IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 19:05
Gdzie ubezpieczyć samochód?? Słyszałam że w PTU są jakieś promocje, ale może
wy mi podpowiecie gdzie jest tanio i pewnie ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Paolo Re: OC IP: 89.174.23.* 20.05.07, 19:41
      Najlepiej to idz do takiej Agencji Ubezpieczeniowej, np na Krakowskiej vis a
      vis LO Mickiewicza, gdzie maja kilka przedstawicielstw. Bedziesz mogla na
      miejscu porownac kilka ofert jesli nie wszystkie dostepne na rynku:)
    • kierowfca Re: OC 20.05.07, 19:51
      Co rozumiesz przez pewne?
      OC to tylko obowiązkowe ubezpieczenie, nie ma znaczenia w jakiej firmie bo jak
      masz dzwonka to martwi się ten który będzie korzystać z Twojego OC.
      • Gość: ola Re: OC IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 20:04
        Ja OC kupiłam przez internet w Allianzz za 450 zł ( bez zadnych znizek) a w PZU
        za to samo musiałabym zapłacic 1020 zł! Pozdrawiam
        • kierowfca Re: OC 20.05.07, 20:11
          Czym ty jeździsz ?
          • Gość: ola Re: OC IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 12:07
            Jeżdzę Fiatem Brawa 1.4 - a co???
          • Gość: chichot Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:30
            Daj spokój następna co bredzi od rzeczy niedługo sie okaże że gdzies wykupiła jakaś OC za 50 zł :D a znając życie będzie to agentka tej firmy żeby ja promować...
            • Gość: El Pablo Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:00
              Zawsze lepiej skorzystać z pomocy multiagenta, który jest przedstawicielem
              kilku towarzystw ubezpieczeniowych i dobierze składkę w zależności od potrzeb
              (przy OC oczywiście najczęściej kierujemy się ceną, przy AUTOCASCO kryteria
              mogą być inne jak np. wiarygodoność firmy ubezpieczeniowej czy procedury
              likwidacji szkód).

Agencję przy ul. Krakowskiej również polecam. Mają do wyboru kilka firm.
              • Gość: chichot Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:43
                Ja wolę jednak zapłacić więcej i mieć jakby coś odszkodowanie znacznie szybciej a nie po pól roku czy po roku ale w sumie te wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe to jedna wielka banda zdzierców...
                • Gość: MAVERIC Re: OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:56
                  Proponuję CIGNA STU na śląskiej pomiędzy Urzędem Miasta a Pocztą na Kopernika.
                  Za auto 1,4 za cały rok zapłaciłem 265 zł i w tym mam ubezpieczenie domu gratis.
                  • Gość: m Re: OC IP: *.56.inds.pl 21.05.07, 14:58
                    W PZU za auto 1,5 OC, AC ,NNW czyli cały pakiet w Tym AC bez zniżek 695zl.
                    • Gość: chichot Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:02
                      Za jakie auto? :P
                      • Gość: gość Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:06
                        Jeżeli masz konto w mBanku to tam zapłacisz najniższe OC. Ja za PASSATA 1.9
                        płacę 236zł za cały rok.
                        • Gość: gość Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:08
                          Kupując polisę za pośrednictwem mBanku masz gwarancję najniższej ceny. Jeżeli
                          ktoś zaoferuje ci lepszą cenę to zwracają ci różnicę.
                  • kierowfca Re: OC 21.05.07, 16:17
                    No właśnie, znajomy ubezpieczył w Cigna za niecałe 300 zł :) więc troche Cię
                    orżneli koleżanko.
                    • Gość: El Pablo Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:49
                      Na ostateczną wysokość składki OC ma wpływ kilka/kilkanaśie czynników, m.in.
                      pojemność silnika, rok produkcji auta, wysokość zniżek/żwyżek, wiek
                      właściciela/współwłaściciela/użytkownika, rok produkcji pojazdu, itp. itd...
                      • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: OC IP: 195.37.121.* 22.05.07, 18:34
                        Od niedawna jestem współwłaścicielem auta wraz z moim ojcem ktory od lat siedzi
                        w PZU i nigdy nie było z PZU zadnych, zadnych problemow. Natomiast zdecydowanie
                        odradzam firmę GENERALLI.
                        Wprawdzie jesli idzie o OC to nie ma takiego znaczenia bo w razie czego to ktos
                        sie bedzie z nimi szarpal o pokrycie kosztow z Twojego ubezpieczenia ale jak
                        chcesz u nich ubezpieczać sie na AC to życzę powodzenia.Do ceny ubezpieczenia od
                        razu sobie koszty adwokata wkalkuluj.

Ciekaw jestem czy ktos na forum ma podobne doświadczenia z Generalli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka