Dodaj do ulubionych

Almera - Civic - Corolla - Carisma

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:51
Chcę kupić samochód tak w granicach 17-20 tys oczywiście używany:), interesują mnie roczniki od 1998-2001, mniej więcej mam jakies pojęcie o tych samochodach ale chciałbym się jeszcze poradzić forumowiczów co do tych samochodów, może o czyms nie wiem i na co szczególnie w tych modelach zwrucić uwagę. Tylko proszę nie pisać o niemieckich samochodach, wyrobiłem sobie o nich bardzo złe zdanie a szczególnie o golfach.
Obserwuj wątek
    • Gość: thatsudo inaki Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:10
      up
      • Gość: tv Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:40
        Zdecydowanie Almera - mie do zdarcia
    • Gość: olo Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: 80.54.173.* 10.01.07, 23:41
      Świetnie trafiłeś - na tym forum są sami fachowcy i pasjonaci. Na pewno nie
      spotkasz się ze złośliwością i cynizmem. A do tego wszyscy są zmotoryzowani ;-)
    • Gość: Tomek Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 23:50
      Po pierwsze: brawo za wybór aut japońskich, są niezniszczalne.
      Po drugie: wybierać to sobie możemy jak jesteśmy w salonie:) a jak kupujemy
      używane auto, to radze żebyś wybrał egzemplarz który będzie najlepiej zadbany,
      a nie jaki to jest model (cicic, corolla, carisma, almera)
      • Gość: diley Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 00:17
        i po trzecie: od czego do jasnej cholery są fora tematyczne? np auto moto, a także dziesiątki stron tematycznych np www.motofakty.pl itp?
        ludzie, nauczcie się obsługiwać internet

:)
        • Gość: 6t Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 00:23
          Jak ci to przeszkadza to nie zwracaj na to uwagi. CIVIC :))))
          • Gość: diley Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 00:56
            otóż nie da sie, fcz zalane jest dziesiątkami durnych wątków o wszystkim i o niczym, ażtrudno to wszystko przecedzić. A jeśli miałbym już wybierać to też civica:)
    • Gość: thatsudo inaki Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 05:11
      W woli wyjaśnienia wątek też założyłem na forum tematycznym auto-moto i korozja nie jest dla mnie żadnym problemem w tych samochodach dlatego że gdyby wykonać dobrą konserwację w każdym z tych samochodów to wytrzymją bez wykwitów tak 12-13 latek (powiedzmy że mam pewne doświadczenie w tej dziedzinie).
      Bardzo powarznie zastanawiam się nad carismą 1.9TD (2000r) lub almerą 1,5 n16 z gazem.

ps. samochody japońskie gniją w tym samym tempie co wszystkie ople i część woldswagenów :)
      • Gość: t Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.icm.edu.pl 11.01.07, 09:51
        w takim razie Crisma 1.9
        sam jezdze almera z wiekszym silnikiem i wiem ze 1.5 bedzie za slaby
        • Gość: . Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.01.07, 10:24
          Osobiscie mam uzywna civic i naprawde polecam , mimo iz auto nie bylo zbytnio dbane to nie mam z nim jakichkolwiek problemow :) , nie interosowalen sie nigdy carisma i nie znam cen jednak wydaje mi sie ze almera jako nissan bedzie najansza i dzieki temu kupisz auto o rok albo dwa mlodsze , ale tak jak napisal ktos wszesniej wybieraj egzemplarz a nie model .
          A co do tematyki foum to nie dziwie sie ze tutaj jest zamieszczony post , poniewaz na motoryzacyjnych forach przewaznie siedza jakies ..... i zamiast odpowiedzi pojawily by sie wpisy " kolejny idiota kupuje zoltka "
          Pozdrawiam i zycze wocnych zakupow :)
          • Gość: r Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:23
            I tu masz racje: na forum auto- moto siedzi paru zakompleksionych kretynów, z
            którymi trzeba niekiedy kłócić się o byle co. Te kmioty uważają się za znawców
            tematu, ale tak naprawdę niewiele pomogą.
            • misiakilla Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma 11.01.07, 11:26
              Gdybym mial wybierac z modeli - wybralbym Honde. Ale prawda jest taka ze trzeba
              sie dobrze naszukac :)
      • Gość: s40 Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:56
        Carisma z 1.9TD to dokładnie volco s40. Budowane w tej samej fabryce w Holandii.
        Silnik natomiast 90km z renaulta. Nie do zdarcia. Zrobiłem ponad 300 tys i nic
        sie nie dzieje. Godny polecenia. Ja wybierałem pomiedzy carisma a s40. Wybrałem
        40 ze względu na jakość i bezpieczeństwo. Mam z 98 roku autko i ani grama
        problemów z blachą i silnikiem.
        • Gość: thatsudo inaki Re: Almera - Civic - Corolla - Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:37
          To czemu carismy są tak tanie skoro są tak wypasione, mam niezłego zgryza z tymi samochodami???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka