Dodaj do ulubionych

Rudniki....Gmina Redziny.

IP: 89.174.23.* 23.03.07, 21:03
Jak sie tam mieszka? Jakie problemy? itd...chciałabym tam zamieszkac, ale
wole wczesniej poznac opinie mieszkanców o tej miejscowowsci...
dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Oti Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.pcz.pl 24.03.07, 21:29
      Jak to na każdej wsi... Nie jest wcale kolorowo,a już napewno nie w pobliżu
      Kościelca,gdzie ludzie są "starej daty" i każdy trzyma z każdym ,lub gdy nie
      trzyma to robi wszystko żeby tego drugiego wykończyć i uwierz mi-SKUTECZNIE!!!!
      Nigdy tam nie wróce,mieszkałam 15 lat i o tyle za długo!! Powodzonka :)
      • Gość: monika Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: 80.54.174.* 24.03.07, 21:33
        wiocha wiocha jeszcze raz wiocha zastanow sie zanim podejmiesz decyzje
        • Gość: Rędzinianin Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 07:23
          Jestem mieszkańcem Rędzin od 25 lat i musze przyznać,że mieszka mi się naprawde
          SUPER!!! Nie moge na nic narzekać,miejscowość jest naprawde OK,bliskość miasta i
          łatwy dojazd to dodatkowy atut!!! Nie masz się czego obawiać!!!!

POZDR
    • siwa007 Re: Rudniki....Gmina Redziny. 25.03.07, 13:51
      Jest tak sobie, nie jest to typowa wiocha ale ludzie bywają dziwni, komunikacja
      jest oki, sklepy też, kościół i szkoły są. Zależy gdzie dokładnie chcesz
      zamieszkać. Osiedle spoko, Kościelec raczej bania, no chyba , że nie pozwolisz
      sobie wejść sąsiadom na głowę. Narka i pozdro.
    • Gość: kornel Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:25
      Rudniki ( że o Rędzinach nie wspomnę ) są dość rozległe i wiele zależy od tego w
      którym konkretnie miejscu chciałabyś zamieszkać, możesz też zapytać na tym forum :

redziny.pl/forum/index.php
    • Gość: slawek Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: 57.66.197.* 26.03.07, 02:57
      Generalnie to juz jednak prowincja. Wiekszosc ludzi (mlodych i starych) to
      jednak jest skansen. Generalnie jezeli jednak Ci nie przeszkadza kultura i
      zachowanie mieszkancow to powinno byc chyba ok. Nie nastawiaj sie ze bedzie jak
      w miescie.
      • Gość: ja Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:59
        Slawku, nie masz racji. Obecnie Redziny/ Rudniki niewiele mają wspólnego z
        typową wsią. Rolnictwo niemal zamarlo, miejscowosci przybraly charakter
        przemyslowy.
        Ludzie jak ludzie- wszedzie znajdzie się jakaś czarna owca, ale wiekszość
        mieszkanców nie rożni się niczym od przedstawicieli społeczności miejskiej.
        Kontakt z Częstochową jest żywy (praca, szkoły średnie, uczelnie), co ma
        niebagatelny wpływ na rozwój okolicy, zmianę mentalności Rędzinian/ Rudniczan
        itd.
        Jako negatwyną cechę Rudnik wymieniłbym brak miejsc (zarówno dla młodzieży, jak
        i dorosłych), gdzie można by miło spędzić czas.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka