Gość: rex_vopulis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 02:10 Ja zdecydowanie polecam porządny Uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bilder Akademia kusi studentów IP: *.dclient.hispeed.ch 04.04.07, 05:42 kusza to zle moce????Pewnie ta akademia do nich nalezy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Akademia kusi studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:09 Jeżeli masz warunki żeby studiować gdzie indziej to nie wahaj się tylko idź na inną uczelnie, najlepiej uniwersytet. Zwłaszcza jeśli masz zamiar studiować ścisłe przedmioty, na AJD nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:47 A może sie ktos orientuje co bedzie lepsze-studiowanie administaracji na AJD czy moze na politechnice?I w ogóle czy to jest dobry kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Akademia kusi studentów IP: 212.2.101.* 04.04.07, 15:55 Skończyłem administracje na AJD. Z tego co mi wiadomo to na PCz nie ma administracji, jest tylko zarządzanie i marketing i możesz wybrać tam nurt administracyjno prawy czy coś takiego po III roku. a jeśli chodzi o AJD to ja jestem zadowolony, wyniosłem bardzo dobre podstawy. Kadra jest w większości młoda i przystępnie prowadzi zajęcia (aczkolwiek kadra jest mało liczebna i te same osoby prowadzą zajęcia z wielu przedmiotów, mało jest pracowników z tytułem profesora). jak wszędzie na niektóre przedmioty trzeba poświecić dużo czasu na inne mniej. dużym mankamentem jest brak zaplecza dydaktycznego tzn sale są paskudne, auli praktycznie nie ma a biblioteka jest strasznie kiepsko zaopatrzona w ksiązki przydatne na tym kierunku. osobiście polecam administracje na AJD. nauczyłem sie wielu rzeczy na których bazuje będąc na studiach uzupełniających. oczywiście jest jeszcze jeden aspekt, który należy rozważyć a mianowicie to, że przy poszukiwaniach pracy osoby z licencjatem z AJD są w gorszej sytuacji niż osoby mające licencjat z uniwersytetu. jeśli chcesz potem kontynuować naukę to warto iść na administracje na AJD jeśli natomiast zależy ci tylko na licencjacie to powinieneś się zastanowić. ps nie prawdą jest to że poziom na AJD jest niski, natomiast niestety AJD jest uczelnią bez renomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:06 Wielkie dzieki za odpowiedź,osobiscie tez mi sie wdaje,ze to nie jest az taki kierunek bez przyszłosci,coraz wiecej osob chwali sobie administracje na AJD wiec chyba poziom tam musi byc rzeczywiscie niezły.Jesli moge zapytac to kontynuowałes nauke dalej na uniwersytecie,a jesli tak to którym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr hab. Re: Akademia kusi studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:29 Czytam i czytam i pękam ze śmiechu. " Administracja nie jest kierunkiem bez przyszłości". A jakąż to przyszłość ma przed sobą administracja? Żadnej! Taki kierunek powinien być w ogóle zlikwidowany. Urzędników mamy w Polsce co najmniej o kilka tysięcy za dużo, a jak działa administracja wystarczy przejść się do któregokolwiek z urzedów. Poza tym wszelkiej maści CBA czy inne pseudourzedy długo nie pociągną. Urzędnikiem można być po każdym kierunku studiów, tak jak dziennikarzem, do tego nie są potrzebne specjalistyczne studia administracyjne, ba twierdzę, że wręcz lepiej byłoby skończyć niezwiązany z administracją humanistyczny kierunek (szersze horyzonty). No chyba, że ktoś zamierza zostać dyplomatą lub urzędnikiem państwowym, ale wtedy polecam kierunki: dyplomacja lub stosunki miedzynarodowe, ewentualnie akces do Krajowej Szkoły Administracji Publicznej rekrutującej kadrę do Państwowego Zasobu Kadrowego. Dlatego odradzam studiowania na wymienionym kierunku, bo jest to kompletna strata czasu, takie studiowanie dla studiowania. Zresztą popatrzcie na przedmioty: historia administracji, logika, podstawy makro i mikroekeonomii, socjologia organizacji, wstęp do prawoznawstwa, nauka administracji, podstawy statystyki, podstawy prawa karnego, podstawy prawa pracy i prawa urzędniczego, prawo konstytucyjne, instytucje europejskie, prawo ochrony środowiska, finanse publiczne, prawo samorządu terytorialnego, publiczne prawo gospodarcze. Wszystko ogólnie, po łebkach, a już co robi w tym zestawie prawo ochrony środowiska (wprost genialne zwłaszcza dla urzędnika, który ma się zajmować np. edukacją). Blablanina o niczym wszystko po łebkach. Już lepiej wybrać typowe prawo, chociaż i po tym marne perspektywy zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:34 Zdecydowanie odradzam AJD, niski poziom nauczania, brak pracy po tej akademii,trąci tam głęboką komuną. Co do kierunku administracja to miała straszne problemy przy akredytacji, dla mnie to strata czasu trzeba szukać tekiej uczelni po której dostanie sie bez problemu pracę.Artykuł jest grubo przesadzony prawda jest zupełnie inna NIE WARTO TAM STUDIOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Akademia kusi studentów IP: 80.54.169.* 04.04.07, 19:51 Coś. W tym może jest, ale na pewno nie jet tak zle jak mówisz. Ja tutaj studjuje i np: na ochronie środowiska jet brardzo dużo nauki, aż nie wiadomo w co ręce włożyć.A z pracą jest po każdych studiach cięzko, nawet po UJ.Zatem nie mów że nie warto tu studjować CIĘ NIE WARTO SŁUCHAĆ!!!. Powodzenia poszukaj innej jak sie komuś nie chce uczyć to mówi że na kazdej jest żle.:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:39 Nie wiem z jakiej choinki się urwałaś, ale pewno z niezbyt wysokiej. > Zdecydowanie odradzam AJD, niski poziom nauczania, brak pracy po tej > akademii, dla mnie to strata czasu > NIE WARTO TAM STUDIOWAĆ! Powiedz to mojemu studentowi (V rok), który od roku pracuje na szwedzkim uniwersytecie w grancie badawczym. Uogólnianie nie jest chyba cechą mądrych ludzi. Nie wiem jak jest na innych kierunkach AJD, ale na informatyce ponad połowa piątego roku ma już pracę w zawodzie i to w większości dobrze płatną. Pozdrawiam zdroworozsądkowych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Akademia kusi studentów IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 04.04.07, 22:38 A ja zdecydowanie polecam AJD, bardzo dobra kadra nauczycielska, na tej uczelni mozna wykazac sie i zostac przez kogos zauważonym, kto doceni twoje umiejetnosci co daje mozliwosc rozwijania sie w dalszym kierunku, co w przypadku duzych uczelni jest prawie ze niemozliwe. Mysle ze z praca po tej uczelni nie ma problemu jak ktos posiada odpowiednie umiejetnosc. Polecam studiowanie na tej uczelni ma wiele zalet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:01 Ale kpiarz z ciebie! > A ja zdecydowanie polecam AJD, bardzo dobra kadra nauczycielska, na tej uczelni Tak kadra prof. to w większości "kolejarze" - fakt kasa wpada i to niezła a to że na zajęcia nie docierają no cóż? > mozna wykazac sie i zostac przez kogos zauważonym, kto doceni twoje a czym wykazać lizidu....wem,donoszeniem na innych? > umiejetnosci co daje mozliwosc rozwijania sie w dalszym kierunku, i tu nie wiemy co autor miał na myśli, ponieważ duży procent absolwentów tej uczelni to bezrobotni!! >co w > przypadku duzych uczelni jest prawie ze niemozliwe. I tu z gosciem sie nie zgodze duze renomowane uczelnie maja i daja bardzo duże szanse, a co ważne otwieraja drzwi na całym świecie!! wiem bo tego doświadczyłem >Mysle ze z praca po tej > uczelni nie ma problemu jak ktos posiada odpowiednie umiejetnosc. Polecam > studiowanie na tej uczelni ma wiele zalet. I tu równiez autor widać nie zaznajomił sie z tematyką socjologiczną pracy jak wygląda zycie absolwenta AJD, a należło udać się do urzedu pracy i tam spytać o dane, ale może byłyby zbyt szokujące wiec wolał napisać "Myslę że z praca po tej uczelni nie ma problemu". Szokujące jest to że reklama różni sie od towaru jaki sie kupuje i od rzeczywistości w którą reklamuje. Veni, vidi, vici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tys profesur Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:08 > a czym wykazać lizidu....wem, donoszeniem na innych? Panie Profesorze (jeżeli nim Pan jest) jest Pan zwykłym chamem pisząc tak nie znając ludzi, o których Pan pisze. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Akademia kusi studentów IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 05.04.07, 01:08 -Tak kadra prof. to w większości "kolejarze" - fakt kasa wpada i to niezła a to -że na zajęcia nie docierają no cóż? Mysle ze na zajecia to cześciej studenci nie docieraja niz kadra prof. I studiujac tam nie znam zadnego "kolejarza" tylko wyksztalconych ludzi. -a czym wykazać lizidu....wem,donoszeniem na innych? Wykazac wiedza!!! a nie lizustwem chyba ze w twoim przypadku tak jest. -i tu nie wiemy co autor miał na myśli, ponieważ duży procent absolwentów tej uczelni to bezrobotni!! A czy tylko po AJD sa bezrobotni?? Ja znam studentow, ktorzy studiuja na AJD i maja dobrze platna prace i nie narzekaja, a wercz sa zadowoleni. >co w > przypadku duzych uczelni jest prawie ze niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Akademia kusi studentów IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 04.04.07, 23:01 Nie wiem czy meg wie o czym pisze? chyba kiepska z niej studentka, i wylewa swoje flustracje - ze to uczelnia zla. AJD jest tak samo dobra jak kazda inna uczelnia w tym kraju. Zdobycie pracy to zazwyczaj kwestia wlasnych umiejetnosci, checi i determinacji a nie wybranej uczelni. Nie wiem czy meg widziala inne uczelnie w naszym kraju by mowic o "traceniu komuna"? Z perspektywy studenta AJD uwazam ze ucelnia jest bardzo dobra. Przede wszystkim rozwiaja sie i z roku na roku zachodza duze zmiany na lepsze. Kadra przystepna i pomocna studentom. Nie ma tloku i jest spokoj. Przykladowo kierunek informatyka daje duze szanse na przyszlosc. Wyjazdy na stypendium Sokrates-Erasmus na jedna z najwyzej na swiecie ocenianych uczelni w Szwecji. Ale kwestia wykorzystania mozliwosci zalezy tylko od nas. Wg mnie na AJD studiuje sie milo i sympatycznie a szkola jest warta polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:30 Nie wiem czy AJD jest dobra czy kiepska a;e wiem ,ze jesli na uczlenie ida studenci z bardzo dobrymi wynikami na maturze i po jeszcze jakiejś selekcji to i uczelnia trzyma dobry poziom. ale jesli przyjmuje sie każdego byle tyko zapełnic salę to i uczelnia kiepska Płatne uczelnie maja kłopoty z naborem więc i ich popziom spada powoduja jeszcze wieksze klopoty z rekrutacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiper Re: Akademia kusi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:12 Wieść gminna głosi że plajtuje?, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś