniem się mięsem nic nie da. Jak taka dla was jest Częstochowa ważna to
              powiedzcie jakie to ma zalety i co robicie pomagając w rozwoju Częstochowy.
              • Gość: te Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 15:14
                uwazaj bo uniesiesz sie z dej dumu z Konopisk jak balon i polecisz w
                powietrze,a jak za wysoko to po prostu pekniesz.Znasz takie powiedzenie że
                wyzej s...ra niż dupe ma.To własnie o Konopiskach.S a m o c h w a ł y
                • Gość: lol Re: Konopiska ! ! ! IP: 212.160.86.* 05.01.07, 22:41
                  Czestochowa na tle innych miast wypada tragicznie, a Konopiska na tle innych
                  gmin wypada swietnie. Wiec to daje do myslenia!!! Ale nigdy nie bedzie w Cze-
                  wie dobrze jak bedzie taka wladza jak jest do tej pory! Bo zamiast inwestycji
                  powstaja tylko markety i koscioly. A konopiska moze i wiocha ale jedna z
                  najlepszych w polsce...

----------------------------
                  www.konopiska.com/forum
    • Gość: benka Re: Konopiska ! ! ! IP: 80.54.172.* 06.01.07, 16:22
      a ja tam mieszkalam 10 lat i nienawidze tej wsi ani ludzi ktorzy tam mieszkaja
      i pomimo ze mam tam znajomych omijam szerokim lukiem
      • Gość: pik Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:01
        Rany ktos ci wyzadzil jakas krzywde dziecko kochane na wiosce w konopiskach.
        Przeciez to taka spokojna miescina ze nawet komisariatu nie ma.
    • Gość: P. Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.14.65.* 11.01.07, 15:06
      Hej ludzie z Konopisk! Szukam pewnej dziewczyny, którą kiedyś spotkałem w
      autobusie z Wrocławia-wysiadła w Częstochowie, pochodzi z Konopisk. Blondynka,
      studiuje na UW.
      • Gość: Marzenie25 Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 22:03
        Hej wlasnie sobie przeczytałam twój post dotyczacy blondynki z autobusiku, moja
        siostra jest blondynka i wracała w tych dniach z Wrocka do Czwa i tak sie
        zastanawiam czy to nie o nia pytasz , zobaczymy ?
    • mateusz_czewa Re: Konopiska ! ! ! 11.01.07, 15:32
      Czy ty nazywasz budowanie chodników rozwijaniem?!
      Rozwijanie polega, na pozyskiwaniu miejsc pracy, inwestorów, a samo budowanie
      chodników to tylko część tego wszystkiego, która sprzyja pozyskiwaniu tych
      inwestorów.
      • usser Re: Konopiska ! ! ! 11.01.07, 16:42
        rpgc.tgnet.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=45
        www.konopiska.com/forum/viewtopic.php?t=18
        I choc by Nasza orkeistra, ktora grala na WOSP. Wiele by tu wymienac...
        • Gość: icco Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.117.70.* 11.01.07, 16:51
          Grała na WOŚP, zdobyłą wiele I i II nagród w Polsce oraz zaliczyła występy poza
          granicami kraju.
        • mateusz_czewa Re: Konopiska ! ! ! 11.01.07, 21:48
          Widzisz, w Blachowni też dużo dzieje się przez Wakacje przyjeżdżają sławne
          gwiazdy i śpiewają nad tym śmierdzącym zalewem. A jeśli chodzi o stadiony, to
          one są w prawie każdym miasteczku, a teraz nawet i w tym "pseudo" miasteczku,
          które wsią było i będzie, no chyba, że jakiś cud będzie. A co do pola golfowego,
          to takie pola zazwyczaj budowane są blisko wielkich miast, na terenach
          wiejskich, a że akurat był ładny teren to tam zbudowali takie pole. Pole golfowe
          nie zostało stworzone dla mieszkańców Konopisk i tych okolicznych wiosek, tylko
          dla bogatych prezesów firm i bogatych mieszczuchów, którzy bez żadnych wyrzutów
          zapłacą te 10 000 zł rocznie, za granie w golfa. A takie "miasteczka" jak np.
          Konopiska pomogą zwabić inwestorów do Częstochowy i okolic. A konopiska są
          przecież w powiecie Częstochowskim, więc jakaś korzyść z nich będzie. ;-)
          • Gość: cornld Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.117.70.* 11.01.07, 23:04
            Chciałem zauważyć że bogaci inwestorzy i prezesi zazwyczaj mieszkają w willach
            poza miastem. Widać że nie byłeś nigdy w gminie Konopiska, a Częstochowa? Cóż w
            porównaniu miast 100 lat za murzynami i jedna wrona tfuu jaskółka tego nie zmieni.
            • mateusz_czewa Re: Konopiska ! ! ! 12.01.07, 15:34
              PRZECZYTAJ JESZCZE RAZ ten tekst co napisałem. Ja napisałem tylko o bogatych
              mieszczuchach, a nie o bogatych inwestorach, którzy mieszkają pod miastem. A w
              gminie Konopiska często bywam, więc nie pisz jak nie wiesz! A jeśli chodzi o
              Częstochowę, miasto ma szanse znaleźć się na wyższym poziomie rozwoju, ja w nią
              wierze i będę niegrzeczny dla tych co w nią nie wierzą. Ja sam zamierzam tu coś
              zmienić, ale to już inna historia, a ty na razie nie powinieneś o tym wiedzieć.
              • Gość: frogman Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:44
                rozmowa o wyższości Śwąiąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia :-)
                w dzisiejszych czasach norm jest już chyba ze pracuję w mieście ( albo w
                Częstochowie ) a mieszkam sobie na wsi.
                I tyle i prosto.
                Wszędzie możesz się wybić i działać dla rozwoju. I w Konopiskach i w Czewie.
                • Gość: pik Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:16
                  Jasne że każdy ma szanse zrobić coś dla swojego miasta/wioski a ciągłe
                  tłumaczenie że ktoś jest lepszy bo mieszka w Częstochowie a nie w Konopiskach
                  jest głupotą. Częstochowianie powinni się porównywać z takimi np. Kielcami. Ale
                  to i tak by nie pomogło bo widzę że niektórzy wyznają pogląd co by nie było to i
                  tak jest nasze lepsze. Dotyczy się to nawet Konopisk. Ale niestety Konopiska
                  mają w tej chwili taką przewagę że po wejściu do EU zaczęły się rozwijać a
                  Częstochowa ma ciężko. Dlatego myślę że w wątku całego tego tematu są takie
                  nieporozumienia.
                  • Gość: kolos Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:37
                    KONOPISKA GÓRĄ
                    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: a ktoś Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.205.171.* 13.01.07, 15:43
                      Popieram.....Konopiska górą,a Częstochowa to niestety podrzędna mieścina...co
                      innego np.Kraków
                      • Gość: kolos Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:47
                        Co tam Kraków porównywać z Częstochową. ("...piernik do wiatraka"). Jak już coś
                        w tej samej lidze co Częstochowa to Kielce lub Bielsko Biała ale to też chyba za
                        wysoko dla Częstochowy :)
                        • Gość: leib Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.205.171.* 13.01.07, 20:29
                          Częstochowa jest wtej samej lidze co Lubliniec
                  • Gość: xx Re: Konopiska ! ! ! IP: *.icis.pcz.pl 13.01.07, 20:41
                    Konopiska i Czestochowa to praktycznie jedno - to jesz nasz wspolny
                    Czestochowski region.

Trudno zas porownywac organizm 250-tysieczny z 5-tysiecznym.

• Gość: człowiek Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:20
                      No co za porównanie!miasto do wsi!O czym Wy dyskutujecie? Jakie są potrzeby
                      w mieście do którego ciągle przybywają turyści-pielgrzymi a jakie na takiej wsi
                      jak Konopiska? Wielkim wydarzeniem dla mieszkańców wsi jest wybudowanie chodnika
                      na odcinku 3km , którego koszt jest nieporównywalny do wybudowanego choćby tylko
                      wiaduktu w Częstochowie!JAKIE WY ROBICIE PORÓWNANIE!!! 250 tysięczne miasto do
                      10 tysięcznej gmin wiejskiej. NO I PRZESTAŃCIE CHWALIĆ SIĘ TYM KOŚLAWYM
                      CHODNIKIEM BO TO ŻENUJĄCE!
                      • Gość: 123 z Częstochowy Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:12
                        Problem w tym, że wjeżdżając do Częstochowy z Konopisk wjeżdża się jak do do
                        jakiegoś zadupia z dziurawym asfaltem bez poboczy (o chodniku i ścieżce
                        rowerowej nie wspominając) i PRL-owskim pseudooświetleniem.

Złośliwe komentarze dotyczące rozijających się Konopisk są więc chybione,
                        zapytaj mieszkańców dzielnic Dźbów, Stradom itd.

Częstochowa jest 50 razy większa, dlatego wybudowanie 5km chodników w
                        Konopiskach finansowo odpowiada wybudowaniu 50*5km=250km w Częstochowie. A ile
                        chodników wybudowano w naszym mieście przez 2 lata? Może z 5km? Jeżeli w
                        Konopiskach położono nowy asfalt na około 15km dróg (tak na oko), to w
                        Częstochowie musiałoby to być 50*15km=750km, a ile wyasfaltowano? 30km?

Szkoda gadać
                        • Gość: 123 z Częstochowy Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:35
                          no gdzie? hehe
                          • Gość: atra Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 01:24
                            brawoooooooooooooo 123...
                            • Gość: ewa Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:09
                              też mieszkam w konopiskach ale nie widzę żadnej rewelacji
                              • Gość: disco Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: 80.48.157.* 17.01.07, 16:58
                                Moze wkoncu w konopiskach jakas dyskoteke wybuduja?? A tak wogole to na tych
                                konopiskach fajne laski sie kreca :P trzeba tam sie zakrecic w te wakacje :)
                                Pozdrawiam i zycze dalszej rozbudowy!! :) A i jak mozna to zrobcie oswietlenie
                                tej drogi do ronda za konopiskami bo wieczorem nie da sie przyciac po tym
                                afalciku jak auta z naprzeciwka jada :)
                                • Gość: 123 Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:35
                                  Tam chamie będzie fotoradar
    • Gość: l Re: Konopiska ! ! ! IP: 80.50.232.* 21.01.07, 17:11
      up
      • Gość: pik Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:59
        ale jazda
      • Gość: ff Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:30
        .
      • Gość: ff Re: Konopiska ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:30
        up
    • Gość: Absolwent Re: Dziury w jezdni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 09:49
      A w nowym asfalcie robią się już dziury, są też wielkie kałuże, bo droga jest
      źle wyprofilowana, hehehe.

Ale drogi są jednak lepsze niż w Częstochowie. Do czasu aż się nowe asfalty
      szybko nie rozlecą.
    • Gość: Aga Re: Konopiska ! ! ! IP: 80.48.157.* 11.03.07, 10:54
      Bo jest wsią i dlatego ma większe dotacje. Jakby Częstochowa przekształciła się
      w wieś też by dostała więcej kasy.
      • Gość: icco Re: Konopiska ! ! ! IP: 195.117.70.* 11.03.07, 11:30
        Mam pytanie Aga, jaki masz kolor włosów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka