Dodaj do ulubionych

Dzień Hutnika

IP: 195.205.202.* 20.05.07, 00:35
Byłem,widziałem i z przykrością stwierdzam,że spora część mieszkańców
Częstochowy prezentuje swoim zachowaniem zacofanie i brak krzty zdrowego
rozsądku.Ogromnym chamstwem i brakiem taktu popisała się grupka pijanych lub
naćpanych pseudo fanów.Osobiście nie jestem fanem muzyki Moniki Brodki,ale
wykrzykiwanie pod jej adresem chamskich odzywek przez w/w grupkę młodych ludzi
było przejawem chamstwa i braku kultury.Wspomnieć także należałoby o tańcu
pogo.Rozumiem,że każdy bawi się tak,jak lubi lecz dzikie podskakiwanie i
rozpychanie się we wszystkie cztery strony świata jest lekko przesadą,biorąc
pod uwagę fakt,że w pobliżu miejsca tańca pogo stała ogromna ilość małych
dzieci,które mogły by być nieświadomie staranowane przez sforę nieokrzesanych
wielbicieli pogo.I w dodatku fruwające w powietrzu butelki.Czy na tym polega
zabawa??
Obserwuj wątek
    • anakastyczny Re: Dzień Hutnika 20.05.07, 00:54
      Ja widziałem jak kilku łysych "intelektualistów" zbliżało się ławą, nawinął im
      się jakiś pod rękę więc dostał. A 16-latki z piwem to standard. A miałem
      wrażenie że tylko studenci w tym świętym mieście się "źle zachowują". Tylko że
      ich najłatwiej poskromić bo kulturą osobista jakąś dysponują.
      • Gość: a gdzie straz... Re: Dzień Hutnika IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 14:14
        miejska i policja gdy małolaty piją piwo... I do tego cieszą się, zacytuję
        wypowiedź: "ale fajna imprezka można kupić piwo i nikt nie woła dowodu" - wiek
        ok.14-15 lat!!!
    • Gość: Tomasz Re: Dzień Hutnika IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 20.05.07, 08:46
      w takich przypadkach powinna interweniowac policja - szybko i zdecydowanie, i
      jeszcze pałą przyrżnąć
      • Gość: ana Re: Dzień Hutnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 09:00
        tak macie rację(pijaństwo, burdy, śmieci, co krok paris hilton:D ), za wyjatkiem
        jednego -POGO, ale bez chamstwa to świetna zabawa. manifest pozytywnych uczć,
        wczuwanie sie w muze, przezywanie jej calym sobą...a małe dzieci? czy koncert
        rockowy (no prawie rockowy) to odpowednie miejsce dla nich? zawsze mozna z
        dzieckim stanąc z boku..o decybelach, ktore żle wpływają na słuch dzieciaków
        nie wspomnę..więc moze rodzice-trochę rozsądku...zaginione dizeci to tez wina
        pogowców, czyż nie?moj "ulubiony" widok - tatuś słaniajacy sie na nogach,
        mamuśka z fajką, a brzdąc błąka się pod nogami ..ech.życie...
    • Gość: agnes Re: Dzień Hutnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:01
      Pomysł na imprezę dobry, choć nie wiem czy przy takiej ilości ludzi to była
      dobra lokalizacja!A ludzi była masa!Kolejki po piwo i po jedzenie makabrycznie
      długie!A do tego nie bylo sobie gdzie usiąść!
      • Gość: inna Re: Dzień Hutnika IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 10:53
        dlatego wielu ludzi nie skorzystało z tej uroczej imprezy,przewidujac
        zachowanie częstochowskiego "bydła".
        • Gość: mega było:):):):) Re: Dzień Hutnika IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.05.07, 11:02
          jaaasne narzekajcie. jak wam tak zle na imprezach, to po co na nie
          przychodzicie. a rodzice z dzieciakami pchający się pod scenę, gdzie zwykle się
          tańczy (również pogo), skacze, raczej powinni się nauczyć, że ich miejsce jest
          trochę dalej. bez narzekania proszę :P
          • Gość: Czestochowianinn Re: Dzień Hutnika IP: 80.54.168.* 20.05.07, 11:18
            A mnie tam się podobało. Też nie jestem fanem obu zespołów i przyszedłem
            bardziej towarzysko. Trochę tłok był, no ale to świadczy o tym jak mieszkańcy są
            wygłodniali tego typu imprez. A skoro kolejki były do wszystkiego, piwo i
            kiełbaski schodziły, to impreza była dochodowa i można o takich myśleć częściej.
            Swoją drogą to to boisko przy promenadzie nie jest chyba najodpowiedniejszym
            miejscem jak na taką imprezę. Miło wspominam Inwazje Mocy na tym placu za pętlą
            tramwajową na Północy. Zespoły przyjeżdżały podobnej klasy, a było o wiele luźniej.
            • Gość: czukihek Re: Dzień Hutnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:27
              Jestem mieszkanką bloku przy promenadzie i od lat obserwuję ten spęd mieszkańców
              Częstochowy i powtarzający się schemat :

PIWO = PARCIE NA MOCZ = TOALETA = BRAK TOALET = ZASIKANE KLATKI
            • Gość: marek Re: do Czestochowianina IP: *.realestate.net.pl 20.05.07, 13:24
              Popieram Cie w pelni ze miejsce gdzie odbywala sie Inwazja Mocy byloby super!
              Brak umiaru w piciu piwa pozostawia wiele do zyczenia.
    • Gość: xx Re: Dzień Hutnika IP: *.icis.pcz.pl 20.05.07, 11:31
      Takie sa niestety czasy - na portalu GW mozna zoabczyc sceny z Juwenaliow na
      Rynku we Wroclawiu - prawie goly student z wypieta du..., a takze informacje
      konkursie dla studentow Akademii Ekonomicznej - kto bedzie bardziej pijany.
    • Gość: xx Re: Dzień Hutnika IP: *.icis.pcz.pl 20.05.07, 11:32
      Ale i tak takie imprezy jak DZien Hutnika sa potzrebne.
      • Gość: inna Re: Dzień Hutnika IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 11:37
        pewnie ze imprezy sa potrzebne ale to sa imprezy dla wszystich bo kazdy z nas
        chce miło spedzic czas tylko dlaczego nie moge podejsc blizej sceny bojac sie
        ze mnie stratuja lub dostane butelka w łeb.czy na tym polega zabawa?czujecie
        sie bezpieczni?
        • Gość: xx Re: Dzień Hutnika IP: *.icis.pcz.pl 20.05.07, 11:51
          Na takich imprezach masowych tak juz niestety jest. W sumie jednak wiecej
          strachu niz rzeczywistych niebezpieczenstw.
    • Gość: ctw Re: Dzień Hutnika IP: 80.48.49.* 20.05.07, 11:53
      Moje zdanie: toalet za malo, ale ludzie potrafili wytrzymac stojac w kolejce, co
      do pogo, jak ktos napisal, jak tylko nie nie trzeba trzymac lokci na wysokosci
      twarzy to jest naprawde ciekawa sprawa, osobiscie w tym co prawda odmiennym
      stylu zabawy poznalem wielu interesujacych ludzi, i uwierzcie mi nie sa to
      wielbiciele taniego wina, ilosc ludzi owszem duzo i to powinno zmotywowac wladze
      miasta do robienia kolejnych imprez, smieci? po takich imprezach zawsze i
      wszedzie nie tylko w czestochowie sa wszedzie smieci, prawda jest taka ze przy
      tej ilosci ludzi kontenery musialyby stac co 5 metrow, i dlatego wlasnie sa
      ekipy ktore sprzataja po takich imprezach, dobra rzecza byl fakt ze skatepark w
      dniu wczorajszym posluzyl jako miejsce do "wybiegania sie" dla mlodszych
      imprezowiczow, rodzice spokojnie siedzieli na trawnikach tudziez chodzili za
      dziecmi, mlodziez zebrala sie dalej na trawniku, jedynie co widzialem w tamtym
      miejscu to kilku zagozalych pseudometalowcow ktorzy kupili sobie o jedna
      wypasiona czarna koszulke za duzo i cos tam straszyli miedzy dzieciakami ale
      szybko sie zwineli, nieco sie zawiodlem na firmie self-2 ale to nie pierwszy
      raz, ich praca sprowadzala sie do niewpuszczania ludzi na teren starego
      amfiteatru oraz na dosc brutalnym zachowaniu wobec mlodziezy na "fali" pod
      scena, co zreszta zdarza im sie nie pierwszy raz, rozumiem przechwycic kogos kto
      zostal znalazl sie za barierkami, ale sciaganie na sile to lekka przesada, i te
      zawody z przeciaganiem dziewczyny podczas gdy tlum ja zabiera spowrotem, widac
      po zeszlym roku kiedy przez takie cos ochroniarz po prostu dostal kopniaka nic
      nie nauczylo, generalnie za malo bylo rozstawionych sprzedawcow z grillami, a
      budki ze snikersami po prostu odstraszaly, panowie sprzedawcy nie stac was na
      grilla za 20 pln? a byloby o wiele wieksze zainteresowanie, policja konna tak to
      jest dobre rozwiazanie zwlaszcza jak widzialem jaki respekt powodowal widok
      "konnego" powinno ich byc wiecej miedzy blokami, widzialem tylko dwoch i na
      terenie gdzie sie znajdowali nic zlego sie nie dzialo, nieco zdziwilo mnie
      zachowanie kilku nadgorliwych funkcjonariuszy strazy miejskiej ktorzy spisywali
      ludzi pijacych z puszek gdy wokolo byla masa innych pijacych, no i fakt ludzie z
      dziecmi pod scena, ja wiem ze kazdy ma prawo byc pod scena, ale: mnie dzisiaj
      jeszcze huczy w glowie, pomyslcie jak to wplywa na sluch waszych dzieci, poza
      tym tak samo dobrze slychac pod sama scena jak i 10 metrow od niej, a poza tym
      drodzy rodzice: czy uwazacie fakt ze przepychacie sie z dziecmi oznacza ze
      wszyscy to beda tolerowac, tak jak wy sie przepychacie tak samo inni moga was
      odepchnac, nieporozumieniem bylo zachowanie rakowiakow, wrzuty na brodke, ktora
      de facto jest calkiem sympatyczna osoba, no i jakies dymy przy polonii gdy trzy
      tramwaje nawalily, chociaz biorac pod uwage ze ludzie do ludzi po prostu nie
      dociera ze ten sprzet tez ma jakies limity wagowe nie dziwie sie ze nawalily, i
      tutaj apel do tramwajarzy: wiecej tramwajow w nocy podczas imprez, mozna
      przeciez wprowadzic takie zmiany w sytuacjach kryzysowych, i apel do ludzi,
      wszystkich nie tylko mlodziezy, tak samo do dziadkow ktorzy na sile sie wciskaja
      na ostatni stopien a pozniej drzwi nie chca sie otworzyc, nie jestescie sami i
      zrozumcie ze ten sprzet psuje sie dzieki wam, dobra tyle mojego pozdrawiam i do
      przyszlego tygodnia na dniach samorzadowych. :)
      • Gość: Moniś Re: Dzień Hutnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:39
        Moje zdanie :
        Toalet zdecydowanie za mało ale dużo krzaków dookoła ;) coniektóre osoby
        załatwiały swoje potrzeby zupełnie bez krępacji , szczególnie w miarę rosnącego
        stężenie alkoholu we krwi :))))))))
        Pogujący o wyrazie twarzy lekko nieobecym stanowili ciekawe zjawisko :)) chyba w
        ogóle juz nie słyszeli kto i co gra, ale dobrze sie bawili ku utrapieni
        znajdujących się obok i to nie tylko rodzin z dziećmi, bo dostać z łokcia czy z
        glana w głowe to wątpliwa przyjemność ;)
        Koszy za mało ale nawet gdyby były co 5 m to i tak by nic nie zmieniło bo nasze
        społeczeństwo niestety nie jest nauczone wyrzucać śmieci do kosza tylko pozbywa
        sie ich tam gdzie im pasuje :)
        Co do ochroniarzy to znaleźć takich z prawdziwego zdarzenia to raczej ciężko
        znaleźć hehehe
        O jedzeniu to w ogóle sie nie wypowiem bo to ... porażka :)
        Za to łatwy dostęp do piwa spowodował to ze jakies 80% obecych w wieku od 13lat
        do grubo po 60-tce było pod większym lub mniejszym wpływem ;)
        Na tramwaje czy autobusy to wiadomo ze trudno liczyć było , ale przecież
        spacerek po imprezce też jest fajny :) Ja z moim narzeczonym szliśmy do domu
        jakieś 40 minut a mieszkamy na Wyczerpach.
        Ogólnie impreza nam sie podobała i sztuczne ognie super były :)
        Widać ze takich imprez brakuje z naszym miescie i społeczeństwo jest tego
        spragnione, natomiast organizacja całości troche kiepska ale to wynika pewnie z
        braku doświadczenia :) W zeszlym roku pewnie z winy pogody mniej było ludzi ale
        za to wiekszy wybór piw z róznych browarów. Ja Tyskiego akurat nie lubię :/
        Czekam na kolejną imprezę za rok :)
        Pozdrawiam Hutników i wszystkich którzy wczoraj byli na Promenadzie :)
    • Gość: Tomasz111 "Najlepsze" były gorące "trzynastki" z piwem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 12:19
      Oj, żeby was tak tatuś i mamusia zobaczyli.

• Gość: @ Re: "Najlepsze" były gorące "trzynastki" z piwem. IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 13:11
        No cóż tramwaje zostały zdemolowane,także nic nowego,ogólnie wniosek jest taki
        gó..arstwo wypije dwa piwa i zaczyna być agresywne,dlaczego?czy niemożna bawić
        się z humorem?
        • Gość: alinka Re: "Najlepsze" były gorące "trzynastki" z piwem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:47
          Mogli tramwajarze wypożyczyć kilka wagonów do przewozu bydła i tam by sie ta
          pijana w większosci (niestety) czereda zmieściła ;)
          • Gość: hutnik Re: "Najlepsze" były gorące "trzynastki" z piwem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:22
            jeden z tramwajów ok. godz. 23:00 na przystanku przy promenadzie stał z 10
            minut i nie mógł ruszyć...

a co sie koło polonii dokladnie stalo i jakie szkody poniosły tramwaje?
    • Gość: pogarda_dla_bydła Re: Dzień Hutnika IP: 80.48.49.* 20.05.07, 14:21
      wprowadzić coś w rodzaju włoskich carabinieri i zaostrzyć kary dla agresorów. tylko, że w Polszy nie przejdzie, bo zaraz bunt i sprzeciw się znajdzie ...
    • majowa007 Re: Dzień Hutnika 20.05.07, 14:21
      NAjfajniejszy był koncert Nefre. Najlepiej sie na nim bawiłam. Nie przepadam za
      pogo, dlatego starałam sie ominąć krąg szalejących ludzi( na koncercie Wilków
      stało się to niemożiwe więc zrezygnowałam z zabawy). Bardzo dużo ludzi,
      niestety w większości pijanych. Nie wiem jak dziewczynom wyglądającym na 12lat
      można bez problemu sprzedać alkohol. No a tak to było fajnie:)
      • Gość: Enter-ka Re: Dzień Hutnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:40
        Niestety jechałam tym tramwajem, koło Hali Polonia kazali nam wysiąść bo jakiś
        idiota rozwalił oświetlenie i wybił szybę i nie był to chłopak 18 letni tylko
        taki przed 30, a najgorsze było w tym wszystkim to,że gó..arzom to się bardzo
        podobało i byli tym zachwyceni. Niestety dalszą część drogi trzeba było pojechać
        taxi.
    • Gość: up Re: Dzień Hutnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:41
      up
    • Gość: NEFRE Zdjęcia z koncertu IP: 83.2.141.* 20.05.07, 16:41
      www.dzienhutnika07.tk/
      pozdrawiamy

NEFRE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka