Dodaj do ulubionych

pamiec wirtualna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:36
Mam pytanie i zarazem prośbe o podpowiedź co mam zrobić, jak co chwila na moim
ekranie pojawia sie informacja, ze mój komputer ma zbyt mało pamieci
wirtualnej. Nie moge przez to korzystac ani z drukarki, ani ze skanera. Nie
wiem czy to ważne ale dodam, że pojemnośc dysku mam dużą i prawie 90% wolnego
miejsca na dysku. Także pamiec mam 128.System XP.

Jeśli Ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć co mam zrobic z "góry dziękuje"

aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Janosik Re: pamiec wirtualna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:42
      Moim zdaniem 128MB dla widnowsa xp to raczej zbyt mało. W zasadzie to prawie
      całą pamiec zajmuje system operacyjny (windows). Na inne aplikacje zostaje juz
      niewiele pamieci. Jednym z wyjść jest dokupienie pamieci ram. Innym wyjsciem
      jest zwiekszenie pamieci wirtualnej, komunikat nie powinien juz sie pojawiac.
      • Gość: do Janosika Re: pamiec wirtualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:49
        ja wiem, ze musze zwiekszyć tą pamieć wirtualną, tylko mam pytanie jak to
        zrobić. Jeżeli wiesz to może mi podpowiesz?
        aga
        • Gość: Alfa Re: pamiec wirtualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:56
          mysle ze pomoze ci google
          wiec bierz sie do przeszukiwania wpisujac odpowiednie frazy
          i nie zasmiecaj juz wiecej forum
          • Gość: alfa? Re: pamiec wirtualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:59
            jeśli coś zaśmieca forum to Twoje idiotyczne wypowiedzi. Jeśli nie masz ochoty
            to poprostu nie odpisuj.
        • Gość: Janosik Re: pamiec wirtualna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:58
          Klikasz prawym przyciskiem myszy na moj komputer. potem klinasz na wlasciwosci,
          nastepnie wybierasz zakladke zaawansowane, teraz klikasz na ustawienie (sa trzy
          przyciski, klikasz ten na samej gorze), teraz klikasz na zakladke zaawansowane i
          na koncu klikasz na zmien. Teraz wybiersz dysk, najlepiej c, potem zaznaczasz
          "rozmiar niestandardowy" i wpisujesz wartosci, niech to bedzie powiedzmy 500 w
          pola: rozmiar początkowy oraz rozmiar maksymalny. Teraz klikasz na "ustaw" potem
          na ok, zastosuj i tak,dalej... pewnie trzeba bedzie zrestartowac komputer. I to
          tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka