Dodaj do ulubionych

Infamia PiS-u !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:46
Praktycznie od początku władzy pisowszczyków w Polsce co jakiś czas ukazuje
się rzeczywisty obraz ich nikczemnego postępowania wobec jednostek oraz ogółu
społeczeństwa.
Partia PiS pozostaje w coraz większej niesławie, a można powiedzieć, jest
wręcz "brudna", nosząc znamiona hańby.
Jak można przeczytać w dzisiejszej gazecie, ludzie, którzy wyjechali
aktualnie lub wcześniej z Polski czują czują wewnętrzną apatię do tego co
wyczynia się z ludźmi w tym kraju. Nie dźiwię się im, że nie chcą już wracać
i tak "wielkie słowa" wypisują "na murach obczyzny" - cyt. "NIE WYBACZĘ CI
POLSKO".
Już 25 polski żołnierz zginął w Iraku !!!
Na kolejnych przyjdzie czas tam lub na innej obcej ziemi !!!
TEJ KRWI NIE WYBACZY IM NIKT !
Rodzice ich płaczą. Płaczą ich najbliżsi oraz znajomi.
Z żalem w myślach jesteśmy z nimi.
Za czyją wolność walczyli górnicy, stoczniowcy, hutnicy i inni Polacy ?
Kto z tej wolności teraz korzysta ?
KTO HAŃBI NASZĄ WOLNOŚĆ ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zefir Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:10
      Niby PRAWO,
      NIBY SPRAWIEDLIWÓŚĆ,
      a gó.. z tego wynika !
      • Gość: ED Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:27
        Albo jestes debilem albo czerwonym prowokatorem...
        Jakie to straszne rzeczy stały się pod rządami Pis ..ojojojoj...
        Tylko jakoś ekonomiści i to wcale nie z rządu pieją nad wzrostem gospodarczym,
        i innymi współczynnikami ekonomicznymi...
        A za SLD-LSD to jak było ? Raj Miód ? Czy złodziejstwo i bieda ?
        I co wtedy też cię czerwony prowokatorze tak bolało ? Nie bolało cię 15 lat
        rozkradania Polski , a nagle takie cierpienie po 2 latach rządów Pisu...
        Typowa czerwona mentalność...
        • Gość: ID Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:44
          25 żołnierz zginął na wojnie w ciągu kilku lat... To naprawdę przerażająca
          statystyka...
          Zwłaszcza , że o ile pamiętam to nie PIS tylko prezio K. razem z Leszkiem M ich
          wysyłali co ? A to chyba Twoja opcja ?
          Poza tym tam jadą tylko ochotnicy , i do tego za duże pieniądze - nikt ich nie
          zmusza...
          A i jeszcze jedno - czy wiesz ile w tym czasie zgineło żołnierzy na
          poligonach , czy w innych wypadkach w Polsce ?
          Po prostu bycie żołnierzem wiąże się z pewnym ryzykiem, podobnie jak bycie
          górnikiem... I to raczej nie wina PIS...

• Gość: gapcio Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:19
            Ciekaw jestem czy z taką perswazją wyrazisz ID- ioto swoje spostrzeżenia
            najbliższym, którzy pochowali już swoich 2 metry pod ziemią.
            Przyżeczenie było, że Polacy już mieli wyjśc i zaprzesać okupacji Iraku.
            Amnezja czy co !
            Mój sąsiad dzięki takiemu "ochotniczemu werbunkowi" na wojnę w Iraku wolał iśc
            na zasłużoną emeryturę po 20 latach służby, niż iśc niby na ochotnika do Iraku
            lub co gorsze do Afganistanu.
            Brawo !
            • Gość: Ja Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 07:45
              To są bardzo bolesne sprawy, ale jeżeli chcieliśmy być w Unii, to trzeba
              również było spełniać unijne warunki.Nasze wojska w Iraku nikomu nie kojarzą
              się dobrze. To rozumiem, ale EURO 2012 satysfakcjonuje wszystkich. Proszę o
              trochę rozwagi w osądach. PiS nie rozwalił Polski, on ją skleja. Posłuchajcie w
              mediach , co robił poprzedni rząd.Jak ci czyści ludzie / lwy i lwice salonowe/
              typu Jakubowska i jej koledzy dzisiaj odpowiadają przed sądem. To dopiero
              początek...
              • Gość: Ja Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:41
                No i następna afera, czy osoba z czystym sumieniem strzela sama do siebie
                podczas rewizji we własnym domu? Mówię o pani Blidzie, o której przed paroma
                minutami mówiły media. Gdyby żyła wszyscy zamieszani w tę aferę prawdopodobnie
                uciekaliby gdzie pieprz rośnie. Bądżmy uczciwi, a nie trzeba będzie ani
                rewidować o 6-tej rano, ani popełniać samobójstw. Zal tylko rodziny.
                • Gość: Andy Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:11
                  Czerwoni to jedna wielka mafia... niedługo pewnie Oleksy odejdzie..
                  • Gość: Janusz P. Re: Infamia PiS-u ! IP: 213.199.204.* 02.05.07, 22:24
                    To co się dzieje w Parlamencie Europejskim po decyzji eurodeputowanego prof.
                    Bronisława Gieremka to właśnie jest również ogromna infamia nie tylko PiS-u ,
                    ale całego naszego Sejmu , a właściwie hańba tych posłów , którzy przegłosowali
                    niezgodne ustawy z prawem europejskim .
                    Czy my jesteśmy w UE , czy tylko kibicujemy swojej "drużynie" ?
                    • Gość: angrusz Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 09:07
                      Do Janusza P:
                      To co zrobil Gieremek to świństwo .
                      To on szkodził i szkodzi Polsce .
                      A PiS robi porządek . Wielu osobom to nie podoba sie bo dobrze im było w tym
                      bagnie : a to szybko dorobili się na imporcie wódy bo Balcerowicz nie " umiał "
                      powstrzymac tego importu a potem przemytu .
                      Potem " dziwna " prywatyzacja , obsadzanie stanowik swoimi itp mafie gangi
                      układy włącznie z połączeniami WSI i esbeckimi .
                      TO utrata ich wpływów więc protestują opieraja się i przeszkadzają .
                      • Gość: poeta Re: Infamia PiS-u ! IP: 213.199.204.* 08.05.07, 11:22
                        GOSI , gosi łapki ,
                        nie zrobią tu nic .
                        Zróbmy wreszcie SIEW ,
                        hańba jest jak nic !
              • Gość: Eryk XII Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:42
                Gość portalu: Ja napisał(a):
                Proszę o
                > trochę rozwagi w osądach. PiS nie rozwalił Polski, on ją skleja. Posłuchajcie
                w
                >
                > mediach , co robił poprzedni rząd.Jak ci czyści ludzie / lwy i lwice
                salonowe/
                > typu Jakubowska i jej koledzy dzisiaj odpowiadają przed sądem. To dopiero
                > początek...

Szczera prawda. To dopiero początekujawniania aferzystów, których, jak
                niektórzy tu sądzą bronię lub stronię ku nim. Będą w przyszłości również
                pociągnięci do odpowiedziałności aktualni "wodzowie i kapitanowie wciąż
                kołyszącego się okrętu".
                To niestety będzie prawość i sprawiedliwość !!!
                Nareszcie !!!
                Dobrze, że PiS to ruszył, ale nie widzi, iż też stoi na "na redzie mocno
                falującego morza".
                A będzie tak.
                Dzisiaj ON, a jutro TY.
                Będą współlokatorami np. w Herbach, Wojkowicach czy nawet Lublińcu.
          • Gość: zyglis Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:44
            Nie chwalę, ani tym bardziej nie tęsknię za rządami SLD pod wodzą Leszka
            Millera. Również niechętnie wspominam AWS. Jednakże po dotychczasowym okresie
            rządów PIS-u uważam, że nazwa tej partii "PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ", jest
            nadużyciem. Ogarnia mnie uczucie pogardy dla metod działania, oraz niektórych
            wypowiedzi prominętnych działaczy tej partii. Mam nieodparte wrażenie, że oni
            traktują naród jak idiotów, którym wszystko można wmówić.
        • morning.calm Re: Infamia PiS-u ! 25.04.07, 13:21
          ED z ekonomia nie masz za wiele wspolnego jak widze ;)
          Ekonomisci pieja, bo jest faktycznie dobrze i jest wysoki wzrost gospodarczy,
          ale myslisz, ze to dzieki pis?! Daj spokoj chlopie, poczytaj sobie cos na temat
          reform Balcerowicza - gdyby nie owy profesor bysmy teraz furmankami jezdzili, a
          rewolucja bylby kolorowy telewizor w domu.

Pozdrawiam, nie czerwony, ale trzezwo myslacy :)
          • Gość: kuroniówka Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:06
            To samo stwierdzenie wypowiedział dzisiaj prof.Gieremek.
            "Hańba PiS-u ! "
            Ja już więcej nic nie mogę dodać po wypowiedzi takiej znakomitości.
            • Gość: sepuk Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:57
              Wierze niewzruszenie, ze pani Blida w obecnosci wyszkolonych osilkow z ABW zdazyla wyciagnac spokojnie bron z szfki, przeladowac i z przekonaniem o wlasnej winie strzelic sobie w serce. Nastepny przewidywany przypadek, to nie-PISowiec strzeli sobie kilka rzy w plecy podczas proby ucieczki. Moze do konca kadencji kaczorow zostanie tylko wartosciowe mocherowe spoleczenstwo.
        • Gość: Eryk iI do ED Re: Infamia PiS-u ! IP: *.profiline.pl 03.09.07, 20:35
          Gość portalu: ED napisał(a):

> Albo jestem debilem ...

Jesteś wielkim DEBILEM !
    • Gość: Eryk XII Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:00
      Ale wesoło jest za rządów PiS-u !!!
      Strzelają i można sobie postrzelać.
      Tylko teraz nie wiem jak to będzie z tym strzelaniem podczas Rezurekcji.
      Minister KUROŃ powiedział kiedyś, że w Polsce nie będzie lepiej, lecz będzie
      śmieszniej !
      CAŁA PRAWDA
      Jest wesoło.
      Tylko mało chrzcin, dużo postrzeleń, ale po 22 można wyjść na ulicę z
      legitymacją studencką w kieszonce.
      Ale trzeba czekać do 6 rano by znowu było wesoło, bo od 22 do 6 ABW śpi !!!
      Dobranoc !
      Przygotujcie nocniczek !!!
    • Gość: Miras Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:48
      Drogi Eryku , pytasz się kto hańbi naszą WOLNOŚĆ ?
      Aktualnie czynią to Następujące kończyny:
      a) "skrzydełka" z Pałacu Prezydenckiego,
      b) króciutkie łapki z Włoszczowej,
      c) bliżniaczo podobne kacze skrzydełka,
      d) również krótkie łapy złośliwego psa z "Kurska",
      e)"złote rączki" hydraulika, specjalisty od wanien,
      f) zawsze czyste rączki stworzone z "ziebra" Adama lub Zbigniewa,
      g) opalone ręce gościa z Darłówka,
      h) masujące dłonie egipskie,
      i) bardzo długie ręce "wykształciucha",
      j) itd. CDN
      • Gość: xx Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:29
        " ZA WOLNOŚĆ (waszą i) NASZĄ !

Aktualna opozycja.
      • Gość: angrusz A ja popieram PiS- ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:11

Każdy ma swoje zdanie . A ja popieram PiS i mam nadzieje , że powli zrobia
        porządki i wielu powsadzaja i odbiora tą lewą kasę
        • Gość: Eryk XII Re: A ja popieram PiS- ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 12:59
          Gość portalu: angrusz napisał(a):
          mam nadzieje , że powli zrobia
          > porządki i wielu powsadzaja i odbiora tą lewą kasę

Ja nie popieram PiS-u, żadnej partii !
          Jestem bezpartyjny i dobrze mi z tym w życiu. Nikt się mnie nie będzie czepiał !
          Cieszę się, że zaczęto robić "porządki w Polsce.
          Póżniej musi przyjść kolej na złodzieji z AWS-u, z Krzaklewskim na czele,
          pisowszczyków-aferzystów, a ci z SAMOOBRONY to już sami będą się prosić, by ich
          pozamykano w izolatkach bez seksu między współwięźniami, bowiem tego seksu to
          mieli już po partyjne uszy.
        • Gość: Ja Re: częstochowski PiS cierpi na urojenia IP: 195.205.171.* 29.04.07, 20:57
          Porządki robione są późno,wiele rzeczy jest cennych ,ale niestety płacą za to
          często niewinni ludzie .PiS ma w swoich szeregach (czytaj) ludzi, których
          rodzice byli czynnymi ORMO-wcami,ZOMO-wcami krzywdzili ludzi,jeszcze inaczej
          powiem,dzieci są członkami PiS-u, a rodzice są komunistami z przekonaniami.To
          jest oportunizm!!Tego częstochowski PiS nie sprawdza i nie widzi,pewnie tak jest
          wygodnie,mierny,bierny, ale wierny.Tak jest w całej Polsce.PiS ma w swoich
          szeregach nieudaczników,frustratów,karierowiczów i leni,a uczciwość jest im
          obca,tak naprawdę myślą tylko o sobie i swojej rodzinie.
    • Gość: henryk I V czy VII Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:22
      nasza wolnosc hanbi niejaki eryk ktory korzystajac z wolnosci wypisuje jakies
      dyrdymaly. eryku do lekarza ,wiesz ktorego ?
      • Gość: Eryk XiI Re: Infamia PiS-u ! IP: 213.199.204.* 04.05.07, 15:32
        Gość portalu: henryk I V czy VII napisał(a):

> nasza wolnosc hanbi niejaki eryk ktory korzystajac z wolnosci wypisuje jakies
        > dyrdymaly.

Czy tak bardzo boisz się WOLNOŚCI ?
        Widzę, że chyba do niej nie dorosłeś ! Nie wiem tylko czy fizycznie, czy tylko
        umysłowo , bo tak często piszesz o ubezpieczeniu zdrowotnym.
        Od poniedziałku będziesz miał pole do popisu. Będą strajki lekarzy. Wykaż swoją
        wiedzę i umiejętności w konwersacji.
    • Gość: gapcio Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:39
      Podszarpnięty honor PiS-u ratuje Jarosław Kaczyński zaczynając od urlopowania
      Szefa ABW Bogdana Święczkowskiego.
      I co będzie dalej ?
      Kto następny ?
      • Gość: jacek - placek Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:14
        Kto rozdaje teraz karty w "polsliej drużynie pokerowej" ?
        Teraz kolejne przetasowania "pisowskich kart".
        To oznaka, że brak już Jokera !
        Można tylko blefować, ale do czasu !
        To też zwykła infamia czli hańba PiS-u !
        • Gość: Eryk XII Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:22
          Z. Wassermann czuje teraz "blusa" i woli "sprzedać" swoich ubeckich towarzyszy,
          by chronić własną dupę !!!
          Robi to według znanych procedur, o których zapomniało się "biedakom".
          Niańcio Wodnik ratuje honor pisowszczyków !
    • Gość: prorok Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:54
      www.konread.blox.pl/2007/04/Starsi-Panowie-prorokami.html
    • Gość: K2 Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:57
      nic dodać nic ująść:(
      • Gość: ja Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:01
        Kabaret z naszego życia.
    • Gość: kasa Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:18
      Na kolejnym posiedzeniu pisowszczyków będzie przeprowadzona zbiórka pieniędzy
      dla "biedaków" z ABW.
      Wassermann i Ziobro wpłacają trzykrotnośc składki, bo w innym wypadku to do
      pierdla.
      • Gość: Wlodek Re: Infamia PiS-u ! IP: *.st.vc.shawcable.net 28.04.07, 22:45
        No coz droga mlodziezy!
        kazde pokolenie ma swoich Gomulkow.
        Na wasze padlo podwojne ugomulkowienie:))))
        Inaczej mowiac Kaczory zrobily was na szaro i wala jak w kaczy kuper.
        Macie jednak to szczescie dzieki erze przedkaczyzmu, ze macie wybor i kiedy wam
        sie kacze brewerie znudza, to zawsze mozna wsiasc do pociagu bylejakiego:)))
        Za pojedynczego Wieslawa ps Gomulka, z bylo z tym raczej trudno, chyba, ze
        ktos nazywal sie np Bauman, czy inny Berman:))) Ale to tez do czasu bo potem
        trzeba bylo na dziadka z wehrmachtu bilety kupowac jak kol driver :)))
        Ale sa juz pozytywne objawy popularnosci wodza PiSu.
        Jak sie w rejonie Iraku zorientowali kogo maja nad glowami, to "cenny ladudek"
        kazali zawrocic, zeby mu kto kaczym srutem krzywdy w locie nie zrobil:))))
        Nie macie wec co narzekac.
        Opatrznosc nad Wami czuwa.
        Moze jutro ...bedzie lepiej.
        Czego sobie i Wam zycze
        W.
        • Gość: samuel XVI Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:46
          W SLD byli ludzie z rekami skazonymi korupcja, a w piSS sa ludzie z rekami zbrukanymi polska krwia. I bedzie ich coraz wiecej. Do tego prowadzi mocherowa cywilizacja, teraz i zawsze.
          • Gość: Wlodek Re: Infamia PiS-u ! IP: *.st.vc.shawcable.net 29.04.07, 19:41
            Gość portalu: samuel XVI napisał(a):

> W SLD byli ludzie z rekami skazonymi korupcja, a w piSS sa ludzie z rekami
            zbrukanymi polska krwia. I bedzie ich coraz wiecej. Do tego prowadzi mocherowa
            cywilizacja, teraz i zawsze.

Eee! Samuelu! Chyba lekko oszukujesz.
            Ja nie przepadam za Kaczorami i reszta z tej spolki, ale moze bez przesady.
            To ze sa zwykle ciamajdy co sie przez pomylke spoleczenstwa dorwaly do koryta,
            to jeszcze nie powod zeby robic z nich rzeznikow.
            Pewne cechy gomulszczyzny wykazuja, ale bardziej na poziomie propagandy i
            pewnych mentalnych podobienstwa.
            Kaczorow dwoch przypadki, to raczej skutek pewnych niedowladow umyslowych, a
            nie swiadomego dzialania.
            Tak zawsze jest kiedy kurdupel probuje byc czempionem w ...koszykowce.
            Checi sa, ambicje na miare zyrafy, a czegos .....brakuje do sukcesu:))))
            I oszukana publika "cus" ich nie lubi.
            Ale to juz tak jest, ze kto sie kaczorem urodzil, to orlem nie umrze:)))
            • Gość: -..- Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 09:41
              Moje zdanie jest takie ze PiS jak juz odzyska skradzione pieniadze ,powsadza
              wszystkich tych ktorzy sa winni do wiezienia to w naszych domach nic sie nie
              zmieni ,wypłaty nie urosna, w lodowkach nie przybedzie,emerytury tez nie
              podniosa a słuzba zdrowia nadal bedzie w opłakanym stanie .Wiec po co gonic
              kroliczka??W Polsce nie ma partii nadajacej sie do rzadzenia krajem ,jeszcze
              taka nie powstała i pewnie niepredko powstanie.
    • Gość: do Eryka Re: Infamia PiS-u ! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 11:50
      zapewne to wina braci to ze Polska była rozkradana przez ostatnie lata ze na
      kolanach rokowała ze swoimi sasiadami za Orlen Rywina Blide Za J Oleksego za
      pijanego magistra itp
      • Gość: Eryk do ??? Re: Infamia PiS-u ! IP: 213.199.204.* 03.05.07, 22:54
        Gość portalu: do Eryka napisał(a):

> zapewne to wina braci to ze Polska była rozkradana przez ostatnie lata ze na
        > kolanach rokowała ze swoimi sasiadami za Orlen Rywina Blide Za J Oleksego za
        > pijanego magistra itp

Tego ja nie pisałem !
        Trzymajmy się faktów.

Obecnie to PiS hańbi Polskę i wszystkich Polaków, nawet tych co żyją poza
        granicami Ojczyzny !!!

• Gość: misiek Re: Infamia PiS-u ! IP: 213.199.204.* 04.05.07, 10:22
          Uf , gorąco się robi w Polsce !
          Lato nadchodzi , nadchodzi SIERPIEŃ 2007 .
          Wokół PiS-u też zrobiło się bardzo gorąco . Prawie z każdej strony .
          • Gość: angrusz Poparcie dla PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:37

A ja niezmiennie popieram PiS
            • Gość: gapcio Re: Przystanek - Włoszczowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:29
              Wysiadać !!!
            • Gość: Wlodek Re: Poparcie dla PiS-u ! IP: *.st.vc.shawcable.net 09.05.07, 04:27

>
              > A ja niezmiennie popieram PiS

Jest pare szkol w tym jedna specjalna...:)))
              A mozna zapytac niesmialo o powody?
              • Gość: angrusz Re: Poparcie dla PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 07:11

Do Włodka :

Zamierzasz złożyc tam dokumenty ,. Jako absolwent gimnazjum ?
                • Gość: Andy Re: Poparcie dla PiS-u ! IP: *.centertel.pl 09.05.07, 09:02
                  Włodek prezentuje tylko typową sowiecką mentalność - My mamy jedynie słuszne
                  poglądy - a reszta to wariaci....
                  Zresztą cała złodziejska III RP byłą tak zbudowana. My autorytety wiemy co i
                  jak - kto przeciw to oszołom i wariat.
                  I obecnie tak samo próbują robić ludziom wodę z mózgu.
                  Autorytety z największym z możliwych Aleksanderm K. budują Ruch Obrony
                  Demokracji !
                  Uff jak ta demokracja musi być zagrożona skoro budują ją tacy słynni
                  budowniczowie !
                  Wszyscy przecież pamiętają jak dzielnie budował demokrację...socjalistyczną
                  Aleksander K ramię w ramię z takimi demokratami jak Jaruzelski, Urban Kiszczak !
                  Wszak to same elity demokracji !

Do tego dzielna noblistka Szymborska wsławiona peanami na cześć największego
                  demokraty świata tow. Stalina oraz reszta budowniczych !

Tylko drogi Włodzio - te stare sowieckie metody już trochę zawodzą...
                  Społeczeństwo przekonane na włąsnej skórze po 16 latach miodem i mlekiem
                  płynącej zakłamanej III RP wyrzuciło " autorytety " na śmietnik historii...

• Gość: Janusz P. Re: Poparcie dla PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:33
                    Kolejna hańba pisowszczyka !!!
                    Stawianie warunków Trybunałowi Konstytucyjnemu przez "kaczkę z czerwonym
                    dziobem" to szczyt bezczelności.
                    Gdzie niezawisłość sędziowska ?
                    Z zoologii pamiętam, że kaczka to drób, a nie prawnik - sędzia.
                  • Gość: Wlodek Re: Poparcie dla PiS-u ! IP: *.st.vc.shawcable.net 10.05.07, 00:58
                    Gość portalu: Andy napisał(a):

> Włodek prezentuje tylko typową sowiecką mentalność - My mamy jedynie słuszne
                    > poglądy - a reszta to wariaci....

O co ci chodzi. Angrusz ma takie a ja inne. Podobne do ok 80% spoleczenstwa
                    niepopierajacego PiSu.
                    Ja angruszowi napisalem o jednej szkole specjalnej, ale NIC nie pisalem, ze to
                    ma byc szkola dla czubkow. Czyzby wzorem sowieckim kazda szkola specjalna
                    kojarzyla sie wam z psychuszka. Cos zbyt duzo nawykow wam sie ostalo:)))

>
                    > Tylko drogi Włodzio - te stare sowieckie metody już trochę zawodzą...

Czyzby??? Widac nie calkiem skoro co rusz widac "nowe". Calkiem podobne do tego
                    co za sowieta. Sady niedobre, dziennikarze niedobrzy, lekarze jak za Stalina, a
                    i wyksztalciuchy jakos tez znowu sa nielubiani. Jakos jednej porzadnej ustawy
                    te nowe "elyty" z pisuaru zrobic nie potrafia, bo czego sie tkna to
                    spieprza:)))) Jak za komucha:)))

> Społeczeństwo przekonane na włąsnej skórze po 16 latach miodem i mlekiem
                    > płynącej zakłamanej III RP wyrzuciło " autorytety " na śmietnik historii...
                    >
                    Zgadza sie. I znalazlo se nowe. Zamiast Zola -Ziobro, Wasserman, Lepper,
                    Giertych, Gosiewski.. Jak to dzis w sejmie jeden dowcipny posel pod adresem
                    nowych autorytetow powiedzial?
                    "Najpierw wyrzuccie z kolalicji i z sejmu zlodzieji i kryminalistow, a potem
                    bierzcie sie za odnowe moralna":))))
                    Zdaje sie Prezydent RP nr dowolny na "K" ma jeden wyrok sadowy zalegly do
                    wykonania i jakos od ponad roku ciezko mu go wykonac.
                    Jak na nowy autorytet nie ze smietnika, to calkiem dobra zapowiedz nowych
                    czasow.

A co do Ala "K", to skoro uznal, ze zagrozona, to niech buduje. Jego ryzyko i
                    jego broszka. U Kaczorow tez kumpli Kwasniewskiego i Jaruzela z pzpr tez troche
                    znajdziesz. Od Leppera po Giertycha sr:))) Nawet byly sekretarz KC niejaki Krol
                    z Wprost;u wychwala nowe "autorytety".
                    Tak wiec bylbym ostrozny z tym "smietnikiem hitorii" i sowieckimi zwyczajami..
                    Tym bardziej, ze jezyk nowych "autorytetow" dziwnie przypomina to co
                    prezentowaly "autorytety" z czerwona legitymacja co to mowili, ze raz zdobytej
                    wladzy nie oddamy NIGDY:)))

A tym ktorych nie lubil - tak jak ty - insynuowali przynaleznosc do ....
                    Bezpodstawne wyzwiska to tez byl staly element czerwonych "elit.
                    PiS i ty macie niezle wzory:)))
                    A jak chcesz sie przekonac, to poszukaj gdzies przemowien Gomulki i porownaj to
                    z tym co prezentowal Kaczynski w stoczni w zeszlym roku.
                    Zobaczysz jak wygladala sowiecka mentalnosc w dzisiejszych czasach:))
            • Gość: zyglis Re: Poparcie dla PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:57
              Rada dla andrusza!
              Z całym szacunkiem, ale proszę rozważyć czy nie należałoby się leczyć?
    • Gość: gapcio Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:31
      Mecenas L.Piotrowski chce postawić ABW przed oblicze SejmowejKomisji Śledczej.
      Oby te działania uwieńczone zostały powodzeniem, gdyż wówczas poznamy wszystkie
      dowody przestępczej działalności bezpieki ABW.
      • Gość: Wlodek Re: Infamia PiS-u ! IP: *.st.vc.shawcable.net 10.05.07, 05:10
        Pisalem wczesniej czemu nie lubie pisuarow.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,4115615.html
        To jeden z takich powodow.
        Udowodnij ze nie byles kablarzem, tak jak tu niektorzy zrobia z ciebie komucha,
        zyda, bolszewika nie baczac na to, ze sami cuchna bolszewikiem:)))
        Jak to sie kiedys mowilo?
        Cyryl jak Cyryl, ale te METODY!!!
        A te pioswskie jakies znajome.
        Tylko angrusz albo jest niewyrosnientym mlodziencem ogarnietym ideowym
        aktywizmem jak komsomolcy za Feliksa, albo leciwy z rozwinieta skleroza, ktora
        pozwala mu zapomniec, ze "wszystko juz bylo":)))
        Komunistom tez nie potrzebny byl Trybunal Stanu, KOnstytucyjny, Rzecznik Praw,
        niezalezni akademicy i tacy co sie sprzeciwiali glupocie.
    • Gość: Eryk XiI Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:06
      Czy w tym PiS-ie nie ma ani jednego dobrego prawnika ?
      Czy im tak trudno stworzyć nową Ustawę ?
      Czy studia zrobili za "pietruchę" ?
      WSTYD i HAŃBA = Infamia
      • Gość: angrusz Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:26

Do Eryka :

Rzeczwiście to denerwujące , że ustawa ma ciągle jakieś wady , powinni
        dopracowac , ale przecież to nie zaprzecza twierdzeniu , że lustracja ma być .
        Kapusie byli , brali kasę i awansowali a inni cierpieli.
        To niemoralne by kapusie ciągle byli górą .
        Ja popieram PiS ale rzeczywiście nie wszystko im wychodzi ,
        albo nie całkiem gładko .
        Niezmiennie jednak na nich będe głosował .Bo chcą zrobic porządek w tym bagnie
        korupcji i układów tajniackich
        • Gość: zmianowy Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:52
          Marszałek Sejmu RP - Ludwik DORN chce zachować czyste ręce wykorzystując do
          przeprowadzenia swoich kombinacji innych, młodych, niedoświadczonych
          politycznie pisowszczyków oraz aparat bezpieczeństwa, który jeszcze do niedawna
          mu podlegał. A tam wciąż się boją "Ludwiczka" i zrobią wszystko co Do.n
          im poleci. Tak jet w mafii.
          • Gość: angrusz Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:01
            W mafii to działaja przetępcy a w rządzie ludzie z wyboru - pośredniego - z
            zaufaniem obywateli .
            Byli i są tacy , którzy mają zaufanie do pisowczyków mimo iż im nie wszystko
            wychodzi .
            • toja69 Re: Infamia PiS-u ! 12.05.07, 19:16
              O PiSie mozna duzo pisac, ale budzi to we mnie odruchy wymiotne. PiS wygral wybory nieznazcnie, w wyniku oszukanczej i oszczerczej kampanii (Cimoszewicz, dziadek Tusk itp). Kto glosowal na PiS? Oszukane mocherowe berety i inne glaby z nakazu ojdyra - zlodzieja. Co dobrego zrobil PiS dla Polski i dla Polakow? NIC. Co zaczal to sp...il. Jakie ma dokonania? Smierc pani Blidy, wielokrotna smierc Polakow w wyniku nie przeprowadzania na mozliwym ilosciowo poziomie operacji transplantacji i innych, o zwiekszonum poziomie ryzyka. Co bylo glownym celem PiSu? Ustawa lustracyjna!!! Po co? Zeby rzadzic i rozdawac intratne stanowiska swoim ignorantom przy pomocy teczek-szantarzystek. Co sie stalo? Posel Kalisz wyslal PiS i jego dzielo na drzewo, w postepowanie przed Trybunalem Konstytucyjnym. Czy jakas inna partia zdazyla sie tak zkompromitowac w tak krotkim czasie? ZADNA. Kogo nie mozna przekonac, ze biale jest biale, a czarne jest czarne? TYLKO PiS! z ziemi wolski do polski! Polakom gratulujemy PiSu psow!
              • Gość: Andy do toja69 IP: *.realestate.net.pl 12.05.07, 20:40
                Styl , którym piszesz przekonuje mnie , że reprezentujesz typowy złodziejsko-
                czerwony SLD motłoch. Robiliście dzeisiątki lat ludziom wodę z mózgu i teraz
                wściekacie się ,że się ucieło...
                Tak SLDowska hołoto skończyły się wasze złote czasy. I powiem więcej możecie
                tupać nóżkami, rwać włosy krzyczeć i łkać - to nic nie zmieni !
                Będzie lustracja, dekomunizacja, deubekizacja i oczyszczanie Państwa.
                I co najgorsze dla ciebie czerowna hołoto PIS będzię rządził jeszcze 2 lata , a
                potem kolejne 4 - możemy się założyć ?

I nie pomogą kłamstwa o oszukańczych kampaniach ( większych kłamstw niż
                czerwona hołota przez dziesiątki lat nikt Polakom nie wciskał)
                Cimoszewicz? Kolejne kłamstwo - aferę stworzył jeden pułkownik z PO !

Śmierć Blidy ? Jasne - złodziej popełnia samobójstwo to wina PIS... I kolejna
                informacja - jeszcze nie jednego czerwonego złodzieja złapią, a że sie
                zastrzeli - no może ze strachu przed kolegami z czerwonej mafi...
                Wyobraźmy sobie jakby Blida zaczęła sypać... myślę, że długoby nie pożyła...
                Czerwona mafia nie mogłaby sobie na to pozwolić...

Także szczekaj sobie czerwony psie.. karawana jedzie dalej...i jest coraz
                bilżej Ciebie i twoich kolegów... Tylko nie trzymaj broni w łazience !
                • toja69 Re: do toja69 12.05.07, 21:41
                • toja69 Re: do toja69 12.05.07, 21:55
                  Do andy: Dyskusja z toba jest ponizej mojej godnosci. Juz Sarmaci mowili o takich jak ty: "to holota". Jestes za swoj wulgarny slownik nie godny pojedynku ze mna, nawet slownego. Jestem pewien, ze mimo takich jak ty psow PiSu, JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA !!!
                  • Gość: Andy Re: do toja69 IP: *.realestate.net.pl 12.05.07, 22:11
                    Godność czerwonej gnidy niezłe...
                    Jestem zbyt wulgarny... po prostu do takich jak ty trzeba mówić językiem który
                    rozumiecie...

A teraz zacytuje parę twoich - zupełnie nie wulgarnych sformułowań... na które
                    raczyłem odpowiedzieć w podobnym stylu abyś zrozumiał...

Piszesz więc :

....budzi to we mnie odruchy wymiotne
                    ....Oszukane mocherowe berety i inne glaby
                    ....gratulujemy PiSu psow!

i tak dalej w tym stylu...
                    I na tym kończę dyskusję z czerwoną pluskwą - bo z takowymi się nie dyskutuje ,
                    tylko rozgniata się je grubą podeszwą...
                    • Gość: toja69 Re: do andy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 00:49
                      Dwa lata (1947 - 1949} spedzilem w wiezieniu i pozniej w obozie pracy w Siemianowicach Sl. za dzialalnosc antyrezymowa i probe ucieczki za granice. Jestem u kresu swojego zywota i ty mi wystawiasz swiadectwo nazywajac czerwona gnida. Boze chron ten narod przed takimi Polakami. Daj temu narodowi rozum. Oswiec go, bo sam sie unicestwi. Boze, badz milosierny.
                      • Gość: angrusz Re: do andy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 06:00
                        W necie możesz byc i nawet najlepszym antykomunista ale nikt w to nie uwierzy a
                        piszesz całkiem inaczej
                        Więc się zdecyduj . Kto ty jesteś ?
                        • Gość: Andy Antyświat IP: *.realestate.net.pl 13.05.07, 07:27
                          Te kolejne wypowiedzi utwierdzaja mnie w przkonaniu , że czerwoni maja swój
                          własny - odwrotny swiat... oto przykłady :

Zaczynając od ich idolów

- najwiekszy demokrata - tworzacy właśnie ruch obrony demokracji -
                          A.Kwaśniewski - dla normalnych aparatczyk, członek rządu i wysokiej rangi
                          funkcjonariusz PZPR

- największy bohater - gen. Jaruzelski - obronca narodu przed sowieckim
                          najazdem, kochany i dobry generał, przesladowany w IV RP za poglądy - dla
                          normalnych - zdrajca, agent sowieckich służb wojskowych, od poczatku kariery na
                          pasku obcego mocarstwa, współorganizator najazdu na Czechosłowację, strzelania
                          do robotników na Wybrzezu w 1970, potem w nagrodę ustanowiny głównym
                          namiestnikiem na Polskę przez sowietów, realizator ich planów wprowadzenia
                          stanu wojennego.

-największa męczennica- p. Blida - męczęnniczka za sprawę , ofira nagonki,
                          zastraszona przez IV RP bohaterka walki o demokrację - dla normalnych - zwłyły
                          przedtawiciel złodziejskiech czerwonej elity, uwłaszczonej po 89, dorobionej na
                          przekretach i korupcji podczas złotych czasów III RP.

- najbardziej antydemokratyczne Państwo -IV RP - dla odróżnienia od najlepszej
                          demokracji którą oczywiście jest dla nich demokracja socjalistyczna w PRL

- przykład upadającej gospodarki - to oczywiscie IV RP - ze spadającym
                          bezrobociem, wzrostem gospodarczym , inwestycjami itd. - dla odróznienia duzo
                          lepiej było wcześniej za rządów SLD , nie mówiąc już o PRL

- najbardziej bohaterska armia - oczywiście armia czerwona , która wyzwoliła
                          nas i do tej pory bohatersko wyzwala inne narody w podobny sposób, np.
                          Czeczenów - w przeciwieńswie do morderczych amerykanów, siejących postrach w
                          Iraku i dybiących na nasza niepodległość przez chęć wkroczenia na nasze
                          terytorium pod pretekstem budowania agresywnej tarczy antyrakietowj.

- wzór związku partnerskiego , tak dyskryminowany obecnie - oczywiście związek
                          dwóch facetów lub kobiet - związek kobiety i mężczyzny to przeżytak , siłą
                          narzucany przez skrajne rządy Kaczyńskich i czarnych !

- najbardziej prawdomówna gazeta - to oczywiście NIE - Urbana , - dla
                          normalnych tuby propagandowej PRL , człowieka , który nic przez cłe życie
                          innego nie robił poza tym że zawodowo kłamał...

Z takich przykładów ich odwróconego świata możnaby napisać książkę - bo to
                          właśnie całe ich zycie... A to ,że któryś z nich pisze że siedział za PRL tylko
                          to powtwierdza - Jaruzelski był przecież wywieziony na syberię, Gomułka
                          siedział za poglądy... Sami anty-bohaterowie odwróconego czerwonego świata !

• Gość: driver Re: Antyświat IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.05.07, 11:22
                            Gość portalu: Andy napisał(a):

> Te kolejne wypowiedzi utwierdzaja mnie w przkonaniu , że czerwoni maja swój
                            > własny - odwrotny swiat..
                            >

Zgadzam sie.Czerwoni nie bazuja na moralnosci wywyodzaqcej sie z
                            chrzescijanstwa.Dlatego mnostwo jest u nich powywracane,bo i z etyka w zwiazku
                            z tym maja problem.

Prawo i Sprawiedliwosc wziela sie za walke z korupcja,mafia i przestepcami
                            komunistycznymi.
                            Jestem zdania,ze PiS i LPR, umocnia pozycje Polski w Europie,ze przyczynia sie
                            do jej znaczenia jak Francja,UK i Niemcy.
                            To ze jestesmy w Uni,nie znaczy,ze mamy slepo brac przyklad np z
                            niekatolickiego stylu zycia w tych panstwach.Polska powinna bazowac na
                            Katolicyzmie z pryncypialna rola Kosciola i Rodziny.
                            Trzeba sie skoncentrowac na robieniu pieniedzy a dopiero pozniej,tylko
                            hobystycznie,na polityce,bo ogolnie polityka nie prowadzi do niczego dobrego.
                            Kolejnosc
                            1.Religia-Rodzina-Kasa-Polityka,jako luzackie i nieemocjonalne hobby

• Gość: Eryk XiI Re: Antyświat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:51
                              Gość portalu: driver napisał(a):
                              ...
                              > Kolejnosc
                              > 1.Religia-Rodzina-Kasa-Polityka,jako luzackie i nieemocjonalne hobby

Czyli sam sobie wywnioskowałeś "driver", że np:
                              - Jarosław Kaczyński jest dopiero na etapie drugim, czyli zakładania RODZINY,
                              - Lech kaczyński, ma już własną rodzinę ( trochę uchyniętą, ale ma), i jest na
                              etapie trzecim, czyli robienia KASY, bowiem był "gołodupcem",
                              - a gdzie POLITYKA ?
                              - "Za górami, za lasami ..." inne, obce kraje robią w naszym państwie
                              politykę !!! (Stany Zjednoczone, Izrael, Wielka Brytania i Irlandia, Niemcy a
                              nawet Rosja.

Wstyd i hańba !!!
    • Gość: Eryk XiI Re: Co z Kapitułą Orła Białego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:23
      Władysław Bartoszewski po oficjalnym odejściu z Kapituły jasno zobrazował
      istniejącą sytuację związaną z kolejnymi odejściami osób pełniących rolę
      opiniodawców w Kapitule Orła Białego.
      Okazało się, że od pierwszych chwil prezydentury L. Kaczyńskiego kandydaci do
      przyznania im tego odznaczenia nie byli opiniowani przez Kapitułę, lecz
      jednoosobowo całą procedurę "załatwiał" Prezydent.
      Miał do tego prawo, ale po co zatem ten "twór" Kapituły ?
      Czy wielkość władzy tak już bije w czaszkę, że nie panuję się nad normami
      prawnymi, moralnymi i obyczajowymi.
      Czy to kolejny objaw pisowszczykowskiej HAŃBY ?
      • Gość: Wlodek Re: Co z agentami? IP: *.vf.shawcable.net 14.05.07, 21:04
        Jeden Kaczor oznajmil, ze mu Kiszczak chcial podarowac liste nierejestrowanych
        agentow, a on sie zaparl i odmowil. Szlachetny taki znaczy sie byl. Dawno.
        I po latach mu sie przypomnialo jak mu TK ustawe odwalilo, bo smieszna ona byla.
        Kiszczak oznajmil, ze z Kaczorami sie spotykal nie w trybie przesluchan, a
        towarzysko bardziej przy ZNIENAWIDZONYM przez Kaczorow OKRAGLYM MEBLU :)))
        O liscie poza KAczorem NIKT nie slyszal, ale Kaczor mial wizje i wie ze byla.
        Kaczor ma szczescie, ze Kiszczak ma chyba odrobine honoru[:))))] wiecej od
        Kaczora bo elegancko mowi, zeby Kaczor nie plotl niesprawdzalnych bajek, bo to
        glupio polwodzowi od narodu.
        Gdyby Kiszczak byl mniej :honorowy", a bardziej kaczorowaty, to klepnalby numer
        i podalby, ze tak,ze byla taka lista i na niej nazwiska Kaczorow i np
        Gosiewskiego i paru ich kumpli z PiSu:)))
        Lacznie z Gwiazda!!!!

To bylby dopiero ubaw :))))
        Jeszcze wiekszy niz z tasmami od supergliniarza na "R":)))

Eryk:
        > Czy wielkość władzy tak już bije w czaszkę, że nie panuję się nad normami
        > prawnymi, moralnymi i obyczajowymi.
        > Czy to kolejny objaw pisowszczykowskiej HAŃBY ?

Eryku! gdybys ty byl kurdupel z ktorego sie dzieci psy i koty na podworku
        wysmiewaja, kolezanki traktuja z poblazaniem, a kumple z podworka nawet po piwo
        nie chca wysylac, to dorwawszy sie do koryta na piec minut nie chcialbys sie
        choc raz za wszystkie doznane krzywdy odegrac???
        Tlumaczyle, ze gomulszczyzna wraca.
        W latach 50 -tych Mlynarski spewal piosenke z refrenikiem:
        Ludzie to kupia, ludzie to kupia!
        Byle ZA DARMO!
        BYLE GLOSNO!
        BYLE GLUPIO!!

Prorok on byc musial wtedy, bo mu sie po tylu latach sprawdzilo.
        I ludzie maja co kupili:)))

• Gość: angrusz Re: Co z agentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:50
          Ja kupiłem ,

Wiem , że byli agenci . No i jakoś ich trzeba pousuwać z tych wysokich stołków
          a i nazwać po imieniu .
          No nie może kapuś byc idolem , a i górą jakos nie uchodzi .
          Musi odcierpiec za swoje . Brał kasę , kapował , szkodził to teraz trzeba
          odpokutowac .
          To byłoby niemoralne , niepagogiczne , gdyby im to uszło płazem
          • Gość: Wlodek Re: Co z agentami? IP: *.vf.shawcable.net 15.05.07, 14:16

> Ja kupiłem ,

Wiem, tylko jakos mi ciezko okreslic CO kupiles.
            Mozesz ten zakup jakos zcharakteryzowac, bo ze "agent" to wrog, to z grubsza
            wiadomo.

> Wiem , że byli agenci . No i jakoś ich trzeba pousuwać z tych wysokich
            stołków a i nazwać po imieniu .

- Ja bym jednak zaczal od od nazwania po imieniu. I to bez pomylek, pomowien i
            bez mazania g...em tych, ktorzy nie byli. Ostatnio miales popis Mularczyka i
            Gwiazdy w tej konkurencji.
            Skutek jest taki tego, ze od kilku dni NIKT Janosikowi nie zabroni twierdzic,
            ze Sierpien 80 to prowokacja komunistycznych sluzb i przez te sluzby sterowany,
            a uczestnicy tych wydarzen, to kapusie i prowokatorzy.
            Nie ma dokumentow i dowodow? Nic nie szkodzi. W koncu zawsze mozna
            pokazac ...niszczarke:)))
            Takiego scigania agentow chcesz?

> No nie może kapuś byc idolem , a i górą jakos nie uchodzi .

- Slusznie! Tylko najpierw go pokaz! Masz przeciez prawo wystapic do IPN-u,
            dostac swoje kwity i opisac nam z imienia i nazwiska tych co kapowali na ciebie.
            Czemu tego dotad nie zrobiles???

> Musi odcierpiec za swoje . Brał kasę , kapował , szkodził to teraz trzeba
            > odpokutowac .

- No to KOMU zaszkodzil np Olechowski, ktory pracujac w ONZ-cie pisal raporty o
            sytuacji gospodarczej na zlecenie sluzb? - Dotad nikt nie oglosil, ze robil cos
            innego. Co z tymi co pisali ekspertyzy dla WSI o sytuacji w Rosji - dzisiejszej?
            Masz jakies wnioski?

> To byłoby niemoralne , niepagogiczne , gdyby im to uszło płazem

- Zgoda, tylko co w takim razie z Lepperem, Giertychem starszym i podobnymi?
            Co z czlenami i sojusznikami pzpr-u? Ich ustawy o kapusiach nie dotycza.
            Ormowcow i zomoli tez nie!!!
            Masz jakies pomysly czemu????
            O klerze nie wspominajac....
            • Gość: angrusz Re: Co z agentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:47

Do Włodka :

Ja mam z IPN papier , że moje nazwisko na liście Wildsteina to nie ja . a dalej
              jakoś nie drązyłem tematu .
              Nie podniecam sie nim szczególnie .
              Ale wiem , że problem jest
              pozdro
              • Gość: Wlodek Re: Co z agentami? IP: *.vf.shawcable.net 16.05.07, 01:28
                angrusz napisał(a):

>
                > Do Włodka :
                >
                > Ja mam z IPN papier , że moje nazwisko na liście Wildsteina to nie ja .

Wiec widzisz jak latwo zostac agentem.

a dalej jakoś nie drązyłem tematu .
                > Nie podniecam sie nim szczególnie .

To jest twoj wolny wybor. I nikomu nic do tego. Dlatego dziwie sie Twoim
                wypowiedziom w temacie.
                Wlasnie miales przyklad tego co zmalowal Mularczyk wobec dwoch sedziow TK.
                Natychmiast bodajze Rybinski w Dzienniku wyzwal ich od kapusiow i podobnych
                ubeckich sluzbistow. Posluchaj co mowi Kaczynski, ktory calkiem niedawno
                glosil, ze mu lojalke sfalszowano. Ilu takich jest...
                Doszlo do tego, ze na liste wspolpracownikow aparatu komunistycznego
                zniewolenia [w/g ich ustawy] trzebaby wpisac samego Kaczynskiego, bo musial
                miec kontakty z ..cenzura jako red nacz Tysola:))))
                Przecie to "parodia nie teatr".
                Masz Mroziewicza i Pasenta z Polityki. Jeden znawca Azji... az sie prosi, zeby
                skorzystac z jego wiedzy w celach sluzb. Ponoc korzystano. I ...spalono bez
                specjalnego powodu, choc kapusiem nie byl i na nikogo nie donosil z imienia i
                nazwiska. A przynajmniej nic nie podano takiego. Pasent ponoc pisal jakies
                kawalki z pobytu w Wietnamie ... Czy kapowal kolegow i znajomych? Nikt nie dal
                dowodow publice... Ze wspieral komune w jakiejs mierze? Pewnie, bo byl kumpel
                Urbana i Rakowskiego, ale nie za to go sie poniewiera...

Masz Walese. Po wyrokach "pokrzywdzony" i ciagle od lat lustruja go
                kolejni "fumfle" Teraz samego Borusewicza:))) I ilez razy mozna skladac
                zeznanie na pismie, ze sie nie donosilo? Raz do roku, co trzy miesiace, a moze
                co dwa dni jak sie "koalicjantom" zamarzy.

> Ale wiem , że problem jest
                > pozdro

Problem? ...Ladnie to napisales. Gdyby w twoim przypadku ktos sie pomylil, to
                mialbys DUZY problem i ... moglbys stracic prace, a sasiedzi pluliby na twoj
                widok, uczniowie mieliby powod do wyzwisk, a blokowe lobuzy sprawialyby ci
                permanentne manto, jak jednemu ormowcowi z Pogodnej kiedy sie platal po
                dzielnicy.

Zobacz jak sie Kaczynscy teraz wyginaja, zeby teczek nie otworzyc do konca.
                Widac pasuje im dawkowac teczuszki jak w przypadku sedziow z TK.
                Kaczynski mowi, ze on wie i nie powie, bo "Nie jest swinia".
                To skad wie i po co mu ta wiedza? Kto mu ja udostepnil?
                A przypomnij sobie Powroznika startujacego na szefa IPN-u.
                Jak slicznie i skutecznie trafil go teczka [pusta] sam dzisiejszy szef
                Kurtyka:))))
                Ale zeby jakos zakonczyc ten smutny temat przynoszacy sromote Kaczynskim.
                Oni juz sie tak zalustrowali, ze gdyby nagle sam temat zniknal w eteru, to cyba
                oba dostaliby zawalu blizniaczego, bo zniknalby ich sens zycia.
                I jeszcze cos ci powiem. Mloda osoba wrocila do Polski z zamiarem ponownego
                stalego pobytu. Nawet niezle sobie radzi finansowo i towarzysko. I .... juz jej
                sie ulewa lustracja, Kaczorami, Lepperami i reszta tego cyrku. Wyglada na to,
                ze spakuje walizy i poszuka miejsca, gdzie nie ma lustracji, wariacji i
                oglupialego kaczorstwa podobnie jak kolejne 3 mln mlodych Polakow, ktorzy
                szykuja walizy na wyjazd.
                A ty bedziesz mial kolejny powod do placzow nad emeryturami. Ja sie jeszcze
                zdaze zalapac na swoja, z Kaczorami:)))
                Ale ty mozesz miec problem:)))
                • Gość: Eryk XiI Re: Co z agentami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:13
                  Co do "Sierpnia 80" to mam duże podejrzenia , że może niektórzy jej
                  działacze "robili swoją robotę".
                  Był u mnie w mieszkaniu w latach 80-tych Jurczyk i mam takie dźiwne skojarzenia
                  po tym niespodziewanym spotkaniu.
                  Mam jednak jeszcze szansę, aby coś bliżej się dowiedzieć, jednak na to potrzeba
                  mi sposobności. Poczekam.
                  Dowiem się z pewnością !!!
                • Gość: angrusz Re: Co z agentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:07

Do Włodka :

Wiem o tych wszystkich problemach i pułapkach .
                  Ale kapusie byli , brali kasę , szkodzili i teraz znów maja byc na górze
                  Nie mimo kosztów ( trzeba zawsze minimalizować ) trzeba lustrację zrobic .
                  Pozdrowienia
                  • Gość: Wlodek Re: Co z agentami? IP: *.vf.shawcable.net 18.05.07, 03:16
                    > Do Włodka :
                    >
                    > Wiem o tych wszystkich problemach i pułapkach .
                    > Ale kapusie byli , brali kasę , szkodzili i teraz znów maja byc na górze
                    > Nie mimo kosztów ( trzeba zawsze minimalizować ) trzeba lustrację zrobic .
                    > Pozdrowienia

Angruszu! Tak to sobie mozemy pogadac jeszcze przez pare lat.
                    Mnie juz dawno przestaly interesowac checi.
                    Przypomne ci, ze "Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane"

Mnie interesuje odpwoiedz na pytanie JAK to zrobic?
                    KTO jest kapusiem i jakies dowody na to ze byl.
                    Jak podasz jednego co donosil na ciebie z imienia i nazwiska i co doniosl, to
                    wtedy bedzie prawdziwa lustracja, a nie gledzenie a'la Kaczory i Maciarewicze.
                    Inaczej dochodzi do parodii typu Kuron wspolpracowal z bezpieka bo sie spotykal
                    z ubolami [ o tym, ze na przesluchaniach to juz sie nie mowi, bo po co] a
                    Kaczynski nie bo mu lojalke spreparowali, a drugi tez nie, bo on piszac
                    doktorat nisko sie klania wodzowi od bolszewickiej rewolucji:))).
                    Walesa jest podejrzany a byly Gwiazda juz nie bo Wyszkowski tak powiedzial:)))
                    Maciarewicz [dawny wielbiciel niejakiego CHE] jest OK a Sikorski nie, bo mogl
                    byc szpionem angelskim:)))
                    A dowody na winnosc, albo nie wydziela prezes IPNu, ktory osobiscie pod....
                    konkurenta do prezesury. I Gwiazda co nawet z Borusewicza zrobil ubola.
                    I machlowanie z Gilowska..itd
                    To sa te twoje "KOSZTY"????
                    I chcialbym wreszcie zobaczyc tych co "na gorze" z kasa, bo jak narazie, to
                    trafiaja jakiegos WOloszanskiego, Piwowskiego, czy innego aktorzyne...
                    A w Cz-wie jakos cisza.
                    Widziales jakas liste czestochowskich kapusiow?
                    Po co sie patrzec na tych "na gorze" skoro pod nosem pol kumendy to byli ubole.
                    Duzy chlop juz jestes, to przeciez swoja liste mozesz oglosic publicznie jak na
                    ciebie donoszono. To zalezy od ciebie. Nie musisz czekac na urzedowa lustracje.
                    Chyba, ze nikt na ciebie nie donosil, ale wtedy bylby to jedynie zapal
                    misjonarza:))))
                    Z jednym sie zgadzam.
                    Dzis juz TRZEBA zrobic lustracje.
                    TYLKO PORZADNA I SOLIDNA, taka zeby nie minimalizowac kosztow, tylko wyraznie
                    podac, ze ...ski donosil do ...-owi na .....-icza.
                    Wtedy kosztow nie bedzie. Beda sami DOBRZE trafieni, albo ..... sie nie paprac
                    jak rozwydrzone bachory w smierdzacej piaskownicy pod blokiem.
    • Gość: Romek Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 08:23
      Ta hańba PiS-u to pozostałości po haniebnych czynach partyjniaków z PPR-u i
      PZPR-u a następnie AWS-owców oraz lewaków .
      Historia ich tak samo rozliczy .
    • Gość: Eryk XiI Prezydent do sędziów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:09
      ego nie mogę uznać jako infamię PiS-u !!!
      Teraz wreszcie Prezydent L. Kaczyński zauważył konieczność poprawy polskiego
      prawa, w którym corocznie wydawano, już niezliczone, buble prawne.
      Buble te doprowadziły nasze prawodawstwo nad skraj absurdów.
      To one niejednokrotnie doprowadzały do politycznych kłótni, dzięki nim "sprawni
      inaczej" prawnicy umieli wykorzystać istniejące luki prawne.
      Pogrążając w ten sposób nasz kraj nad niechybną przepaścią.

Aby to nie było czcze gadanie !!!
      • Gość: gapcio Re: Kto silniejszy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:18
        Obecnie PiS bardzo boi się wszelkich działań prospołecznych, prodemokratycznych
        czy prorodzinnych, które wysuwane są przez inne ugrupowania, nawet swoich
        koalicjantów. W szczególności widać to na podstawie działań LPR-u, którego
        każda inicjatywa jest zripostowana przez PiS.
        Z pewnością ma to związek z wyborami na Podlasiu, ale czy tylko ? Może to już
        początek końca !
        A w gospodarce nastąpiło zatrzymanie, WiG drastycznie, nie bez powodu spada,
        lecz to chyba nie jest już początek bessy, gdyż nasi wciąż wojują w Iraku i
        Afganistanie.
        Udział w wojnach prowadzonych na obcym terenie zawsze rozwija gospodarkę.
        Tylko jakim kosztem !
        • Gość: Wlodek inwigilacja IP: *.vf.shawcable.net 18.05.07, 23:14
          Dolicz do wyczynow PiSu nielegalne rozszerzenie inwigilacji zlecanej przez
          prominentnych funkcjonariuszy PiS na czlonkow rodzin tych, ktorzy pelnia
          funkcje okreslone w ustawie lustracyjnej.
          Dla mnie najlepsze cyrki wyszly przy okazji Teresy Liszcz. Przed tym jak
          zostala sedzia TK byla PROMINENTNA DZIALACZKA PiS. Dorn szukajac szpionow
          wsrod rodzin sedziow trafil w agenta, ktorym okazal sie byc MALZONEK jego
          partyjnej KOLEZANKI:))))))
          Jakos teraz Kaczor maior nie wrzeszczy o UKLADZIE, PAJECZYNIE itp Macierewicz
          tez zamilkl, a prze to on winien rozpracowywac takich, Mularczyk tez cichutki...
          Angruszu!
          Poniewaz deklarowales sie jako wielbiciel PiSu, to ja bym poprosil o jakis
          sensowny komentarz do tego calkiem ciekawego zjawiska:)))

Nadmienie jeszcze, ze zadna ustawa nie przewiduje przeswietlania osob
          niepelniacych funkcji publicznych.
          Gdyby mr Liszcz zostal ujawniony przez kogos na kogo donosil, to byloby
          zrozumiale, ale takiego ujawnienia dokonal NIEPRAWNIE panstwowy urzad - IPN i
          osoba nr 3 w panstwie.
          • Gość: Wlodek konto WODZA IP: *.vf.shawcable.net 20.05.07, 14:04
            Przekleilem komentarz do pieniedzy wodzowskich naczelnego wodza z pisssu
            Nie lubie tego robic, ale w temacie wiarygodnosci rzadzacej partii i jej
            prominentow takie wju" wydaje sie byc ciekawe.
            ------------------

darek_w1 19.05.07, 16:11 + odpowiedz

Kaczyński w oświadczeniu majątkowym wykazuje oszczędności w kwocie zbliżonej do
            swojej 1 miesięcznej pensji. Twierdzi, że nie posiada żadnego innego majątku
            poza udziałem w domu (1/6), który dostał w spadku. Nie ma mieszkania, domu,
            samochodu, oszczędności. Facet, który od 10 lat pobiera poselską pensję ;-)
            Wcześniej zresztą też był i senatorem, i ministrem w Kancelarii Prezydenta i
            pensję też miał niewąską. Bez jaj. Ludzie zarabiający 3 razy mniej od niego
            potrafią utrzymywać rodzinę (a Kaczyński żony i dzieci nie ma), kupić samochód,
            wybudować dom. A Kaczyńskiemu nie starcza ;-)
            Dla mnie jest oczywiste od dawna (bo już dawno zwróciłem na to uwagę
            przeględając oświadczenia majątkowe polityków), że Kaczyński po prostu ukrywa
            swój majątek. Teraz wiemy już jak i gdzie. Wrzuca to na konto matki i nie
            przyznaje się do tego w oświadczeniu majątkowym.
            Teoretycznie można oczywiście korzystać z konta członka rodziny, ale w wypadku
            polityka, i to jeszcze piejącego na okrągło o jawności życia politycznego robi
            się to podejrzane. Jeśli rzeczywiście matka jedynie użycza mu konta do
            trzymania pieniędzy należących do Kaczyńskiego, to stan tego konta powinien być
            wykazany w oświadzeniu majątkowym. Ponieważ Kaczyński tego nie wykazuje to albo
            sfałszował oświadczenie, albo dokonał darowizny na rzecz matki. W tej drugiej
            jednak sytuacji jego matka powinna zapłacić podatek od darowizny. Jak by nie
            kombinować to CBA powinno zająć się sprawą. Teoretycznie oczywiście, bo nie po
            to Kaczyński zakładał PiS-owskie służby specjalne żeby grzebały w jego
            sprawach. CBA jest do śledzenia opozycji.
            Żeby mi nikt nie zarzucał, że jestem stronniczy to oświadczenie majątkowe
            Rokity też mi śmierdzi, chociaż Rokita w odróznieniu od Kaczyńskiego
            przynajmniej na odzież i buty trochę wydaje ;-)
            ---------------------------------------------------------------

Angruszu!
            Jakis komentarz chetnie byl przeczytal w ramach upisowiania NARDODU.
            • Gość: Eryk XiI Re: konto WODZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 16:53
              > darek_w1 19.05.07, 16:11 + odpowiedz
              oświadczenie majątkowe
              > Rokity też mi śmierdzi, chociaż Rokita w odróznieniu od Kaczyńskiego
              > przynajmniej na odzież i buty trochę wydaje ;-)

Jedynie na fryzjera wydają po tyle samo.
              J.Kaczyński - zero zł, a J.M.Rokita grosze, bo włosy mu już "uciekły".
              Moja zgryźliwość nie zna granic !!!

Jeśli chodzi o zeznanie podatkowe to J.Kaczyński jeśli jest współwłaścicielem
              konta swojej matki, to może przelewać tam kaskę, ale dlaczego nie podał tego
              konta ? A jeśli nie jest współwłaścicielem tego konta to robi straszne
              przekręty finansowe, "utapiając" przy okazji w bagno podatkowe swoją matkę.

Kiedyś Alcapone (nie wiem jak się pisze to nazwisko) właśnie za przekręty
              podatkowe poszedł siedzieć za kratki.
              Prosta sprawa jak pozbyć się jednej "kaczuszki" !!!
        • Gość: angrusz Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:33
          Nie ma wyboru - popieram PiS ,choc nie wszystko idzie idealnie to wdobrym
          kierunku i tempie
          • Gość: Wlodek Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.vf.shawcable.net 21.05.07, 02:48

> Nie ma wyboru - popieram PiS ,choc nie wszystko idzie idealnie to wdobrym
            > kierunku i tempie

To chociaz oswiec nas w tym co idzie idealnie, bo skoro nie wszystko, to jaka
            nadzieje na choc troche idealnego jest:)))

Wyglada jakbys byl odwrotnoscia Janosika:)))
            U niego tez jest podobnie w temacie prl.

Jak wycisnac wode, to oba idealy maja te sama wartosc:))))

PiS silniejszy??? Pewnie sila Giertycha i Leppera:)))
            Bo bez nich ostalby sie jeno Kaczor Minor zamkniety w palacu.
            • Gość: Wlodek Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.vf.shawcable.net 21.05.07, 03:25
              Angruszu!
              Wlasnie jedna z naszych bliskich znajomych - lekarka opowiada nam historie
              jaka wyczytala w pismie medycznym w szpitalu gdzie pracuje.
              W Polsce oskarzono lekarza o spowodowanie 30 zgonow pacjetow w szpitalu w
              Warszawie na kardiologii.
              Z tego co relacjonowala wynika, ze chodzi to co Ziobro wymalowal z
              kardiochirurgiem ze szp MSW.
              To, ze konowal bral ekstra w lape, to moze jakos jeszcze da sie zrozumiec i
              caly szum wokol tego, ale jesli minister od "sprawiedliwosci urzadza wsciekla
              nagonke na lekarza i publicznie na konferencji prasowej oskarza go o mordowanie
              pacjentow, to juz wzbudza sensacje na caly swiat i to swiat zupelnie
              specyficzny, bo lekarze stanowia wszedzie dosc elitarna grupe zawodowa.
              Tu wiadomosci rozchodza sie blyskawicznie i trafiaja do specyficznego odbiorcy.

W tym przypadku wredna "reklame" zafundowali nam wodzykowie z RP nr dowolny.
              Nie zadni zydzi, ruskie, komuchy, czy podobne.
              Same "czyste" narodowo i katolicko polskie tuzy rzadowe.
              A "odkrecic" to bedzie trudno.
              Ten smrod w dosc elitarnym srodowisku swiatowym bedzie cuchnac jeszcze dlugo.
              I Angruszu! ten smrod zafundowali nam wszystkim twoi nieidealni idole.
              Jak sie siedzi w Polsce i nigdzie nie rusza, to mozna sie do tego smrodu
              przyzwyczaic, ale jak ten smrod dolatujacy z Warszawy czuja inni, to jest
              gorzej, bo to bryzga na wszystkich Polakow.
              Niestety.
              Nie zdziw/cie sie jesli jakis nasz "wielbiciel" z kolejnej Izraelskiej, badz
              zydowskiej gazety wymaluje tekst porownujacy dr G do Josepha M. z rampy.
              Wtedy nie pomoga zadne sady i zadanie odszczekania kalumni.
              Taki lobuz zawsze bedzie mogl sie powolac na autorytet ministra od
              SPRAWIEDLIWOSI rzadu RP nr dowolny.
              • Gość: QQ Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: 217.153.246.* 21.05.07, 07:11
                a wiecie jakie jest powiedzonko w środowisku lekarskim ... każdy musi mieć swój
                własny cmentarz ... :))) Mnie tam to nie dziwi .... bo często wychodzi że
                operacja się udała a pacjent zmarł ...
                • Gość: Eryk XiI Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:14
                  Moim zdaniem obie strony: lekarze i rząd, mają na myśli "jedynie poprawę
                  przyszłościowego stanu funkcjonowania ZUS-u, który popada w zapaść finansową,
                  bowiem spada bezrobocie - czytaj ludzie wyjeżdżają za granicę za chlebem, a
                  składki do ZuS-u maleją z roku na rok. Przybywa jednak jego świadczeniobiorców.
                  Ten spór, gdy potrwa dłużej, częściowo rozwiąże problem zapaści finansowej ZUS-
                  u, gdyż wypłacą jedynie zasiłek pogrzebowy i schowają akta "umalaków- emerytów
                  i rencistów" do archiwum.
                  • Gość: Grzegorz Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:16
                    Gość portalu: Eryk XiI napisał(a):

> Ten spór, gdy potrwa dłużej, częściowo rozwiąże problem zapaści finansowej
                    ZUS-
                    > u, gdyż wypłacą jedynie zasiłek pogrzebowy i schowają akta "umalaków-
                    emerytów
                    > i rencistów" do archiwum.

To te CHAMY tylko czekają , aż moja babcia i dziadek "przekręcą się" na drugi
                    świat. Znaleźli nowy sposób na "obrabianie tzw. skórek". Czyżby modyfikacja
                    łódzkiego systemu opieki zdrowotnej ?
              • Gość: angrusz Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:18

Ziobro walczy z kryminalistami , mafijnymi układami których wszędzie pełno a i
                srodowisko lekarskie nie jest wolne od tego .Tam tez przepływaja miliardowe
                sumu jak w kopalniach .
                Więc i mozna spodziewac się jakiegos nagłego ruchu , gdy ktoś nie wytrzyma
                nacisku " swoich " . Woli nie sypać .

Minister moze i za duzo powiedzial ale tyle co tu jest przewałem lewej kasy itd
                to rzadko gdzie indziej .
                Trzeba to uprzątnąć .
                Ale przypomnijmy sobie Balcerowicza .
                Jego proponowana składka miała wynosić 7 % .
                To z czego by mozna bylo utrzymac słuzbę zdrowia .
                Ten " geniusz " by jeszcze bardziej wepchnął środowisko lekarskie w korupcję .
                Bo to i żądza pieniądza - a jakże - zapomnijmy o powołaniu - ale i bardzo duże
                niedofinansowanie popchnęły służbę zdrowia w korupcję .
                Minister Religa acz zna się to chyba nie ma świadomości pilności załatwienia
                problemów . & lat ha, ha , to niech między bajki wloży .
                Tu trzeba już . Decyzja polityczna -
                W publicznej słuzbie zdrowia mozna dostac to i to a tamto po dopłacie niwiele
                ale już owo pół na pół
                A te i te uslugi płatne całkowicie .
                Ot np badanie krwi - 5 zl ., wizyta u lekarza 10 zł .
                Wtedy częśc ludzi nie będzie chodzic do lekarzy jak na randki i truć lekarzowi
                dupę i zajmowac czas .
                • Gość: Eryk XiI Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 07:52

>
                  > Ziobro walczy z kryminalistami , mafijnymi układami których wszędzie pełno a
                  i
                  > srodowisko lekarskie nie jest wolne od tego .Tam tez przepływaja miliardowe
                  > sumy...
                  > Trzeba to uprzątnąć .
                  ...
                  > Bo to i żądza pieniądza - a jakże - zapomnijmy o powołaniu - ale i bardzo
                  duże
                  > niedofinansowanie popchnęły służbę zdrowia w korupcję .
                  ...
                  > Minister Religa acz zna się to chyba nie ma świadomości pilności załatwienia
                  > problemów . & lat ha, ha , to niech między bajki wloży .
                  > Tu trzeba już . Decyzja polityczna -...

I mówić można dużo, ale zrobić jest trudniej, gdyż trzeba to potrafić !!!

• Gość: gapcio Re: Kto silniejszy ...Oczywiscie PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:14
                    Ziobro ma nawet informatorów w "GAZECIE WYBORCZEJ", gdyż wie wcześniej co się
                    ma ukazać na jeszcze nieopublikowanej stronie internetowej tego czasopisma
                    odpierając zarzuty w sprawie "zabójstwa" B.Blidy przez osiłków z ABW !!!

Agenci też nieraz wpadają przez czyjąś głupotę.
                    • Gość: Eryk do gapcia Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:15
                      Jak widzisz pisowszczycy inwigilują "Gazetę Wyborczą", gdyż zbyt jej
                      dziennikarze zbyt skrupulatnie patrzą na zabrudzone, sprawne choć krótkie
                      rączki aparatczyków PiS-u oraz jego koalicjantów.
                      Taką samą inwigilację prowadzi również wobec innych mediów, które w złym tonie
                      wypowiadają swoje spostrzeżenia z zachodzących wydarzeń.
                      Inwigilacji poddany jest nawet POSEŁ !!!
                      • Gość: Jaś Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: 195.205.171.* 06.07.07, 10:15
                        Bzdury pleciesz,podaj fakty,dotyczące posła.To komuniści zawłaszczyli
                        państwo,urzędy, to dlaczego taki opór występuje w społeczeństwie przed zmianami?
                        one są potrzebne i konieczne.
                        • Gość: obserwator Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:23
                          Kolejna hańba PiS-u to pracownik Kancelarii Prezydenta - Artur Piłka , który
                          zatrzymany został przez Policję z powodu posiadania ok. kilograma kokainy ( w
                          okresie 3-4 lat - 2004-2007 r.)
                          Jak widać cały ten rząd jest na haju i nie widzi realiów polskiego
                          społeczeństwa.
                          To same ćpuny, geje, zboczeńcy i zabójcy.
                          • Gość: Eryk XiI Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:36
                            LEPPER odrzucony od koryta !!!
                            Czy to będzie kolejna hańba PiS-u , czy tez następują przygotowania do wyborów
                            przez odrzucenie plew od ziarna.

Nastały chyba już rządy totalitarne !!!

Teraz parzec jak będzie dochodziło do samooczszczenia wśród pisowszczyków.
                            Namiastki tych działań już się pojawiają - Paweł Zalewski.
                            • Gość: zefir Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:41
                              Przecież to jasne jak słońce, że część polityków i nawet dyplomatów jest
                              zamieszanych w brudne interesy związane z przewożeniem i rozpowszechnianiem
                              narkotyków tak jak Zalewski z PiS-u. Nawet osoby czyste wiedzą o tych ludziach,
                              lecz obawiają się tknąć tego "gówna", gdyż nawet w organach ścigania są macki.
                              Dźiwię się duchownym, że nie wyrażają ogólnego sprzeciwu dla tych czynów. Czy
                              je tolerują ?
                              • Gość: obserwator Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:31
                                Czy powołanie do działalności w takiej formie jak to się odbywa obecnie to też
                                hańba (infamia) PiS-u czy tylko farsa (śmiech na forum polityki).
                                Może nie wszystkim jest jednak do śmiechu w tej rzeczywistości ?

Andrzej, Andrzej trzymaj się ! - chyba krat ?
                                Był paragraf znalazł się człowiek !!!
                              • Gość: Rydz&k Re: Infamia (hańba) PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:20
                                Gość portalu: zefir napisał(a):
                                ...
                                > Dźiwię się duchownym, że nie wyrażają ogólnego sprzeciwu dla tych czynów. Czy
                                > je tolerują ?

Jak widać duchownym nie przeszkadza taka sytuacja, gdyż sami mają dogodne
                                warunki do robienia niezgodnych z prawem czynności fizyczno-prawnych, by
                                powiększać swoje osobiste dobra. Nie zajmują się tym świństwem, ale starają się
                                nie zauważać tego problemu, by nie zaszkodzić dobrej koniunkturze na swoje
                                działania w innej materii.

• Gość: gosc Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:47
      s3.bitefight.pl/c.php?uid=105319
      • Gość: Eryk XiI Re: Medialny sposób na likwidację strajku . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 12:42
        Pozbycie się "Białego miasteczka" czyli strajku pielęgniarek i lekarzy z ulic
        Warszawy tworzą media, które muszą mieć coś nowego do publikacji.
        Teraz ważniejszą sprawą i będącą na "fali" okazuje się sprawa korupcyjnych
        działań Piotra RYBY, Andrzeja KRYSZYŃSKIEGO i Andrzeja LEPPERA.
        Dla mediów nie jest ważna sprawa Polski i Polaków lecz ważne jest to aby w tak
        zwanym sezonie ogórkowym wciąż kręciło się kółko w zmianie świeżych informacji,
        no i biznesu.
        • Gość: up Re: Medialny sposób na likwidację strajku . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 07:42
          up
        • Gość: Romek do Eryka Re: Medialny sposób na likwidację strajku . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:37
          Gość portalu: Eryk XiI napisał(a):
          ...
          > Dla mediów nie jest ważna sprawa Polski i Polaków lecz ważne jest to aby w
          tak
          > zwanym sezonie ogórkowym wciąż kręciło się kółko w zmianie świeżych
          informacji,
          >
          > no i biznesu.

Jak zapewnie wiesz media te nie są z polskim kapitałem to i nie muszą dbać
          wyłącznie o dobro Polski i Polaków. Dla nich biznes jest lecem najwyższym, a
          czy w Polsce uda się zreformować służbę zdrowia to ich tak naprawdę nie
          obchodzi.
          No chyba, że już się ją zreformuje to o tym napiszą małą wzmiankę.
          Ale do tego jeszcze jak widać bardzo daleka droga.

• Gość: zefir Re: Hańba PiS-u =Zwycięstwo pielęgniarek ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:06
            Moim zdaniem zakończona forma protestu pielęgniarek polegająca na pikietowaniu
            przed budynkiem premiera to tylko preludium przed kolejnymi działaniami tej
            rzeszy Służby Zdrowia jeszcze w bieżącym roku.
            Początek rozegra się podczas pielgrzymki na Jasną Górę, gdyż tylko tu
            pielęgniarki z pewnością zostaną godnie przyjęte - na równi z premierem, jeśli
            przybędzie.
            Do końca roku nie zostanie już dużo czasu i wówczas mogą liczyć na zwycięską
            walkę by podjąć reformowanie Służby Zdrowia.
            Posłom odechce się być już posłami i szybko zapomną o swych niedawno spędzonych
            urlopach.
            • Gość: Eryk XiI Re: Rząd łamie prawa konstytucyjne Polaków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:35
              Czy już nie obowiązuje konstytucyjne prawo do do opieki zdrowotnej dla
              obywatela Rzeczypospolitej Polskiej ?

Czy niektórzy muszą wcześniej umrzeć dzięki haniebnym czynom niektórych
              lekarzy, a sytuację taką popiera shańbiony już PiS, gdyż nie podejmuje
              konkretnych decyzji w celu uzdrowienia panującej sytuacji.

Jedyna decyzja PiS-u to "zdychaj" Polaku jak nie masz kasy !!!
              HAŃBA !!!

HAŃBA !!!

HAŃBA !!!
              • Gość: obserwator Re: Rząd łamie prawa konstytucyjne Polaków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:58
                Andzrej Lepper będzie zmuszony starać sie o wizę amerykańską by przejechać się
                na własne pole i każdorazowo będzie zmuszony okazywać gołą dupę by poddać się
                osobistej kontroli.
                Taką "wygódkę" wokół Słupska załatwił mu okazjonalnie Kaczor u Mc. Donalda,
                będąc wezwany na "dywanik".
                W prezencie zamiast dotychczasowych rosyjskich samowarów Lech Kaczyński
                przywiózł odświeżonego hamburgera.

SMACZNEGO !
                • Gość: Rydz&k Re: Rząd łamie prawa konstytucyjne Polaków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:23
                  A dziś przed budyneczkiem KPRM rządowa lancia , jak to w PiS-ie, złamała jednak
                  PRAWO ! Wymusiła pierwszeństwo motocykliście. A CO !
                  SPRAWIEDLIWOŚĆ to będzie w sądzie na rozprawie sądowej z powództwa cywilnego !

I takie to Prawo i Sprawiedliwość w naszej ukochanej Ojczyźnie !
                • Gość: Romek Re: Rząd łamie prawa konstytucyjne Polaków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:56
                  Gość portalu: obserwator napisał(a):
                  ...
                  > W prezencie zamiast dotychczasowych rosyjskich samowarów Lech Kaczyński
                  > przywiózł odświeżonego hamburgera.
                  ...

Wobec "niestrawności" tego świata złóżmy żdrowie i życie nasze w opiekę Naszej
                  Pani Jasnogórskiej podczas kolejnych pielgrzymek w tym sanktuarium w
                  Częstochowie.
                • Gość: obserwator Re: Rząd łamie prawa Polaków. IP: *.profiline.pl 18.08.07, 20:27
                  Czy jakieś c.h.u.j.e z PiS-u znają te dokumenty, a może je
                  redagowały ?

Dokumenty -
                  21 postulatów z 17 sierpnia 1980 roku.

Akceptacja niezależnych od partii i pracodawców wolnych związków
                  zawodowych wynikających z ratyfikowanych przez PRL Konwencji nr 87
                  Międzynarodowej Organizacji Pracy, dotyczących wolności związków
                  zawodowych.
                  Zagwarantowanie prawa do strajku oraz bezpieczeństwa strajkującym i
                  osobom wspomagającym.
                  Przestrzegać zagwarantowanej w Konstytucji PRL wolności słowa,
                  druku, publikacji, a tym samym nie represjonować niezależnych
                  wydawnictw oraz udostępnić środki masowego przekazu dla
                  przedstawicieli wszystkich wyznań.
                  Przywrócić do poprzednich praw:
                  ludzi zwolnionych z pracy po strajkach w 1970 i 1976 r. studentów
                  wydalonych z uczelni za przekonania,
                  zwolnić wszystkich więźniów politycznych (w tym Edmunda
                  Zadrożyńskiego, Jana Kozłowskiego, Marka Kozłowskiego),
                  znieść represje za przekonania.
                  Podać w środkach masowego przekazu informację o utworzeniu
                  Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego oraz publikować jego
                  żądania.
                  Podać realne działania mające na celu wyprowadzenie kraju z sytuacji
                  kryzysowej poprzez:
                  podanie do publicznej wiadomości pełnej informacji o sytuacji
                  społeczno-gospodarczej,
                  umożliwienie wszystkim środowiskom i warstwom społecznym
                  uczestniczenie w dyskusji nad programem reform.
                  Wypłacić wszystkim pracownikom biorącym udział w strajku
                  wynagrodzenie za okres strajku - jak za urlop wypoczynkowy, z
                  funduszu CRZZ.
                  Podnieść zasadnicze uposażenie każdego pracownika o 2000 zł na
                  miesiąc, jako rekompensatę dotychczasowego wzrostu cen.
                  Zagwarantować automatyczny wzrost płac równolegle do wzrostu cen i
                  spadku wartości pieniądza.
                  Realizować pełne zaopatrzenie rynku wewnętrznego w artykuły
                  żywnościowe, a eksportować tylko nadwyżki.
                  Znieść ceny komercyjne oraz sprzedaż za dewizy w tzw. eksporcie
                  wewnętrznym.
                  Wprowadzić zasady doboru kadry kierowniczej na zasadach
                  kwalifikacji, a nie przynależności partyjnej oraz znieść przywileje
                  MO, SB i aparatu partyjnego poprzez: zrównanie zasiłków rodzinnych
                  zlikwidowanie specjalnych sprzedaży, itp.
                  Wprowadzić na mięso i jego przetwory kartki - bony żywnościowe (do
                  czasu opanowania sytuacji na rynku).
                  Obniżyć wiek emerytalny dla kobiet do 55 lat, a dla mężczyzn do lat
                  60 lub przepracowanie w PRL 30 lat dla kobiet i 35 lat dla mężczyzn
                  bez względu na wiek.
                  Zrównać renty i emerytury starego portfela do poziomu aktualnie
                  wypłacanych.
                  Poprawić warunki pracy służby zdrowia, co zapewni pełną opiekę
                  medyczną osobom pracującym.
                  Zapewnić odpowiednią ilość miejsc w żłobkach i przedszkolach dla
                  dzieci kobiet pracujących.
                  Wprowadzić urlop macierzyński płatny przez okres trzech lat na
                  wychowanie dziecka.
                  Skrócić czas oczekiwania na mieszkania.
                  Podnieść diety z 40 zł na 100 złotych i dodatek za rozłąkę.
                  Wprowadzić wszystkie soboty wolne od pracy. Pracownikom w ruchu
                  ciągłym i systemie czterobrygadowym brak wolnych sobót
                  zrekompensować zwiększonym wymiarem urlopu wypoczynkowego lub innymi
                  płatnymi dniami od pracy.
                  31 sierpnia 1980 roku po rozważeniu powyższych postulatów przez
                  Komisję Rządową oraz przez Miedzyzakładowy Komitet Strajkowy doszło
                  do podpisania tzw. Porozumienia Gdańskiego.

Treść umieszczona dzięki uprzejmosci Kustosza Internetowego Muzeum
                  Polski Ludowej.
              • Gość: angrusz Re: Rząd łamie prawa konstytucyjne Polaków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:09
                Do Eryka :

Każdy musi umrzeć .JP 2 takze i także on stwierdził , że dalsze leczenie nie ma
                sensu .
                Nie ma takiego systemu ochrony zdrowia na swiecie , który by leczył wszystko za
                niską stawke .
                Źli lekarze wszędzie są , błędy tez każdemu zdarzają się .
                A PiS chce wyeliminowac korupcję w słuzbie zdrowia i nie tylko i dlatego tyle
                hałasu oraz utrudnień .
                Niezmiennie popieram Kaczorów
    • Gość: xx Re: Wybór kolejnego ministra........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 20:42
      Entliczek Pętliczek na kogo wypadnie ten będzie ...

Ale ŚWINIA !
      • Gość: Wlodek Re: Wybór kolejnego ministra........... IP: *.vf.shawcable.net 22.07.07, 23:18

Gość portalu: xx napisał(a):

> Entliczek Pętliczek na kogo wypadnie ten będzie ...
        >
        > Ale ŚWINIA !

A to o ktorym???
        Z premierow ...oczywiscie:))))
        A w tem temacie [w dziennik.pl] calkiem fajny kawalek o wspolniku Ryby na
        nagonki na Leppera.
        Niewykluczone jest, ze jeszcze sporo smiesznych kawalkow a'la PiS przed nami i
        to nie gorszych niz za komuny, czy tych z szafy Lesiaka.
        W kazdym razie ja stawiam na kilka calkiem swiezych szkieletow grzechocacych w
        nowych szafach panow na "K".
        • Gość: obserwator Re: Wybór kolejnego ministra........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 11:46
          Gdyby każdy prezentował taką odwagę i determinację jak jedna z mieszkanek
          Skrzydlowa, która jak widać nie miała chęci na wysłuchiwanie dyrdymał
          przedwyborczych w rytmie Kaczuchy.
          Jest konkretne pytanie zdeterminowanej kobiety - matki na polskiej wsi,
          poszkodowanej przez trąbę powietrzną, a odpowiedzi było BRAK.

Dla wyrobienia odpowiedniej sytuacji kaczy dziób zwinął się w trąbę (powietrze
          nadęło płuca) .
          • Gość: angrusz Re: Wybór kolejnego ministra........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:04
            Ta kobieta winna się ubezpieczyć a teraz zlecic odbudowę firmie ( sa a jakże )
            i odzyskac pieniądze od ubezpieczyciela .
            Obserwatorze brniesz w slepą uliczkę . Każdy ( przede wszystkim ) osobiscie
            odpowiada za siebie : czyny i zaniechania
            • Gość: Wlodek Re: Wybór kolejnego ministra........... IP: *.vf.shawcable.net 24.07.07, 20:52

> Ta kobieta winna się ubezpieczyć a teraz zlecic odbudowę firmie ( sa a
              jakże )
              > i odzyskac pieniądze od ubezpieczyciela .
              > Obserwatorze brniesz w slepą uliczkę . Każdy ( przede wszystkim ) osobiscie
              > odpowiada za siebie : czyny i zaniechania

Angruszu! Powiedz to OberKaczorowi:)))
              Przecie solennie obiecal, ze wyplaci z kasy panstwowej solidne zapomogi.
              I jeszcze wojewodzie przygrozil, ze ma swoje dolozyc.
              Skoro OberK jest taki szczodrobliwy, to tylko idiota by sie ubezpieczal.
              Jako pisuar powinienes wiedziec co to znaczy SOLIDARNE PANSTWO, chyba zes sie
              ostatnio przepisal do Ku..na Mikkiego, bo on tez tak mowi jak ty w ostatnim
              zdaniu:))))
              • Gość: Eryk XiI Re: Akcja POMOCY poszkodowanym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:18
                Byłem ok. pół roku wstecz w Kłomnicach i podziwiałem tę gminę - jej
                gospodarność - w porównaniu z okolicznymi, nawet sąsiednimi gminami.
                Dzisiaj wysłuchałem prośby, a wręcz apelu jednej z mieszkanek poszkodowanej
                przez trąbę powietrzną o nie przyjeżdżanie tam w celu pogapienia się lecz
                apelowała by choć trochę udzielić im pomocy fizycznej by posprzątać ten teren.

Ja postaram się pojechać tam i pomóc tym ludziom i zachęcam również młodych
                ludzi o dobrym sercu i w sile wieku by także użyczyli swej bezinteresownej
                pomocy.
                A swją drogą gmnina lub jej okoliczne gminy mogłyby też uruchomić prace
                interwencyjne w tym celu.
                Czy SOLIDARNOŚĆ skończyła się wraz z obaleniem komunizmu ?
    • Gość: ... Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:39
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
      • Gość: Eryk XiI Re: Infamia PiS-u ! IP: *.profiline.pl 31.07.07, 16:12
        Pisowszczycy są już na pieńku praktycznie z każdą partią polityczną występującą
        na lewicy , w centrum oraz nawet na prawicy.
        Aktualnie poparcia PiS będzie mógł szukać wśród Związku gejów i lesbijek,
        Związku homoseksualistów czy też wśród antysemitów lub faszystów, o których
        dobra dbają obecni rządzący. Tu w Polsce mogą ONI swobodnie, tylko przy
        wyrywkowej kontroli dokumentów, organizować swoje zloty, spotkania by wysłuchać
        swoich "wodzów", nawet w ala - moherowym nakryciu głowy.
        • Gość: obserwator Re: Infamia PiS-u ! IP: *.profiline.pl 01.08.07, 17:52
          Kolejne haniebne zachowanie pisowszczyków odbyło się podczas uroczystości przed
          Pomnikiem GLORIA VICTIS w Warszawie.
          Tu gdy wieńce w hołdzie poległym w Powstaniu Warszawskim składali
          przedstawiciele ugrupowań partyjnych zwaśnionych z PiS-em jak Platformy
          Obywatelskiej, Stronnictwa Demokratycznego czy Młodych Socjaldemokratów,
          Kaczyńscy chóralnie zaprzestali składania podziękowań w formie oklasków.

Widać Kaczory bały się oficjalnie określić, że są to obchody tylko dla Kaczych
          Rodzin z wyłączeniem Rodziny Radia Maryja by nie doprowadzić
          spotkania "wiedźmy" z Wiedźminem Tadeuszem.
          • Gość: sreryk Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:31
            Widać dużo ich dzieli i dużo łączy.
            Ostatnio połączyla komuchów z PiS-em sprawa rozliczeń finansowych ostatniej
            kampanii przedwyborczej.
            Ciągle muszą być razem na świeczniku różnych spraw polityki.
            Rozdzieli ich bezpośrednia konfrontacja.
            • Gość: Rydz&k Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:32
              Janusz Kazimierz KACZMAREK to jednak nie KACZYmarek Janusz lub nawet
              Kwacz kazimierz.

Won z koryta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Eryk XiI Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:45
                Jest sprawa do wyjaśnienia to i winny musi się znaleźć - trudno, że
                wypadło z wyliczanki na pisowszczyka.
                W następnej wyliczance ma już trafić na polityka z LPR lub Po.
                • Gość: Eryk XiI Re: Infamia PiS-u ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 17:14
                  Roman Giertych po osatnich wypowiedziach na konferencji sam ustawił
                  się do odstrzału i czaka na dymisję.

Kto pierwszy ten lepszy, bo później będzie tłoczno przy wychodzeniu
                  z bagna.
              • Gość: angrusz Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:14

Utracił zaufanie - to najwazniejsza kwalifikacja w rządzie . Miec
                zaufanie szefa .
                Tak to bywa w polityce. Ale swoje oświadczenie mógł skończyc na
                jednym zdaniu . Tym pierwszym. Dalej to juz nielojalna agresja .
                Dlatego słuch po nim zaginie
                • Gość: obserwator Re: Infamia PiS-u ! IP: *.profiline.pl 18.08.07, 11:54
                  Biorąc sobie do współrządzenia takiego koalicjanta jak Samoobrona
                  PiS powinien się liczyć z tym, że nie będzie to tylko lojalka
                  Andriusza wobec Kaczorów.
                  Lepper ma swoją wizję na Polskę i robi małe, ale skuteczne kroczki
                  by dążyć do wyznaczonego i ciągle poszerzanego celu.
                  • Gość: angrusz Re: Infamia PiS-u ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 12:24

Do obserwatora :

No ale są granice .
                    Kaczor uznał , ze dalej się nie da no i mamy wybory .
                    Zobaczymy jaki będzie wynik , żadnego nie jestem pewien ale
                    będę wspierał PiS .
                    • Gość: obserwator Re: Czy jeszcze coś pamiętamy ? IP: *.profiline.pl 18.08.07, 12:28
                      Dokumenty -
                      21 postulatów z 17 sierpnia 1980 roku.

Akceptacja niezależnych od partii i pracodawców wolnych związków
                      zawodowych wynikających z ratyfikowanych przez PRL Konwencji nr 87
                      Międzynarodowej Organizacji Pracy, dotyczących wolności związków
                      zawodowych.
                      Zagwarantowanie prawa do strajku oraz bezpieczeństwa strajkującym i
                      osobom wspomagającym.
                      Przestrzegać zagwarantowanej w Konstytucji PRL wolności słowa,
                      druku, publikacji, a tym samym nie represjonować niezależnych
                      wydawnictw oraz udostępnić środki masowego przekazu dla
                      przedstawicieli wszystkich wyznań.
                      Przywrócić do poprzednich praw:
                      ludzi zwolnionych z pracy po strajkach w 1970 i 1976 r. studentów
                      wydalonych z uczelni za przekonania,
                      zwolnić wszystkich więźniów politycznych (w tym Edmunda
                      Zadrożyńskiego, Jana Kozłowskiego, Marka Kozłowskiego),
                      znieść represje za przekonania.
                      Podać w środkach masowego przekazu informację o utworzeniu
                      Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego oraz publikować jego
                      żądania.
                      Podać realne działania mające na celu wyprowadzenie kraju z sytuacji
                      kryzysowej poprzez:
                      podanie do publicznej wiadomości pełnej informacji o sytuacji
                      społeczno-gospodarczej,
                      umożliwienie wszystkim środowiskom i warstwom społecznym
                      uczestniczenie w dyskusji nad programem reform.
                      Wypłacić wszystkim pracownikom biorącym udział w strajku
                      wynagrodzenie za okres strajku - jak za urlop wypoczynkowy, z
                      funduszu CRZZ.
                      Podnieść zasadnicze uposażenie każdego pracownika o 2000 zł na
                      miesiąc, jako rekompensatę dotychczasowego wzrostu cen.
                      Zagwarantować automatyczny wzrost płac równolegle do wzrostu cen i
                      spadku wartości pieniądza.
                      Realizować pełne zaopatrzenie rynku wewnętrznego w artykuły
                      żywnościowe, a eksportować tylko nadwyżki.
                      Znieść ceny komercyjne oraz sprzedaż za dewizy w tzw. eksporcie
                      wewnętrznym.
                      Wprowadzić zasady doboru kadry kierowniczej na zasadach
                      kwalifikacji, a nie przynależności partyjnej oraz znieść przywileje
                      MO, SB i aparatu partyjnego poprzez: zrównanie zasiłków rodzinnych
                      zlikwidowanie specjalnych sprzedaży, itp.
                      Wprowadzić na mięso i jego przetwory kartki - bony żywnościowe (do
                      czasu opanowania sytuacji na rynku).
                      Obniżyć wiek emerytalny dla kobiet do 55 lat, a dla mężczyzn do lat
                      60 lub przepracowanie w PRL 30 lat dla kobiet i 35 lat dla mężczyzn
                      bez względu na wiek.
                      Zrównać renty i emerytury starego portfela do poziomu aktualnie
                      wypłacanych.
                      Poprawić warunki pracy służby zdrowia, co zapewni pełną opiekę
                      medyczną osobom pracującym.
                      Zapewnić odpowiednią ilość miejsc w żłobkach i przedszkolach dla
                      dzieci kobiet pracujących.
                      Wprowadzić urlop macierzyński płatny przez okres trzech lat na
                      wychowanie dziecka.
                      Skrócić czas oczekiwania na mieszkania.
                      Podnieść diety z 40 zł na 100 złotych i dodatek za rozłąkę.
                      Wprowadzić wszystkie soboty wolne od pracy. Pracownikom w ruchu
                      ciągłym i systemie czterobrygadowym brak wolnych sobót
                      zrekompensować zwiększonym wymiarem urlopu wypoczynkowego lub innymi
                      płatnymi dniami od pracy.
                      31 sierpnia 1980 roku po rozważeniu powyższych postulatów przez
                      Komisję Rządową oraz przez Miedzyzakładowy Komitet Strajkowy doszło
                      do podpisania tzw. Porozumienia Gdańskiego.

Treść umieszczona dzięki uprzejmosci Kustosza Internetowego Muzeum
                      Polski Ludowej.
                      • Gość: Paweł Re: Czy jeszcze coś pamiętamy ? IP: *.profiline.pl 18.08.07, 21:39
                        A Kaczyńscy i spółka to mają amnezję.
                        • Gość: zefir Re: Czy jeszcze coś pamiętamy ? IP: *.profiline.pl 18.08.07, 21:44
                          Bo to jest spóła z ograniczoną poczytalnością.
                          Tzw. KACZA SPÓŁKA z o.p.
                          • Gość: Eryk XiI Re: Czy partia da Ci wszystko ? IP: *.profiline.pl 19.08.07, 10:36
                            Jak realizowany jest jeden z 21 postulatów :

- wprowadzić zasady doboru kadry kierowniczej na zasadach
                            kwalifikacji, a nie przynależności partyjnej

I to jest infamia czyli hańba Pis-u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: obserwator Re: Czy partia da Ci wszystko ? IP: *.profiline.pl 19.08.07, 21:40
                              PiS pewnie również realizuje kolejne postulaty i skraca czas
                              oczekiwania na mieszkania, Poprawia warunki pracy służby zdrowia, co
                              zapewnia pełną opiekę medyczną osobom pracującym (chyba mieszkającym
                              za granicą ).
                              • Gość: Romek Re: Czy partia da Ci wszystko ? IP: *.profiline.pl 19.08.07, 21:56
                                Ale za to przedszoli i żłobków nam dostatek - KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ >
                                • Gość: Eryk XiI Re: Czy partia da Ci wszystko ? IP: *.profiline.pl 28.08.07, 12:19
                                  Wyleczy głupców ?
                                  • Gość: Eryk XiI Re: Czym ta kiełbasa wyborcza śmierdzi ? IP: *.profiline.pl 06.09.07, 14:51
                                    Stokłosa rozdawał wyborcze parówki, bo miał taką możliwość i
                                    skończył tak, że już "śmierdzi".
                                    Jak jego zasrane parówki.

PiS rozdaje wirtualne pieniądze ( 1200 X ilość dzieci ), z których
                                    skorzystają w pełni jedynie zamożniejsi rodziceGdy ma np. siedmioro
                                    dzieci to powinien otrzymać 8400 zł. , ale skąd on będzie miał
                                    pracę, lub jeśli ją ma to jak on tyle zarobi, by mieć wspólnie z
                                    małżonką tyle podatku, by go sobie w pełni odliczyć.

KIEŁBASA WYBORCZA , która z czasem też zacznie śmierdzieć , a i
                                    tych co ją wytworzyli to już może nie będzie widać na firnamencie.
                                    • Gość: zefir Re: Czym ta kiełbasa wyborcza śmierdzi ? IP: *.profiline.pl 06.09.07, 22:53
                                      2007-09-05, 22:43:44
                                      Biuro Ochrony Ziobry
                                      Tagi: BORCBAprawoJanusz KaczmarekKaczmarekZiobro
                                      ---------------------------------------------------------------------
                                      -----------

Zbigniew Ziobro twierdzi, iż poinformował Janusza Kaczmarka o akcji
                                      CBA w związku z tym, iż tylko Minister Spraw Wewnętrznych i
                                      Administracji mógł zadecydować o zdjęciu ochrony BOR. Na pozór
                                      wygląda to na całkiem niezłą wymówkę. Niestety Ziobro mija się z
                                      prawdą.

Nie zaszkodzi jak przypomnijmy na początek jeszcze raz brzmienie
                                      konstytucyjnej zasady legalizmu: Art. 7 Konstytucji RP stanowi, iż
                                      Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa.
                                      Oznacza to, iż w przeciwieństwie do zwykłego obywatela
                                      funkcjonariuszowi państwowemu wolno jedynie tyle na ile przepis
                                      prawa pozwala.

Zobaczmy krok po kroku jak wygląda postępowanie Ziobry w świetle
                                      obowiązującego prawa.

1. Czy można pozbawić wicepremiera ochrony BOR?

Zgodnie z art. 2 ust. 1, pkt 1 ustawy o Biurze Ochrony Rządu,
                                      Prezydentowi RP, Marszałkowi Sejmu, Marszałkowi Senatu, Prezesowi
                                      Rady Ministrów, wiceprezesowi Rady Ministrów, ministrowi właściwemu
                                      do spraw wewnętrznych oraz ministrowi właściwemu do spraw
                                      zagranicznych przysługuje ochrona BOR z mocy ustawy. Szef MSWiA może
                                      jedynie zmienić jej zakres co nie oznacza zdjęcia ochrony ale np.
                                      zwiększenie/zmniejszenie liczby funkcjonariuszy BOR, ich wyposażenia
                                      itd.

Tym samym, Janusz Kaczmarek jako szef MSWiA nie miał prawa podjąć
                                      decyzji o pozbawieniu wicepremiera Andrzeja Leppera ochrony BOR.

2. Czy CBA miało obowiązek informować Kaczmarka o akcji?

To jednak nie koniec. Załóżmy, że wierzymy Ziobrze, że przekazał
                                      ustną informację o akcji CBA Januszowi Kaczmarkowi.
                                      Ustawa o Biurze Ochrony Rządu oraz wydane na jej podstawie
                                      rozporządzenie wykonawcze jasno określają zakres, warunki i tryb
                                      przekazywania BOR informacji koniecznych do wykonywania jego zadań.

Po pierwsze, w art. 12 ustawa o BOR nie przewiduje przekazywania tej
                                      formacji informacji przez Centralne Biuro Antykorupcyjne. Pomimo, że
                                      ustawa o CBA wprowadziła niewielkie zmiany w ustawie o BOR
                                      ustawodawca nie uznał tego za konieczne. CBA nie ma obowiązku
                                      przekazywać informacji BOR.

Nawet jednak gdyby Minister Sprawiedliwości wywodził taki obowiązek
                                      z innych przepisów to zgodnie z rozporządzeniem wydanym na podstawie
                                      art. 12 ust. 4 ustawy o BOR informacje przekazuje się w formie
                                      pisemnej. Jak już wiemy Minister Sprawiedliwości nie dochował tej
                                      formy.

Ponadto, zgodnie z rozporządzeniem informacja taka powinna być
                                      przekazana bezpośrednio Szefowi BOR, do którego zadań należy
                                      współdziałanie z centralnymi organami administracji rządowej
                                      podległymi ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych, jednostkami
                                      organizacyjnymi podporządkowanymi, podległymi oraz nadzorowanymi
                                      przez ministra właściwego do spraw wewnętrznych lub Ministra Obrony
                                      Narodowej oraz innymi organami administracji rządowej i samorządu
                                      terytorialnego w zakresie zadań realizowanych przez BOR i te organy.

3. Co wynika z ustawy o ochronie informacji niejawnych?

Informacje o akcji CBA prowadzonej na podstawie art. 19 ustawy o CBA
                                      stanowią informacje niejawne w myśl powyższej ustawy. Informacje
                                      takie powinny być przekazywane w formie pisemnej, przy czym takiemu
                                      dokumentowi powinna być nadana odpowiednia klauzula tajności.
                                      Odpowiednio udokumentowany powinien być również obieg takich
                                      dokumentów (Zgodnie z ustawą Fakt zapoznania się przez osobę
                                      uprawnioną z dokumentem zawierającym informacje niejawne stanowiące
                                      tajemnicę państwową podlega odnotowaniu w karcie zapoznania się z
                                      tym dokumentem).

Wnioski:

Podsumowując tłumaczenie Ziobry w sprawie przekazania informacji o
                                      akcji CBA Kaczmarkowi:
                                      * Kaczmarek nie miał prawa zdjąć ochrony BOR wicepremiera Andrzeja
                                      Leppera
                                      * nie ma obowiązku przekazywania BOR takich informacji
                                      * nawet gdyby takowy istniał informację należałoby przekazać w
                                      formie pisemnej
                                      * nie szefowi MSWiA a szefowi BOR
                                      * ponieważ dokument taki zawierałby informacje niejawne wymagałby
                                      nadania odpowiedniej klauzuli tajności a jego obieg powinien być
                                      dokładnie ewidencjonowany

Ponadto, przyjęcie argumentacji Ziobry prowadziłoby do absurdalnego
                                      wniosku, że istnieje obowiązek informowania szefa MSWiA o tym, że
                                      planuje się go zatrzymać!!!

Hiperimmunitet :)

Wyciągnięcie wniosków procesowych pozostawiam prokuraturze.

I na koniec prośba do dziennikarzy:

W mediach przedstawiano kilka wersji mających wyjaśnić w jaki sposób
                                      o akcji CBA dowiedział się Janusz Kaczmarek.
                                      Czy możecie przynajmniej ostatecznie ustalić, która z tych wersji
                                      jest prawdziwa zdaniem Ministra Sprawiedliwości? Nie będzie z tym
                                      żadnego problemu - Minister Ziobro był przesłuchiwany w sprawie
                                      przecieku, z pewnością również na tą okoliczność. Ponieważ
                                      prokuratura jest ostatnio bardzo uczynna z pewnością odtajni
                                      zeznania Ministra Sprawiedliwości. Bardzo interesujące byłoby też
                                      odtajnienie pisma szefa CBA do Ziobry w sprawie poinformowania BOR o
                                      akcji CBA.

Na koniec warto również sprawdzić czy Minister Władysław Stasiak
                                      jako sprawujący nadzór nad BOR został powiadomiony o zamiarze
                                      zatrzymania Janusza Kaczmarka.

PS. Przepraszam za ten prawniczy żargon powyżej ale w
                                      przeciwieństwie do Ziobry staram się być precyzyjny.
                                      • Gość: ErykXiI Re: Sąd sądem, a sprawiedliwość po... ! IP: *.profiline.pl 06.09.07, 23:03
                                        Niezawisły sąd określił zatrzymanie Janusza Kaczmarka było
                                        bezzasadne.

Do K.... nędzy , gdzie my żyjemy, żeby taki niedouczony Ziobro
                                        profanował prawo.
                                        • Gość: JO Re: Sąd sądem, a sprawiedliwość po... ! IP: *.iplus.com.pl 08.09.07, 11:55
                                          CHYBA STRCISZ KONTROLE .wĄTEK TAK DOBRY ,ZE BĘDZIE TERAŹ ZYŁ SWOIM
                                          zYCIEM .a ZIOBRO JUŻ NIE JEST PROKURATOREM .....SAM SZEF BĘDZIE
                                          OSOBISCIE ŚCIGAŁ >>> SWOICH KUMPLI........
    • politykier5 Re: Infamia PiS-u ! - wstaw własciwą odpowiedż. 07.09.07, 14:54
      1."ciemny lud to kupi" .powiedział...................
      2. "wykształciuchy" powiedział...................
      3." ścierwojady" powiedział...................
      4." spieprzaj dziadu" powiedział...................
      5. " łże- elity" powiedział...................
      wstaw właściwą osobę:
      Kaczyński Jarosław , Kaczyński Lech , Ludwik Dorn, J.Kurski

właściwa odpowiedż- po rozwiązaniu sejmu.
      • Gość: obserwator Re: Infamia PiS-u ! - wstaw własciwą odpowiedż. IP: *.profiline.pl 07.09.07, 21:34
        politykier5 napisał:

> 1."ciemny lud to kupi" .powiedział...................Jacuś Kursi
        > 2. "wykształciuchy" powiedział...................Ludwiś Dorn
        > 3." ścierwojady" powiedział...................bliźniak
        > 4." spieprzaj dziadu" powiedział.................Ludwik "Wspaniały"
        > 5. " łże- elity" powiedział...................bliźniak
        > wstaw właściwą osobę:
        > Kaczyński Jarosław , Kaczyński Lech , Ludwik Dorn, J.Kurski
        • Gość: Eryk XiI Re: Oficjalnie kończę ten wątek ! IP: *.profiline.pl 07.09.07, 21:42
          Niestety z przyczyn formalnych ( rozwiązanie się Sejmu )
          postanowiłem zakończyć ten wątek, gdyż już praktycznie większosć
          posłow opozycji naszego Sejmu zaczyna wykorzystywać ten temat
          wyzywając publicznie, iż występuje HAŃBA PiS-u, czyli w znaczeniu
          prawniczym jej INFAMIA .

Zapraszam na inne wątki !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka