Dodaj do ulubionych

tragedia w III aleji

22.03.07, 18:18
To co pare dni temu zobaczylem w III Aleji to jest jakaś farsa! Caly ten
projekt przebudowy Aleji o jedna wielka porażka. Wizualizacja ma tyle do tego
co robią co piernik do wiatraka.
Miasto zrezygnowało z oświetlenia ziemnego( lapmki wbudowane w chodniku,ktore
widać na wizualizacji;
inne płyty,
kiepsko położona kostka ( bo nawet ostatnio sprawdzilem czy da się ją wyjąć)
las nadźganych ochydnych znaków drogowych! wyglada to tragicznie!
obrzydliwe walcowate donice!! Zerknijcie sobie na wizualizacje...jakie miały
być donice. Dlaczego miasto zamieniło kwadratowe estetyczne doniczki na
jakieś wielkie przewrócone walce z pomarańczowym paskie które wyglądają jak
kosze na śmieci?? bo tamte okazały się za drogie??<hahaha>
Mógłbym jeszcze wymieniać... tylko po co jak i tak sam nic nie zmienie.
Farsa jakaś....
Jestem zdegustowany i zniesmaczony wyglądem Aleji. Smiech na sali!
Nie dość ze został wybrany NAJTAŃSZY projekt to jeszcze teraz wszystko jest
zamieniane na jeszcze tańsze zapewne.

ps.Czy tylko ja to widze??? I sie dziwie co sie dzieje z tym
miasteczkiem!!!!!!!!!! :|
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:23
      proponuje zmienić nazwę na AlEJA TANDECIARZY
    • skugge link...jakby ktos nie dowierzał :| 22.03.07, 18:26
      www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/photo_album.2006-06-22.1857336192/
      • Gość: zawiedziony Re: link...jakby ktos nie dowierzał :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:34
        ciekawe kiedy wpisze sie tutaj niejaki rzecznik - Pan "Ściema" i zapewni, iz
        wszystko jest w porzadku...
        • Gość: lol Re: link...jakby ktos nie dowierzał :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:50
          Mówisz o xx? <szczerbaty>
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: tragedia w III aleji IP: *.man.czest.pl 22.03.07, 19:45
      Wszystko jest w porzadku.Kupiłem dzisiaj nowy samochód
      • Gość: o_O Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 19:47
        A ciekawe skąd miałes pieniądze.
        • misiakilla Re: tragedia w III aleji 22.03.07, 19:55
          Czemu nie ma eleganckich prostokatnych doniczek? Tylko jakies okragle betonowe
          klopsy...
          • Gość: TEEE NiedoRZECZNIK Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:14
            noooo patrzcie jaki to sie LesnikowSki HARDY ZROBIL!!!!
            Posadzil dupe na stolku na nastepne 4 lata kadencji,
            wie ze to jego ostatnia i leb podnosi

nowy samochod se kupil
            • Gość: Miś Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:47
              Aleja na miarę częstochowian.
    • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:40
      skugge: idiot z Ciebie, umiesz tylko narzekać, ciekawe ile pożyjesz z takim
      podejściem...
      • Gość: nie skugge Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:56
        pożyje, bo ma racje i głowę na karku a Ty "nieznajony" po co żyjesz, jak nic z
        tego Ci życie? Nic nie rozumiesz, nie czujesz!
      • Gość: @ Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:26
        Nieznajomy żal mi cię, zadowalasz się byle czym. Już sobie wyobrażam jaki z
        ciebie " badziewiak ".
        • misiakilla Re: tragedia w III aleji 24.03.07, 13:58
          Nieznajomy... to tak jakbys mial ochote napic sie Coca Coli a ktos przynosi Ci
          cole Tesco. Czaisz o co chodzi?
          • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:10
            czaje, ale może coca coli do chory jasnej zabrakło albo jakaś walnięta jest
            różne mogą być przyczyny. Myśleć trochę myśleć myśleć... ! od tego są muzgi
            • Gość: @ Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:23
              My w przeciwieństwie do Ciebie mamy mózgi, Twój muzg chyba nie jest w stanie
              myśleć... Co za cymbał !!!!!
              • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:27
                za bardzo się rozpędziłem bolcu ;p ale przynajmniej przyznaje się do tego błędu
                i zwracam honor.

ale bolcem zostaniesz już na zawsze.
            • misiakilla Re: tragedia w III aleji 25.03.07, 12:13
              tej "Cocoa Coli" nie braklo bez powodu. Pewnie jeden z drugim urzednikiem wypili
              conieco i nie starczylo dla nas ;)
              • Gość: up Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:13
                up
    • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:05
      banda pustych cymbałów z was jest i nic więcej.
      nie potraficie cieszyć się z tego co jest tylko ciągłe narzekanie, że ku.. to,
      że tam to bo tutaj zrobili coś innego w planach niż miało być...

rzygać się chce.

dla was nawet nie wystarczyło by jak by położyli płytki i donice ze złota.

Jak się wam nie podoba to nie patrzeć na aleje albo najlepiej spie..ć z tego
      miasta ! żeby jak was najmniej było w tym mieście
      • misiakilla Re: tragedia w III aleji 24.03.07, 14:10
        Mylisz sie (przynajmniej jesli chodzi o moja osobe)
        Nie trzeba byc wybitnym specjalista od aranzacji przestrzennej zeby wiedziec ze
        do KWADRATOWYCH plyt nie pasuja OKRAGLE doniczki wygladajace jak motki muliny z
        pomaranczowa kreska. To jest tandeta! No coz, mowia ze gustow sie nie krytykuje,
        moze masz inny gust.

Moze kiedys jakbys chcial kupil samochod powiedzmy za 50 tysiecy. Gosc sprzedaje
        Ci taki zespawany z 2-ch pojazdow po dachowaniu mowiac ze jest ok. W koncu to
        tez ten sam model...
        Ciesz sie z tego co jest ;)
        • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:12
          a czy Ty kupujesz ten cały remont aleji ? płacisz za to ?
          • misiakilla Re: tragedia w III aleji 24.03.07, 14:29
            Tak! Ja place i Ty tez, jesli placisz podatki. Bo to z naszej kieszeni!
            • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:32
              a pytał się ktoś Ciebie w sprawie tej całej przebudowy ? jeśli nie to chociaż
              siedź cicho.
              • ellka25 Re: tragedia w III aleji 24.03.07, 17:57
                Jasne.... najlepiej powiedzieć "siedż cicho".... i dlatego jest jak jest, bo
                nikt się niczym nie przejmuje, a pieniądze wyrzucane są w błoto. Wiadomo, że z
                piasku się bicza nie ukręci, a tu się wszystko tak robi, żeby to było
                możliwe.Wszędzie lipa i tandeta, a pieniądze też są nasze bo płacimy podatki. P.
                • Gość: Gosc Poważny Re: tragedia w III Tandecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:46
                  Lepiej nie robić nic niż wydawa pieniądze na tandetę tak jak przez ostatnie 60 lat
                  Co by w powiecie czestochowskim zrobiono to wszystko sie sypie.
                  I nie jest to zaden pesymizm.
                  To Fakt.
              • Gość: @ Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:58
                Ubolewam nad tym, że większość mieszkańców naszego miasta prezentuje poziom
                "nieznajomego", delikatnie mówiąc nie najwyższego lotu....
                • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:05
                  znalazł/a się inteligent/na
              • misiakilla Re: tragedia w III aleji 25.03.07, 12:16
                Tak sie wymadrzasz jakby Ciebie pytali... Od tego jest forum zeby wyrazac
                KULTURALNIE swoja opinie. Po pierwsze robisz to niekulturalnie. A jesli ktos
                przedstawia projekt remontu III alei to niech dotrzymuje slowa i terminu. III
                aleja nie wyglada najlepiej ale chodzi o to ze miala wygladac lepiej tylko ktos
                postanowil na tym zaoszczedzic niestety naszym kosztem...
              • misiakilla Re: tragedia w III aleji 28.03.07, 14:23
                Nie bede siedzial cicho, bo to za moje pieniadze i w moim miescie i jesli juz
                taka inwestycja miala miejsce niech bedzie od poczatku do konca dobra a nie
                TANDETNA. Latwo Ci oczy zamydlic tandetnym wykonaniem. Zadowolic czymkolwiek.
                Mnie nie.
      • Gość: znajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:06
        nieznajomku czyżbyś to ty finansował to badziewie Wrony i Magistratu.Bo o ile
        się orientuję to jest finansowane z naszych podatków, a nawet jeśli
        dofinansowane z łuni łełropejskiej to Polska corocznie płaci składkę
        członkowską i wychodzi na zero jak nie na wielkim minusie.
        • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:09
          to nie płać podatku jak widzisz, że kasa idzie według Ciebie idzie w błoto.
    • Gość: Malkontent Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:50
      Zacytuję swoją wypowiedź z innego postu, odnosi się również do tego.

" Nie rozumiem tych, którym III Aleja po tym remoncie się podoba. Mówią, że
      dobrze, że cokolwiek zrobiono, że jest lepiej niż było przed remontem. Gó..
      prawda, pieprzeni minimaliści, czy zdajecie sobie sprawę, że na ten remont
      wydano i wyda się jeszcze mnóstwo naszych pieniędzy, a efekt każdy widzi. Od
      początku inwestycja jest prowadzona bez architektonicznego projektu i bez
      żadnego nadzoru. Wygrała najtańsza firma, gdzie kilkunastoletni robotnicy
      układają kostkę, po prostu koszmar. Inwestycja prowadzona bez ładu i składu,
      każdy jej element jest z "innej parafii". Miałem okazję bywać w różnych miastach
      w Polsce i nie tylko i muszę stwierdzić, że za naszą Aleję się wstydzę i
      ubolewam, że nie mamy wśród naszych decydentów ludzi z wizją i wyobraźnią.
      Utwierdzam się w fakcie, że jesteśmy bardzo prowincjonalnym miastem z
      małomiasteczkową społecznością nikogo nie obrażając."
      • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:05
        idź sam poprowadź prace.
        • Gość: @ Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:10
          Z Tobą nie da się polemizować, nie trafiają żadne logiczne argumenty, nie ten
          poziom człowieku...
          • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:13
            to spieprzaj dziadku z forum jak chcesz tylko narzekać. Dzieci z głodu umierają
            a wam ku.. nie podobają się donice

...
            • Gość: koplkm Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:54
              Gość portalu: nieznajomy napisał(a):
              > to spieprzaj dziadku z forum jak chcesz tylko narzekać. Dzieci z głodu umierają
              > a wam ku.. nie podobają się donice
              Właśnie :)
              W Etiopii dzieci z głodu umierają a u nas wydają niepotrzebnie kase na remont.
              Kase do etiopii
            • Gość: @ Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:28
              Jak mawiał imć Pan Zagłoba: " Cham chamem na wieki wieków amen ".
              Widać, że kolega "nieznajomy" z PIS-u, powiedzonka jak u p. Prezydenta.
        • Gość: znajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:13
          nieznajomy widocznie to ty masz coś wspólnego z pracami w III Alei ładn a
          kapuchę trzepiesz za to /wspomniane wcześniej /BADZIEWIE.
      • Gość: xx Re: tragedia w III aleji IP: *.icis.pcz.pl 24.03.07, 20:25
        Czestochowianie w ogole wstydza sie ze zyja.

Bycie Czestochowianinem to kara za grzechy :)))
        • Gość: Gosc Poważny Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:31
          Najlepiej jest być tobą.Cieszysz się z byle gu..a jak małe runuńskie dziecko.
          Jak można cieszyć się z tandety i fuszerki ???
        • Gość: właśnie "xx" Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:22
          dobrze,że siebie do nich nie zapisałem, jak Ty....zapewniam Ci e, że cuję się
          lepiej...
          A jak dla mnie, to gratuluję Ci ewolucji! Przejrzenia.
    • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:33
      no w końcu rozruszałem jakiś temacik ;-) dobrze mi poszło ? :D
      • Gość: @ Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:38
        Utwierdzam się w tym, że "nieznajomy" jest jednak kretynem :)
        • Gość: nieznajomy Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:54
          dzięki ;)
          • Gość: fx Ale macie tu fajnie na tym forum he he he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 00:07
            Rozpoczynasz wątek:
            "Jakie piękne mamy drzewa w Częstochowie",
            a końcowe wypowiedzi brzmią tak:
            "Ty imbecyle, tobie to nic nie pasuje, jak się nie znasz na lotnictwie to czemu
            się czepiasz wrony" itp itd. Jestem pod wielkim wrażeniem.

A na marginesie, gdzie można zobaczyć zdjęcia tej ulicy po modernizacji?
            • morning.calm Re: Ale macie tu fajnie na tym forum he he he 25.03.07, 03:43
              Porownujac wizualizacje i finalnie wybrany projekt rewitalizacji
              reprezentacyjnej ulicy naszego miasta mozna dojsc do wniosku, ze jest to po
              prostu kicz. I to ten kicz w najbardziej pejoratywnym znaczeniu tego slowa.
              Wielokrotnie umieszczane byly zdjecia przez forumowiczow porownujace remontowany
              trotuar do trotuarow w innych miastach Polski, ktory to wykonany jest z tego
              samego materialu. Roznica? Ogromna!
              Krzywo ulozona kostka, dziury, szczeliny, tandeta i fuszerka. Na remont poszly
              niesamowite pieniadze, tylko zastanawia mnie fakt gdzie sie rozplynely!?
              Riposta zazwyczaj bylo "jeszcze nie jest skonczone, poczkajmy, bedzie super". No
              to poczekalismy. Czy to ma byc skonczone? To ma byc rewitalizacja?
              Zastanawia mnie czy poza xx'em ludzie, ktorzy tam optymistycznie sie wypowiadaja
              na temat prac w alejach wyjezdzaja w ogole poza miasto, czy odwiedzaja miasta o
              podobnej wielkosci, potencjale, budzecie.
              Daleko nie trzeba szukac - Kielce, Bielsko Biala. Te miasta pieknieja z dnia na
              dzien. Jak cos robia to od A do Z. A tutaj mamy do czynienia z tandeta. Z reszta
              jak zwykle. Czestochowska malo-miasteczkowosc.
              • Gość: Malkontent Re: Ale macie tu fajnie na tym forum he he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 12:02
                W 100%się z Tobą zgadzam, ktoś powinien za to odpowiedzieć, a sprawą tej
                inwestycji powinny się zająć odpowiednie organa ( Prokuratura, NIK ).
                • Gość: nieznajomy Re: Ale macie tu fajnie na tym forum he he he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:19
                  pewnie niech pentagon się tą sprawą zajmie :)
                  • Gość: @ Re: Ale macie tu fajnie na tym forum he he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:23
                    Daruj sobie, zacytuję posła Zawiszę " małczać sabaki "......
                    • Gość: Zakon Marii THC Re: Ale macie tu fajnie na tym forum he he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:14
                      ufam ze 3 Aleja to NAUCZKA na przyszlosc
                      tak to jest jak przetarg wygrywa firma-dziad i ktos sie dzieli na boku
                      pieniazkami
                      jesli pan to czyta Panie Prezydencie niech sie pan wezmie w garsc i nie dopusci
                      aby w przyszlosci robiono takie fuszerki w naszej miescinie
                      • Gość: ! Re: Ale macie tu fajnie na tym forum he he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:27
                        P:)
                        • Gość: odkurzacz Szyyyyyy Szyyyyyyy Szyyyyyyyy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:26
                          odkurzmy temat!
              • skugge Bravo! 27.03.07, 10:23
                Pięknie, pieknie :) Zgadzam się!
                Tylko najgorsze jest to że żaden ciul z magistratu nawet tego nie przeczyta...a
                jak już to nic z tym nie zrobi :|

Apage Wrona!
                • skugge Bravo! dla morning.calm .b/t 27.03.07, 10:24
                  .
                  • mikita10 Re: Bravo! dla morning.calm .b/t 27.03.07, 12:03
                    Mnie też oburzają niedoróbki i zmiany na gorsze.
                    Ale taką ma mentalność większość Polaków, sama przechodzę remont i już mam
                    dość "polecanych" fachowców. Ludzie chwalą bylejakość i tyle, zadowoleni są, że
                    mają "po nowemu", nieważne jak. Szkoda słów.
                    Jak wydaję pieniądze to mi zależy aby to wykonanie było jak należy, a nie "aby
                    było".
                    • Gość: ss aleje IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 27.03.07, 15:58
                      Dzisiaj specjalnie wybrałam się w Aleje, żeby zobaczyć te nowe kosze i
                      kwietniki. Myślałam, że malkontenci przesadzają. Niestety nie. O ile kosze
                      ujdą, to kwietniki są na prawdę koszmarne, przypominają UFO.
                      • Gość: Gustaw Re: aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:18
                        Donice są koszmarne! Koszmarne same w sobie a co gorsza pasują do całego projektu tak, jak nie przymierzając... musztarda do tortu. Jeśli ktoś tego nie czuje tzn., że jest pozbawiony kubków smakowych i nie powinien wypowiadać się na tematy gastronomiczne. DONICE SĄ NIE DO PRZYJĘCIA!!! Całe przedsięwzięcie spaprane, szkoda pieniędzy! Lepiej było nic nie robić a pieniądze przeznaczyć np. na leczenie chorych dzieci. Cieszy mnie, że są jednak Częstochowianie, których również to razi. Szkoda jedynie, że nie decydują Oni o wyglądzie naszego miasta. Sprawami związanymi z estetyką powinni zajmować się fachowcy. I niech nikt nie pisze bzdur, że jest to kwestia gustu. Wielu ludziom nie przeszkadzają np.takie donice ponieważ nie posiadają oni wystarczającej wrażliwości plastycznej. Ich ograniczona możliwość percepcji uniemożliwia właściwą ocenę koloru, kompozycji, proporcji... To trochę tak jak z siedmiolatkiem, któremu może się wydawać, że matematyka kończy się na dodawaniu, odejmowaniu, dzieleniu i mnożeniu, a wyższa matematyka to dla niego jedynie fanaberie dziwaków. Nikt nie zna się doskonale na wszystkim. Zostawmy więc pewne sprawy sprawdzonym fachowcom. Zatrudniajmy do takich kosztownych przedsięwzięć dobre pracownie architektoniczne i nie poprawiajmy ich projektów. Realizacja projektu powinna być objęta nadzorem autorskim. Cieszę się, że nie jestem architektem bo chyba szlag by mnie trafił, gdyby w projekt pod którym się podpisałem, ktoś wperniczył takie betonowe gnioty. Nie wiem jakie przesłanki zdecydowały o zamianie donic, ale jeśli brakło na takie, jakie były w projekcie pieniędzy, to należało poczekać, zrobić to później, ale dobrze, bo jest to inwestycja na długie lata. Dobry i dobrze wykonany projekt zawsze wytrzyma konkurencję. Elementy małej architektury stanowią bardzo ważną część projektu. A te donice wcześniej czy później trzeba będzie wymienić, żeby również bardziej wymagający i znający się na rzeczy Częstochowianie mogli się cieszyć widokiem swojego miasta i żeby nie musieli się go wstydzić. Chyba, że na te donice mają dopiero być nałożone jakieś osłony, takie jak na wizualizacji komputerowej. Wizualizację wykonali architekci bo to widać. Rzecz w tym, żeby możliwie wiernie odtworzyć to co zostało zaprojektowane.
    • Gość: martyna Re: tragedia w III aleji IP: 212.87.240.* 27.03.07, 18:23
      Macie racje III aleja jest koszmarna......a te donice porazka po co oni wogole
      sie brali za jej remont skoro teraz nawet nie potrafia zrealizowac planu?!!!!!!!
      cos tu jest nie tak.
      • Gość: kasica Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:40
        te donice wyglądaja jak opony TIRa :/ chociaz nie wiem czy opony nie lepiej by
        sie prezentowły ... :|
        • Gość: aaa Re: tragedia w III aleji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:49
          Pan Prezyden pozostwi po sobie pomnik w III Alei. Mysle ze za dwadziescia lat
          idac na spacerek o laseczce bedzie przeklinac swoje dzieło.
    • skugge Do Gazety Wyborczej 28.03.07, 14:47
      Mam prośbę...i chyba nie tylko ja.
      Zainteresujcie sie tym. Napiszcie artykuł jak ta Aleja naprawde wygląda,jak ci
      robotnicy pracują, o wszystkich zmianach które zostały wprowadzone bez
      jakiejkolwiej informacji. Jak często na to zwracają uwagę forumowicze i że 95 %
      z nas krzyczy na alarm i oczekuje jakiejs odpowiedzi od władz tego miasta! Czy
      to znowu ma być następne walenie o pustą ściane???? Zajmijcie się tym bo Was
      już prędzej usłyszą panowie na stołkach. :|

zacytuje fragment z filmu: "do dupy z taką robotą"!
      • Gość: Reformatore Re: Do Gazety Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 15:02
        Naglosnic to dziadostwo, nie bac sie, nazwac po imieniu!
        Psy musza glosno zaszczekac, bo inaczej ta "karawana" remontowa za kilka lat
        przetoczy sie przez cale aleje i bedziemy mieli spartolone centrum nad ktorym
        beda ubolewac jeszcze nasze wnuki!
    • Gość: janooo Re: tragedia w III aleji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.03.07, 14:59
      to z pewnością nie był najtańszy projekt!!! za te pieniądze powinno sie wyromontować wszystkie 3 aleje
    • Gość: Do p.Leśnikowskieg Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 19:29
      Może zabrałby Pan głos w tej sprawie. W innych mniej ważnych sprawach to lubi
      Pan "bić pianę". Co obrośliśmy już w piórka, robota na 4 lata pewna. Mam gdzieś
      takiego rzecznika!!!
      • morning.calm Re: tragedia w III aleji 28.03.07, 19:39
        Szanowny i nieomylny rzecznik nie wyjdzie do pospolstwa. A jesli juz sie tak
        stanie to postraszy sadem, tak jak mnie i paru innych forumowiczow za pisanie
        tego, co widzielismy i co mialo faktycznie miejsce.
        Nie ma sensu rozmawiac na ten temat.
    • Gość: . Re: tragedia w III aleji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka