Dodaj do ulubionych

Gdzie wyprać dywan?

IP: 80.48.49.* 01.02.07, 21:26
Witam,
Czy może ktoś zechce mi doradzić gdzie zawieść dywan do prania?
Widziałem na Jagiellońskiej 6zł za 1m2 -> termin 10 dni.
Może ktoś tanio i solidnie wykona takie pranie? dywan nie jest duży ok 5m2,
ale zawsze to lepiej się zapytać :-)

Pozdrawia
Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: Eurydyka Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:30
      Kup Vanish, polej, weź szczotke potrzyj, weź szlaufa z wodą polej, weź dywań i
      powieś na trzepak, żaden Karcher się nie równa i jaka oszczędność, polecam, ale
      nie na mrozie, bo Ci co nieco może odpaść, łącznie z dywanem, a najlepiej to kup
      NOWY. Pozdrawiam życzliwa!
      • Gość: Piotr Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.pl 02.02.07, 11:59
        Ale Karcher to tylko powierzchownie usunie plamy, a mi zależy na całkowitym
        zanurzeniu i pełnym wyczyszczeniu - po dzieciństwie córeczki.
        Pozdrawia
        Piotr
        • Gość: karcher Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 13:37
          > Ale Karcher to tylko powierzchownie usunie plamy, a mi zależy na całkowitym
          > zanurzeniu i pełnym wyczyszczeniu - po dzieciństwie córeczki.
          Po takim praniu możesz dywan wyrzucić, zrobi się z niego szmata.
          • Gość: Piotr Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.pl 02.02.07, 13:49
            Nie znam się, ale zapytam czy pranie dywanów polega tylko na użyciu metody Karcher?
            Piotr
            • Gość: karcher Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:21
              Generalnie tak, dywanu nie można przemoczyć, bo wtedy zrobi się z niego wiotka
              szmata. Nie pierz na żadnej myjni, bo tam bardzo moczą dywany. Zamów sobie
              pranie do domu, jeżeli dobrze trafisz, to będziesz zadowolony. Tylko agregat
              piorący i proszek karchera.
            • Gość: gość Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 14:23
              podbijam, może znacie dobrą firmę i możecie polecić, dzięki
    • Gość: Paweł Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.pl 02.02.07, 13:25
      Kiedyś była pralnia na ul.Równoległej ....
      • Gość: monika Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:28
        Poczekaj do ciep;ejszych dni i sam wypierz
        -płyn do prania dywanów,szczotka,spłukać mocno szybciutko,na trzepak(na trawie
        wyścielanej folią),wysuszyć.
        -ongiś zamówiłam fachowca ,pozostawiał plamy które widać były jak już wyszedł,
        zobligowany i wk.... mój mąż (poprawił i następne )zrobił jak wyżej oczywiście
        uważając by bardzo nie przemoczyć /chodzi o to by nie rozpuscić(wypłukać) bardzo
        spodniej warstwy utwardzającej dywan./Powodzenia
        • Gość: mika Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:34
          oczywiście tylko karcher i oryginalny proszek praniem ręcznym tylko się dywan
          zniszczy poszukaj fachowca najlepiej w panoramie firm biorą średnio 4,5 za metr
          i przyjeżdżają do domu ,spierają się wszystkie plamy po sokach ,od moczu,
          herbacie.Zawsze korzystam z profesjonalnego prania.
    • Gość: inke Re: Gdzie wyprać dywan? IP: *.kabel.net.pl 15.03.07, 16:08
      na Wreczyckiej u Stefanskiego
      tam gdzie myjnia
      trzeba zadzwonic wczesniej i sie umowic
      polecam serdecznie
    • Gość: zz Re: Gdzie wyprać dywan? IP: 83.2.140.* 15.03.07, 16:59
      Ja zawsze piorę dywan na trzepaku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka