Dodaj do ulubionych

Wypadki na DK-1!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:05
Witam.Dziś dosłownie makabra na DK-1.Wracając widziałem 2 wypadki.Droga w strone Warszawy jest zablokowana.Kolo estakady jakaś rozwalona osobówka a dalej w strone skrzyzownia z Krakowską jakiś rozwalony TIR :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Masakra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:16
      Ta ciężarówka rozwaliła barierki i o mało co nie spadła na tory kolejowe, a
      naczepa stoi(stała) w poprzek drogi.
      • Gość: Lesio Re: Masakra IP: *.bloklan.org 09.05.07, 19:38
        gdzie, jakie tory kolejowe ?
        • Gość: Lesio Re: Masakra IP: *.bloklan.org 09.05.07, 19:39
          Ok zalapalem ze chodzi o most nad torami na dk1.
        • Gość: gosc Re: Masakra IP: *.146.bloklan.org 09.05.07, 19:41
          A ktoś wie coś bliżej ??
          • Gość: axc Re: Masakra IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 20:46
            [URL=imageshack.us][IMG]
            img510.imageshack.us/img510/3081/dsc00146sz1.jpg[/IMG][/URL]
            • Gość: axc Re: Masakra IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 20:47
              img510.imageshack.us/img510/3081/dsc00146sz1.jpg
              • Gość: On Re: Masakra IP: 80.48.157.* 09.05.07, 21:12
                wow no to konkret ciekawe co sie stlo ze az tak ja wywinelo
                • Gość: ciekawy Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:14
                  a nie było ofiar ??
                  Dużo było krwi ? jakieś poodrywane ręce
                  Na zdjęciu nie widać
                  • Gość: martusia Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:16
                    dopiero teraz ko0rek sie ruszył. masakra. ludzie stali ponad 3 godziny w miejscu
                    • Gość: rafallski Re: Masakra IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 09.05.07, 21:26
                      Hmmm, próbuję sobie skojarzyć w którym to mogło być miejscu i nie mogę... Czy to może w okolicach ul Bór?
                      • Gość: martusia Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:29
                        dokładnie. przed skrętem w krakowską
                        • Gość: rafallski Re: Masakra IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 09.05.07, 21:30
                          Dziękuję :)
                          Mam nadzieję że nikomu nic się nie stało.
                          Pozdrawiam
                          rafallski
                        • Gość: gość... Re: Masakra IP: 212.87.241.* 13.06.07, 06:28
                          to w tym miejscu ciągle są wypadki! też tak miałem, facet wjechał mi w tył
                          autka i jeszcze wmówił policji że to ja mu zajechałem! Znajoma w tym samym
                          miejscu prawie spadła na tory bo też gościu potrącił ją z tyłu i też podobno
                          polycjanty mówiły że to ona zajechała mu droge w prawo jak ona chciała za
                          niedługo pojechać... w lewo (w Krakowską). I to też gdzieś w tym miejscu! co
                          tam jest?!
                      • Gość: maly Re: Masakra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:30
                        Na trasie między stacją Statoil a skrzyżowaniem DK1 z Krakowską
                      • Gość: joo Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:30
                        To było jak się jedzie w strone miasta obok przejscia nad torami jakby do polontexu
                        • Gość: mieszkaniec Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:32
                          no kurcze sami częstochowianie się wypowiadają na forum - nie wiedzą gdzie trasa
                          nad torami przebiega ??
                          Ja nie mieszkam w Cze-wie - a wiem

wstyd
                          • Gość: m Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:35
                            kierowca trafił do szpitala...
                            • Gość: Gość5789 Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:38
                              Sytuacja już opanowana TIR bezpiecznie na drodze i pewnie juz go odholowali
                              img514.imageshack.us/img514/7528/img8226yw1.jpg
                              • Gość: martusia Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:41
                                sytuacja opanowana bo w końcu korek się ruszył...
              • Gość: TOMS Re: Masakra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:32
                img222.imageshack.us/img222/554/trasakraksa1oc0.th.jpg
                img95.imageshack.us/img95/8034/trasakraksa2sx5.th.jpg
                zaraz po zdarzeniu. Jadący w strone Wa-wy koło StatOil jeszcze dojeżdżali. Na
                CB mało kto dał znać żeby już się nie pchać, tylko ciekawość na I miejscu.
      • Gość: angrusz Re: Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:03
        To poczatek sezonu .
        Będzie gorzej
    • poopka Re: Wypadki na DK-1!! 09.05.07, 21:53
      i pol miasta zakorkowane .. własnei przejezdząłam przez Armii Krajowej
      skrzyzowanie z JAna Pawła makabra
    • niewiemcowybrac Re: Wypadki na DK-1!! 09.05.07, 23:05
      ledwo odkorkowana droga, a pozniej ktos skodzina wjechal w tramwaj pod
      energetykiem..... kolejne korki ...

ludzie , myslec jak prowadzicie auta... mysl jak ty jedziesz... mysl jak ktos
      inny moze jechac.....

Pozdrawiam
      • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:14
        Ale i takie drogi .
        Na DK1 w miejscu wypadku są duże koleiny . Z lwej strony rosna drzewa na
        poboczu i całkiem zasłaniają światła a można by z daleka zobaczyc co się świeci
        Droga prowadzi w dól zakręcając każdy gazuje a tu światła no i rzuca .
        Słuzby drogowe czasami nie maja pojęcia co jest potrzebne . Tak jak na Wałach
        Dwernickiego dopiero po pewnym czasie zawieszono strzałki do centrum ,
        wczesniej ludzie jeździli , TIR tyez na Północ .
        No ale słuzby nie miały wyobraxni no bo jak to jedzie sie Wałami ! Ale obcy
        tego nie wiedział . Z drogami jest coraz gorzej a tu nic się nie robi . Czyjas
        głowa poleci !
        • niewiemcowybrac Re: Wypadki na DK-1!! 09.05.07, 23:23
          glowy to watpie czy poleca... ot takie miasto ...

co do drog.... jak tam jedziesz... golym okiem widac kolejny ,wiec jesli ktos ma
          troche zdrowego rozsadku to zwalnia ......

• kierowfca Re: Wypadki na DK-1!! 10.05.07, 06:12
            Na mokrym z przepisowej prędkości też trudno w tym wyhamować jadąc 30 tonowa
            ciężarówką.
            Wystarczyło, że kierowca jechał pierwszy raz tam i tyle.
            • Gość: ggg Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:19
              Albo mu przed światłami nagle 3m. przed kabinę wyskoczył jakiś debil w osobówce i musiał gwałtownie hamować i nim obróciło
    • Gość: xxx Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:22
      moeszkam blisko tego miejsca i korki bylo od ok godz 17 do 22 masakra
      • Gość: driver Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:03
        powolano Inspekcje Ruchu Drogowego "ITD"zajmuja sie sprawdzaniem czy kierowcy
        maja zaswiadczenie o poswiadczeniu,poswiadczenie zaswiadczenia i tym podobne
        bzdety a wyslac leni do naprawy drog to spadnie liczba takich wypadkow
    • Gość: dn Re: Wypadki na DK-1!! IP: 217.153.246.* 10.05.07, 15:47
      identycznie może być na wiadukcie na Jagiellońskiej, gdy uruchomią światła

obym się mylił...
    • ktbb Re: Wypadki na DK-1!! 10.05.07, 17:15
      To proszę uprzejmie nie zderzajcie się jutro, bo będę wracał. :)
      A zwykle jakoś cała gierkówka OK a im bliżej do Cz-wy tym większe szanse na
      korek z wypadkiem.
    • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:11

Wczoraj narzekałem , że nikt nic nie robi na DK1 i sa wypadki a potem korki ,
      teraz okazuje się że robia - remontuja to co zniszczył TIR a korki jak były tak
      są .
      Część jedzie przez centrum ale i na Niepodległości , przy moście nad Stradomka
      tez coś zaczęli i całe centrum jest też zablokowane .
      Samochód dużo ( duzo benzyny kupują i dużo akcyzy , która miała iśc na drogi )
      ale
      drogi prawie te same .Jak nie dziurawe to tal połatane że ciągle trzęsie .
      • Gość: up Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:04
        ktoś ma inne zdanie ??
        • Gość: kokon Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:46
          Jedzie sobie jakiś jednokomórkowiec 175 km/h po DK 1. Zatrzymuje go policja i proponuje mu mandat w wysokości 500 zł i 10 pkt karnych. I to jest wystarczająca kara za narażanie życia i zdrowia innych ludzi? Mandat, to można dać za przekroczenie prędkości o 20 czy 30 km/h. A za taką jazdę powinno się kierowcę potraktować jak bandytę, wyciągnąć go z samochodu na ziemię, zakuć w kajdanki i na dwa miesiące zapuszkować. Nawet jeżeli jest się bardzo dobrym kierowcą, to nie można jechać bezpiecznie po takiej drodze z taką prędkością i w towarzystwie różnych, nie zawsze doświadczonych innych użytkowników drogi. Ja wiem, że można jechać jeszcze szybciej i wiele razy nam się to będzie udawać, ale tylko do momentu, kiedy wystąpią jakieś nieprzewidziane wcześniej problemy, a w ruchu zawsze może się coś przytrafić, jakaś awaria, jakiś błąd, czyjś brak refleksu, zmęczenie. Jeśli ktoś ma ochotę na mocne doznania to niecjh uprawia sport samochodowy. Tam może sobie ryzykować własnym życiem, ale nikt nie ma prawa ryzykować życiem innych ludzi. Niemcy potrafią być zdyscyplinowani, jeżdżą szybko po autostradach i po dobrych drogach, ale w mieście i na kiepskich drogach są ostrożni. Skoro Polacy mają kozackie zapędy to trzeba je utemperować odpowiednimi przepisami. Kara 500 zł może jest dotkliwa dla niektórych, ale jest wielu takich, dla których ona nic nie znaczy. Mandaty powinny więc być uzależnione od wysokości zarobków, aby były jednakowo dotkliwe. Mandat np. w wysokości 1/2 miesięcznego dochodu w przypadku jednego kierowcy wyniósłby 500 zł, a w przypadku innego 100 000 zł. I wtedy byłby odczuwalny dla każdego. Mandat to kara, która ma mieć określoną dolegliwość a nie cena za towar w sklepie. W Polsce znaczne przekraczanie prędkości i nietrzeźwość za kierownicą są nagminne i musi być wola polityczna, żeby to wreszcie zmienić bo z pewnością można.
          • Gość: Walc Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:19
            Lecz sie kretynie.Jak nie umiesz jezdzic to siedziec w domu a
            nie wymyslac przepisy rumburaku jeden z tico.
    • Gość: rafallski Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 12.05.07, 21:00
      To Was zdołuję...
      Za Dziennkiem Zachodnim - 12.05.
      "Jeszcze przez tydzień potrwają w Częstochowie potężne utrudnienia w ruchu samochodowym na drodze krajowej nr 1 w kierunku Warszawy. Tyle czasu potrzeba na odbudowę zniszczonej przez ciężarówkę (w środę wieczorem) bariery na wiadukcie nad torami kolejowymi.Miejski Zarząd Dróg poinformował nas, że prace rozpoczną się dopiero... we wtorek, 15 maja i potrwają trzy dni. Oznaczałoby to, że utrudnienia spowodowane wypadkiem potrwają około dziesięciu dni."

czestochowa.naszemiasto.pl/wydarzenia/728878.html
      • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:54

Alez to potężna inwestycja - aż trzy dni . No no , , No chyba że to jeden
        człowiek tam pracuje .i to tylko młotkiem .
        • Gość: up Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 06:25
          coś w tym temacie się zmieniło ?
    • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:49

I korków pełno szczególnie gdy swiatła wysiadają jak dzisiaj .
      Będzie gorzej .
      Co na to władze ??
    • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:20
      Jeżdżą oszołomy , jest coraz ciaśniej no i nie ma żadnych remontów .
      • Gość: Piłka Re: Wypadki na DK-1!! IP: 80.48.49.* 12.06.07, 23:12
        Ale ci sie przypomniało, wątek sprzed miesiąca. Długo nad tym myslałeś?
    • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:35
      Dzisiaj znowu TIR uderzył w tył innego TIRa na światłach w Zawadzie
      • Gość: maja Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:07
        nie wiem czy piszemy o tym samym wypadku ,ale ja widziałam tira ,który wjechał w
        jakąś cysternę niedaleko Auchana .Oczywiscie zrobił się dość spory korek w
        kirunku Katowic
        • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:51
          Do mai ;

Nie to były dwa zwykłe TIry , w Zawadzie za światłami , nie wyrobił ,
          niegroźnie ale korek był długi . To było około 8.00
          • Gość: jmk Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:58
            było około 7-ej w ROMANOWIE NA ŚWIATŁACh.
            TAkie sa skutki jak jeden siedzi drugiemu na "dupie"- dlatego nie pozwalajcie
            żeby ktoś wam siedział na pupci- SKASUJE WAS w tych waszych kultowych furach-
            po to macie lusterka aby dostrzeć takiego kretyna i się go pozbyć!
            Pozostaje jeszcze konieczność korzystania z mózgu dla własnego dobra!
            • Gość: rintintin Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:27
              nie wiem czy tak niegrożnie-kierowca tira zmarł:/
          • Gość: berbik Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:21
            Zwykłe tiry mówisz a jakie są te niezwykłe tiry ????
    • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:11
      Oszołomy z TIRów
      • Gość: ja Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.06.07, 21:50
        Ja mamcb radio ale nie jezdze wariat.Przedewszystkim cisne tam gdzie moge i najwiecej to 130 km a mam tico a interesuje mnie przedewszystkim gdzie sa korki
    • Gość: angrusz Re: Wypadki na DK-1!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:20

Koleiny dziury itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka