Dodaj do ulubionych

Popieramy protestujące pielęgniarki

20.06.07, 21:11
W pełni popieramy protestujące pielęgniarki

Komitet Pomocy i Obrony Represjonowanych Pracowników (KPiORP)
Biuro w Częstochowie
kpiorp@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • vvrotka Re: Popieramy protestujące pielęgniarki 20.06.07, 21:22
      wszyscy powinniśmy wyjśc na ulice bo każdy chce zarobić więcej i żyć godnie. A
      druga sprawa, protestujące pielęgniarki protestowały za poprzedniego rządu
      dostały puste obietnice i co teraz im sie przypomniało, że trzeba sie upomnieć
      ponownie. Lekarze niedawno stwierdzili że pielęgniarki są zbędne, a teraz je
      podpuszczaja bo sami guzik wskórali i jeszcze sie doczekają kas fiskalnych to im
      gacie zmiękną.
    • Gość: leo Re: Popieramy protestujące pielęgniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:24
      Wy moze popieracie ja stanowczo nie bo one nic bezinteresownie nie robia tylko
      patrza aby ktos cos dał wtedy sie zaopiekuja a tak to nic nie robia.
      Mam propozycje mysle ze ciekawa.
      Podniesc kazdej pielegniarce lekarzowi oraz innym osobom pracujacym w sluzbie
      zdrowia do takiego poziomu jaki zadaja ale tym samym wprowadzic kary za branie
      jakichkolwiek korzysci materialnych ( pieniedzy lub innych rzeczy ).
      Kara to przypuscmy 20tys dla pielegniarki oraz 50tys dla lekarza.
      Ciekawe czy wtedy wszyscy tak chetnie sie zgodza.
      • Gość: agra Re: Popieramy protestujące pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:39
        Pewnie że się zgodzą, bo kto w Polsce bierze łapówki?? Oficjalnie nikt.
        Przecież nikt sam się nie przyzna do tego że bierze.
        Dzisiaj też są wysokie kary za łapówkarstwo. I co z tego? Dalej biorą, tylko
        ostrożniej.
        A pielęgniarki popieram. Za taką pracę to powinny mieć większe zarobki.
    • Gość: angrusz Re: Popieramy protestujące pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:55
      Nie popieram.

W tym roku nie ma kasy .Budżet jest ustalony .
      Ja pracuje jako nauczyciel i albo na jedno albo na drugie pójdzie kasa .
      Na wszystko nie wystarczy.
      Może nowy budżet w przyszłym roku - mniejsze dotacje do ZUS
    • Gość: popieram!!! Re: Popieramy protestujące pielęgniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:52
      Nie zgadzam sie z Wami!!! Studiuje pielegniarstwo i mam praktyki w szpitalu i
      dopiero teraz widze jak to wszystko naporawde wyglada. Dla zwyklych ludzi
      pielegniarki nic nie robia, biora tylko lapowki i pija kawe w dyzurce. Kiedys
      tez tak myslamam. Ale teraz kiedy widze jak to wyglada od drugiej strony
      zmienilam zdanie. To bardzo ciezki zawod i naprawde sa to grosze w porownaniu z
      tym co musi zrobic pielegniarka. Jest mnostwo rzeczy do robienia praktycznie
      non stop. Nawet teraz podczas strajku pielegniarki pracuja. I wcale nie sa
      gorsze od lekarzy a nawet sa ponad nimi bo musza wykonywac wszystkie czynnosci
      i pamietac o wszystkim,niejednokrotnie pilegniarki maja wieksza wiedze niz
      lekarze bo oni nawet nie potrafia zalozyc wenflonu czy cewnika. I taka jest
      prawda. Te pieniadze sie naprawde pielegniarkom naleza.To raczej politycy
      powinni zmijeszyc swoje zarobki bo oni to dopiero gowno robia za
      [rzepropszeniem a kase to by brali. Wiec cos tu chyba jest nie tak, ale to
      tylko w Pl moze sie zdarzyc...
      • Gość: qża tfaż Re: Na razie nie popieram..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:24
        Do założenia wenflonu, czy cewnika nie jest potrzebna jakaś bardzo szczególna wiedza, tylko umiejętność, którą jeśli się jest sprawnym manualnie można nabyć po kilku próbach. A pielęgniarki pracują różnie. Np. lekką pracę mają na okulistyce, a ciężką na neurologii. Zarobki powinny być zróżnicowane w zależności od faktycznych obowiązków i trudów związanych z wykonywaną pracą. Ale nie porównuj wiedzy lekarza i pielęgniarki i nie myl wiedzy z umiejątnościami. Pielęgniarki jako personel pomocniczy zajmują się pierdołami do których szkoda angażować lekarza. Umiesz Ty siostro zrobić np. punkcję kręgosłupa, albo trepanację czaszki? A z tym podnoszeniem płac w budżetówce trzeba ostrożnie i nie na wariata. Wzrost gospodarczy należy wykorzystać na obniżenie podatków co pozwoli ten wzrost utrwalić i zwiększyć go jeszcze berdziej. Jeśli się te pieniądze od razu skonsumuje, to wkrótce może nas czekać kolejny kryzys gospodarczy. To tak samo jak w budżecie domowym - jeżeli zaczynasz dobrze zarabiać, ale wydajesz wszystko co zarobisz (albo nawet więcej - kredyty) to nie wróży to dobrze Twojej kondycji finansowej na przyszłość. Rząd (jakikolwiek by był) nie powinien ulegać żądaniom, tylko twardo realizować długofalową strategię budżetową. To jest bardzo ważne dla nas wszystkich. A na wyższe zarobki przyjdzie czas. Trzeba też uprościć system podatkowy do takiego stopnia, żeby przedsiębiorcy nie musieli korzystać z usług doradców podatkowych i biur rachunkowych, co w efekcie obniżyłoby koszty pracy. Przepisy podatkowe powinny być maksymalnie proste i jednoznaczne. Zamiast ulg podatkowych obniżenie podatków. Ronald Reagan uporał się z kryzysem gospodarczym głównie poprzez obniżenie podatków.
        • Gość: częstochowianin Re: Na razie nie popieram..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:41
          Mam 35 lat i nie dałem jeszcze żadnaj łapówki ani lekarzowi ani tym bardziej
          pielegniarce. PiSowi udało się Wam wmówić, że cała służba zdrowia "bierze" i że
          korupcja to - obok lustracji - największy problem naszego kraju.

G... prawda !

Największymi problemami jest ciągle wszechobecna bieda, bezrobocie i wyzysk
          przez tzw. pracodawców.
          • Gość: angrusz Re: Na razie nie popieram..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 06:56

Do Częstochowianina :

Mi nikt nie wmówił . To są moje osobiste doświadczenia.
            Te problemy o których wspomniałeś są bardzo ważne ale nie moga być zamiast
            lecz dodatkowo do .
    • Gość: cytat z forum onet Re: Popieramy protestujące pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 07:12

"Zobaczycie nas, nasze pieniadze i umiejenosci jak swinia niebo!
      Zal mi Ciebie i tych co zostaja lub wracaja do Polski. Sa albo bezmyslni albo sa
      prawdziwymi patriotami. Mnie z patriotyzmu wyleczyly kolejne rzady w Polsce i
      glodowa pensja. Obecnie pracuje w moim zawodzie i zarabiam 11 razy wiecej niz w
      PL. Niestety nigdy przynajmniej za mojego zycia Polski nie bedzie stac by
      wyplacac pielegniarzowi 1800 funtow na miesiac do reki plus dodatki za prace w
      swieta i niedziele. Nie pracuje na zmywaku, ale szczerze: wole zmywak w UK niz
      upokorzenie w Polsce. Zadna praca nie hanbi, moze za wyjatkiem... pracy
      polskiego posla. A tym na zmywakach w UK zycze powodzenia i odwagi by pracowac w
      swym zawodzie."

~Artur, 23.06.2007 04:21- pielęgniarz
      • asgard_bp Re: Popieramy protestujące pielęgniarki 23.06.07, 10:01
        podwyzki dla pielegniarek i w żadnym wypadku dla lekarzy :)

Przynajmiej siostrzyczki walczą o swoje z rządem a nie z pacjentami,którzy jej
        popieraja
    • Gość: ubawiony do łez Buaaahahaha! Zaczynają się roszczenia! :DDDD IP: 66.28.139.* 24.06.07, 14:21
      Czyżby to już początek końca miłości prostego ludu do kaczego rządu?

Jednak ciężki jest żywot populistów a smak władzy wcale nie tak słodki jak się
      im mogło wydawać. Tak, tak - rządzenie to nie tylko stanie na trybunie i
      wygrażanie piąstkami. :DDDDDD

I co oni teraz nieszczęśni zrobią? Jak wyślą na baby policję z pałami to miłość
      motłochu bezpowrotnie przepadnie i co wtedy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka