Dodaj do ulubionych

Gdy boli kregoslup-Pomocy????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 00:42
Mam 21 lat,a bole kregoslupa jakbym miala ze 100:/ Pracuje fizycznie,stoje
przez 8 godzin z pochylona glowa, przygarbiona, pracujac rekami!No i wlasnie
to jest najwiekszy problem,bo w czasie tych 8 godzin pracy tak mnie boli caly
kregoslup i kark,ze czasem to chce mi sie wyc z bolu:(Chyba ten bol kregoslupa
przechodzi na rece (czasami az mi drza),nogi(mrowienie),a takze bol
glowy!Prosze was doradzcie cos!Wiem ze powinnam isc z tym do lekarza,i to
zrobie!Ale moze wiecie co jest dobre na takie bole?Jakies
masaze?Cwiczenia?Masci,tabletki?Jakies urzadzenia?Czy ktos z was mial takie
problemy z kregoslupem?Jesli tak to jak sobie poradziliscie z tym?Czy jest
mozliwosc ,ze pozbede sie tego bolu,wykonujac taka prace?Pracy nie rzuce!Dodam
ze mam skolioze!
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: 83.2.141.* 02.03.07, 09:07
      1) Basen 2) Dobry kręglarz jak chcesz to podam Ci namiary na jednego z lepszych
      w Polsce... przyjmuje dosyć spory kawałek za czestochowa i zabiegi nienależą do
      przyjemnych ale za to potrafi czynić cuda
      • Gość: toloja masz na myśli tego z Zurawia czy jakiś inny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:49
        .
    • Gość: toloja Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:52
      Jedyne co ci mogę poradzić na szybko, to ćwiczenia rozciągające mięśnie.
      Jak poszperasz z necie to znajdziesz.
      Taka praca prowadzi niestety do stałych napięć mięśni, pewnie masz twarde jak
      kamienie... masaż konieczny, ale powinnaś codziennie ćwiczyć. To nie są trudne
      ćwiczenia, ale wymagają systematyczności. Jak wszystko zresztą.
      Powodzenia.
    • Gość: aa Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.apus-net.pl 02.03.07, 18:34
      Zaczełam mieć bóle kregosłupa już w podobnym jak ty wieku,pomogły mi masaże-
      seria wraz z lampami codziennie przez 2 tyg.Ale najważniejszą sprawą dla
      kregosłupa jest, nie jakies tam łóżko,ale porządny materac (najlepiej
      sprężynowo-kieszonkowy-sprężyny sie nie odkształcają)koszt pojedynczego to
      około 250 zł.Ale uwierz mi odkąd go mam tj.od około 2 lat czuję naprawdę
      poprawę.
    • tera27 Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? 02.03.07, 18:39
      Ja bóle kręgosłupa mam takie, że niekiedy nie mogę podnieś się rano z łóżka.
      Polecam ćwiczenia, masaż i może Fastum (maść)i dużo cierpliwości
    • Gość: bolące plecki Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: 83.2.141.* 02.03.07, 19:04
      A ja polecam masaże. Mam swojego masażyste, który przyjeżdza do domku ze stołem
      i masuje bardzo dobrze, mnie pomógł. Gdy zaczyna boleć dzwonię i biorę serię. A
      potem czuję się rewelacyjnie.
      • Gość: obolały do bolące plecki IP: 83.2.141.* 02.03.07, 22:07
        mam podobne problemy z plecami czy możesz podać mi jakieś namiary na tego
        masażystę telefon i cenę takiego masażu jak możesz będę wdzięczny mój adres
        hubi-26@tlen.pl
    • Gość: 23latka Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:23
      ja tez miałam własnie po podobnej pracy takie problemy. w tej chwili chodze na
      rehabilitacje mam takie prądy na szyję na odcinek ledzwiowy masaz i pole-
      elektromagnetyczne. jest naprawde poprawa. i cwiczenia bardzo wazne działaja
      tylko trzeba robic je codziennie.
      • Gość: erazm Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 21:03
        Coraz młodsi mają problemy z kręgosłupem.Dlaczego ten problem narasta.
        • Gość: bolące plecy Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: 83.2.141.* 03.03.07, 22:45
          Siedzący tryb życia i nie ergonomiczne stanowiska pracy
          • Gość: anka mnie też boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:03
            Już wcześniej miałam skrzywienie kręgosłupa. W ciąży o dziwo nic nie bolało,
            ale przy porodzie do ZZO nie mogli "namierzyć" mi kręgów. Teraz przy noszeniu
            10kg maleństwa boli coraz bardziej, do tego jeszcze sie garbię. Jak temu
            zaradzić???
            • Gość: plecki Re: mnie też boli IP: 83.2.141.* 03.03.07, 23:18
              Polecam masaż gdyż masz pewnie zwiekszone napięcie mięśni przykręgosłupowych.
              Po serii masaży powinno przejść
              • Gość: plecki Re: mnie też boli IP: 83.2.141.* 03.03.07, 23:22
                Mam swojego masażystę jak juz pisałem wcześniej. Przyjeżdza ze stołem, biorę
                serię i jak ręką odjął, ból mija a ja czuje sie rewelacyjnie
    • Gość: wiesław Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:25
      renta
    • maro_81 Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? 04.03.07, 23:32
      mnie jak kiedyś bolał ząb to wyrwałem.
      • Gość: abc Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:39
        nie słuchaj głupot,idź do lekarza.
    • Gość: miłka Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:59
      Na własnę rekę nie poddawałabym się żadnym masażom i nie stosowała maści, bo
      niektórym schorzeniom kregosłupa mogą one zaszkodzić zamiast pomóc. Proponuję
      wizytę u lekarza, najlepiej u neurologa, zleci odpowiednie badania, może
      tomograf i dopiero wtedy podejmie odpowiednie leczenie.
    • Gość: xxx Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:37
      jestem pielegniarka z dlugoletnim stazem na neurologii i stanowczo odradzam
      masaze bez skierowania!Niekiedy moga o wiele bardziej zaszkodzic niz pomoc!(np.
      przepuklina)KONIECZNIE IDZ DO LEKARZA .
    • Gość: janusz Re: Gdy boli kregoslup-Pomocy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:36
      jeśli masz mrowienia to nie są już żarty lepiej udaj się do dobrego neurologa i gruntownie przebadaj zrob zdjacie TK bo podstawa do dobra diagnoza.staraj sie co kilka minut zrobić kilka ruchów głową podczas pracy, pozycja stojąca nie jest taka zla mniej obciąza kręgoslup niż siedząca. na pewno lagodny masaż nie zaszkodzi ale zeby co kolwiek polecić musisz wiedzieć czym spowodowane są twoje bóle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka