Dodaj do ulubionych

firma kurierska

IP: 212.87.241.* 31.01.07, 18:40
którą firmę kurierską możecie polecić, chodzi mi o to żeby przesyłka dotarła
w jak najszybszym czasie i w miarę nie drogą.
Obserwuj wątek
    • marcelmilau Re: firma kurierska 31.01.07, 19:10
      Gość portalu: aaa napisał(a):

> którą firmę kurierską możecie polecić, chodzi mi o to żeby przesyłka dotarła
      > w jak najszybszym czasie i w miarę nie drogą.

siódemka
      • yanoooosh Re: firma kurierska 31.01.07, 19:33
        nie polecam tnt ostatnio gosc z tewj firmy umuwil sie z im kumplem ze bedzie za 15 minut fakt byl ale nie za 15 a 4 i nie minuty a dni
        • yanoooosh Re: firma kurierska 31.01.07, 19:40
          aha przypomialo mi sie jak mi papiery z mbanku przesylali siodemka to jakas mila pani zadzwonila umuwic sie ze mna kiedy bede w domu bo kurier ma papiery dla mnie powiedzialem ze bede o tej i o tej ,gosc byl co do minuty wiec chyba faktycznie siodemka
        • Gość: NoName88 Re: firma kurierska IP: *.tktelekom.pl 31.01.07, 23:37
          Siódemkę ja osobiście z kolei bym odradzał, miałem kilka razy z nimi przeprawy,
          do tego stopnia, że musiałem się kontaktować z centralą w W-wie, by ta
          wyjaśniała pracownikom z Cz-wy ich obowiązki, które wynikają z regulaminu usług
          świadczonych przez Siódemkę. Fakt, że od tej pory kurier jest miły jak nigdy
          dotąd, ale to nie zmienia faktu, iż osobiście bym nie polecał. Miałem za to
          swego czasu sporo kontaktu z przedstawicielami Stolicy i nigdy kłopotów z nimi
          nie było.
    • Gość: aaa Re: firma kurierska IP: 212.87.241.* 31.01.07, 20:39
      mam jeszcze pytanie czy oni przyjeżczają po przesyłkę czy trzeba im zawozić?
      Pytam bo poraz pierwszy będę coś wysyłać.
    • Gość: betka Re: firma kurierska IP: *.cn.com.pl 31.01.07, 20:47
      Polecić niestety nie polecę, ale mogę zdecydowanie odradzić UPS. Przesyłka,
      owszem, doszła następnego dnia (podobno), niestety nie było mnie w domu, kurier
      nie zostawił awizo (powinien zostawić, a także próbować umówić się telefonicznie
      na inny termin). Po 3 kolejnych dniach czekania zadzwoniłam w końcu do
      częstochowskiego oddziału, udało mi się dodzwonić po 5 godzinach, przez ten czas
      nikt nie odbierał.
      • Gość: observer Re: firma kurierska IP: 212.87.241.* 31.01.07, 23:25
        Spokojnie mozesz wyslac Poczta Polska.Duzo wysylalem przez rozne firmy - poczta wychodzi najtaniej.Kurierskie dolicza Ci jeszcze "paliwowe", a do miejscowosci bez ich siedziby i umowy z nimi, jeszcze dojazd (?)- za paczke do 20 kg 15 zl.
        Nadaj priorytetem - ja nad morze za paczke 16 kg zaplacilem 30 zl , doszla na drugi dzien /musisz ja nadac do godz . 16 /.
        • Gość: ja Re: firma kurierska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 08:50
          no nie wiem
          teraz czekałam tydzień na paczkę wysłana priorytetem z Oświęcimia!!\
          własnie PP
          klnęłam............
        • venusyanka Re: firma kurierska 01.02.07, 14:58
          Ja też przychylałabym się do Poczty Polskiej.
          Wysyłałam urządzenie do naprawy gwarancyjnej (wymiany) do Katowic - 9 zł - w
          ciągu 3 dni doszło.
          Potem z tej firmy zapytali mnie, czy do odesłania urządzenia wybieram PP czy
          firmę kurierską, bo sami nie mogą zadecydować.
          Zależało mi na czasie, więc wybrałam kuriera, upewniwszy się, że koszt będzie
          wynosił 15 zł.
          Firma więc odesłała mi urządzenie poprzez UPS. Owszem, UPS przywiozło urządzenie
          następnego dnia po wysłaniu, ale zapłaciłam... prawie 40 zł! Faktura była i
          obejmowała te koszty paliwowe.
          Za 40 złotych miałabym takie urządzenie nowe.
          Na drugi raz świadomie wybiorę PP, bo nie lubię nieprzyjemnych niespodzianek.
    • Gość: ikinga88 Re: firma kurierska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:40
      dhl
      • facia Re: firma kurierska 02.02.07, 21:26
        Najtaniej Poczta Polska
        • Gość: observer Re: firma kurierska IP: 212.87.241.* 02.02.07, 23:17
          Sztuka jest przyznac sie do pomylek.Wlasnie dzisiaj dowiedzialem sie , ze paczka wyslana przeze mnie PP 24.01. do Malborka / priorytet / jeszcze nie dotarla.Wprawdzie zdarzylo sie to pierwszy raz / duzo wysylam / , ale jednak. Ocene zostawiam zalozycielce watku.
          • Gość: NoName88 Re: firma kurierska IP: *.tktelekom.pl 03.02.07, 00:23
            To ja opiszę ciekawszą historię jaką ostatnio miałem z pocztą: 24 stycznia w
            jednym z urzędów pocztowych w Łodzi zostały do mnie wysłane w tym samym czasie
            3 paczki (po ok.15 kg), przez tego samego nadawcę, do tego samego odbiorcy,
            wszystkie priorytetem. Jedna paczka dotarła na dzień następny, druga po dwóch
            dniach, trzecia po tygodniu. Absurd jakich mało. Co ciekawsze: miałem nr
            nadania trzeciej paczki i po tygodniu jak do mnie jeszcze nie dotarła
            zadzwoniłem do magazynu paczkowego na Orzechowskiego i zapytałem co się z nią
            dzieje. Uprzejma pani sprawdziła po numerze paczki i stwierdziła że taka paczka
            do Cz-wy jeszcze nie dotarła i żebym się uzbroił w cierpliwość. Jakież było
            moje zdziwienie gdy 2 godziny potem listonosz mi ją dostarczył do domu. Takiue
            pocztowe absurdy...
            • Gość: observer Re: firma kurierska IP: 212.87.241.* 03.02.07, 08:40
              Szkoda,ze nie skalkulowaliscie.Te 3 paczki PP to wydatek ponad 60zl.Taniej byloby z Lodzi dowiezc samemu.Wiem,ze nie zawsze jest czas i mozliwosc ,to tylko taka drobna z mojej strony podpowiedz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka