Gość: pigr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 09:37 Witam Czy ktoś ma tegoroczne doświadczenia z tymi liniami? Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majahi4 Re: Prima Charter '07 20.06.07, 09:44 Nie zasmiecaj forum. Jest juz przynajmniej kilka wątków na ten temat, wystarczy poszperać. Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Prima Charter '07 20.06.07, 10:34 Ostatnio wracałam z nimi z AYT. Zamiast swojego samolotu podstawili Tupolewa z 25 letnim stażem linii Cairo Aviation. Ale ladowanie boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:54 Myniek, ale ty głupoty piszesz! To samolot z 2000 roku! Jak nie wiesz to nie rób plot. Odpowiedz Link Zgłoś
majahi4 Re: Prima Charter '07 25.06.07, 16:40 Pierwszy egzemplarz samolotu Tu-204 został wyprodukowany i oblatany w 1996 roku. Air Cairo (później Cairo Aviation) było tzw. launch-customerem tego samolotu, wiec raczej niemozliwe, zeby mial 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Prima Charter '07 29.06.07, 19:00 Nie znam się totalnie na Tupolewach, raczej relacjonuję to co przekazała mi stewardessa. Z rozmowy: - Przepraszam, do jakich linii należy ten samolot (wchodziliśmy przez rękaw, nie było widać żadnych oznaczeń)? - Cairo Aviation - odpowiedziała stewcia - Tu 204 - coś tam. - Ile może mieć lat? (pytanie wzięło się z uwagi na straszny stan kabiny wewnątrz - bardzo zużyta z wyglądu) - Myślę, ze około 25. Stąd i ten wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berni Re: Prima Charter '07 IP: 212.160.65.* 22.06.07, 14:07 w locie Malaga-Pyrzowice (zastępczy samolot Cairo A.) w dniu 11.06 pogubili część bagaży a reszta w większości rozwalona.Ja należy do grupy osób których walizka już nigdzie nie poleci (przebicie w 2 miejscach na wylot-chyba wózkiem widłowym je przenosili).Zgłosiłem reklamacje iczekam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:31 a to reklamacje na obsluge na lotnisku, piloci sami nie ładuja bagazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berni Re: Prima Charter '07 IP: 212.160.65.* 25.06.07, 06:53 panie mądrala , poczytaj sobie przepisy nawet na stronie prima charter, zagubienie lub zniszczenie bagażu zgłasza się na lotnisku celem otrzymania protokołu PIR a następnie wnosi reklamacje do przewoźnika (FFP) a nie do pana w hangarze bagażowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Prima Charter '07 IP: 80.241.133.* 25.06.07, 09:30 przewoźnik odpowiada cywilnoprawnie, ale na to co się z bagażem dzieje nie ma wpływu, więc web ma rację a tobie się wydaje że masz. natomiast przewoźnik wykaże się teraz, rozpatrując reklamację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berni Re: Prima Charter '07 IP: 212.160.65.* 05.07.07, 06:54 minęły 3 tygodnie od mojej reklamacji zniszczonego bagażu w PCH i nic, traktowanie klienta takie same jak ich gó..ane samoloty, ja już z nimi nie polecę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Prima Charter '07 IP: *.tczew.net.pl 27.06.07, 15:27 wrażenia pozytywne, śmiało leć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 00:33 Ja dziś wóciłem z Turcji. Super podróż a z tak ciepłą załogą jeszcze się nie spotkałem. 4 dziweczyny i jeden facet...no po prostu super ludzie:) Pozdrawiam zespół Primy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajajaj Re: Prima Charter '07 IP: *.opera-mini.net 29.06.07, 23:49 Prima jest lepsza od centralwings wg mnie w czarterach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marleenka Re: Prima Charter '07 IP: 195.117.172.* 02.07.07, 20:52 Nie mówcie że prima charter jest leppsze od czegokolwiek!!!!!!!!! no może jest ......od linii które znajdują się na czarnej liście . Leciałam Centralem i prima charterem też . Centralwings jest ucywilizowany , a prima to latająca trumna ( linie z jednym samolotem ) , ciągle opóźniona , niektórzy przez prima wogóle nigdzie nie polecieli , do tego robią ciągle numery informacjami o popsutym samolocie , do którego każą za chwilę włazić , albo tupolewem pod banderą Air Cairo czy Cairo Aviatan jak kto woli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buli Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:40 Zgadzam się z marleenką,ponieważ sama leciałam na Lanzarot samolotem Prima Charter pod nazwą CAIRO AVIATION i nikt mi nie powie że jest to super samolot bo ten sprzęt ciężko nazwać samolotem.Przede wszystkim w samolocie bród ,duszno(klima dopiero zadziałała po około 7 min od startu),ciasno ,siedzenia poszarpane.Najlepsza to jednak była załoga poprostu zbieranina z różnych narodowośći.Acha zapomniałam dodać że skrzydło i nie tylko tegoż "samolotu" było wielokrotnie łatane .Na szczęście dolecieliśmy szczęśliwie ale to chyba dzięki modlitwom przerażonych pasażerów. W drodze powrotnej z Lanzarot do Polski Prima Charter podstawiła już swój samolot boening i tu muszę przyznać że byłam zadowolona z wyglądu samolotu i z obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Prima Charter '07 03.07.07, 12:38 Buli .... zastanów się co piszesz na temat załogi. Pewnie nie wiesz ale czołowe linie na świecie szczycą się międzynarodową załogą, a więc Twoje stwierdzenie "zbieranina z róznych narodowości" nie dość , że pokazuje Twoją kulturę osobistą (tzn. jej brak) to również jest nijak związane z bezpieczeństwem lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meschiash Re: Prima Charter '07 IP: 195.116.91.* 03.07.07, 19:17 Po 1. Poznajcie swoje prawa. Nie musicie wsiadać do samolotu jeśli został on nagle podmieniony. Możecie też uzyskać odszkodowanie. Reguluje to tabela Frankurcka: www.konsument.gov.pl/pl/uslugi_turystyczne/index.html www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/dokumenty/t_frankfurcka.pdf Po 2. Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej na temat Prima Charter lub FischerAir to zapraszam na forum lotnictwa: Temat o Prima Charter lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?t=460&start=0 Konkurencja dla PrimaCharter - Air Italy Polska lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?p=97322#97322 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:16 757 na krótkie trasy. 767, 787 na dalekie! Jak nie Prima to Air Italy wypełni lukę w nienasyconym rynku przewozów czarterowych w Polsce. Jedyne czego potrzebuje Prima to samolotów, i 757 i 767/787. Najwyższy czas skończyć traktować to jako zabawa! To świetny biznes i nauczmy się go wykorzystywać. www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=19&news_id=162591&layout=1&forum_id=38557&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meschiash Re: Prima Charter '07 IP: 195.116.91.* 04.07.07, 11:20 z tym 787 to przesadzasz. Jeszcze nie ma oblotu a Ty piszesz, że jest taki potrzebny. Prima winna mieć na krótkie destynacje maszyny typu B737-800 lub A320, B757-200 lub A321. Na dalsze B767 lub A330. Szczytem marzeń jest B747-400 na takie destynacje jak np. Mexico. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Prima Charter '07 04.07.07, 12:34 Fajnie by było jakby Prima miała takie samoloty. Taka linia czarterowa z prawdziwego zdarzenia jest na naszym rynku bardzo potrzebna.Nawet 767 i 757 by były ok, ale niech należą do nich i niech będą sprawne, to byłoby super. A 330 to było coś, trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Prima Charter '07 03.07.07, 20:24 He he, na tym forum jest nawet moje zdjęcie statecznika poziomego samolotu TU-204 Cairo Aviation, który czasami lata dla Primy i to na niego właśnie narzeka najwięcej turystów. Jeśli się czeka na samolot 10-12 godzin i podstawiają zamiast 757 Tu204 i tak większość ludzi cieszy się,że jest jakikolwiek samolot. Każdy zamyka oczy i ma nadzieję,że jakoś się uda szczęśliwie dolecieć.To wygląda tak: jest 4 w nocy, boarding miał być o 3ej a odlot o 3.40. Lotnisko puste, wszyscy odprawieni i wpatrują się czy coś wylądowało.Nagle hurrra jest cały biały TU204 Cairo Aviation, ciężko go pomylić z innym samolotem. Wszyscy są szczęśliwi,że jest samolot i już o 5.20 start do Warszawy. Jak w takiej sytuacji nie wejść do samolotu? Jesteś gdzieś tam, nie masz już hotelu, bo doba hotelowa skończyła Ci się np. o 12ej w południe? Jak odmówić i powiedzieć: nie chcę lecieć Tu, dajcie mi 757? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Prima Charter '07 IP: *.acn.waw.pl 03.07.07, 20:21 Gość portalu: Buli napisał(a): > Zgadzam się z marleenką,ponieważ sama leciałam na Lanzarot ... ja leciałem na Teneryf czy jakoś tak, ale też ładne miejsce. Niedaleko jest jeszcze Fuerteventur i Gran Canar. Jeszcze Mader, ale to już trochę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś