Dodaj do ulubionych

Marzanna musi odejść?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:00
jakieś warsztaty antystresowe powinny być czy co, później jak moja mała wróci
z przedszkola to mnie pobije i co ja zrobię:)a na marginesie powinno się
stworzyć jakąś nową swiecką tradycję
Obserwuj wątek
    • Gość: Maldoror Re: Marzanna musi odejść? IP: *.man.czest.pl 20.03.07, 08:32
      To nie pisz bzdur na czacie tylko zajmuj sie i opiekuj swoja mala - to Cie na
      pewno nie pobije... Nic dziwnego ze takie sa dzieciaki, skoro maja takie mamy...
    • Gość: Ola21 Re: Marzanna musi odejść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:51
      zawsze topiłam i podpalałam marzannę z moją klasą w podstawówce.
      to dziwne, że jestem taka spokojna... to powinno przecież wyzwolić we mnie
      agresję i powinna się ona objawiać właśnie po tych kilku latach
      zresztą miło wspominam te czasy, konkursy na najładniejszą marzannę, wierszyki o
      wiośnie, śpiewanie w drodze nad rzekę
      rozumiem rezygnację z topienia marzanny ze względu na pogodę, to nic miłego jak
      się dzieciaczki rozchorują, ale dajcie już spokój z tym wyzwalaniem agresji.
      Marzanna - symbol zimy, jej topienie czy tam palenie to żegnanie zimy, ni jak
      nie kojarzyłam jej nigdy z kobietą.
      a zakaz jej topienia dopiero wyzwala we mnie agresję
      • Gość: Krzysiek Re: Marzanna musi odejść? IP: 80.48.49.* 20.03.07, 16:17
        Zakaz jest najprawdopodobniej wymuszony przez kler, bo topienie marzanny jest
        obyczajem pogańskim. I to jest to.
    • yamaneko To TrADyCjA ! 21.03.07, 10:16
      to tradycja ! Szanujmy naszą tradycję ! niektórym we łbie się już miesza -
      Wigilia bez karpia (bo biedactffo trzeba ubić) wiosna bez marzanny.. niedługo
      jedynym zwyczajem będą niedzielne spacerki do kościółka !
      • Gość: oj Re: To TrADyCjA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:42
        Wiele tradycji jest przejęte przez kk i przystosowane na ich potrzebę.Są takie
        które akceptuje kk i ja również,bywają obyczaje wprowadzone przez kk ,których
        nie akceptuję(to inny temat!).
        cyt.>Wigilia bez karpia (bo biedactffo trzeba ubić) wiosna bez marzanny.. niedługo
        jedynym zwyczajem będą niedzielne spacerki do kościółka !< to jest bardzo
        niepokojace ,że chodzenie do kościółka staje się tylko zwyczajem na spacer-temu
        sa winni funkcjonariusze kościoła watykańskiego,politykierstwo kleru odstręcza
        od kościoła i od wiary w Boga bo w kościół katolicki i księzy to już mało kto
        swiadomy wierzy.
        • Gość: maverick Re: To TrADyCjA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:55
          Ja to się okrutnie dziwię, że idioci, którzy mnie wychowali (Rodzice ukochani),
          nie poszli na ochotnika do mamra. Karpia jadłem, marzannę topiłem i jakoś
          superzbir ze mnie nie wyrósł... A tak się rodziciele starali i wszystko na
          nic... Romciu! Kończ waść, wstydu oszczędź...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka