Dodaj do ulubionych

Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdrajcą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:46
Czy był bohaterem ? Co o tym sądziucie, bo ja sądzie, że przez komunę został
wykorzystany w swoich celach, naród zaś został oszukany, natomiast dowodem tej
racji jest wygrana w 1993 roku przez komunistów, a po 5 latach, komuna znów
wróciła do porządku dziennego - do władzy.

Więc pytam : Czy Naródem Polskim ktoś manipuluje czy mój Naród jest zdolny do
tego, aby nim manipulowano?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzyk Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:58
      Czy to ważne? Pewnie taki bohater jak i zdrajca. Po prostu mały, śmieszny
      człowieczek. A jeśli nawet byłby tym strasznym zdrajcą to mnie to absolutnie
      nie przeszkadza.
      • Gość: KubaK Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:11
        a teraz kolejny test OBOP
        1.czy byl zdrajac?
        2.czy nie byl?
        3.sram na to, zacznijcie sie zajmowac sprawami waznymi dla ludzi a nie grebac w
        przeszłości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ... Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:57
          up
      • Gość: ? Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:12
        ciekawa opinia: "mam zdanie ale go nie mam"...tak teraz wypowiada się wolny
        obywatel wolnego kraju
      • Gość: Ja Cię znam Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:29
        Jerzyku - Zdzisiu stary komuchu jesteś żałosny. Nie dorastasz Prezydentowi nawet
        do pięt.
        • Gość: Jerzyk Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:29
          Ponieważ w szybkim tempie rośnie ilość ludzi, dla których określenie "komuch"
          posiada wydźwięk coraz piękniejszy nie czuję się obrażony. Że stary to
          fakt.Zwłaszcza za stary do przefarbowania. Ale to niestety ode mnie nie zależy.
          W każdym razie wolałbym być "młodym komuchem". Czy jestem żałosny? To kwestia
          gustu. To, że nie dorastam Panu Prezydentowi do pięt to też prawda. Zresztą
          nigdy się o to nie starałem. Tak więc jesteśmy prawie zgodni. A Zdzisiem to
          mnie do tej pory nikt jeszcze nie przezywał. Ale niby czemu miałbym się gniewać?
          Przecież to całkiem ładne imię. Serdecznie pozdrawiam. I to naprawdę szczerze.
    • Gość: K2 Dla mnie to bohater narodowy i tyle !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:13
      A żadne popieprzone babska w stylu tej starej furiatki nie zamażą jego zasłóg dla narodu polskiego
      • Gość: zasług Re: Dla mnie to bohater narodowy i tyle !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:14
        K 2 - najpierw to naucz się polskiego, twoje zdanie tu się na razie nie liczy.
        • Gość: K2 Re: Dla mnie to bohater narodowy i tyle !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:18
          wiem wiem że źle napisałem, ale błąd zauważyłem po wysłaniu
      • Gość: właśnie Re: Dla mnie to bohater narodowy i tyle !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:16
        najpierw trzeba być Polakiem
    • Gość: xx Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.icis.pcz.pl 10.06.07, 22:16
      Polacy bywaja mistrzami w niszczeniu swoich bohaterow - tak jest wlasnie z
      Walesa.
      • Gość: K2 Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:20
        popieram. gdyby wałęsa był bohaterem narodowym USA to nawet polacy by znali jego historię życia, a my zamiast się nim chwalić to go niszczymy a tymczasem cały świat zachodni go ceni i podziwia
        • Gość: Jerzyk Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 00:35
          Na tym forum piszą jacyś dziwni patrioci. Jakimś drobnym wyrazem patriotyzmu
          jest znajomość pisowni w języku ojczystym. Nazwiska pisze się z dużej litery, a
          nazwisko osoby znanej powinno się poprzedzić choćby pierwszą literą imienia.
          Nie jest przy tym ważne czy ja Pana Prezydenta lubię. Nie powinienem Go
          lekceważyć. Rwnież słowo Polacy brzmi na tyle dumnie,że należy je napisać z
          dużej litery. W porządnej komunistycznej szkole oprócz indoktrynacji także
          przekazywano pewien zasób wiadomości pożytecznych np.uczono języka polskiego.
          Wśród współczesnej młodzieży, z którą się stykam jeden absolwent Technikum
          Samochodowego i wszyscy znani mi absolwenci Liceum Katolickiego potrafią
          wysłowić się w sposób poprawny i dla mnie zrozumiały. I stąd wyprowadzam
          wniosek, że rozum nie jest w zaden sposób związany z politycznymi poglądami. I
          fakt,że na tym forum chamstwo i prymityw jest domeną tzw. antykomunistów z
          bożej łaski bardzo mnie "starego komucha" cieszy. Przecież jakąś miarą kultury
          jest szacunek i tolerancja dla poglądów innych od moich. Aby było śmieszniej to
          naprawdę większość ludzi, do których mam zaufanie ma poglądy zupełnie inne niż
          ja. Ale szanujemy się nawzajem i od lat conajmniej kilkunastu o poglądach nie
          dyskutujemy. Co do jednego jesteśmy zgodni: od ubliżania jest szumowina.
        • Gość: do K2 Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:45
          Świat ? To są ludzie, przełkną to co im na talerzu się poda.
          Myślących - jest znacznie mniej. Natomiast wierzę, iż większiścią społeczeństwa
          można manipulować, niestety /manipulują Polakami tak w kraju, jak i za granicą
          też, niestety/.

Wałęse cenią najwięcej Polacy w kraju, bo nie chcą się przyznać , że zostali
          oszukani, wstyd!
          • Gość: xx Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.icis.pcz.pl 11.06.07, 13:34
            Walese cenia wlasnie ludzie myslacy, ktorzy potrafia sami wyciagac wnioski na
            podstawie tego co przezyli.
            • Gość: K2 Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:43
              Masz racę ludzie myslący go głównie cenią, wutłumacz mi tylko jedno czemu Geremek, J.Nowak-Jeziorański czy Pan Bartoszewski (którego bardzo cenię) Wałęsę uwielbiali. A wam SB-cy nawsadzali głupot do główki że zdrajca, byście sie wstydzili !!! Polacy od siedmiu boleści:)
            • Gość: xx-sie Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:18
              więc wyciągnąłem, a Ty - nie, niestety!
              Rava
            • Gość: O, tak ! Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:30
              xx'sie, myśleć potrafią tylko w kraju, ja to od wielu lat obserwuje i
              czytam,zwłaszcza, te Twoje bezsensowne wypowiedzi /doceniam Twój dorobek
              naukowy/, ale żaden z Ciebie ciekawy ani rozmówca, ani polityk, ani meślący
              człowiek.
              Rava.
      • Gość: xx-sie Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:40
        Jesteś naprawdę naiwny. Nikt nie niszczy prawdziwych bohaterów. Historię tworzą
        ludzie, komuniści też. Znam te swie strony "medalu", bo przez 30 lat mieszkałem
        tam w ZSRR i wiem na co stać komuchów. Nigdzy nie wierzyłem tzw. bohaterom,
        zwłaszcza tym, którzy sami siebie za takich uważają.

Dla mnie większym bohaterem jest Chopin czy Moniuszko czy Karłowicz.
        Nie wierzę Wałęsie!

Rava
        • Gość: xx Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.icis.pcz.pl 11.06.07, 13:33
          Drogi Ravo,

Oprocz niezyjacych, nie znam nikogo o kim wypowiedzialbys sie pozytywnie.
          • Gość: Rava Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:21
            Drogi xx-sie na pewno nie o Tobie, boś nikomu nic zadarmo nie zrobił, tak myślę,
            tylko językiem na forum plaplasz.
            Owszem, mam jeszcze kilka osób w Częstochowie o których nic, oprócz milczenia w
            najlepszym wypadku, nie powiem.
            Wiesz o kim mowa? O tych których bronisz.....rzecz jasna
    • Gość: orfeusz Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: 212.87.244.* 10.06.07, 22:53
      Gdyba nie Lech Wałęsa,nie było by dziś demokracji i jak na ironię dwa karły nie
      zasiadały by najwyższych stołkach tego kraju.
      Można mieć do niego żale i "ale" do stylu jego prezydentury,jego sposobu
      bycia,jednak to on jest naszą dobrą marką na świecie.
      Dziś Ci, którzy na niego plują włącznie z tow. Walentynowicz i Gwiazdami stają w
      jednym szeregu z tymi,którzy preparowli ubeckie materiały.
      Z resztą przecież tow.Walentynowicz walczyła o socjalizm, a nie o wolny rynek i
      system demokratyczny. Czerwona Anna,Gwiazdowie chcieli nie RP, tylko PRLu z
      "socjalizmem z ludzką twarzą",tak czy inaczej socjalizmu.
      Rząd Olszewskiego to rząd czasów kompromitacji państwa polskiego.
      Był to wrzód,który osiadł na ciele młodej polskiej demokracji,a który trzeba
      było wyciąć,bo groził totalną degradację tego co dopiero udało się odbudowywać.
      Przypomnijmy,kto udzielił wotum zaufania kolejnemu rządowi ,po tym "Olszewskim"?
      Któż inny jak nie ludzie z kompleksami,"podwójnie mali ludzie".
      Kto palił kukły prezydenta RP i urządzał przedstawienia pod belwedrem?
      Odpowiedź jest prosta : "Podwójnie mali ludzie".

• Gość: mówimy o różnych Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:27
        rzeczach, bo demokracja wcześniej czy później dotarłaby do nas, mówimy o
        współpracy i naiwności byłego niegramotnego L.Wałęsy, powiem tak na Nobla, że
        spiskowcy - komuchy potrzebowali do miękkieg gleby twardego fundamentu w postaci
        Nobla, aby uwiarygdnić swe brudne sprawki, do tych celów i został wykorzystany
        Szanowny Pan Lech Wałęsa.

Nic innego nie było, chyba, że jeszcze sprzątanie , za kadencji prezydenckiej
        swoich własnych teczek i papierów/tez taka umowa z komuchami wchodziła w grę/.
        Krótko mówiąc, Gwiazda i Walentynowicz przesiedzieli w cieniu i ubóstwie 25 lat
        i izolowano ich nie bez przyczyny.
        Teraz niemuszą się oni usprawiedliwiać, bo nadszedł czas /i to widzimy/ się
        usprawiedliwiać Szanownemi "pewniakowi" L. Wałęsie, oby mu się to ydało i był
        dla mnie wiarygodny, ale w to nie wierzę, bo mam swój rozum!
        • Gość: K2 Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:46
          Nie mówię że Walentynowicz nie miała swojego udziału w obaleniu komuchów, ale to co napisałeś jest poprostu śmieszne:D
    • Gość: Arystoteles Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 06:35
      prawda leży pośrodku i dlatego wszystkim zawadza
    • Gość: ajwaj zdrajca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:52
      był zdrajca podstawionym przez zydokomune, aby umozliwic jej 5. robior
      Polski.gdyby było inazej, skończyłby w falach wisły, tak jak popiełuszko!!!
      • Gość: post factum Re: zdrajca IP: 80.48.49.* 11.06.07, 13:13
        "Żydokomuna" "cykliści" "masoni"Bosze wciąz ta sama papka.....
        Ciemnogrod mowie wam ciemnogrod......
        • Gość: mocznik Re: zdrajca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:41
          a co prawda w oczy kole?chamstwo-oto skutek kształcenia przez komunistów
          inteligencji o chłoporobotniczych korzeniach. człowiek wyjdzie ze wsi, ale wieś
          z człowieka nigdy.nie matura,lecz chęć szczera...
          prawdziwą inteligencję wytłukli żydokomuniści zaraz po 1945 r.
          • Gość: szlachcic z herbem Re: zdrajca IP: 80.48.49.* 11.06.07, 14:07
            Gość portalu: mocznik napisał(a):

> a co prawda w oczy kole?chamstwo-oto skutek kształcenia przez komunistów
            > inteligencji o chłoporobotniczych korzeniach. człowiek wyjdzie ze wsi, ale
            wieś
            > z człowieka nigdy.nie matura,lecz chęć szczera...
            > prawdziwą inteligencję wytłukli żydokomuniści zaraz po 1945

"Ino"się ostala ta piszaca na forum,co to "se ino pisze" takie bzdety.
        • Gość: K2 Re: zdrajca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:49
          Gość portalu: post factum napisał(a):

> "Żydokomuna" "cykliści" "masoni"Bosze wciąz ta sama papka.....
          > Ciemnogrod mowie wam ciemnogrod......

Dokładnie !!! ciemnogród bo jak inaczej wytłumaczyć to że rządzą nami zakąpleksione kurduple:) ktos na tych cymbałów zagłosował.
          Prawda jest taka że jesteśmy ciemnym narodem:)
          • Gość: bakteria Re: zdrajca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:51
            lepiej kurduple, niż zydzi.i to wam koszernym nie w smak.
            • Gość: szlachcic z herbem Re: zdrajca IP: 80.48.49.* 11.06.07, 14:11
              Gość portalu: bakteria napisał(a):

> lepiej kurduple, niż zydzi.i to wam koszernym nie w smak.

Może zamiast nicku "bakteria" powinienes podpisywac sie
              zwyczajnie "wszopolaczek"?

Lepiej bedzie chlopczyku jak sobie dasz na wstrzymanie z takim tekstami,bo sie
              zwyczajnie kompromitujesz.
              • Gość: oto rąbek Prawdy Wałesa był wykorzystywany i nie raz !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:52
                wiadomosci.onet.pl/1551356,11,item.html
          • Gość: Russian Girl Re: zdrajca IP: 212.87.241.* 13.06.07, 21:13
            "Dokładnie !!! ciemnogród bo jak inaczej wytłumaczyć to że rządzą nami
            zakąpleksione kurduple:) ktos na tych cymbałów
            zagłosował.
            Prawda jest taka że jesteśmy ciemnym narodem:)"

K2! Czemu tak dużo pesymizmu w Twoich wypowiedziach?

• Gość: kto rządzł Polską Re: zdrajca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:11
              przez 15 lat pytam i z jakim skutkiem, kur..a, pytam ?

Do czego kochany Kraj i Polaków doprowadzili, pytam ?

Wszyscy dla was są źli, bo sami tacy jesteście.
    • Gość: agnes Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:44
      Nie jestem wielbicielką jesli chodzi o styl uprawiania polityki, ale nie wierzę
      aby był zdrajcą!To jest chore że w tym krju neguje się wystkie autorytety!
      • Gość: ajwaj czosnek czuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:52
        w tym kraju autorytety kompromitują sie same, albo zydzi próbują je
        kompromitować!niektórym Polakom niezłą papke z mozgu zrobili
        • Gość: K2 Nie jestem żydem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:30
          Ale do nich nic kompletnie nic nie mam !!! a wcy ciągle żydzi to żydzi tamto, poprostu utwierdzacie mnie w przekonaniu że jesteśmy mentalnym zaściankiem europy
          • Gość: do K 2 Re: Nie jestem żydem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:37
            Dla Twojego dobra - pisz ze słownikiem w ręku, bo tak się nie nauczysz
            prawidłowo pisać.
            *
            po prostu
            1. «bezpośrednio, szczerze, np. Powiedz po prostu, o co ci chodzi.»
            2. «w sposób oczywisty, niewymagający uzasadnienia, np. To jest po prostu
            chamstwo.»
            3. «tylko, jedynie, np. To po prostu wiatr huczy.»
          • Gość: ajwaj jesli nim nie jestes, to zostań zydem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:28
            jak ci sie ten zaścianek nie podoba, to możesz go opuścić i wyjechać na bardziej
            "tolerancyjne" tereny np. do Izraela!
    • Gość: angrusz Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:40
      Nie wiem czy Lechu był współpracownikiem SB czy tylko mial kontakty ale latem
      1980 był symbolem i łykałem każde jego słowo .
      Teraz oczywiście mam inne niz on poglądy polityczne . Ale tamtejsze odczucie
      nie jest do wykreslenia .
      Poza tym chyba JP 2 mu ufał
      • Gość: tak, ale Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:52
        to nie jest argument, że mu ufali JP II czy komisja ds Nobla - to nie ta
        materia, bo papież ufał jako chrześcijanin wszystkich ale miał swój pogląd na
        wszystkie sprawy i nikt Go nie słuchał, zaś specjaliści ds Nobla ?? No, cóż
        wiadomo kto tym wszystkim rządził i komu to było potrzebne.....z pewnością ani
        Papieżowi, ani mądrym /bez Nobla/ Polskim Patriotom /nawet nie koniecznie
        mieszkającym w Polsce/.

Reasumując, żadne to dla mnie argumenty na czystość intencji Pana W.
        • Gość: Wlodek Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.vf.shawcable.net 12.06.07, 02:09
          Gość: post factum 11.06.07, 13:13 + odpowiedz

"Żydokomuna" "cykliści" "masoni"Bosze wciąz ta sama papka.....
          Ciemnogrod mowie wam ciemnogrod......

A nie sadzisz, ze to kawalek zyciorysu nibypremiera Olszewskiego?
          On zawsze byl w poblizu tych wszystkich. lacznie z masoneria :)))
          Nie zalamuj sie! Adresaci Jacka Kurskiego tez musza miec kawalek padla na deser.
          Na tym forum sa tacy spece, ze nawet w mrowisku lesnym sa w stanie wyweszyc
          mrowke- Zydowke i to z odleglosci kilometra:))))
          • Gość: skórkaodchleba Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:24
            Gomółka powiedział: Polska dla Polaków.

"> "Żydokomuna" "cykliści" "masoni"Bosze wciąz ta sama papka.....
            > Ciemnogrod mowie wam ciemnogrod......" wlodek daj już spokój, albo podpisz sie
            żabotyński!

niestety.tak działają zydzi, jesli nie mają argumentów próbują ośmieszyć
            przeciwnika. czy my Polacy żądamy zwrotu kamienic we Lwowie?Ustalony po 2.wojnie
            porządek, powinny respektować wszystkie narody!Żydzi żadają często zwrotu
            majatku, a czy sami żydzi zwrócą majątek Polakom, których ojcowie zostali
            zakatowani przez żydow ubeckich?
            Piszecie tolerancji dla zydow, a czemu to zydzi jeszcze niedawno protestowali
            przeciwko postawieniu krzyza na terenie oświęcimskiego obozu zagłady?co mnie to
            obchodzi,ze im religia zabrania?czy oni mają monopol na auschwitz?tam ginęli nie
            tylko zydzi, taka prawda!tacy sa wlasnie zydzi!
            Jakby na to nie patrzeć, za II wojnę światową takze odpowiadają żydzi: wiadomo
            przecież ze hitler był zydem,heydrich, eichmann...itd. i wielu innych o których
            pisze zydowski badacz bronder.
            • Gość: driver Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.06.07, 09:51
              Kolejnosc naslawniejszych Polakow 20 wieku:
              -Jan Pawel 2
              -Jozef Pilsudski
              -Lech Walesa

Gość portalu: skórkaodchleba napisał(a):

> Gomółka powiedział: Polska dla Polaków.

Nie slyszalem. Z tego co wiem to facet byl w porzo ale dosyc prosty,wiec nie
              sadze,ze udal mu sie taki tekst.

> niestety.tak działają zydzi, jesli nie mają argumentów próbują ośmieszyć
              > przeciwnika

Jaki to rodzaj implikacji?

Ustalony po 2.wojni
              > e
              > porządek, powinny respektować wszystkie narody!

Zgoda.OK

czy my Polacy żądamy zwrotu kamienic we Lwowie?

Jako panstwo nie i to jest ok.Ale jako osoba prywatna masz do tego prawo,ktore
              gwarantuje Tobie demokracja.

!Żydzi żadają często zwrotu
              > majatku, a czy sami żydzi zwrócą majątek Polakom, których ojcowie zostali
              > zakatowani przez żydow ubeckich?

A dlaczego nie? I jedni i drudzy maja prawo do procesow-w koncu byla to ich
              wlasnosc,ktora zostala im bezprawnie zabrana.

-Problem wystepuje w wypadku tzw referendum z 1948-bo jak to udowodnic,ze bylo
              ono sfalszowane albo nie.

Ale jesli ktos w 1942 traci majatek,tylko dlatego,ze jest Zydem,przez
              rasistowskie prawo-to jest to NIEPRAWNE

> Piszecie tolerancji dla zydow, a czemu to zydzi jeszcze niedawno protestowali
              > przeciwko postawieniu krzyza na terenie oświęcimskiego obozu zagłady?co mnie
              to
              > obchodzi,ze im religia zabrania?czy oni mają monopol na auschwitz?tam ginęli
              ni
              > e

Mi tez sie to nie podoba.No i co z tego?
              Powtorze sie.Maja prawo do protestow, jezeli te nie zaklocaja tzw porzadku
              opublicznego i nie godza w interesy panstwa

> Jakby na to nie patrzeć, za II wojnę światową takze odpowiadają żydzi: wiadomo
              > przecież ze hitler był zydem,heydrich, eichmann...itd. i wielu innych o
              których
              > pisze zydowski badacz bronder.

Uwazam,ze troche uprosciles.Ale faktem jest,ze Kapital Niemiecki wykreowal
              Hitlera & Co.
              Uwazam,ze precyzyjniej nalezalo by powiedziec-Nazizm i Komunizm spowodowaly,ze
              pewna czesc obywateli( bez wzgledu na pochodzenie narodowe) Rosji i Niemiec,
              postanowila zrealizowac w praktyce tzw ich programy ideologiczne,ergo prowadzic
              wojny.

• Gość: mysle dalej A co myślicie o dziejach spiskowych ? O możnych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:20
                Co ze spiskową teorią ? Czyżby była ona zmyślana przez fanatykó ?
                Czy Dzieje Świata /historia/ mogą być przez określone tajemnicze organizacje
                planowane ?
                I jeszcze:
                Czy uważacie, że kilka tysięcy masonów potrafi rządzić światem i go planować,
                planując go i manupulując ludźmi ??

Jestem bardzo ciekaw wszyskich zdań.
              • Gość: Wlodek w porzo:))) Driverowi IP: *.st.vc.shawcable.net 12.06.07, 22:12
                portalu: driver napisał(a):

> > Gomółka powiedział: Polska dla Polaków.
                >
                > Nie slyszalem. Z tego co wiem to facet byl w porzo ale dosyc prosty,wiec nie
                > sadze,ze udal mu sie taki tekst.
                >
                Driverze! Poszukaj jeszcze paru witzow w vikipedii w tem temacie:)))
                To w koncu pod jego [Gomulki] czujnym okiem jako ministra od ziem odzyskanych
                poniewierano podczas wysiedlen pobratymcami twojego dziadka, a byc moze nawet i
                twoim dziadkiem i jego familiantami.
                Jak posluchasz ich opowiesci, to mozesz lekko zmienic zdanie o tym "w porzo".
                W "porzo" bylo jak wyslal wojsko do Czechow na wycieczke, a potem z powodzeniem
                uskutecznial to co kiedys nazywalo sie czysta forma ZAMORDYZMU. Ale jak ktos
                mial komunistow w rodzinie, to oczywiscie moze uwazac, ze GNOM byl "w porzo".

Ci dla ktorzych nie byl "w porzo" dostawali po plecach na dolku podczas wizyt
                48 godzinnych z powtorka z rozrywki w razie potrzeby, a jak nie to wilczy
                bilecik z roboty, albo dluzsze wczasy w panstwowych osrodkach wczasowych i dla
                ulatwienia dodam, ze to NIE BYL Arlamow:))))
                Oslepl byl po wprowadzeniu prostych zasad ekonomicznych tzn bodzcow.
                W tlumaczeniu na nasze 1 bodziec = 10 palom na komendzie w razie braku
                akceptacji. Wykazal sie tez znakomitymi efektami ekonomicznymi:
                Po stwierdzeniu ze szynka i baleron, a takze kielbasa krakowska , szynkowa i
                mysliwska NIE JEST DLA ROBOTNIKA - podniosl ich ceny o 30%, podobnie jak
                pasztetowej kaszanki i salcesonu. Na dostawy masla ludzie oczekiwali w
                kolejkach przed sklepami. Banany byly fructum nieznanym, a na dostawy cytrusow
                przed swietami czekano jak na wygrana w totka:)
                Chlop mial wyznaczone dostawy obowiazkowe przy braku ubezpieczen spolecznych i
                traktowany byl jak kapitalista. Za niewywiazanie sie z dostaw mogl isc do
                pierdla, albo stracic gospodarstwo.
                A finalem tej prostoty byly trupy na Wybrzezu i poczatek dzialnosci Walesy i
                in.
                To wszystko powinienes juz wiedziec, bo dosc latwo znalezc w sieci pare
                informacji w tej materii.

W.
                ps Za sparodiowanie w formie ustnej Gomulki w czasie prywatnego przyjecia,
                niejaki Szpotanski dostal za Cichych i Gegaczy dwa lata w pierdlu, co i tak
                mogl uznac "w porzo", bo mogl ....dostac wiecej.
                Kisielewski za "dyktature ciemniakow" dostal ciezki wp...ol od zomoli pod
                wlasnymi drzwiami.
                Dla przypomnienia dodam, ze najwyzszy szczyt Tatr Zachodnich od nazwiska tego"w
                porzo" przemianowano na Pik Gomulki. Polecam ci oryginalna nazwe.
                O takiej dupereli nie wspomne, ze wybitnie wzmocnil armie Izraela wysylajac tam
                znaczne ilosci dobrze wyszkolonej kadry dowodczej i policyjnej, co przydalo sie
                Izraelczykow w walce z Arabami:)))

• Gość: spokojnie Re: w porzo:))) Driverowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:39
                  na wszystko będzie jeszcze czas, nie denerwuj się, bo się wykończysz
                  • Gość: Wlodek Re: w porzo:))) Spokojnie IP: *.st.vc.shawcable.net 13.06.07, 01:01

Gość portalu: spokojnie napisał(a):

> na wszystko będzie jeszcze czas,

Myslisz, ze NOWE wroci:))))

nie denerwuj się, bo się wykończysz
                    - JA????
                    Ja juz mialem okazje sie uodpornic:))))
                    Zapewniam cie, ze taka szczepionka dziala na lata, a nawet jeeeszcze dluzej.
                    Driver moze sobie pobajdurzyc z Germanii, ale ty jak siedzisz w IV RP, to masz
                    okazje na powtorke z rozrywki a'la "porzo".
                    Ziobro z Kaczorami juz sie staraja, zebys poczul swiezy wozduch socdobrobytu
                    obywatelskiego :)))
                    • Gość: przestań pieprzyć Re: w porzo:))) Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:32
                      jesteś nudny
              • Gość: Russian Girl Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: 212.87.241.* 13.06.07, 21:20
                "Kolejnosc naslawniejszych Polakow 20 wieku:
                -Jan Pawel 2
                -Jozef Pilsudski
                -Lech Walesa"
                Czy to wg Ciebie, czy też ktoś soddaż przeprowadził?

• Gość: kolejność inna Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:12
                  1. Wałęsa
                  2. Kwaśniewski
                  3. Wrona

Wszyscy są źli !
            • Gość: W :))) Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.vf.shawcable.net 12.06.07, 14:05
              Gość: skórkaodchleba 12.06.07, 09:24 + odpowiedz

Gomółka powiedział: Polska dla Polaków.

Chyba po rozwodzie z wlasna kobita, ktora byla internacjolistka z przekonan i
              pochodzenia. Nie sadze, jednak zeby tow. Zofia udzielala sie czynnie w
              synagodze:)))

Ktorys z red-kumpli Gomulki [przez uuuuuuuuuu!] opowiadal, ze Wladek na "G" do
              wlasnej kobity zwracal sie per tow. Zofio.
              Taki byl z niego rasowy Polak:))

• Gość: Wlodek Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.vf.shawcable.net 12.06.07, 14:16
                A tak po prawdzie to moze ktos mi powie co Walesa ma wspolnego z zydami,
                Zydami, zydowskimi majatkami i medrcami Syjonu????
                Wszak on "czysty" i chlopskorobotniczy Polak po familii:)))
                Jak dotad najczujniejsi Gwiazdowie z Wyszkowskim i Walentynowicz nie wykryli
                nieczystosci plemiennych u Walesy:))))
                Choc od czasow kiedy pewna starsza, prosta kobieta z Podlasia autorytatywnie
                orzekla, ze PAPIEZ [JP II} to TEZ ZYD!!! To ja juz sie niczemu nie dziwie.
                Na pytanie skad to wie. Kobieta odrzekla, ze ksiazeczki kupionej na parafialnym
                stoisku:))))
                Mao. Ghandi, Mandela i Hugo Chaves to jak narazie nie sa Zydzi, ale chyba tylko
                do czasu, az sie nie wezma za nich nadwislanscy i nadwarcianscy spece:)))))
                • Gość: skórkaodchleba wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:04
                  czy gomÓłka przez ó nie dał nikomu do myslenia?
                  • Gość: driver Do Wlodka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.06.07, 15:56
                    Gość portalu: Wlodek napisał(a):

Driverze! Poszukaj jeszcze paru witzow w vikipedii w tem temacie:)))
                    > To w koncu pod jego [Gomulki] czujnym okiem jako ministra od ziem odzyskanych
                    > poniewierano podczas wysiedlen pobratymcami twojego dziadka, a byc moze nawet
                    i
                    >
                    > twoim dziadkiem i jego familiantami.
                    > Jak posluchasz ich opowiesci, to mozesz lekko zmienic zdanie o tym "w porzo".
                    > W "porzo" bylo jak wyslal wojsko do Czechow na wycieczke, a potem z
                    powodzeniem
                    >
                    > uskutecznial to co kiedys nazywalo sie czysta forma ZAMORDYZMU. Ale jak ktos
                    > mial komunistow w rodzinie, to oczywiscie moze uwazac, ze GNOM byl "w porzo".
                    >
                    > Ci dla ktorzych nie byl "w porzo" dostawali po plecach na dolku podczas wizyt
                    > 48 godzinnych z powtorka z rozrywki w razie potrzeby, a jak nie to wilczy
                    > bilecik z roboty, albo dluzsze wczasy w panstwowych osrodkach wczasowych i
                    dla
                    > ulatwienia dodam, ze to NIE BYL Arlamow:))))
                    > Oslepl byl po wprowadzeniu prostych zasad ekonomicznych tzn bodzcow.
                    > W tlumaczeniu na nasze 1 bodziec = 10 palom na komendzie w razie braku
                    > akceptacji. Wykazal sie tez znakomitymi efektami ekonomicznymi:
                    > Po stwierdzeniu ze szynka i baleron, a takze kielbasa krakowska , szynkowa i
                    > mysliwska NIE JEST DLA ROBOTNIKA - podniosl ich ceny o 30%, podobnie jak
                    > pasztetowej kaszanki i salcesonu. Na dostawy masla ludzie oczekiwali w
                    > kolejkach przed sklepami. Banany byly fructum nieznanym, a na dostawy
                    cytrusow
                    > przed swietami czekano jak na wygrana w totka:)
                    > Chlop mial wyznaczone dostawy obowiazkowe przy braku ubezpieczen spolecznych
                    i
                    > traktowany byl jak kapitalista. Za niewywiazanie sie z dostaw mogl isc do
                    > pierdla, albo stracic gospodarstwo.
                    > A finalem tej prostoty byly trupy na Wybrzezu i poczatek dzialnosci Walesy i
                    > in.
                    > To wszystko powinienes juz wiedziec, bo dosc latwo znalezc w sieci pare
                    > informacji w tej materii.
                    >
                    > W.
                    > ps Za sparodiowanie w formie ustnej Gomulki w czasie prywatnego przyjecia,
                    > niejaki Szpotanski dostal za Cichych i Gegaczy dwa lata w pierdlu, co i tak
                    > mogl uznac "w porzo", bo mogl ....dostac wiecej.
                    > Kisielewski za "dyktature ciemniakow" dostal ciezki wp...ol od zomoli pod
                    > wlasnymi drzwiami.
                    > Dla przypomnienia dodam, ze najwyzszy szczyt Tatr Zachodnich od nazwiska
                    tego"w
                    >
                    > porzo" przemianowano na Pik Gomulki. Polecam ci oryginalna nazwe.
                    > O takiej dupereli nie wspomne, ze wybitnie wzmocnil armie Izraela wysylajac
                    tam
                    >
                    > znaczne ilosci dobrze wyszkolonej kadry dowodczej i policyjnej, co przydalo
                    sie
                    >
                    > Izraelczykow w walce z Arabami:)))

Hi Wlodek
                    wyrazielm sie niedokladnie.Mialem na mysli,ze Gomulka nie dal sie skorumpowac w
                    przeciwienstwie np do "prozachodniego" i ceniacego luksus Edwarda Gierka

Oczywsicie ze Gomolka nie postepowal etycznie i moralnie-to co wyliczyles
                    bardzo zle o nim swiadczy.
                    Byl antyniemiecki i antykatolicki(np skrytykowal 1966 petycje Kosciola
                    Polskiego do Kosciola Niemieckiego i nie pozwolil na przyjazd Papieza na 1000
                    Chrztu Polski)
                    w 1968 wyslal LWP(prosowiecka armia PRL) do Czech-i to definitywnie
                    potwierdzilo,ze nie akceptowal reform Praskiej Wiosny-dlaczego? nie wiem
                    Koles byl centralnie niezyciowy i moze troche ekscentryczny(?),ale
                    nieskorumpowany-co cenie.

Achtung Baby
                    U2
                    • Gość: Eryk XiI Re: Kto układa karty polskiej historii ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:18
                      Moim zdaniem Lech Wałęsa to wielka postać w historii narodu polskiego !
                      Jest to postać, którą bezpieka próbowała i być może nadal próbuje wykorzystywać
                      do rozgrywek politycznych, by "w mętnej wodzie" tak mieszać, aby dokładnie nie
                      było można stwierdzić z jaką mamy do czynienia "rybą", a może tylko "rybką".
                      To wcześniej założone cele prowadzonej gry operacyjnej wobec figuranta obecnie
                      naprowadzają nas na różnego rodzaju domysły wobec tej postaci jaką jest Lech
                      Wałęsa.
                      Że coś podpisywał !
                      A który z internowanych osób nie podpisywał jakiegokolwiek dokumentu ?
                      Obecnie każdy taki dokument można odpowiednio wykorzystywać, by osiągnąć
                      odpowiednią reakcję w otoczeniu (większym lub mniejszym) danej osoby.
                      Myślę, że gdyby L.Wałęsa był CZYNNYM AGENTEM, to jego dokumentacji nie
                      ujrzelibyśmy po wydarzeniach związanych z palącymi się stosami teczek w 1990
                      roku.
                      Tu nadal prowadzona jest gra operacyjna, lecz nie wiem Kto w tej chwili wiedzie
                      w niej prym !!!
                      • Gość: Russian Girl Re: Kto układa karty polskiej historii ? IP: 212.87.241.* 13.06.07, 21:31
                        Show must go on.
                      • Gość: nie podpisywałem- Re: Kto układa karty polskiej historii ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:14
                        Ja !
                        Wałęsa nie był, Wałęsa jest nim nadal.
                    • Gość: Wlodek Re: Do drivera IP: *.st.vc.shawcable.net 13.06.07, 21:32
                      Gość portalu: driver napisał(a):
                      > .......w 1968 wyslal LWP(prosowiecka armia PRL) do Czech-i to definitywnie
                      > potwierdzilo,ze nie akceptowal reform Praskiej Wiosny-dlaczego? nie wiem
                      > Koles byl centralnie niezyciowy i moze troche ekscentryczny(?),ale
                      > nieskorumpowany-co cenie.
                      >

Driverze!
                      Zapamietaj sobie raz na jutro, ze CALY tamten SYSTEM byl skorumpowany.
                      Wiec jego glowny oprawca musial byc TEZ!!!!!!
                      I nie byla to korupcja w dzisiejszym stylu, gdzie masz do czynienia z
                      indywidualna jazda bez trzymanki z Ziobra na karku.
                      To, ze Gomulka sam jako "prawdziwy" komunista nie dorabial sie willi z
                      ogrodkiem, mercedesa i konta w Szajcarii nie swiadczy o tym, ze nie patronowal
                      korupcji.
                      On z tego wszystkiego KORZYSTAL.
                      I to byla jego "premia".
                      Twoje "cenienie" jest takiej samej natury, jak cenienie przez Niemcow Hitlera.
                      Ceni sie kogos za caloksztalt, a nie za wybrane kawalki.
                      Czy Adolfa na H ktos ceni za to ze dobrze obchodzil sie z psem ?

pomysl nad tym.
                      W.
                      ps "Koles" jak go nazywasz byl jednym z tych, ktorzy odpowiadali za wszystko to
                      co dzialo sie po 45 r. w Polsce.
                      • Gość: Russian Girl Re: Do drivera IP: 212.87.241.* 13.06.07, 21:35
                        Czy w takim razie Wałęsę możemy cenić za całokształt?
                        • Gość: Wałese cenilismy Re: Do drivera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:17
                          po wasach, ale nie po siwych, jak teraz, uwazam,ze wasy go zdradzily.
                        • Gość: Wlodek Re: Do R G IP: *.vf.shawcable.net 14.06.07, 01:37

Gość portalu: Russian Girl napisał(a):

> Czy w takim razie Wałęsę możemy cenić za całokształt?

Za caloksztalt?
                          Moim zdaniem mozemy.
                          Byl i jest rozpoznawalnym w swiecie burzycielem komuny.
                          Symbolem odwaznego czlowieka stojacego na czele zwycieskiego ruchu, ktory
                          obalil system sterowany przez Kreml.
                          Od 1980 roku do 4 o6 89 byl w Polsce symbolem oporu przeciwko komunie i
                          Jaruzelskiemu.
                          Po - wspieral, albo nie przeszkadzal specjalnie zmianom i przebudowie panstwa.
                          Mimo wpadek, glupich, a czasem chamskich [takze inicjowanych przez zderzaki]
                          zagrywek, klepania glupstw itp.
                          Jako prezydent [ z taka wladza jaka mial] nie narobil wiekszych szkod na arenie
                          miedzynarodowej. W sumie pod jego prezydentura - mimo wzlotow i lekkich
                          dolowan - panstwo szlo do pozytywnych zmian.
                          Do pozytywow nalezy zaliczyc jego patronat nad polityka zagraniczna, "dialog" z
                          Jelcynem, wyrzucenie kaczorow z kancelarii i Olszewskiego z calym tym
                          dziadowskim rzadem.
                          Trzeba go brac takim jakim jest i nie przypisywac mu wszystkich grzechow tego
                          swiata i nie obwiniac o kazde nieszczescie jakie sie w Polsce zdarzylo.

W mojej opinii nawet na tle jego zajadlych wrogow -takich, jak Wyszkowski,
                          Walentynowicz, Gwiazdy i rozne takie Kaczory wychodzi na faceta z niezla klasa.
                          W kazdym razie = przy wszystkich jego minusach dodatnich, czy plusach ujemnych -
                          trzeba mu oddac, ze na widok politykow z najwyzszej polki swiatowej sraczki nie
                          dostawal i kartoflanych, miedzynarodowych wojenek nie uprawial, mamusi nie
                          uzywal do prowadzenia jego konta.
                          I zeby nie bylo watpliwosci - nie bylem fanem Walesy za jego prezydentury, ale
                          jak widze, wredne zagrywki Kaczorow, zeby Walese wykasowac, to jakos nabieram
                          do niego wiekszej sympatii.
                          A to czy dorabial za Bolka, czy nie jest tak samo dzis istotne jak ...lojalka
                          Kaczynskiego i mamut Giertycha:))).
                          Inna sprawa, ze czasem denerwujacym bufonem bywa i latwym celem do opluwania,
                          ale w koncu ze stoczniowego pyskatego chloporobotnika doszedl do szczytow o
                          jakich nikomu z polskich i niewielu europejskich politykow, nawet zamarzyc sie
                          nie moze.

• Gość: Russian Girl Re: Do R G IP: 212.87.241.* 14.06.07, 09:28
                            Uważam, że zasługi Wałęsy w polityce krajowej i na arenie międzynarodowej są
                            oczywiste. Żadnemu politykowi nie udało się dokonać podobnych osiągnieć. Wałęsa
                            jest rozpoznawalnym symbolem zagranicą. Myśląc o Polsce, zagraniczni ludzie od
                            razu myślą o Wałęsie. Mówią, tak, chcę zobaczyć Polskę, chcę spotkać się z
                            Wałęsą. To o czymś świadczy. Doprowadził do upadku komuny.
                            Jeśli chodzi o obecne oczernianie bohaterów tamtych czasów (uważam, że Wałęsa
                            jest takim bohaterem), strasząc teczkami ubeckimi, komuś to jest na rękę, komuś
                            mniej popularnemu, zazdrosnemu. Teczki powinni ujawnić, wszystkie bez wyjątku,
                            lub zapomnieć i zamilczyć o nich nazawsze. Teraz są wykorzystywane tylko i
                            wyłącznie dla szantażu. I to też jest komuś na rękę.
                            • Gość: zagranicą... Re: Do R G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:49
                              pisze się osobno w tym wypadku
                          • Gość: driver Re: Do R G IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.07, 19:06
                            Moim zdaniem mozemy.
                            > Byl i jest rozpoznawalnym w swiecie burzycielem komuny.
                            > Symbolem odwaznego czlowieka stojacego na czele zwycieskiego ruchu, ktory
                            > obalil system sterowany przez Kreml.
                            > Od 1980 roku do 4 o6 89 byl w Polsce symbolem oporu przeciwko komunie i
                            > Jaruzelskiemu.
                            > Po - wspieral, albo nie przeszkadzal specjalnie zmianom i przebudowie panstwa.
                            > Mimo wpadek, glupich, a czasem chamskich [takze inicjowanych przez zderzaki]
                            > zagrywek, klepania glupstw itp.
                            > Jako prezydent [ z taka wladza jaka mial] nie narobil wiekszych szkod na
                            arenie
                            >
                            > miedzynarodowej. W sumie pod jego prezydentura - mimo wzlotow i lekkich
                            > dolowan - panstwo szlo do pozytywnych zmian.

Uwazam tak samo.
                            Walesa jest Ikona walki z komunizmem i to zwycieskiej walki.
                            Nie zgodzil sie na kolaboracje z rezimem Jaruzelskiego.Dla mnie to bohater
                            Dlatego wymienilem takze JANA PAWLA II i MARSZALKA - i jest to moj ranking a a
                            nie jakis tam sondaz
                            • Gość: hmm. Re: Do R G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:14
                              nie zgodził się ? myslę , że był nimi przygotowany lub przez nich manipulowany
                      • Gość: driver Re: Do Wlodka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.07, 19:16

> Driverze!
                        > Zapamietaj sobie raz na jutro, ze CALY tamten SYSTEM byl skorumpowany.
                        > Wiec jego glowny oprawca musial byc TEZ!!!!!!
                        > I nie byla to korupcja w dzisiejszym stylu, gdzie masz do czynienia z
                        > indywidualna jazda bez trzymanki z Ziobra na karku.
                        > To, ze Gomulka sam jako "prawdziwy" komunista nie dorabial sie willi z
                        > ogrodkiem, mercedesa i konta w Szajcarii nie swiadczy o tym, ze nie
                        patronowal
                        > korupcji.
                        > On z tego wszystkiego KORZYSTAL.

Tak ale nie tak jak inni.Moze byl troche idealista?

> Twoje "cenienie" jest takiej samej natury, jak cenienie przez Niemcow Hitlera.
                        > Ceni sie kogos za caloksztalt, a nie za wybrane kawalki.
                        > Czy Adolfa na H ktos ceni za to ze dobrze obchodzil sie z psem ?

No jasne,ze nie.
                        Ale zgodzisz sie ze mna,ze jakis freak zwierzat powie: " o,przynajmniej tutaj
                        Adolf byl ok"

oczywiscie celowo zastosowalem moja riposte demagogicznie,aby przekonac Ciebie,
                        ze demagogia to mozna wszystko.

Mi chodzilo o nietypowe dla czerwonych zachowanie ze strony Gomulki.
                        Moze byl idealista? Slyszalem,ze nie chcial komfortu

• Gość: Russian Girl Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: 212.87.241.* 14.06.07, 09:34
                  "Mao. Ghandi, Mandela i Hugo Chaves to jak narazie nie sa Zydzi, ale chyba
                  tylko
                  do czasu, az sie nie wezma za nich nadwislanscy i nadwarcianscy spece:)))))"
                  Jak widać z każdego żyda można zrobić.

• Gość: skórkaodchleba Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:21
                    "O tym kto jest zydem ja decyduję"
                  • Gość: W. Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.vf.shawcable.net 14.06.07, 11:47
                    Gość portalu: Russian Girl napisał(a):

> Jak widać z każdego żyda można zrobić.
                    >
                    Jak widac mozna.
                    Nawet z Eskimosa.
                    O Adamie i Ewie juz nie wspominajac:)))
                    • Gość: ja to ja Re: Rozpoczęta narodowa dyskusja- Wałęsa był zdra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:14
                      Moim zdaniem powinni się zabrać do roboty aby ulepszać państwo i żeby ludzią
                      było lepiej, komu będzie lepiej jak zniszczą L. Wałęse? Tylko Kaczorką bo to
                      zemsta jakaś.
                      Mnie interesuje dzień dzisiejszy i jutrzejszy a o historii niech się dzieci
                      uczą w szkole tylko nie prowadzonej przez takich oszołomów jak Giertych, bo
                      jeśli mamy zmieniać historie to zacznijmy od początku zeszłego wieku a nie od
                      lat 70.
                      A oże ja nie mam racji? Historia to pokaże, za trzydzieści lat będziemy sądzić
                      Kaczyńskich
                      • Gość: skórkaodchleba "ludzie trzymajta mnie,bo nie w ytrzymam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:23
                        ty kłąku komuszy, to, ze ciebie, ograniczanego przez fizjologię, sybarytę
                        historia nie interesuje, to twój problem. pewnie te twoje dzieci tyle samo
                        reprezentują sobą, co ty!
                        Historia est magistra vitae!
                        mam nadzieję, że sobie sprawy nie zdajesz z tego, co napisałeś, a nie jest to
                        świadoma prowokacja!
                        • Gość: autorytet Re: "ludzie trzymajta mnie,bo nie w ytrzymam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:55
                          Widzę, że Polacy nie mogą żyć bez autorytetu, jakiegokolwiek!
                          Jak nie ma, to sobie na siłę szukają. Jak ja mogę cenić Wałęsę, jak on nic nie
                          wie, a jedynie gada bez sensu ? Za co ?
                          Komuna i tak już umierała. Ona sama szukała "kozła ofiarnego", aby jeszcze
                          pokazać kiedyś zęby. O to tzw. "kreska" po 1989 roku, którą wymusił na nas jakiś
                          tam żydek Mazowiecki. Komu ta kreska była potrzebna, pytam, komy??

Jeśli to co piszecie jest prawdą, to w Rosji, też Wałęsa dokonał przewrotu stanu
                          i obalił komunę w całym świecie, ale tak, wiadomo, nie jest i już tak i
                          pozostanie. Tak będzie nam, Polakom, lepiej, tak chyba...
                          • Gość: Russian Girl Re: "ludzie trzymajta mnie,bo nie w ytrzymam" IP: 212.87.241.* 14.06.07, 20:34
                            Jeżeli chodzi o Rosję, to komunę akurat obalił ktoś inny. Widzę w tym ogromną
                            zasługę Jelcyna.
                            Chociaż za granicą uważają, że proces rozpadu rozpoczął Gorbachev. Tylko
                            stchórzył, chowając się w Forosie w finalnej fazie tego procesu. A Jelcyn jak
                            się znalazł.
                            • Gość: Komuna sama się Re: "ludzie trzymajta mnie,bo nie w ytrzymam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:17
                              wyczerpała, bo była zbudowana na kłamstwie, Opatrzność sprawiłą, zaś ludzie
                              sobie troszkę pomogli i skorzystali z historycznej okazji robiąc z siebie
                              "bohaterów".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka