IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:02
Firma WORK zmienia nazwę co roku i tylko nazwę. Tego, że nikt z urzędu się tym
nie zainteresował to już przemilczę. Ale dlaczego pracownicy się nie buntują?
Przecież to dla nich tylko utrudnienie, choćby podpisywanie nowych umów,
utrata urlopu, a przecież stanowiska nie zmieniają. A ostatnio bardzo
popularne stały się strajki, więc może wszyscy pracownicy TRW zatrudnieni
przez WORKA coś wymyślą?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Wkurzony Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:12
      Ludzie nie protestują bo godzą się na takie traktowanie więc w większości nie mają przysłowiowych "jaj".Ktoś na tym zgarnia niezłe profity mowa oczywiście o ludziach mających udziały w tych agencjach.To jest rozbój w biały dzień!!!Ja osobiście wątpie w jakikolwiek protest w TRW czy podobnych firmach...Będzie dalszy odpływ pracowników ale w protesty nie wierzę pozdrawiam
      • Gość: Menel Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:44
        mam nadzieje ze juz niedlugo ktos na gorze zobaczy jakimi to zlodziejami
        sa "agencje pracy tymczasowej"-praca jest, ale oni zarabiaja duze prowizje na
        tym.Ale zeby gora zobaczyla problem to trzeba go naswietlic
    • Gość: me Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:55
      dla mnie jest to poprostu niepojęte, że ten wątek przeszedł niemalże bez echa...
      • Gość: :) Re: WORK IP: 195.205.202.* 12.06.07, 19:25
        sa rzeczy i dziwy na tym swiecie ktore nie snily sie najwiekszym filozofom
      • temur78 Re: WORK 13.06.07, 14:45
        Bo jakbyś dał/-a tytuł np. "Złodzieje z firmy WORK", to byłaby burza, a tak...
        • Gość: Kyrria Re: WORK IP: 80.48.49.* 14.06.07, 11:58
          Work ... a raczej Worker zmienił tylko nazwę. Nie ma potrzeby zman umów z
          pracownikami Workera ( umowy na starą nazwę są ważne ), co do urlopów też nie
          ma zmiany. Jedznzm utrudnieniem jest to zeby pracownicy pamietali aby
          zwolnienia L 4 wystawiac na GI WORKER.

Nie wiem po co ta afera...
          • Gość: gość Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:16
            jak to po co? zarabiamy marnie, obiecali szybkie przejścia a teraz... wspaniała
            pensja za maj za tyranie po nocach i w niedziele?
    • Gość: pisak Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:22
      Jaką formę prawną ma worker ?
      Jeśli jest to jednoosobowa działalność z wpisem do EDG, już bym się bał na
      miejscu prowadzącego, bo znane są wyroki stanowiące o tym, iż w tego typu
      przypadkach nie dochodzi do przekształceń firmowych. Czyli staże pracy zostają,
      odprawy, urlopów nie tracą itd.
      • Gość: gośc Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:43
        a jak to można sprawdzić?
        • Gość: pisak Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:46
          zerknij w swoją umowę o pracę uops przepraszam pewnie umowę zlecenie
          • Gość: wwww Re: WORK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:38
            pracuje już 7 miesięcy kasa marna zastanawiam się nad odejściem pracujemy jak
            inni a za dużo mniejsze pieniądze uważam że nasze umiejętności powinny być
            brane pod uwagę na mojej lini są osoby które pracują już 2 lata a nie umią szyć
            a mądre jak nie wiem bo pracują w TRW oczywiście są i tacy co umieją i pomogą
            albo wytłumaczą ale jest ich znacznie mniej.zresztą na mojej linii pracuje ok
            10 osób które są pracownikami TRW a reszta to worki normy duże ale schodzi i
            czyja to zasługa a na lini jest nas 30 .Jesteśmy poszkodowani i tyle żle się
            dzieje ale nikt tego nie widzi my zaginamy a inni odpoczywają i śmieją się że
            TRW to znaczy Teraz Robie Wolniej pozdrawiam i mam nadzieję że coś sie wreszcie
            zmieni
            • Gość: gośc Re: WORK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:51
              nie pozostaje nam nic innego jak zapisac sie do zwiazkow moze w tedy coś pomoże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka