Dodaj do ulubionych

Prima Charter '07

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 09:37
Witam
Czy ktoś ma tegoroczne doświadczenia z tymi liniami? Jakie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • majahi4 Re: Prima Charter '07 20.06.07, 09:44
      Nie zasmiecaj forum. Jest juz przynajmniej kilka wątków na ten temat, wystarczy
      poszperać.
    • myniek1 Re: Prima Charter '07 20.06.07, 10:34
      Ostatnio wracałam z nimi z AYT. Zamiast swojego samolotu podstawili Tupolewa z
      25 letnim stażem linii Cairo Aviation. Ale ladowanie boskie.
      • Gość: Gość Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:54
        Myniek, ale ty głupoty piszesz! To samolot z 2000 roku!
        Jak nie wiesz to nie rób plot.
      • majahi4 Re: Prima Charter '07 25.06.07, 16:40
        Pierwszy egzemplarz samolotu Tu-204 został wyprodukowany i oblatany w 1996 roku.
        Air Cairo (później Cairo Aviation) było tzw. launch-customerem tego samolotu,
        wiec raczej niemozliwe, zeby mial 25 lat.
        • myniek1 Re: Prima Charter '07 29.06.07, 19:00
          Nie znam się totalnie na Tupolewach, raczej relacjonuję to co przekazała mi
          stewardessa. Z rozmowy:

- Przepraszam, do jakich linii należy ten samolot (wchodziliśmy przez rękaw,
          nie było widać żadnych oznaczeń)?
          - Cairo Aviation - odpowiedziała stewcia - Tu 204 - coś tam.
          - Ile może mieć lat? (pytanie wzięło się z uwagi na straszny stan kabiny
          wewnątrz - bardzo zużyta z wyglądu)
          - Myślę, ze około 25.

Stąd i ten wiek...
    • Gość: berni Re: Prima Charter '07 IP: 212.160.65.* 22.06.07, 14:07
      w locie Malaga-Pyrzowice (zastępczy samolot Cairo A.) w dniu 11.06 pogubili
      część bagaży a reszta w większości rozwalona.Ja należy do grupy osób których
      walizka już nigdzie nie poleci (przebicie w 2 miejscach na wylot-chyba wózkiem
      widłowym je przenosili).Zgłosiłem reklamacje iczekam..
      • Gość: web Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:31
        a to reklamacje na obsluge na lotnisku, piloci sami nie ładuja bagazy
        • Gość: berni Re: Prima Charter '07 IP: 212.160.65.* 25.06.07, 06:53
          panie mądrala , poczytaj sobie przepisy nawet na stronie prima charter,
          zagubienie lub zniszczenie bagażu zgłasza się na lotnisku celem otrzymania
          protokołu PIR a następnie wnosi reklamacje do przewoźnika (FFP) a nie do pana w
          hangarze bagażowym
          • Gość: frequentflyer Re: Prima Charter '07 IP: 80.241.133.* 25.06.07, 09:30
            przewoźnik odpowiada cywilnoprawnie, ale na to co się z bagażem dzieje nie ma
            wpływu, więc web ma rację a tobie się wydaje że masz. natomiast przewoźnik
            wykaże się teraz, rozpatrując reklamację.
            • Gość: berni Re: Prima Charter '07 IP: 212.160.65.* 05.07.07, 06:54
              minęły 3 tygodnie od mojej reklamacji zniszczonego bagażu w PCH i nic,
              traktowanie klienta takie same jak ich gó..ane samoloty, ja już z nimi nie
              polecę
    • Gość: Piotrek Re: Prima Charter '07 IP: *.tczew.net.pl 27.06.07, 15:27
      wrażenia pozytywne, śmiało leć
      • Gość: Ja Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 00:33
        Ja dziś wóciłem z Turcji. Super podróż a z tak ciepłą załogą jeszcze się nie
        spotkałem. 4 dziweczyny i jeden facet...no po prostu super ludzie:) Pozdrawiam
        zespół Primy:)
        • Gość: karramba Re: Prima Charter '07 IP: *.chello.pl 28.06.07, 11:54
          Woj?
          • Gość: Ajajaj Re: Prima Charter '07 IP: *.opera-mini.net 29.06.07, 23:49
            Prima jest lepsza od centralwings wg mnie w czarterach
            • Gość: marleenka Re: Prima Charter '07 IP: 195.117.172.* 02.07.07, 20:52
              Nie mówcie że prima charter jest leppsze od czegokolwiek!!!!!!!!!
              no może jest ......od linii które znajdują się na czarnej liście .
              Leciałam Centralem i prima charterem też . Centralwings jest ucywilizowany , a
              prima to latająca trumna ( linie z jednym samolotem ) , ciągle opóźniona ,
              niektórzy przez prima wogóle nigdzie nie polecieli , do tego robią ciągle
              numery informacjami o popsutym samolocie , do którego każą za chwilę włazić ,
              albo tupolewem pod banderą Air Cairo czy Cairo Aviatan jak kto woli .
              • Gość: Buli Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:40
                Zgadzam się z marleenką,ponieważ sama leciałam na Lanzarot samolotem Prima
                Charter pod nazwą CAIRO AVIATION i nikt mi nie powie że jest to super samolot bo
                ten sprzęt ciężko nazwać samolotem.Przede wszystkim w samolocie bród
                ,duszno(klima dopiero zadziałała po około 7 min od startu),ciasno ,siedzenia
                poszarpane.Najlepsza to jednak była załoga poprostu zbieranina z różnych
                narodowośći.Acha zapomniałam dodać że skrzydło i nie tylko tegoż "samolotu" było
                wielokrotnie łatane .Na szczęście dolecieliśmy szczęśliwie ale to chyba dzięki
                modlitwom przerażonych pasażerów.
                W drodze powrotnej z Lanzarot do Polski Prima Charter podstawiła już swój
                samolot boening i tu muszę przyznać że byłam zadowolona z wyglądu samolotu i z
                obsługi.
                • adams123 Re: Prima Charter '07 03.07.07, 12:38
                  Buli .... zastanów się co piszesz na temat załogi. Pewnie nie wiesz ale czołowe linie na świecie szczycą się międzynarodową załogą, a więc Twoje stwierdzenie "zbieranina z róznych narodowości" nie dość , że pokazuje Twoją kulturę osobistą (tzn. jej brak) to również jest nijak związane z bezpieczeństwem lotu.
                  • Gość: meschiash Re: Prima Charter '07 IP: 195.116.91.* 03.07.07, 19:17
                    Po 1. Poznajcie swoje prawa. Nie musicie wsiadać do samolotu jeśli został on
                    nagle podmieniony. Możecie też uzyskać odszkodowanie. Reguluje to tabela Frankurcka:

www.konsument.gov.pl/pl/uslugi_turystyczne/index.html
                    www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/dokumenty/t_frankfurcka.pdf
                    Po 2. Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej na temat Prima Charter lub FischerAir
                    to zapraszam na forum lotnictwa:
                    Temat o Prima Charter lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?t=460&start=0
                    Konkurencja dla PrimaCharter - Air Italy Polska
                    lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?p=97322#97322
                    • Gość: Gość Re: Prima Charter '07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:16
                      757 na krótkie trasy. 767, 787 na dalekie! Jak nie Prima to Air Italy wypełni
                      lukę w nienasyconym rynku przewozów czarterowych w Polsce. Jedyne czego
                      potrzebuje Prima to samolotów, i 757 i 767/787. Najwyższy czas skończyć
                      traktować to jako zabawa! To świetny biznes i nauczmy się go wykorzystywać.
                      www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=19&news_id=162591&layout=1&forum_id=38557&page=text
                      • Gość: meschiash Re: Prima Charter '07 IP: 195.116.91.* 04.07.07, 11:20
                        z tym 787 to przesadzasz. Jeszcze nie ma oblotu a Ty piszesz, że jest taki
                        potrzebny.
                        Prima winna mieć na krótkie destynacje maszyny typu B737-800 lub A320, B757-200
                        lub A321.
                        Na dalsze B767 lub A330. Szczytem marzeń jest B747-400 na takie destynacje jak
                        np. Mexico.
                        • voyager747 Re: Prima Charter '07 04.07.07, 12:34
                          Fajnie by było jakby Prima miała takie samoloty. Taka linia czarterowa z
                          prawdziwego zdarzenia jest na naszym rynku bardzo potrzebna.Nawet 767 i 757 by
                          były ok, ale niech należą do nich i niech będą sprawne, to byłoby super. A 330
                          to było coś, trzymam kciuki.
                    • voyager747 Re: Prima Charter '07 03.07.07, 20:24
                      He he, na tym forum jest nawet moje zdjęcie statecznika poziomego samolotu
                      TU-204 Cairo Aviation, który czasami lata dla Primy i to na niego właśnie
                      narzeka najwięcej turystów. Jeśli się czeka na samolot 10-12 godzin i
                      podstawiają zamiast 757 Tu204 i tak większość ludzi cieszy się,że jest
                      jakikolwiek samolot. Każdy zamyka oczy i ma nadzieję,że jakoś się uda
                      szczęśliwie dolecieć.To wygląda tak: jest 4 w nocy, boarding miał być o 3ej a
                      odlot o 3.40. Lotnisko puste, wszyscy odprawieni i wpatrują się czy coś
                      wylądowało.Nagle hurrra jest cały biały TU204 Cairo Aviation, ciężko go pomylić
                      z innym samolotem. Wszyscy są szczęśliwi,że jest samolot i już o 5.20 start do
                      Warszawy. Jak w takiej sytuacji nie wejść do samolotu? Jesteś gdzieś tam, nie
                      masz już hotelu, bo doba hotelowa skończyła Ci się np. o 12ej w południe? Jak
                      odmówić i powiedzieć: nie chcę lecieć Tu, dajcie mi 757?
                • Gość: frequentflyer Re: Prima Charter '07 IP: *.acn.waw.pl 03.07.07, 20:21
                  Gość portalu: Buli napisał(a):

> Zgadzam się z marleenką,ponieważ sama leciałam na Lanzarot ...

ja leciałem na Teneryf czy jakoś tak, ale też ładne miejsce. Niedaleko jest
                  jeszcze Fuerteventur i Gran Canar. Jeszcze Mader, ale to już trochę dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka