Dodaj do ulubionych

Przebijanie uszu!

IP: 80.54.173.* 16.02.07, 09:19
Gdzie w Częstochowie najlepiej przebić uszy 12miesięcznej dziewczynce?
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Przebijanie uszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:17
      Podbijam bo tez chce wiedziec ;)
      • Gość: Pati Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:35
        A to powiedziala wam ta mała ze chce miec uczy przebite?Nie moge tego zrozumiec
        jak mozna takiemu maluchowi uszy przebic.Moze jak dorosnie to sama zdecyduje
        czy chce miec dziury w uszach czy moze jej sie to nie podoba??:/
        • an_qa Re: Przebijanie uszu! 16.02.07, 10:36
          jak jej sie nie bedzie podobalo to wyjmie kolczyki.
          Poza tym nic ci do tego. Nie pytamy o to czy przebijac tylko gdzie :P
          • Gość: mama Re: Przebijanie uszu! IP: 80.54.172.* 16.02.07, 21:35
            ....też chcę przebić.
            Zrobisz to u kosmetyczki przy salonie fryzjerskim.
            Zabieg b.szybki i z przebitkami ze stali chirurgicznej, które kupujesz na miejscu.
            Jak przebijesz - napisz jak było...
            Pzdr
            • wegatka Re: Przebijanie uszu! 16.02.07, 21:57
              > Jak przebijesz - napisz jak było...
              > Pzdr

Zapewne super zarąbiście, mała pewnie będzie się darła w niebogłosy ze strachu i
              bólu, ale co tam, grunt, ze kochający rodzice będą zadowoleni i szczęśliwi, że
              mają śliczną małą "damę".

Żal mi takich dzieci.
              • Gość: mama Re: Przebijanie uszu! IP: 80.54.172.* 17.02.07, 15:02
                .... a mnie Ciebie żal...
                • wegatka Re: Przebijanie uszu! 17.02.07, 15:27
                  Och, jaka empatyczna jesteś, szkoda, że nie w stosunku do własnego dziecka.
              • retomka Re: Przebijanie uszu! 20.02.07, 13:18
                To Ciebie żal, miernoto. Jak Cię wątek nie dotyczy to wypad z niego.
                Moja mała ma 4 lata i od kilku miesięcy dosłownie płacze że chce mieć przebite
                uszy. Sama pamiętam że to nie było takie przyjemne więc nadal się waham a
                gdybym to zrobiła 3 lata temu, nie musiałabym się bać: że szarpnie za mocno w
                nocy albo przy samodzielnym zakładaniu swetra, ża zaplączą się włoski albo
                pociągnie ją przy zabawie inne dziecko w przedszkolu. Teraz czekam aż zrobi się
                ciepło i nie będzie ją urażała czapka, a można było tego uniknąć.
                Niestety znalezienie właściwego miejsca na przebicie dziecku uszu nie jest
                proste, próbuje już teraz się zorientować ale chyba mam za wielkie wymagania; w
                tym salonie nie najczyściej, w innym Pani na pyt.jakie ma przebitki odpowiada
                że serdusza- jak by to było najważniejsze, ale z czego one są i czy mają atest
                już pani nie wie. Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń. Ale ty wegatko, już
                się nie wpisuj, dobrze?!!!!
                • wegatka Re: Przebijanie uszu! 20.02.07, 14:36
                  Retomko, twój prostacki styl wypowiedzi wiele o tobie mówi.

A co do przebijania uszu, to zapewne trzy lata temu twoja córka jeszcze w ogóle
                  nie odczuwała bólu, a poza tym miała przywiązane rączki do tułowia i nie
                  poruszała nimi, więc nie mogła sobie sama krzywdy zrobić, tak? I gdybyś jej
                  przbiła uszy trzy lata temu, to z pewnością z tego powodu żaden kolega w
                  przedszkolu nie miałby teraz możliwości szarpania jej za kolczyki. Hmmm, bardzo
                  interesujący tok rozumowania :-)

Przykro mi "przesympatyczna" retomko, muszę cię zmartwić. To jest forum
                  publiczne i niezależnie od tego, czy ci się to podoba, czy też nie, każdy, kto
                  tylko ma ochotę, może wyrazić na nim swoją opinię na interesujący go temat, co
                  też właśnie czynię, a ty możesz sobie co najwyżej tupnąć nóżką ze złości, zakląć
                  pod nosem albo przebić ucho ;-]
        • Gość: zxc Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:12
          UCZY? a co to jest???
    • Gość: 12m. dziewczynka Re: Przebijanie uszu! IP: 212.160.108.* 16.02.07, 22:07
      Gdzie w częstochowie można przebić tatusiowi gwoździem stopę? Bardzo chciałabym
      mieć tatusia z dziurą w stopie, podobno tacy są najmodniejsi i najprzystojniejsi.
      • Gość: SADYŚCI PRÓŻNI Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:09
        SADYSTYCZNE I PRÓŻNE PODEJŚCIE,
        • Gość: q Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:13
          a WY debile
    • Gość: Olek Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:15
      nie róbcie tego, pódzie do komunii i sama zadecyduje, czy chce? po co sprawiać
      dziecku ból dla własnej próżności, byłem przy takim przebijaniu 2 latki, to był
      horror....
      • Gość: tata Re: Przebijanie uszu! IP: 80.54.173.* 17.02.07, 12:55
        Zadałem krótkie i zwięzłe pytanie!Nie interesują mnie Wasze opinie na ten temat
        i jeśli wchodzicie tylko na ten wątek aby móc coś sobie napisać to GRATULACJE!
        Napiszcie do Św.Mikołaja i z nim podzielcie się swoimi problemami!
        • Gość: aanka Re: Przebijanie uszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:48
          Prawda jest taka,że uszy dziecku przebijesz w większości dobrych gabinetów
          kosmetycznych. Im jest wszystko jedno komu i co przebijają - kasa .Rzeczywistość
          jest inna. Obiegowa opinia głosi,że dziecku należy uszy przebić najwcześniej
          jak to możliwe.Może mieć to sens /dla mnie nie/ u 3-4 miesięcznego szkraba.
          Roczne dziecko będzie odczuwać dyskomfort i może poprzez drażnienie spowodować
          b. poważną infekcję.w ogóle uszu nie przebija się zimą.Musi być w miarę ciepło
          żeby zdjąć czapki.Decyzja należy do Ciebie tato.
          • Gość: Pati Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:13
            Nie interesuje mnie to o co pytasz, a ja jesli mam ochote to bede swoja opinie
            wyrazac "tata":/hmmm.Ciesze sie ze moi rodzice nic na sile nie zrobili i jak
            zachcialam to sama zdecydowalam o tym ze chce albo nie chce mic dziurki w
            uszach.
            • dobra_kobieta WIEM ale nie powiem ! 17.02.07, 21:04
              Wiem gdzie można w Częstochowie przebić uszy........ Tylko po co maltretować
              niepotrzebnie dziecko ?? Nieróbcie tego !!! Przebijanie uszu niesie czasem
              przykre konsekwencje zdrowotne !! Zastanówcie się ludzie !!
              • Gość: xtonyx Re: WIEM ale nie powiem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:27
                głupie baby wiedza lepiej.... Adolf też wiedział lepiej...
                • Gość: ohhh Re: WIEM ale nie powiem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:24
                  >Adolf też wiedział lepiej...
                  Nie, nie...
                  Adolf chcial dobrze...
        • Gość: mama Re: Przebijanie uszu! IP: *.tktelekom.pl 20.02.07, 13:39
          ja przebijałam córce uszy w zeszłym roku we wrześniu.Miała w tedy 1,5
          roku.Przebiłam jej uszy w salonie Gracja to jest na Al.Pokoju zaraz obok
          Adonga.Zapłaciłam 35 zł razem z przebitkami.Szybko, bezbolesnie dla dziecka ,
          komfortowo i czysto - sterylnie !!!!! uszy po przebiciu jej nie ropiałay nie
          bolały i szybko sie zagoiły.Drogi Tato jeśli chcesz przebic córce uszka do
          polecam ten zakład nie pytaj na tym forum bo ja tez to zrobiłam i byłam podobnie
          obrzucana tu błotem.Pozdrawiam
          • Gość: an_qa Re: Przebijanie uszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:53
            Napisalas ze było bezbolesnie... Czy to jakas inna, specjalna metoda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka