Gość: agulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 19:05 Gdzie ubezpieczyć samochód?? Słyszałam że w PTU są jakieś promocje, ale może wy mi podpowiecie gdzie jest tanio i pewnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paolo Re: OC IP: 89.174.23.* 20.05.07, 19:41 Najlepiej to idz do takiej Agencji Ubezpieczeniowej, np na Krakowskiej vis a vis LO Mickiewicza, gdzie maja kilka przedstawicielstw. Bedziesz mogla na miejscu porownac kilka ofert jesli nie wszystkie dostepne na rynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: OC 20.05.07, 19:51 Co rozumiesz przez pewne? OC to tylko obowiązkowe ubezpieczenie, nie ma znaczenia w jakiej firmie bo jak masz dzwonka to martwi się ten który będzie korzystać z Twojego OC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: OC IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 20:04 Ja OC kupiłam przez internet w Allianzz za 450 zł ( bez zadnych znizek) a w PZU za to samo musiałabym zapłacic 1020 zł! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: OC IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 12:07 Jeżdzę Fiatem Brawa 1.4 - a co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:30 Daj spokój następna co bredzi od rzeczy niedługo sie okaże że gdzies wykupiła jakaś OC za 50 zł :D a znając życie będzie to agentka tej firmy żeby ja promować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Pablo Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:00 Zawsze lepiej skorzystać z pomocy multiagenta, który jest przedstawicielem kilku towarzystw ubezpieczeniowych i dobierze składkę w zależności od potrzeb (przy OC oczywiście najczęściej kierujemy się ceną, przy AUTOCASCO kryteria mogą być inne jak np. wiarygodoność firmy ubezpieczeniowej czy procedury likwidacji szkód). Agencję przy ul. Krakowskiej również polecam. Mają do wyboru kilka firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:43 Ja wolę jednak zapłacić więcej i mieć jakby coś odszkodowanie znacznie szybciej a nie po pól roku czy po roku ale w sumie te wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe to jedna wielka banda zdzierców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAVERIC Re: OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:56 Proponuję CIGNA STU na śląskiej pomiędzy Urzędem Miasta a Pocztą na Kopernika. Za auto 1,4 za cały rok zapłaciłem 265 zł i w tym mam ubezpieczenie domu gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: OC IP: *.56.inds.pl 21.05.07, 14:58 W PZU za auto 1,5 OC, AC ,NNW czyli cały pakiet w Tym AC bez zniżek 695zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:02 Za jakie auto? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:06 Jeżeli masz konto w mBanku to tam zapłacisz najniższe OC. Ja za PASSATA 1.9 płacę 236zł za cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:08 Kupując polisę za pośrednictwem mBanku masz gwarancję najniższej ceny. Jeżeli ktoś zaoferuje ci lepszą cenę to zwracają ci różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: OC 21.05.07, 16:17 No właśnie, znajomy ubezpieczył w Cigna za niecałe 300 zł :) więc troche Cię orżneli koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Pablo Re: OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:49 Na ostateczną wysokość składki OC ma wpływ kilka/kilkanaśie czynników, m.in. pojemność silnika, rok produkcji auta, wysokość zniżek/żwyżek, wiek właściciela/współwłaściciela/użytkownika, rok produkcji pojazdu, itp. itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: OC IP: 195.37.121.* 22.05.07, 18:34 Od niedawna jestem współwłaścicielem auta wraz z moim ojcem ktory od lat siedzi w PZU i nigdy nie było z PZU zadnych, zadnych problemow. Natomiast zdecydowanie odradzam firmę GENERALLI. Wprawdzie jesli idzie o OC to nie ma takiego znaczenia bo w razie czego to ktos sie bedzie z nimi szarpal o pokrycie kosztow z Twojego ubezpieczenia ale jak chcesz u nich ubezpieczać sie na AC to życzę powodzenia.Do ceny ubezpieczenia od razu sobie koszty adwokata wkalkuluj. Ciekaw jestem czy ktos na forum ma podobne doświadczenia z Generalli Odpowiedz Link Zgłoś