Dodaj do ulubionych

Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN

IP: *.centertel.pl 11.04.07, 12:51
Witam. Noszę się z zamiarem zakupu samochodu miejskiego z małym silnikiem w
cenie 7.000 - 8.500 PLN. Proszę o pomoc i poradę w zakresie polecanych
modeli. Myślałam o Matizie, Corsie lub Nissanie Micra z roczników 1998-1999.
Może ktoś sprzedaje lub jest w stanie zaimportować ciekawy samochód. Z góry
dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: beba Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: 195.116.1.* 11.04.07, 14:15
      Ładna Astorka już by za to była.
      Matiza natomiast nie polecam.
      • Gość: rafges Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:30
        Matiza nie kupuj!!!!Odradzam
        tak samo jak tico itp
        Ale pomysl nad Renaultem Clio lub Megane bo jak wiem to za 8 tys cos sie kupi
        ale szukaj takich po 10 bo 1,5 tys spokojnie utargujesz
        • Gość: Daeewo Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: 89.174.23.* 11.04.07, 14:38
          a dlaczego ma nie kupowac matiza i tico??? bo co ktos Ci glupot nagadal, ze są
          trefne..hahah smieszny jestes...
          nigdy nie miales daewoo a wielki znawca sie znalazl. Kup sobie wlasnie matiza
          lub Tico..to dobre samochody, tanie w eksploatacji i co najwazniejsze malo
          pala, a to chyab jest najwazniejsze w samochodzie miejskim!
          • Gość: nieznajomy Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:45
            również nie polecam matizów czy jakis daewoo.. nie dość, że to nie bezpieczne bo
            kolegi koledze koło sie urwało a nie mówiąc o tym, że się buja na zakrętach... :)

nie kupuj takich aut, tak samo nie polecam meganek bo drogie części tak samo
            japońców, może mało awaryjne ale jak coś padnie to koniec.

Za jak dla kobiety to mało awaryjne niemieckie, tanie części.
            Jak już ktoś napisał Astre to jak najbardziej.
            Lub jakiegoś VW, może Polo
            • Gość: lalala Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: 80.48.157.* 11.04.07, 15:33
              no wlasnie kolega kolegi przez kolege na koledze idz z takimi opiniami moj
              kumpel ma tico drugi matiza i nie narzekaja ja mam yariske i nic nie pada i
              watpie zeby przez dlugi czas padlo a jak cos padnie to sie zobaczy czy tak
              przerabane bedzie masz tylko ogolne pojecie o samochodach chlopie ja nic nie
              bede doradzal i tak kupisz to co bedziesz uwazac za stosowne ale na kazde
              zaproponowane auto odezwie sie jeden z drugim i ci powie ze kolega jego kolegi
              itp itd nie ma sensu lepiej poczytaj fora interesujacych cie aut latwo
              znajdziesz przez google tam dowiesz sie wielu rzeczy i moze zdecydujesz :
              Pozdrawiam owocnych poszukiwan
              • Gość: K2 only micra:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:21
                tylko nie kup po kursach jazdy, ale jak kupisz po normalnym użytkowaniu to prędzej ty nogi wyciągniesz jak micra cię zawiedzie:)
                micra może jakichś tam osiągów nie ma ale jest zdecydowanie najtwardszym samochodem do przemieszczania.
                Zeby cię czasem nie kusiło kupić jakiegoś deeeew0oooo:)
    • Gość: bartek Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:36
      Hej, mieszczuch za 8 tys - spokojnie w niezlym stanie o malym przebiegu: Matiz -
      rewelacja, Twingo, Corsa, Micra, jednak polecałbym matiza-mimo ze coniektorzy
      tu sie smieja te auta prowadzi sie swietnie, a na parkingu z łatwoscia
      wcisniesz sie nawet bez wprawy.
      Pozdrowionka.
      • Gość: rw Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:40
        nie kupuj matiza miałem kolega sie oparł i wkles został blacha do d...y
        • Gość: a Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: 212.87.240.* 11.04.07, 22:24
          ja sie oparłem o toyote i było wgniecenie, jaki argument, boże trzymaj.
          • Gość: piter Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 22:37
            ja polecam corse, autko bardzo dobre, wersja silnikiem 1.4 chodzi koncertowo,
            dobrze trzyma się drogi na zakrętach, mały wszędzie się nim zmieścisz :)
            • Gość: Anna Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.centertel.pl 12.04.07, 11:05
              Dzięki za wszystkie opinie. Najbardziej skłaniam się w kierunku Opla Corsy bo
              uznaję niemieckie samochody za bardzo trwałe (na nasze drogi) i jednocześnie
              takie w eksploatacji (naprawy). Nie mam opinii o koreańskich Daewoo ale
              sprawiają wrażenie bardzo delikatnych. Obawiam się też wyższych kosztów
              ewentualnych napraw oraz problemów z dalszą odsprzedażą bo ludzie generalnie
              nie uznają koreańskich wynalazków.
              Nie mam tylko wyrobionego jeszcze zdania o Nissanie Micra. Domniemam że jeżeli
              spro tych samochodów przechodzi katorgi na kursach to chyba może o nich dobrze
              świadczyć. Nie wiem tylko jaki jest dostęp do części zamiennych i ile one
              kosztują np w porównaniu do cen części Opla.
              • Gość: K2 Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 19:11
                Części są tak samo drogie jak do corsy a jest oszczędniejsza i ma bardzo elastyczne silniki i zawieszenie zresztą też. Znajomy na kursie nauki jazdy micrą z 1996 roku zrobił 700tys km i ją sprzedał:) tylko tarcze sprzęgłowe i drążki kierownicze wymieniał i jeździł:D
                Naprawde samochód jest niezniszczalny w tej kategorii samochodów nie ma sobie poprostu równych (tylko szkoda że jest tak masakrycznie brzydki, ale corsa do najładniejszych tez nie należy z tych roczników)
    • Gość: xx Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:43
      Opel Corsa 1,2
    • Gość: ... Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.man.czest.pl 12.04.07, 20:03
      tylko Hondy najmniej awaryjne i oszczędne silniki
      • Gość: luka s Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:47
        proponuje polo za 8.5 tys mozna kupic calkiem przyjemne autko
        • Gość: Anna Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: 212.87.241.* 12.04.07, 22:54
          Nie spotkałam się z ciekawymi ofertami Polo w takiej cenie. Oczywiście nie
          mówie o samochodach ze szrotów :-)
        • tom773 Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN 12.04.07, 22:55
          co do wcześniejszych wypowiedzi na temat matiza to całkim dobry smaochód pali ok
          5,8 litra , mało awaryjny i wytrzymały ,wiem co piszę ponieważ mam matiza
          służbowego a w firmie mamy ich około 7 szt mają przebiegi po około 250 tys i
          śmigają .Corsa też świetny pomysł polecam silnik 1,2 .Pamiętaj że wszystko
          zależy od danego egzemplaża jaki kupisz .Więc weż mechanika i niech ci dokładnie
          obejrzy samochód który sobie upatrzysz . Ja stawiałbym na Corse
        • Gość: POLO Re: Samochód miejski za ok. 7.000 - 8.500 PLN IP: 80.54.168.* 13.04.07, 00:30
          Co do polo: nie kupuj czasem z silnikiem 1.0 bo bardzo będziesz zdziwiona jak
          się okaże że będzie palił Ci w mieście 9-10 litrów......... Lepszy jest 1,4 -
          pali tyle samo, a elastyczność dużo lepsza. I szukaj zdecydowanie egzemplarza ze
          wspomaganiem..............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka