Dodaj do ulubionych

Awantura na osiedlu Wyczerpy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:16
Wczoraj w telewizji na TVN - Uwaga znów pokazywali konflikt rodziców
mieszkających na osiedlu Wyczerpy. Jak to oglądałam to myślałam że mnie krew
zaleje co za durnie ci wszyscy ludzie. A wy co o tym myślicie?.
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: 212.87.241.* 26.04.07, 08:53
      dziś ma bć "uwaga" na żywo z tego osiedla. Myślę że ta pani Beata na początku
      tego sporu troche przesadziła ale teraz to ona jest ofiarą normalnie jestem w
      szoku jacy ludzie potrafią być płytcy i prymitywni jednym słowem ci sąsiedzi to
      debile i ludziechyba z jakiś nizin spolecznych a wydawałoby się że takie
      porządne osiedle a same prymitiwi tam mieszkają. Teraz to normalnie współczuję
      tej kobiecie
      • Gość: lili Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:58
        Nie oglądałam uwagi i dziś pewnie też nie dam rady :/ Możecie napisać o co
        chodzi w tej "awanturze" ??
      • bujaka_jamajka Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy 26.04.07, 17:32
        Pani Beata ofiarą? <lol2> No nie rozśmieszaj mnie.. Czy ofiara goni ludzi
        samochodem, grożąc że ich porozjeżdża? Czy normalny człowiek szarpie, dusi
        cudze dzieci? Kto normalny 10 letnią dziewczynkę wyzwie od sz.maty itp? Czy
        normalny człowiek wpada do klasy i przy wszystkich wyzywa dziecko, szarpie a na
        koniec je opluwa? Wiadomo dzieci między sobą się kłocą i rodzice nie powinni w
        to inerować, a jeśli już to nie w taki sposób jak "ofiara" Pani Beata..
    • Gość: Inka Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:00
      A mnie pani Beata jakoś nie przekonała. za duzo bezstronnych świadków widzących
      jej niezrównoważone zachowanie: nauczycielka w klasie, jakiś facet, który
      widział jak dusiła obce dziecko... Pobity sąsiad...
    • Gość: nie macie Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:04
      Nie macie innych tematów? Durne baby za łby się wzięły z powodu dzieci zamiast
      własnym dzieciom dać klapsa w tyłek i by było po sprawie ! Głupota ludzka nie
      zna granic ! A Ta pani Beata to jakaś dziwna kobieta, swoją drogą, rzadko
      spotykany "eksponat" ludzki ! Ochroniarzy wynajęła ! Durna baba do kwadratu !
      • Gość: marta Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: 212.87.241.* 26.04.07, 09:09
        a ty byś nie wynajął/wynajęła ochrony jak by cię było stać jak by ci ktoś
        groził? Fakt na początku tego sporu nieźle przesadziła, widać że jest chyba
        trochę szurnieta ale naprawde szczerze teraz jej współczuję na jej miejscu już
        dawno bym sie wyprowadziła przecież ją na to chyba stać
        • Gość: lili Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:10
          Już znalazłam na stronie uwagi.
          • Gość: o Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.167.inds.pl 26.04.07, 16:40
            Dla mnie ten program był żenujący. Aż mi było wstyd za częstochowian, jak to
            oglądałam. Porażka
        • Gość: jagula Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 17:24
          może ją stać a może nie... teksty, że sąsiedzi jej zazdroszczą bo pracuje
          zagranicą są trochę głupie, zwłaszcza, że ostatnio coraz więcej ludzi wyjeżdża
          z Polski do pracy i to już wcale nie jest nic wielkiego... piszesz, że jej
          szczerze współczujesz - a sąsiadom, których goni samochodem po osiedlu to już
          nie współczujesz... a co do ochroniarzy to uważam to za efekciarstwo i tyle.
          • Gość: mola Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:16
            moim zdaniem ta pani i jej mama powinny udać się do dobrego psychiatry.
        • Gość: Mała Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:52
          Pani B. zamieszkala w bloku komunalnym a na ochrone ją stać :/ a poza tym córa
          to ładne ziółko, kto na osiedlu mieszka to wie. Ale ochrona to z nią nawet auto
          na parking strzeżony odprowadza.. nic dodać..
          • Gość: jagula Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 20:57
            ochroniarze to chyba musieli dzisiaj chronić dziennikarkę po tym jak w TV
            pokazali materiał z poprzedniego miejsca zamieszkania...to było dobre...
          • Gość: Julka ciekawe co wskórają mediatorki :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:15
    • Gość: ja Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:36
      nie ogladałam ale widzialm filmik na stronie Uwagi na Onecie.. z tego co tam
      pisze dzisiaj tez bedzie o tym program z tym ze juz na zywo z Wyczerp..
    • Gość: ann Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:24
      dla mnie oczywiste jest kto ma zle poukładane w głowie.......
      czy zdażyło się wam że ktoś was atakuje w nowej szkole, w nowym miejscu
      zamieszkania, czy ludzie których codziennie spotykacie rzucają w was buteklami
      bez przyczyny ???
      baba przeprowadzała sie już kilka razy i zawsze były problemy.... nie wierze że
      całe osiedle jest złe a ona taka milutka pokrzywdzona mamusia.
      Dobrze powiedziała kobieta z tłumu na temat pokoleń w rodzinie "pokrzywdzonej",
      wszyscy mówią o tym jak się prowadzają kobiety z tej rodziny, zresztą widać bo
      babci że nie są to miłe kobiety....
    • iskierkaaa Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy 26.04.07, 20:31
      Ta pani dorabia za granicą.... wiecie jak...
      • Gość: do iskierki Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.07, 08:55
        to twoja koleżanka ,pewnie razem tak dorabiacie
    • Gość: ja Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:25
      no powiem szczerze ze niezłe bagienko co jak co ale najbardziej zszokował mni
      emakijaz tej corki pani Beatki.. ile ona ma z 10 lat... makabra... a moze one
      poprostu uwielbiaja zyc w takich klotniach skoro juz w innych miejscach
      zamieszkania tez takie jaja byly
      • Gość: Gustaw Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 00:13
        Ja powiem, że miasto nie powinno przyjmować więcej ludzi ze wsi niż jest w stanie, że tak powiem kolokwialnie, "przerobić". Choc oczywiście mam świadomość, że nie wszyscy ludzie ze wsi i na wsi są prostakami, tak jak nie wszyscy z wielopokoleniowym miejskim pochodzeniem zdołali się prostactwa wyzbyć. Częstochowa była do niedawna małym miastem i dopiero zbudowanie huty a potem innych zakładow spowodowało szybki jej rozwój. Zakłady potrzebowały jednak siły roboczej i kadr zarządzających. No i miasto połknęło więcej niż samo ważyło. Połknęło i ciągle połyka. A co połyka? No właśnie to co widzieliśmy w programie,a co niestety nadaje dzś naszemu miastu kształt. Gdyby ci "połknięci" stanowili mniejszość, to musieliby "podciągnąć" się do nieco wyższego poziomu, a tak to tylko narzucili swój. Niektórzy są oczywiście wykształceni, ale to nie zmienia sprawy w sposób zasadniczy. Wykształcenie daje jedynie szanse podniesienia poziomu, ale go nie zapewnia, ani nie warunkuje. Do tego potrzeba wrażliwości, subtelności, empatii, altruizmu i wielu innych cech charakteru, które kształtuje się przez wiele pokoleń i jeszcze trzeba się starać żeby ich nie zagubić po drodze. To trochę tak jak z angielskim trawnikiem. Jaka jest recepta na to, żeby był piękny? Trzeba go posiać, a potem to już tylko przez kilkaset lat regularnie go pielęgnować.
        • Gość: bac Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 08:08
          Gustaw piekna twoja wypowiedz ...gratuluje wykształcenia a tak na marginesie
          przesledz swoje drzewo geneloagiczne czy czasami twoje korzenie nie siegaja na
          wies???Pozdrawiam
          • Gość: Gustaw Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:39
            Oczywiście, że sięgają. Nie ma takich ludzi, których korzenie nie sięgają na wieś. Pisząc o tzw. ludziach "ze wsi" świadomie zastosowałem pewne uproszczenie, czemu dałem wyraz w drugim zdaniu. Tak naprawdę chodzi mi o ludzki prymitywizm i związaną z nim niemożność szerszego spojrzenia na otaczającą rzeczywistość. Szanuję ludzi mieszkających na wsiach i nawet ze względu na bliższy kontakt z naturą, chętnie bym się tam wyprowadził. W obecnych czasach wieś nie jest już odległa kulturowo i intelektualnie od miasta tak, jak to miało miejsce niedyś. Tak się po prostu przyjęło, że nazywamy "wiochą" coś co tak naprawdę jest prostactwem. Ja uwielbiam ludzi prostych, (prostactwa nie wolno mylić z prostotą, bo ta ostatnia w przeciwieństwie do tego pierwszego jest cnotą) mądrych, którzy mieszkają na wsiach i nie wstydzą się tego. Nie muszą się wstydzić ani pracy w polu,ani zniszczonych rąk, ani nawet swoistego języka, którym często się jeszcze posługują. Dla mnie "wiochą" nie jest chata kryta strzechą, ani wóz konny, ani studnia w ogrodzie, ani chlewik w podwórku. Wiocha moim skromnym zdaniem zaczyna się wtedy gdy ludzie ze wsi zaczynają się wstydzić swojego pochodzenia, swoich rodziców i zaczynają udawać kogoś kim nie są i nieprędko zostaną bo do tego potrzeba pokoleń. I wiem z wlasnych obserwacji, że nawet tytuł profesorski nie załatwi tego w jednym pokoleniu. Wiocha jest wtedy kiedy pan docent, którego ciężko "złapać" w gabinecie, zapytany na schodach przez matkę ciężko chorego dziecka o stan jego zdrowia, odpowiada: "...nie godzi się mnie zatrzymywać na schodach". Wiocha to np. Dyzma, to Anioł - gospodarz domu, to bohaterowie "Rewizora".... Chyba Tołstoj napisał kiedyś: "Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego a nadyma małego czlowieka". Nie mam nic przeciwko ludziom ze wsi dopóki nie stają się pseudomieszczuchami, którym przeszkadzają np. psy w mieście, albo nadmiar drzew i krzewów, którzy myślą, że z chwilą przeniesienia się do miasta automatycznie stali się innymi ludźmi i gotowi są dyktować miastu swoje trendy.
        • Gość: hmm Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.07, 09:52
          no tak, wlaśnie mieliśmy wypowiedź.. żeby nie powiedzieć, wystąpienie, WIELCE
          SZANOWNEGO PANA GUSTAWA, Pana z miasta, wielce kulturalnego i obytego o
          nadwyraz wysokim poziomie intelektu i unikalnym światopogladzie..

cóż za wywód.. o tych "ze wsi"..

Zastanów się nad sobą !
          Od kiedy to ktoś ze wsi jest gorszy od tego z miasta ???
          co to za MIARA ????
          Już dawno skończyły się tego typu różnice! Nie żyjemy w średniowieczu,
          INTELEKUALYYYSTO.
          • Gość: Gustaw Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:46
            Komentujesz coś, czego chyba nie przeczytałeś dokładnie. Odsyłam jeszcze raz do drugiego zdania i do odpowiedzi powyżej. Czy ja gdzieś napisałem, że jestem wielce kulturalnym i obytym czlowiekiem o wysokim poziomie intelektu? Mój światopogląd też nie jest chyba aż tak unikalny... Przykro mi, ale nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi właściwie.
    • Gość: cc Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: 83.2.140.* 27.04.07, 08:42
      Pani Beata ma bardzo wysokie mniemanie o sobie. Ona uważa ,że wszyscy powinni
      być jej podlegli, bo ma kase.A ona o tym nie wie tym postępowaniem robi krzywdę
      dziecku.Nic dodać nic ująć.
      • Gość: marta Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: 212.87.241.* 27.04.07, 10:24
        dokładnie nawet strach pomysleć co z tej małej wyrośnie, nie dziwię sie jej
        koleżanką że nie chciały się z nią bawić ponieważ zachowanie takie same jak
        mamusi szkoda gadać!!!!
    • Gość: Inka 4 baby pod jednym dachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 12:27
      i żadnego mężczyzny? I tak się to kończy...
      Podostawały na głowę.
      • Gość: Ja Re: 4 baby pod jednym dachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 12:49
        Mój znajomy - z racji zawodu był zmuszony odwiedzić p. Beatę bo nie spłacała
        zaciągniętej pożyczki to zaczęła go straszyć cyganami że" ich na niego naśle i
        każe im "łby poucinać"- szurnięta baba co myśli że jej wszystko wolno.
      • Gość: ??? 4 baby? Pokazali tylko trzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:50
        • Gość: kasia Re: 4 baby? Pokazali tylko trzy IP: *.lelewela.trustnet.pl 28.04.07, 09:09
          Bo 4 to babcia p.Beaty. Starsza, schorowana osoba ( z tego co widziałam):)
    • Gość: Józef do beaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 06:09
      znam jeden przypadek na ulicy żareckiej taki wielki blok przy trasie około 15 lat temu . 18 latek bardzo głośno słuchał muzyki i sąsiad nie wytrzymał i odwiedził go z nożem którego zostawił mu w sercu .sąsiad został uznany za niepoczytalnego.Nie życzę nikomu źle , ale ta sytuacja się kiedyś źle skończy , bo nie upilnujesz całego osiedla.Zawsze się może znaleźć jakiś bardziej zdesperowany . A skutki będą nieodwracalne .
      • Gość: grożny Re: do beaty IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 07:58
        józek ty dupo wolowa ludzi jestscie żałośni.Szkoda czasu
    • Gość: kolo Re: Awantura na osiedlu Wyczerpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 08:22
      hehe ale trzeba przyznać że z tej Beaty niezła laska jest i pewnie jest dobra w te klocki...W tym programie głównie baby protestujące widziałem bo pewnie facetów im Beatka bałamuci :P:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka