Gość: tata IP: 80.54.173.* 16.02.07, 09:19 Gdzie w Częstochowie najlepiej przebić uszy 12miesięcznej dziewczynce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Przebijanie uszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:17 Podbijam bo tez chce wiedziec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:35 A to powiedziala wam ta mała ze chce miec uczy przebite?Nie moge tego zrozumiec jak mozna takiemu maluchowi uszy przebic.Moze jak dorosnie to sama zdecyduje czy chce miec dziury w uszach czy moze jej sie to nie podoba??:/ Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: Przebijanie uszu! 16.02.07, 10:36 jak jej sie nie bedzie podobalo to wyjmie kolczyki. Poza tym nic ci do tego. Nie pytamy o to czy przebijac tylko gdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przebijanie uszu! IP: 80.54.172.* 16.02.07, 21:35 ....też chcę przebić. Zrobisz to u kosmetyczki przy salonie fryzjerskim. Zabieg b.szybki i z przebitkami ze stali chirurgicznej, które kupujesz na miejscu. Jak przebijesz - napisz jak było... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Przebijanie uszu! 16.02.07, 21:57 > Jak przebijesz - napisz jak było... > Pzdr Zapewne super zarąbiście, mała pewnie będzie się darła w niebogłosy ze strachu i bólu, ale co tam, grunt, ze kochający rodzice będą zadowoleni i szczęśliwi, że mają śliczną małą "damę". Żal mi takich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przebijanie uszu! IP: 80.54.172.* 17.02.07, 15:02 .... a mnie Ciebie żal... Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Przebijanie uszu! 17.02.07, 15:27 Och, jaka empatyczna jesteś, szkoda, że nie w stosunku do własnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
retomka Re: Przebijanie uszu! 20.02.07, 13:18 To Ciebie żal, miernoto. Jak Cię wątek nie dotyczy to wypad z niego. Moja mała ma 4 lata i od kilku miesięcy dosłownie płacze że chce mieć przebite uszy. Sama pamiętam że to nie było takie przyjemne więc nadal się waham a gdybym to zrobiła 3 lata temu, nie musiałabym się bać: że szarpnie za mocno w nocy albo przy samodzielnym zakładaniu swetra, ża zaplączą się włoski albo pociągnie ją przy zabawie inne dziecko w przedszkolu. Teraz czekam aż zrobi się ciepło i nie będzie ją urażała czapka, a można było tego uniknąć. Niestety znalezienie właściwego miejsca na przebicie dziecku uszu nie jest proste, próbuje już teraz się zorientować ale chyba mam za wielkie wymagania; w tym salonie nie najczyściej, w innym Pani na pyt.jakie ma przebitki odpowiada że serdusza- jak by to było najważniejsze, ale z czego one są i czy mają atest już pani nie wie. Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń. Ale ty wegatko, już się nie wpisuj, dobrze?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Przebijanie uszu! 20.02.07, 14:36 Retomko, twój prostacki styl wypowiedzi wiele o tobie mówi. A co do przebijania uszu, to zapewne trzy lata temu twoja córka jeszcze w ogóle nie odczuwała bólu, a poza tym miała przywiązane rączki do tułowia i nie poruszała nimi, więc nie mogła sobie sama krzywdy zrobić, tak? I gdybyś jej przbiła uszy trzy lata temu, to z pewnością z tego powodu żaden kolega w przedszkolu nie miałby teraz możliwości szarpania jej za kolczyki. Hmmm, bardzo interesujący tok rozumowania :-) Przykro mi "przesympatyczna" retomko, muszę cię zmartwić. To jest forum publiczne i niezależnie od tego, czy ci się to podoba, czy też nie, każdy, kto tylko ma ochotę, może wyrazić na nim swoją opinię na interesujący go temat, co też właśnie czynię, a ty możesz sobie co najwyżej tupnąć nóżką ze złości, zakląć pod nosem albo przebić ucho ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:12 UCZY? a co to jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12m. dziewczynka Re: Przebijanie uszu! IP: 212.160.108.* 16.02.07, 22:07 Gdzie w częstochowie można przebić tatusiowi gwoździem stopę? Bardzo chciałabym mieć tatusia z dziurą w stopie, podobno tacy są najmodniejsi i najprzystojniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SADYŚCI PRÓŻNI Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:09 SADYSTYCZNE I PRÓŻNE PODEJŚCIE, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:13 a WY debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:15 nie róbcie tego, pódzie do komunii i sama zadecyduje, czy chce? po co sprawiać dziecku ból dla własnej próżności, byłem przy takim przebijaniu 2 latki, to był horror.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Przebijanie uszu! IP: 80.54.173.* 17.02.07, 12:55 Zadałem krótkie i zwięzłe pytanie!Nie interesują mnie Wasze opinie na ten temat i jeśli wchodzicie tylko na ten wątek aby móc coś sobie napisać to GRATULACJE! Napiszcie do Św.Mikołaja i z nim podzielcie się swoimi problemami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanka Re: Przebijanie uszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:48 Prawda jest taka,że uszy dziecku przebijesz w większości dobrych gabinetów kosmetycznych. Im jest wszystko jedno komu i co przebijają - kasa .Rzeczywistość jest inna. Obiegowa opinia głosi,że dziecku należy uszy przebić najwcześniej jak to możliwe.Może mieć to sens /dla mnie nie/ u 3-4 miesięcznego szkraba. Roczne dziecko będzie odczuwać dyskomfort i może poprzez drażnienie spowodować b. poważną infekcję.w ogóle uszu nie przebija się zimą.Musi być w miarę ciepło żeby zdjąć czapki.Decyzja należy do Ciebie tato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Przebijanie uszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:13 Nie interesuje mnie to o co pytasz, a ja jesli mam ochote to bede swoja opinie wyrazac "tata":/hmmm.Ciesze sie ze moi rodzice nic na sile nie zrobili i jak zachcialam to sama zdecydowalam o tym ze chce albo nie chce mic dziurki w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra_kobieta WIEM ale nie powiem ! 17.02.07, 21:04 Wiem gdzie można w Częstochowie przebić uszy........ Tylko po co maltretować niepotrzebnie dziecko ?? Nieróbcie tego !!! Przebijanie uszu niesie czasem przykre konsekwencje zdrowotne !! Zastanówcie się ludzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtonyx Re: WIEM ale nie powiem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:27 głupie baby wiedza lepiej.... Adolf też wiedział lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohhh Re: WIEM ale nie powiem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:24 >Adolf też wiedział lepiej... Nie, nie... Adolf chcial dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przebijanie uszu! IP: *.tktelekom.pl 20.02.07, 13:39 ja przebijałam córce uszy w zeszłym roku we wrześniu.Miała w tedy 1,5 roku.Przebiłam jej uszy w salonie Gracja to jest na Al.Pokoju zaraz obok Adonga.Zapłaciłam 35 zł razem z przebitkami.Szybko, bezbolesnie dla dziecka , komfortowo i czysto - sterylnie !!!!! uszy po przebiciu jej nie ropiałay nie bolały i szybko sie zagoiły.Drogi Tato jeśli chcesz przebic córce uszka do polecam ten zakład nie pytaj na tym forum bo ja tez to zrobiłam i byłam podobnie obrzucana tu błotem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_qa Re: Przebijanie uszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:53 Napisalas ze było bezbolesnie... Czy to jakas inna, specjalna metoda? Odpowiedz Link Zgłoś