Dodaj do ulubionych

Targ staroci-pytanie.

IP: *.avamex.com.pl 30.05.03, 00:06
Mam pytanie,kiedy w Czestochowie odbywa sie targ staroci ,tam na starym
rynku,koło koscioła św. Zygmunta,a za Puchatkiem....Baaardzo prosze o
pomoc.Byłem tam dwa razy...Czy to cylicznie sie odbywa?
Obserwuj wątek
    • Gość: expertum credere p targi staroci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.03, 00:12
      odbywały się kiedyś w klubie Naszej Pracy. Swoją drogą w latach 80 próbowano
      zaimportować do nas pchle targi (Flohmarkt). Może któraś ze szkół (wzorem
      giełdy komputerowej w jedynce) czy któryś z supermarketowych parkingów
      zagościła by pchli targ w sobotnie przedpołudnie.

Jeśli ktoś miał do czynienia z tzw garage sale - jak myślicie czy u nas jest
      szansa na to by istniały dni takie jak "wystawka" w Niemczech czy "garage sale"
      w A.Pn.

Jedno jest prawie pewne - jakaś starzyzna powninna być jeszcze w piątki na
      zawodziu.
      • Gość: Filip Re: targi staroci IP: *.look.ca 30.05.03, 00:15
        expertum credere p, 30-05-2003 00:12
        To ciekawe ?.....myslimy podobnie...nie zdazylem nawet przeczytac Twego postu.
      • Gość: *** Re: targi staroci IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 12:34
        Gość portalu: expertum credere p napisał(a):

> odbywały się kiedyś w klubie Naszej Pracy. Swoją drogą w latach 80
        próbowano
        > zaimportować do nas pchle targi (Flohmarkt). Może któraś ze szkół (wzorem
        > giełdy komputerowej w jedynce) czy któryś z supermarketowych parkingów
        > zagościła by pchli targ w sobotnie przedpołudnie.
        >
        > Jeśli ktoś miał do czynienia z tzw garage sale - jak myślicie czy u nas jest
        > szansa na to by istniały dni takie jak "wystawka" w Niemczech czy "garage
        sale"
        >
        > w A.Pn.
        >
        > Jedno jest prawie pewne - jakaś starzyzna powninna być jeszcze w piątki na
        > zawodziu.

zgadzam sie z Toba ale jeżeli miałoby byc tak jak w Niemczech to ceny również
        a nie jak jest teraz np. serwetka takie jak sa Desie kosztuje na Flohmarku w
        Niemczech ok 3 Euro a unas od 80 zl na tagru staroci.- takie same.- nie mówie
        juz o porcelanie!!! Jeżeli ktoś choć raz był na takim targu w niemczech to
        sądze, że u nas napewno nie pofatyguje sie nawet na pójście na targ a co
        dopiero mówic o jakis zakupach.
        • Gość: expertum credere p fajno że jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.03, 12:45
          jadę teraz objechać parę fromarków w Niemczech, jak wrócę to wywołam od nowa
          temat na forum i postaram się żebyśmy odpalili coś takiego w Grodzie Kruka
    • Gość: Filip Re: Targ staroci-pytanie. IP: *.look.ca 30.05.03, 00:12
      Gość portalu: Dublin napisał(a):

> Mam pytanie,kiedy w Czestochowie odbywa sie targ staroci ,tam na starym
      > rynku,koło koscioła św. Zygmunta,a za Puchatkiem....Baaardzo prosze o
      > pomoc.Byłem tam dwa razy...Czy to cylicznie sie odbywa?
      ________________________________________________________________________________
      Piekna i cenna inicjatywa.
      Ale taki targ nie powinien nazywac sie targami staroci( jest to okreslenie
      typowo komunistyczne) tylko; "targami minionego kunsztu"
    • redakcja_czestochowa Re: Targ staroci-pytanie. 30.05.03, 11:14
      Giełda Staroci na Starym Rynku odbywała się zawsze w sobotę w przedostatni
      weekend miesiąca. O ile pamięć nas nie myli tylko w kwietniu - z powodu świąt
      Wielkanocnych - było inaczej. W maju była - 17. Następna zapewne w czerwcu.
      • Gość: expertum credere p do redakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.03, 11:27
        Wiem że jako redakcja macie sto dwadzieścia różnych dziwnych spraw z jakimi
        zwracają się do Was mieszkańcy miast i regionu - może jednak ta warta jest
        uwagi i poparcia.

Zakłądając internet w wielu blokach widzę że ludzie wciąż trzymają na zapas na
        korytarzach stare pralki, telewizory itp. Z drugiej strony wystawiają te
        rzeczy tak aby wieczorem ludzie biedniejsi, czy bezdomni mogli sobie to na
        podwókach wziąść do domu czy rozmontować. O ile zauważyłem w Niemczech regułą
        jest że rzeczy sprawne ale stare wystawiane są na chodnik,. trotuar tak jak
        są. Ale jeśli jpralaka automatyczna jest popsuta to obowiązkowo odcina się
        wtedy wtyczkę od kabla sieciowego. W ten sposó następuje wstępna segregacja
        urządzeń - co dla złomiarzy co dla ludzi ubogich.

Jeśli odpalił już pomysł ze sortowaniem śmieci (pojemniki Braci Strach) to
        może odpaliłby też pomysł z robieniem wystawek? trzeba tylko jakiejś
        koordynacji - czy nie widzicie się w tej roli? Jest co prawda instytucja
        radiowego kramiku w Radiu Fon, ale dobrych pomysłów w realizacji - nigdy nie za
        dużo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka