Dodaj do ulubionych

denerwuja mnie ludzie!!!

20.12.06, 18:49
Jestem za granica pracuje tutaj, zyje tutaj i jestem szczesliwa..ale wyjazd
nie byl moja decyzja..to byl splot roznuch okolicznosci...przede wszystkim
brak pracy...ukonczylam studia dzienne, miala stypendium naukowe i co z tego
jak nie mialam pracy..a jedyne co moglo mi panstwo zaproponowac to status
bezrobotnego, prace na czarno lub za 600 zl na m-c..dziekuje postoje..wolalam
wyjechac..tu jestem czlowiek kims kto cos znaczy i kogog stac na wakacje o
czym w polsce nigdy nie myslalam, moge spokojnie odlozyc, bardzo dobrze
jem..sa tez minus bo sie teski za domem ale wyjscia nie bylo to bylo moje
byc albo nie byc...a tacy ludzie ...bede ci pisac ze zebramy za granica...ja
uczciwie pracuje..zebysmy wracalli do polski i byli patriotami...ze jestesmy
nie wdzieczni..itp miszaja nas z blotem..ze jestesmy
nieudacznikami....patriotka nie jestem..Polsce nic nie zawdzieczamm...jestem
tam gdzie powinnam byc...ludzie sa faktycznie glupi..tak moga myslec tylko ci
co siedza na garnuszku u rodzicow, sa bogaci i biedy nie znaja...tacy co
zycia nie znaja....myslicie ze latwo sie wyjezdza ze to byla decyzja a jutro
sobie jade po latwe pieniadze....jakie pieprzenie..tu warto byc chociaz
dlaego ze jest wiekszy szacunek do pracownika...i wiecie co? dostalam nawet
prezent od szefa..wszyscy pracownicy dostali..dobre wina,kartke z zyczeniami
i 170funtow jako premie na swieta a w polsce to jeszcze w dzien swait
pracowalam bo jak nie to mnie zwolnia, phii za 600 zl m-cznie a tu mam wolne
od dzis i nie musze zostawac po godzinach...licza sie z twoim zdaniemm...sa i
skrajne przypadki..sa tu polacy ktorzy jezyka nie znaja to im faktycznie jest
ciezko...i moga miec zle wspomnienia...i wiecie polacy to jest niesolidarny
narod...bo wiecie przed kim ostrzegal mnie wujek przed wyjazdem ktory rowniez
byl za granica..uwqazaj na Polakow za granica....to sa szuje i moga cie tylko
okrasc, bede chcieli tlko bys im pomogla zalatwila prace a na koniec kopna
cie w tylek..i to nie pierwszy raz gdy ktos mi tak powiedzial...dlatego wole
kolegowac sie z obcokrajowcami ...bo sa poprostu ludzmi a nie
pasozytami...kurcze jestem strasznie zla...nie mowie ze kazdy jest taki ale
te niektore opinie na forach mnie wkur...jak mozna wypowiadac sie o czyms
skoro nie ma bladego pojecia!!!!!!!uwazacie tak samo?
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:53
      wrócilem za anglii tydzien temu!!Jesli ktos wyjeżdza to narawde od polaków z
      daleka!!!!!!!! , za granicą najlepszy kolega okaze sie wrogiem wycycka Cie z
      ostatniej kasy ,
      • kasiatko1983 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 21.12.06, 11:41
        Tak jak zauwazylam..zeby gadac od rzeczy i wypowiadac sie na tematy o ktorych
        pewni ludzie nie maja pojecia a przede wszystkim oceniac nie majac do tego
        prawa i do tego nie prosto w oczy to sa wszyscy ale jak ja pytam to nikt nie ma
        nagle zdania i nie bedzie sie wypowiadal..wiec do cholery skoro nie chcecie to
        sie nie rozmawiajcie na tematy ktore was nie dotycza..
        • Gość: tk Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.backiel.com.pl 21.12.06, 11:56
          o widze czytaliście tekst na wczorajszym o2 ;)
          • misiakilla Re: denerwuja mnie ludzie!!! 21.12.06, 12:22
            Jaki jest sens Twojego postu?
            Kazdy wie ze niestety wiekszosc rodakow za granica chce Cie oszukac i wycyckac z
            kasy.
            Jak to mowi moj kolega "Szkot Twoj przyjaciel, Polak jeszcze wiekszy" :D
            Wyjechalas na zachod do pracy. Ja takich ludzi szanuje i podziwiam.
            Wyjechaliscie bo chcieliscie zmienic cos na lepsze w swoim zyciu. Przyznam ze
            jesli sam nie mialbym tu dobrej pracy zrobilbym podobnie.

A jesli cos Cie denerwuje, to po prostu ich nie sluchaj. Jakbym mial sie
            przejmowac tym co inni mowia to glowa peklaby mi juz ze 4 razy...
            Pozdrawiam moich ziomkow na obczyznie!
            • Gość: cham Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:28
              paszoł won, i nie wracaj
              PS. gratuluje podejścia :/
              • Gość: cham Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:38
                nie sprecyzowałem a moja wypowiedz moze byc zbyt ogolnie odebrana
                odniosłem sie tylko do tego fragmentu
                "patriotka nie jestem..Polsce nic nie zawdzieczamm..."
                jak takie ludzie mają podejscie to tzreba się zastanowić czy jakikolewiek jest
                sens zeby wrócili
                • kasiatko1983 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 21.12.06, 15:24
                  Gość portalu: cham napisał(a):

> nie sprecyzowałem a moja wypowiedz moze byc zbyt ogolnie odebrana
                  > odniosłem sie tylko do tego fragmentu
                  > "patriotka nie jestem..Polsce nic nie zawdzieczamm..."
                  > jak takie ludzie mają podejscie to tzreba się zastanowić czy jakikolewiek
                  jest
                  > sens zeby wrócilJa wroce ale tylko ze wzgledu na rodzine ktora tam zostawilam
                  bo ja kocham i szanuje..patriotka nie jestem..Polsce nic nie zawdzieczam...moji
                  rodzice sie mecza...moj tata musi pracowac w Belgii bo w Polsce dla niego pracy
                  nie ma, przez to cala moja rodzina jest w rozpsypce..jakbysmy zostali juz dawno
                  by nas pewnie z domu eksmitowali...co mi dala Polska - nic, podwyzke czynszu a
                  ciecia pensji to ze czasami musialam isc piszeo na uczelnie bo na bilet nie
                  mialam..albo sie bralo na kreche ze sklepu..obce panstwa daly szanse mnie,
                  mojej rodzinie na godne zycie moze osobno ale przynajmniej nie
                  wegetujemy...dlatego bardzo mnie denerwuja opinie ze wszyscy ktorzy sa na
                  obczyznie to nieudacznicy..w Polsce bylam nieudacznikiem..teraz nie boje sie
                  zyc...a wyjazd w nieznane tez wymaga odwagi...kolezanka wyzej napisala jak cie
                  denerwuja takie opinie to nie sluchaj...ale jak mozna nie sluchac jak to
                  boli..nawet gazety trabia ze wyjechalismy za latwym pieniadzem...dlaczego nie
                  napisza ze panstwo nie jest wstanie zapewnic miejsc pracy swoim
                  obywatelom..dlatego wszyscy mlodzi ludzie uciekaja...oni sie ciesza ze sie
                  zmniejsza bezrobocie..klamstwo poprostu ci ktorzy wyjechali nie sa
                  zarejestrowani w urzedzie pracy jak bezrobotni...a najgorsze jest to ze jak sie
                  za granica pracuje legalnie to w polsce trzeba zaplacic podatek 20% a za co?nie
                  wiem tylko za co..wiec patriotka nie jestem, nie bylam i nie bede...
                  • Gość: mnie tez denerwuja Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: 212.87.240.* 21.12.06, 16:02
                    Piszesz ze tutaj bylas nieudacznikiem, a tam jestes kims... to powiedz mi kim
                    tam bylby ktos kto tutaj jest kims ? Nie rozumiem gdzie widzicie to bezrobocie
                    wszechobecne i ciezkie zycie, tutaj poprostu trzeba umiec zyc, jak ktos nie
                    potrafi to wyjechac i nie wracac, i nie legitymowac sie polskim obywatelstwem
                    tylko je zmienic na co tam chcecie, wielki problem. Troche kontaktów,
                    znajomości, zaciecia do pracy i praca sama dzwoni, i bynajmniej nie zza granicy.
                    Pozdrawiam, mnie tu dobrze, nie narzekam,
                    • Gość: ja Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: 89.174.23.* 21.12.06, 16:33
                      polska i polacy to najgorsze sku..syny na ziemi jeden drugiego by zabil o 1 zl
                      ja za granica wstydze sie ze jestem polakiem wole byc odbierany jako rusek bo
                      tylko alkocholik a polak pijak i sku..syn ,zlodziej a potem panisko polska to
                      dno zaoralbym ta polske i posadzil kwiatki a i tak by nie zakwitly ludzie caly
                      swiat sie smieje z polski i kartofla niewyrosnietego
                    • Gość: ie migrant Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: 83.167.249.* 21.12.06, 16:49
                      >Troche kontaktów,
                      > znajomości, zaciecia do pracy i praca sama dzwoni
                      To jest właśnie Polska,bez znajomości,kąbinowania nie da sie żyć normalnie na
                      poziomie.Praca za granicą daje tą możliwość,że pracując uczciwie można
                      normalnie żyć.I jeżeli nieudacznnikiem jest ktoś kto nie chce lub nie umie
                      robić przekrętów by żyć, to ja nim jestem i jestem z tego dumny.
    • Gość: hmm Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:46
      Najlepsze jest to zdanie ,w ktorym piszesz ze bardzo dobrze jesz:) Ubawilas
      mnie stokrotnie haha. Widac ,zes prosta dziewucha ,ktora zobaczyla pare funtow
      i zglupiala.Mimo ze skonczylas studia wychodzi z Ciebie prowincja ,ktorej nie
      wyplewisz do konca zycia.
      • kasiatko1983 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 21.12.06, 17:22
        I tu sie objawia glupota pewnych ludzi...ja nie wyjechalam zeby sie dorbic za
        wszelka cene...sa osoby ktore wyzjezdzaja do Anglii i oszczedzaja na
        maksa..jedza tylko zupki chinskie i jedza bardzo malo...ja poprostu
        przyjechalam tu by zyc i byc...i uwazam ze zycie ma sie jedno...i jem
        dobrze..powiedz mi co ty jesz a powiem ci czego brakuje ci w
        jadlospisie..pewnie po niedzieli masz zupe pomodorowa bo rosol zostal z
        niedzieli?hehe wiec ja ci powiem ze ja tak nie mam...a ten topic jest o czyms
        innym o ludziach - tzw skonczonych idiotach ktorzy zycia nie znaja a sie
        wypowiadaja czyli o polakach...
      • Gość: Bartek Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:37
        Gość portalu: hmm napisał(a):

> Najlepsze jest to zdanie ,w ktorym piszesz ze bardzo dobrze jesz:) Ubawilas
        > mnie stokrotnie haha. Widac ,zes prosta dziewucha ,ktora zobaczyla pare funtow
        > i zglupiala.Mimo ze skonczylas studia wychodzi z Ciebie prowincja ,ktorej nie
        > wyplewisz do konca zycia.

Brawo !!!
        Dobre !!
        "dziewucha" !!
        a moze "wieśniara" !!!
    • Gość: Pawel Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.gre.pl 21.12.06, 18:11
      A mi sie po prostu wydaje, ze dalas pupy babajowi, zeby nie placic za mieszkanie
      jak wiele Polek na wyspach i Cie mecza wyrzuty sumienia i stad ten post. Znam
      dobrze Anglie i brzydze sie jej, wiec nie probuj nam tu zamydlic oczu. Brzydze
      sie takimi jak Ty, niestety, ale Polki w Anglii maja straszna opinie i naleza do
      najnizszego szczebelka drabinki. Sam pouzywalem tam na naszych rodaczkach za
      błachostki co u nas niemozliwe by było. Nigdy wiecej tam nie wroce, pozdrawiam
      prawdziwych Patriotow, fuck the england, only Poland, ever forever
      • kasiatko1983 gadanie od rzeczy 21.12.06, 18:18
      • kasiatko1983 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 21.12.06, 18:21
        Jestem tu ze swoim narzeczonym wyjechalismy razem i pracujemy razem...wiec
        wypraszam sobie..nikomu nic nie dalam ...czynsz place i ma porzadne
        mieszkanie...Polacy maja zla opinie bo sobie sami na nia zasluzyli niestety
        tylko przez to potem cierpia ludzie tacy jak my..porzadni ktory pracuja..nie
        wykorzystuja innych i nie baluja jak dostana wyplate...a ja sie brzydze takimi
        ludzmi jak ty...wiec wypraszam sobie...widocznie sam jest guzik warty skoro
        anglia dala ci w tylek pewnie nawet angielskiego nie znasz i jadles tylko ryby
        z frytkami bo nie umiesz gotowac to pewnie ze o Anglii bedziesz zle mysla...buc
        i tyle
        • Gość: hmmm Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:34
          Kobitko ,to co ja jem to nie twoja sprawa i nie zamierzam sie tym chwalic tak
          ja ty usilnie to robisz juz w drugim poscie:)Poza tym taka z ciebie wielka
          pani ,ze nie stac cie na bilet do Polski ,aby przyjechac na swieta haha.
          • Gość: aga Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:35
            Gość portalu: hmmm napisał(a):

> Kobitko ,to co ja jem to nie twoja sprawa i nie zamierzam sie tym chwalic tak
            > ja ty usilnie to robisz juz w drugim poscie:)Poza tym taka z ciebie wielka
            > pani ,ze nie stac cie na bilet do Polski ,aby przyjechac na swieta haha.

z niej taka pani jak z "koziej dupy trąba" !!!
        • Gość: Pawel Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.gre.pl 21.12.06, 18:47
          tak nie znam angielskiego, jadlem same ryby, a kazda wyplate rozwalalem :-)
          Troche zwiedzilem panstw i powiem Ci, ze wszedzie bylo lepiej niz u nas,
          oprocz... Anglii, jako przyklad panstwa w jakim chcialbym zyc podam Danie,
          urodzilem sie w Cz-wie, jestem Polakiem i zawsze tu wroce chociazby nie wiem
          gdzie mi bylo lepiej (Dania, Belgia, Francja, czy chociażby Czechy), zawsze mnie
          zagryza niesamowita nostalgia i nie wyobrażam sobie, żebym mógł gdzieś na stałe
          się zaosiedlić. Tu się urodziłem, tu się wychowałem, może w bajzlu i syfie, ale
          kocham ten bajzel i syf i nie widzę innego miejsca na świecie, gdzie mógłbym się
          zadomowić. Wszystkie moje wyjazdy, charówa itd są podporządkowane temu, żeby
          wrócić na stare śmiecie. A Ty paniusiu za wysoko nosek trzymasz, zachłysłaś się
          obczyzną, a tak naprawdę przemawia przez Ciebie krzyk rozpaczy, bo bez tych
          funciszy nie dasz radę gdziekowlwiek indziej prowadzić ,,normalne" życie.
          Jeszcze przyjdzie koza do woza i zatęsknisz za swoją Ojczyzną, tylko już pewnie
          będzie za późno i już sama nie będziesz wiedziała czego chcesz i kim naprawdę
          jesteś... Przykre i pewnie w oczęto kole, ale wspomnisz moje słowa. Ja na tym
          zaprzestaje i lece do Polonii, zobaczyć Sławka Drabika, który mi przyswarza 100%
          emocji i radości, niż jakiś Big Ben i lepszy telefon z angielskojęzycznym menu ;)

Bez pozdrowień
          • kasiatko1983 hmm 21.12.06, 19:40
            Tak to jest z polakami ze zamaist z czlowiekiem pogadac to jeden na drugiego
            fuka...czego ja sie spodziewalam zamiszczajac ten post jak nitk nawet nie czyta
            calosci tylko wylapuje z kontekstu...nic nie wiecie o moim zyciu tak jak i ja
            nie wiem o waszym...poza ty ze sie grubo myslisz...niczym sie nie zachlysnelam
            i juz troszke tu siedze..do polski na swieta nie jade bo jade po swietach-
            zreszta nie musze sie tlumaczyc...polska sie jeszcze udlawisz, koscia ci stanie
            w gardle ale bedziesz patriota ...ja przynajmniej nie udaje ze w polsce jest
            dobrze bo jakby bylo to tyle mlodych ludzi by nie wyjechalo statystyki mowia za
            siebie...nie jestem zapatrzona...uwazam tylko ze tak jak inni kiedys umierali
            za ojczyzne to ja bym nawet palca nie dala i przynajmniej jestem szczera...tez
            pochodze z cz-wy i tak naparwde tylko rodziny mi brakuje ale mam z nimi kontakt
            codziennie wkoncu internet, skype istnieje i karty telefonicze...denerwuje mnie
            tylko ze nie szanuje sie tych ludzi co wyjechali ...i gadajcie sobie co chcecie
            ja juz nie bede odpisywala...ale wyjechac nie jest latwo...wedlug mnie trzeab
            duzo odwagi a ci co zostaja i uwazaja sie za patriotow poprostu boja sie
            zawalczyc o swoje i wola klepac biede i zastanawiac sie czy starczy do
            pierwszego..nie mowie ze wszyscy...znam ludzi wporzadku...co do tego jedzienia
            co zescie sie uczepili...to ja wam odpowiem wlasniez tego slyna polacy za
            granica ze guzik zjedza bo wola sie napic..dlatego ja dla odmiany zaznamczam ze
            dobrze jem..bo uwazam ze zycie jest cos wiecej warte niz piwko, wodka itp wole
            zebsycie wy wypieli sie na mnie niz byc uwazana za jedna z takich majacych zla
            opinie - oczywiscie zasluzona - czyli sami dobrze wiecie...i powiem ci ze ja
            tez bylam w wielku miajscach; Kreta, anglia, Belgia, i Nowa Zelandia..wiec nic
            mi nie mow o swiecie bo tez go dobrze znam...zegnam i lepiej juz nic nie
            piszcie...bo w nosie to mam
    • Gość: częstochowianin Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: 80.54.168.* 21.12.06, 21:48
      kasiatko 1983 - o Twoim poziomie świadczy choćby fakt wciągnięcia się w tą pożałowania godna dyskusję.Gdybyś miała klasę to wogóle nie powinnaś tu zaistnieć. Jesteś za granicą , jest Ci tam dobrze, jesteś szczęśliwa - zachowaj to dla siebie i swego narzeczonego bo nie dla wszystkich obczyzna to raj.
    • Gość: krzysiu Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: 89.174.23.* 21.12.06, 23:50
      byłem za granicą 1,5 roku w niemczech i powiem ci ze zalezy na kogo
      trafisz-obcokrajowcy to też szuje(doswiadczylem tego na własnej skórze)-ogólnie
      zarobilem co mialem zarobic ,powrót do polski to była stanowcza decyzja ,bez
      niej nie byłoby mowy nawet o zjeździe do polski a od grudnia siedze sobie w
      kochanej polsce i jakoś sobie na razie daje rade finansowo i i jeszcze powiem ci
      ze w polsce czuje sie lepiej niz na obczyznie mając ciutkę wiecej pieniądza!!!
      jeśli Ci lepiej tam to tak trzymaj!!!
      ale w glebi serca życze powrotu i statecznego życia w kochanej polsce
      pozdraiwam!!!
    • Gość: Marian do kasiatko1983 IP: 212.160.172.* 22.12.06, 07:32
      powiem ci zmywaj tam te gary i nie przyjeżdżaj tutaj psuć mojego zdrowego
      powietrza.
      • misiakilla Re: do kasiatko1983 22.12.06, 07:51
        Nie rozumiem...
        jestes szczesliwa, nie oszczedzas na jedzeniu i nie jesz pomidorowki z rosolu z
        niedzieli, masz narzeczonego i kontakt z rodzina...
        Tylko problemy bo ktos tam zle o polakach mowi...
        Ogarnij sie troche, swieta ida, to wyluzuj
        Poza tym po co sie w pyskowki wlaczasz?
        Nie rozumiem...
    • Gość: rubia Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:48
      czy uwazamy tak samo? ja uwazam ze nie wiem jak ty te studia dzienne skonczylas
      i stypendium dostalas, bo "elokwencja" az bije po oczach ze stylu twojego listu.
      moze w polsce jest ciezko niektorym ale nie mozna sprowadzac sytuacji do tego ze
      tylko ci co sa na garnuszku u rodzicow i maja duzo kasy moga tutaj godnie zyc.
      bo sa ludzie ktorzy sami na siebie zarabiaja i to duzo zarabiaja, stac ich na
      samochod, mieszkanie i wszelkie rozrywki i nie wiem jakie tym studia konczylas,
      ale po dobrym kierunku studiow (w sensie popularnym obecnie) na dobrej uczelni,
      i przy odrobinie przebojowosci na pewno sie uda znalezc dobra prace. jesli
      chodzi o swiateczne bonusy i traktowanie pracownikow, to znow nie wiem gdzie ty
      pracowalas, bo w dobrej szanujacej sie firmie pracownik tez jest szanowany. i z
      mojego doswiadczenia wynika ze na pewno o wiele bardziej w polsce niz w anglii,
      bo tez tam kiedys zdarzylo mi sie pracowac. czesto zdarza sie ze angielscy
      pracodawcy maja polki za szmaty, i zarywaja do ciebie, np klepia po tylku,
      zboczone teksty puszczaja (zdarzylo sie to wileu moim kolezankom).
      masz prawo miec swoje zdanie, i tez jeszcze rok temu nawet nie wyobrazalam sobie
      tego ze mieszkam w polsce, bo bardzo duzo wyjezdzalam za granice, ale teraz
      kiedy mam prace, nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej. po co mam jechac do
      anglii, skoro zarobie tyle ile tam, tu pracuje w swoim zawodzie i uwielbiam
      swoja prace, a tam stalabym pewnie za barem i uzerala sie z nawalonymi
      oblechami, tu sa moi znajomi, rodzice, czuje sie w polsce jak u siebie bo
      przeciez jestem POLKĄ i JESTEM Z TEGO DUMNA!
    • Gość: mmm Re: denerwuja mnie ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:23
      Może jest w tym co piszesz trochę racji ale mówiąc słowa "Polsce nic nie
      zawdzieczamm" po prostu bluźnisz. Jakoś do momentu wyjazdu żyłaś, uczyłaś się w
      publicznych szkołach, chodziłaś do lekarzy itp. Jeśli człowiek jedzie w świat za
      chlebem to można go zrozumieć ale jeśli przy tym obraża swój kraj....jest dla
      mnie nikim. Jak już do końca obrazisz sie na Polskę to zastanów się kim bedziesz
      bo angielką na pewno nie!!!
      • kasiatko1983 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 22.12.06, 19:53
        Nie wiem po co zaczelam ten temat...piszac proste rzeczy ludzie zaczeli czepiac
        sie slowek..bo tak najlatwiej...po co sie zastanowic..ja nie chce nikomu
        ublizac...punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...mnie w polsce bylo -
        jezeli ktos czytal to wie...jak mi bylo...bo napisalam..skonczylam Prawo i
        Administarcje...trudno wyrazic sie dumnie o panstwie z ktorego trzeba bylo
        uciekac..a nie myje garow tylko pracuje w hotelu na recepcji od roku...nie
        wstydze sie tego...w polsce robilam to samo w salonie samochodowym tylko za 600
        zl m-cznie i musialam za darmo przychodzic co 2 sobote do pracy bo jak nie to
        by mnie zwolnili...pisze jak jest..ktos sie uczepil tego jedzenia a to mialo
        byc poprostu zaznaczenie roznicy jaka panuje pomiedzy ludzmi...bola mnie te
        opinie o emigrantach z Polski bo to niesprawiedliwe..wroce do P{olski bo jednak
        czlowiek sie tam urodzil ale nie musze jej kochac tego nikt mi nie
        nakarze....gdyby mi ktos zaoferowal prace w Polsce nawet za 800 zl ale z
        mozliwoscia awansu to bym wrocila...ale poki co tutaj moge zarobic na
        mieszkanie na ktore w Polsce musialabym miec kredyt..a jeszcze 2 lata i bede
        miala swoj domek..wiec jezeli wam w polsce dobrze..to sie ciesze ze komus
        jest...mojej rodzinie nie bylo..cala jest w rozlace..ja tu w anglii tata w
        Belgii a reszta rodzinki w polsce...szkoda tylko ze nikt nie chcial przeczytac
        tego postu i zobaczyc o co mi chodzilo tylko sie czepila slowek...nie wiem po
        co odpisuje..wczoraj bo przeczytaniu co to ja nie jestem ze moze dupy szefowi
        dalalm bylo mi bardzo przykro bo nic takiego nie robie chcialam tylko zmienic
        swiatopoglad kilku osob by mieli troche serca dla rodakow na obczyznie i co;
        dostalam w dupe..zreszta Wkoncu tak jak pisalam tylko polak polakowi w dupe da;
        (narazie zegnam
    • kasiatko1983 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 22.12.06, 20:40
      goniec.com/artykul/46_polak_polakowi_wilkiem.html
    • aureliano4 Re: denerwuja mnie ludzie!!! 22.12.06, 23:15
      Uważam że masz bardzo wiele racji w tym co piszesz. Obecnie w Polsce dobrą
      pracę możesz mieć chyba jedynie dzięki znajomością albo pokrewieństwu.
      Pracodawcy w ogóle nie szanują pracowników, każdy z nich widzi jedynie czubek
      swojego nosa i zera na koncie. Zchamiało nasze społeczeństwo i to widać po tym
      na kogo ludzie głosują w wyborach.
      Ostatnio telewizja przypomniała świetny polski film "300 mil do nieba",
      ostatnie słowa filmu brzmiały tak "...nie wracajcie tutaj nigdy..."
      Tutaj przez najbliższe 50 lat inaczej nie będzie.
      • Gość: spiryt Zobacz ponad tym IP: *.trzechwieszczy133.trustnet.pl 23.12.06, 02:03

"Nie ma uzasadnionego powodu, by wątpić,
        że zdarzenia, są wzajemnie powiązane.

A zatem obserwacja świata zewnętrznego
        bez jednoczesnej jego zmiany
        nie jest możliwa..."

Jakakolwiek czynność bez konsekwencji zmiany świata zewnętrznego
        Nie jest możliwa
        jakakolwiek myśl
        jakikolwiek ruch
        …dmuchnięcie
        • Gość: spiryt Re: Zobacz ponad tym IP: *.trzechwieszczy133.trustnet.pl 23.12.06, 02:07
          Nie może zaistnieć bez konsekwencji
          zmiany rzeczywistości wokół siebie…

A największą sensacją staje się logiczny wniosek,
          że nawet kiedy spada mi włos
          to mam do czynienia z wydarzeniem na skalę kosmiczną…

• kasiatko1983 Re: Zobacz ponad tym 23.12.06, 14:06
            www.szkocja.net/artykuly/art.aspx?id=221

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka