Dodaj do ulubionych

radni Blachowni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 00:14
Chciałbym pogratulować niektórym radnym z Blachowni po pół roku ich
działaności nowozakupionych samochodów. W Blachowni mówi sie, że od lipca MPK
juz nie bedzie kursować a Biesy albo PKS. Teraz rozumiem te motoryzacyjne
zakupy. Państwo radni nie bardzo wierzą w jakość usług nowych firm
przewozowych. A swoją drogą jak to się dzieje, że pan Burmistrz Zdzisław
Nowak, Pan Przewodniczacy Rady Miasta Jacek Kościelny a nawet Pan
Przewodniczący Rady Powiatu Karol Ostalski też z Blachowni tak szybko
zakupili sobie nowe cztery kółka. No to teraz wiem po co szli do wyborów.
Gratuluje im sprytu. Nic jeszcze nie zrobili... a przepraszam kupili sobie
autka.
E.
Obserwuj wątek
    • Gość: tragedia;/ Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:02
      Nic w tej Balchowni nie robia jest to wiocha zabita dechami Dobrali sie do kasy i koniec drogi sa masakryczne przeciez ul kosciuszki to jechac nie mozna nawet isc bo tra uwazac zeby sobie nogi nie zlamac;/kurde w innych gminach czy w Konopiskach dbaja o wszystko chodzniki z kostki brukowej w okol roze lampy kolo pajaka wyglada tak jak w alejach Miasteczko sie rozwija a u nas co nic nie umia zrobic najwazniejsze zeby im w dupy bylo dobrze a o ludziach nic nie mysla Blachownia wyglada jak jeden wileki syf Pamietam pare kilkanascie lat temu ile ludzi to bywalo byl to teren rekreacyjny a teraz nawet nie ma gdzie sie poopalac bo chaszczem wszystko obrosnelo a o kapaniu to nawet nie wspomne jakis basen by sie przydal jakas rozrywka... Kto wybral takich rzadzacych;/ Nic nie robia Zawsze obiecuja a dbaja tylko o wlasne dupy porazka Radni w Balchowni do odwolonania lenie smierdzacy i pasozyty,.Wezcie sie za robote bo ludzie powoli przejrzewaja na oczy bo to co sie u nas dzieje to jest tragedia;/
      • Gość: wolek Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:13
        Najważniejsza jest DODA, działki na Różanej sprzedaja żeby zapłącic tak
        wielkiej ARTYSTCE. Przecież Cz-wa zaprosiła zespoły juz mniej wymagające na
        dzień samorządu. Ale Blachownia MuSI sie pokazać. O tak DODA Blachowni doda
        blasku.
        • mateusz_czewa Re: radni Blachowni 25.05.07, 23:32
          Organizatorem imprezy nie jest gmina Blachownia.
          • Gość: ja Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:55
            Nie jest? A niby kto jest?

www.blachownia.com.pl/24.html

Info jest ze strony Urzędu Miasta, o innym organizatorze nic nie pisze.
            • mateusz_czewa Re: radni Blachowni 26.05.07, 00:07
              Ja tu nic nie widzę o organizatorze, jeżeli już to gmina może być w spół
              organizatorem, bo głównym organizatorem jest Jurajskie Natarcie
              www.jurajskienatarcie.pl
        • Gość: prom Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 17:08
          osobiście nie przepadam za dodą , ale jestem bardzo zadowolony że miasto
          blachownia współorganizuje w końcu jakieś imprezy z tego co wiem będzie jeszcze
          Jamal i habakuk
      • Gość: ja Re: radni Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:46
        >ul kosciuszki to jechac nie mozna nawet isc bo tra uwazac zeby sobie nogi nie
        zlamac
        Napisz do starostwa (ul. Sobieskiego w Czwie) pismo, albo przejedz sie tam
        osobiście i powiedz im to a nie wypisuj tutaj swoich żali.

>Blachownia wyglada jak jeden wileki syf
        A ciekawe czy sprzątałeś, jak była akcja "sprzątanie Blachowni"?

Najlepiej jest narzekać, ale żeby samemu coś zdziałac - to lepiej zgonic na
        innych ze nic nie robią.
        • Gość: tragedia;/ Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:39
          do ja...
          Sprzatal gdy bylam mlodsza nie raz;/ Ja sie nie pchalam do wladz ale sadze ze jezeli ci ktorzy to zrobili powinni zadzialac cos... no bo po co sa u wladzy inic nie robia tylko mysla tylko o sobie na pewno jest wiele ludzi ktorzy by potrafili z pomyslem zagospodarowac pieniazki a oni no nic nie robia..a po to jest forum by mowic o tym glosno i jest mozliwosc ze np ten ktos kto jest teraz u wladzy zmadrzeje i weznie sie w garsc... bo za pare lat juz nikt tu nie bedzie chcial mieszkac ani przyjezdzac;/
          • Gość: ja Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:50
            To idź do urzędu, pogadaj z burmistrzem, powiedz mu o co Ci chodzi. ja kiedyś
            tak zrobiłem, i nikt mnie nie wyrzucił stamtąd, a wręcz przeciwnie - było bardzo
            sympatycznie i na poziomie. a na forum to można sie tylko wyżalić, pobluzgać i
            wylać swe żale. a myslisz ze ktos z rady to czyta? a nawet jeśli to radny (oraz
            burmistrz) ograniczony jest przez budżet, który juz dawno został zatwierdzony.
            budżet Blachowni jest mały, starcza na bieżące potrzeby niestety. Gdyby
            mieszkańcy nie śmiecili tyle - moznaby np. zaoszczędzić kasę z wywozu odpadów i
            oczyszczania miasta. Ty to rozumiesz ale wielu mieszkanców niestety nie. I w tym
            jest cały problem - w mentalnosci ludzi, których trzeba edukować, że wyrzucając
            papier na trawnik marnują swoje pieniądze, bo ktoś to musi sprzątnąć, a za darmo
            nikt tego nie zrobi. To samo tyczy się palenia pojemników czy niszczenia
            przystanków. kretyni nie wiedzą, że sami sobie szkodzą, bo są za głupi żeby to
            zrozumieć. oni pewnie nie płacą podatków tylko ich rodzice.
        • Gość: Ela Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 00:35
          A ja wam radzę odwiedzajcie dom kultury gdy się odbywają sesje rady mista.
          Byłam tam dwa czy trzy razy. Ubaw. Dwóch trzech radnych coś się odzywa na sesji
          o cos się kłócą reszta radnych patrzy jak sroka w gnat szczególnie przy
          głosowaniu obserwują jednego z wiceprzewodniczacych. Jak on podnosi reke to
          reszta też. Słodki pan przewodniczący Jacek gubi sie na sesjach więc też
          korzysta z podpowiedzi wiceprzewodniczącego, który był radnym poprzedniej
          kadencji. Nie wierzycie idźcie na sesje a zobaczycie jak radni głosują jak sie
          czuja zagubieni. Jestem ciekawa czy oni co kolwiek cos kumaja z tego za czym
          głosuja?
    • Gość: stefan Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:32
      Postawiliście na Zdziśka Nowaka to macie, spodziewaliście się czegoś
      innego....hahaha
    • ancymonka Re: radni Blachowni 25.05.07, 13:21
      > Pan Przewodniczący Rady Powiatu Karol Ostalski <

Kurcze, wiedziałam że przez tą politykę zejdzie na psy :( A taki cudowny
      nauczyciel i pedagog był z niego.... noooo....
      • Gość: tragedia;/ Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:43
        Wlasnie super gosc byl z niego a teraz;/;/ co kasa i wladza robi z ludzmi ...;/ czemu nie ma nikogo uczciwego i dbajeacego o dobro swojego miasta w koncu oni rzadza tu maja z tego kase a co za to ;/ wielkie go.....
        • Gość: Jerzyk Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:07
          Dieta jest w przybliżeniu równa racie za samochód. Więc mają zagwarantowaną
          spłatę kredytu. Rada to zasłona dymna złożona z drobnych pasożytów dla sitwy
          pasożytów większych. Diety są ekwiwalentem za udział w przedstawieniu zwanym
          rządzeniem. Wszak w operetce statystom też się płaci. Rada jest elementem
          krajobrazu zupełnie zbędnym. Ewentualne odwołanie Rady i powołanie nowej da
          tyle, że będzie...... to samo.Zmienią się tylko nazwiska na liście płac. Gdyby
          tak żył Feliks D. Cóż, pomarzyć jeszcze wolno.
        • Gość: ja Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:53
          > czemu nie ma nikogo uczciwego i dbajeacego o dobro
          swojego miasta w koncu oni rzadza tu maja z tego kase

Mnie sie jednak wydaje, że to każdy mieszkaniec powinien dbać o miejsce w którym
          mieszka. Wiadomo, że drogi sam nie wybuduje, dziury nie załata, ale niech
          przynajmniej nie utrudnia ! Pieniądze idą na wszystko, ceny są wysokie, a budżet
          mały - takie są realia i to nie tylko w Blachowni ale i w innych miastach tej
          wielkości.
    • Gość: ble Re: radni Blachowni IP: *.phonk.net 26.05.07, 17:58
      Blachownia to wiocha jak cholera... wstyd tu mieszkać, i znajomych zapraszać.
      Wiochy okoliczne robią nowe drogi, a Blachownia co potrafi- łatać, łatać i
      łatać... rzygać mi się chce jak przejeżdżam koło "stawu" (bardziej pasuje nazwa
      - gnojówka). Nie wiem po co taka wiocha ma prawa miejskie. Jak dla mnie powinni
      to zaorać i posadzić pole pietruszki.. fajniej by było.

Pzdr
      • Gość: tragedia;/ Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 20:13
        Dokladnie syf i jeszcze raz wielki syf. A tak nie jest we wszystkich miasteczkach w innych moga wylac nowy asfalt , wylozyc nowy chodnik, zaczac cos budowac w celuach rekreacyjnych a tu... no a ztym lataniem to juz jest przesdada jaki jest sens w tym ze ktos wrzuci w dziure zwiru i pozniej ugniecie gumowcem.... Widzialam na wlasne oczy i to nie raz jets w tym w ogole jakis sens?? No pewnie taki zeby lakier samochodu zrysac;/ no i nie ma to jak przy pierwszym mniejszym deszczu wszysciutko wymyje..jednym slowem chlopakoi nie narzekaja na brak roboty ... zawsze mozna poubijac gumowcem dziury:D tragedia;/;/;/;/;/
        • Gość: Jerzyk Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 00:29
          A mnie w Blachowni mieszka się dobrze. Nikt mi życia nie utrudnia, więc ja
          również nikomu w drogę nie wchodzę. Nie wydaje mi się, aby jakakolwiek władza
          poradziła sobie z ogólnym wandalizmem. Tego "syfu" nie tworzą Radni ani
          Burmistrz (bez względu na Ich ocenę). Fakem jest, że przebywam tylko trasę z
          przystanku do domu i z domu do dwóch sklepów. Poza tym pracuję w domu lub poza
          Blachownią. A przebywając w wielu miejscach i stykająć się z piramidą absurdów,
          pracę miejscowych Urzędników (Gmina i Starostwo) oceniam dobrze. A dla mnie
          akurat to jest najważniejsze
          • Gość: andy Re: radni Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 22:18
            ... bo wam sie nowakowie pomylili... zdzisiek nowak to nie zbyszek nowak i nie
            ma rak ktore lecza...
            • Gość: stefan Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:20
              ma ręce, które grabią...do siebie.
          • Gość: ja Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 00:54
            > Tego "syfu" nie tworzą Radni ani Burmistrz (bez względu na Ich ocenę).
            Dokładnie. To nie burmistrz rozwalił pojemniki na odpady naprzeciwko urzędu w
            nocy z niedzieli na poniedziałek, tylko jacyś kretyni podobno wracający z Buby
            (swoją drogą powinni zamknąć ten burdel). Spójrzcie na siebie, a dopiero potem
            na innych.
            • Gość: Jerzyk Re: radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:56
              Nie interesują mnie Radni, ponieważ poza pobraniem diety niewiele mogą. To
              tylko wymuszony przez prawo polityczny folklor. Gdyby jednak osiągnęli dno to
              zapewne podczas czytania wielu wypowiedzi na tym forum usłyszą ciche pukanie od
              spodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka