Gość: proto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:26 Państwowych badz Prywatnych Uczelni.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancymonka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... 21.06.07, 10:20 Chciałam tylko kulturalnie zauważyć, iż podawanie danych osobowych (czyli między innymi imion i nazwisk) jest sprzeczne z polskim prawem. Jeśli chcecie się wymieniać takimi informacjami, to proszę pisać gdzie ten ktoś uczy i czego, ewentualnie inicjały. Wszystko ponad to będzie niestety usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:46 Zgadzam się. Zwłaszcza że najczęściej są to bardzo subiektywne odczucia ( bo mi tylko 3 wystawił/a)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:51 ADJ Roman Pluta... i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... 22.06.07, 10:21 Ancy, imie i nazwisko jest informacją jawną. adres i telefon jest tajny ;) i podlega ochronie danych osobowych ;) patrz: politycy, naukowcy, lekarze itp. ;) wiec zdejmij troche restrykcji z tonu. jeżeli masz wątpliwości - pisz do abuse lub nka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan salata Re: fil.pol. AJD IP: 212.87.241.* 21.06.07, 10:41 doris? doris moglaby byc dobrym psychologiem, gdyz kazdego jest w stanie uleczyc z kompleksow :) co do reszty sie nie zgadzam, pan zarozumialy byl zarozumialy, ale niczym innym wedlug mnie nie zgrzeszyl, teatrologia i pan szanowny nijak nie byli przeze mnie odbierani, tzn. ani szczegolnie pozytywnie, ani negatywnie, a znalam takich, ktorzy byli wrecz zachwyceni, wiec nie moglo byc az tak zle. natomiast "chodnikowy furiat" to dla mnie zenujaca wrecz postac i nie moge pojac, ze w takim stanie (dla mnie ciezkim: fiuuuu!) godzono sie na jego wystepy przed studentami, byl niesmaczny... wlasciwie obrzydliwy i zbedny po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panienka z okienka Re: fil.pol. AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:47 w tym roku koncze fil pol i faktycznie doris byla nie do zniesienia. jej wyzszosc nad studentami czasami powalala ale taki widocznie jest los starych panien. u nas dal sie we znaki rownez pan "loczek":) a kim jest "chodnikowy furiat"??nie spotkalam sie z takim okresleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan salata Re: fil.pol. AJD IP: 212.87.241.* 21.06.07, 11:25 bo wlasnie je wymyslilam :) za to reszta opisu jest wg mnie tak jednoznaczna, ze nie mozna sie pomylic... intruktor oddawania moczu walczacy o rownouprawnienie kobiet pod tym wzgledem, bajarz zodiakalny, erotoman, najstarszy profesor - zalozyciel. i blagam, niech nikt nie pisze, ze byla to osobowosc, bo moim zdaniem osobliwosc, ktora nie powinna sie zdarzyc. ale dzieki niemu mozna przynajmniej wybaczyc uczelni pania prof. od teorii lit. czy jej podopieczna doris, wiec nie ma tego zlego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men bańka górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:35 nie wiem czemu uczepiłeś się akurat jego?on przynajmniej miał wiedzę i nie cierpiał na syndrom niedouczonego magistra!gdyby nie B. uczelnia padłaby w latach 90tych. co do pani R.broniłem sie u niej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan salata Re: bańka górą IP: 212.87.241.* 21.06.07, 11:45 ja nie przecze, ze mial wiedze, ale powiedzmy, ze nie dal mi tego po sobie poznac. w koncu nikt za darmo nie dostaje tytulu profesora. nie pamietam problemow uczelni w latach 90-tych, choc to "moje" lata, nie pamietam misji dziejowej pana prof. pod tym wzgledem, ale z jakiegos powodu trzymali go tam, wiec moze z tego. u pani r. nietrudno bylo sie obronic, bedac okreslanym zaimkiem "on" :) nie umniejszajac wartosci twojej pracy, ale to fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men Re: bańka górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:02 no wiesz.moze powiesz mi u kogo było trudno sie obronić?a co do p.R. nie zgodzę się z tobą, że płeć męska miała jakieś fory. przywołam tu może przypadek kolegi Mazurka. co do wcześniejszej części wypowiedzi:nie trzymali tam bańki z jakiegoś powodu, tylko instytut trzymal sie dzieki niemu...ja osobiscie podziwiam go nie tylko za wiedze, ale za trafne opinie o "pedagogach" tejże placówki i niektorych studentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan s. Re: bańka górą IP: 212.87.241.* 21.06.07, 12:23 o ile pamietam nie pisalam kolokwium z zyciorysu, kojarze jednakze kolokwium z tworczosci bodajze przerwy-tetmajera... fakt, o n-lce z liceum nie potrafie powiedziec niczego pozytywnego, ale to inna historia :) szczerze mowiac nie pamietam przypadku obrony kolegi m., ale tez historie jego zycia niezbyt mnie pociagaly. przepraszam, ale nie moge uwierzyc, ze ktokolwiek jest zdolny do odczuwania respektu wzgledem pana b., zwlaszcza z tego okresu, gdy ja zaszczycalam uczelnie swa obecnoscia. chetnie poslucham jednak jak rozwijajaco wplynal na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 80.51.222.* 21.06.07, 10:57 Moi drodzy a pamiętacie jeszcze na AJD pania G od dydaktyki? a moze juz nie uczy? a panią K od socjologii? czy moze przez 2 lata mojej nieobecności na tej uczelni, juz cos tam sie pozmieniało? Kto tak teraz "króluje w uwalaniu" studentów???? Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... 21.06.07, 11:51 Moja radość z tego, że pani G. mnie ominęła, do tej pory granic nie zna:))) Pani J. może też ciut cięła, ale o niebo lepsza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:59 Pcz. Doktorzy J.T i J.P. od kresek i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 151.193.120.* 21.06.07, 12:15 O tak...Pani G. od Dydaktyki....szcególny przypadek...jezdziłem do niej jeszcze w listopadzie nastepnego roku po zakonczeniu zajec :-) Cudowne 2 kolokwia...oba niezaliczone...a potem poprawka jednego i w tym samym czasie pisanie drugiego :-) no po prostu majstersztyk, 1,5 godziny na napisanie dwóch :-) a najlepsze jest to że Pani G. nie uznawała częściowych odpowiedzi , albo były pełne odpowiedzi an 3 pytania albo tak jakby nie bylo nic :-) modlilem sie po nocach zeby dostac choc 3, bo ta dydaktyka i spoób jej przekazywania był po prostu koszmarny i niezrozumiały... Bardzo ambiwalentne odczucia mam jeszcze w stosunku do Pani Marii K. (mała ruda:-)na wydz. pedagogicznym...uważała sie za specjalistę z rynku pracy i gospodarki ...ciekawie było, czasem była barzdo sympatyczna i miala jakies ciekawe tematy, natomiast w większości jej "prace domowe" typu:"prosze napisać streszczenie artykułu o rynku pracy w 5 ZDANIACH PODRZĘDNIE ZŁOŻONYCH i potem sprawdzanie i analizowanie tego przez godzine...to był kosmos... Pozytywne opinie mam o : prof. R.D, dyrektor instytutu - psychologia (ogólna i społeczna) - facet ma wiedze mgr. teraz chyba dr, Pnai E.Z. - poradnictwo zawodowe i pokrewne, młoda sympatyczna osoba, u której faktycznie czegoś sie nauczyłem bardzo fajna był tez pani która prowadzi m.in. kontakt interpersonalny - nie pamietam nazwiska, ale zajmuje sie ona równiez psychologią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men hej hoop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:25 pani U. od metodyki (tłusta świnia z farbowanymi na rudo włosami i krzykliwym makijażem) oraz J.F. wypierd profesury UJ, pozujący sie na znawcę prozy Gombrowicza. Nie dość, ze tacy ludzie nie mają nic konkretnego do przekazania, to jeszcze myślą, że ich megalomańskie wypociny myślowe, budzą w kimś inne uczucia, niż pożałowanie dla sarkastycznego chamstwa. co do "chodnikowego furiata" (masz na myśli częstochowskiego brucknera?), to akurat jedyna osoba mająca na tej uczelni prawdziwą wiedzę i niebywałe osiągnięcia na polu naukowym. niestety, wiekszość studentów tej placówki wskutek zaniedbań pozostałej kadry nie była przygotowana do odbioru tego, co miał nam do przekazania niezapomniany prof.B. podajcie choć jedno nazwisko, które pod względem wiedzy, można postawić w szeregu z prof.B.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan salata Re: hej hoop IP: 212.87.241.* 21.06.07, 11:38 wiedzy w jakiej dziedzinie? nigdy sie ze mna owa wiedza nie podzielil, byc moze bylam niegodna tego studentka, ale wiem za to, ze wlosy powinnam zaczesywac do tylu i cos belkotal jeszcze obslinionymi wargami o moich biodrach. wybacz, nie tego szukalam idac na studia. byc moze kogos to bawilo, byc moze wspomina to ze wzruszeniem... ja z politowaniem i obrzydzeniem. pan j.f. mowil do mnie o tym, o czym mowic mial; lubilam zajecia z nim, kolokwia i egzaminy, mimo ze oblal mnie z "lalki" i wkurzyl twierdzeniem, ze nie przeczytalam i... jestem klamczucha :) co do jego poziomu wiedzy - nie mnie to oceniac, wiedzial wiecej niz ja, ale domyslam sie, ze mniej niz ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men Re: hej hoop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:51 jeśli tobie pan F.przekazał jakaś wiedzę, to musiałaś mieć faktycznie duże braki z liceum ;) kolokwium z życiorysu sienkiewicza he.he. w takim razie nie dziwię się, że wykłady prof.B.nie zdołały wzbudzić twojego zainteresowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzona Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 195.205.202.* 21.06.07, 12:21 Proponuję stworzyć listę najgorszych studentów i absolwentów w szczególności filologii polskiej na AJD. Zaszczytne pierwsze miejsce proponuję nadać dożywotnio osobom o następujących nickach: Jaan ......, panienka z okienka i dolce men. Wstydzcie się moi drodzy!. Sami chętnie oceniacie wiedzę innych, ich sposób nauczania i bycia, a niektórzy także wygląd (tłusta ....... z rudymi włosami). Tymczasem Wasza ortografia i interpunkcja, a także styl wypowiedzi pozostawiają wiele do życzenia. Mam tylko nadzieję,że nie uczycie w szkołach, bo mając takich nauczycieli, ignorantów prawideł polszczyzny, polska młodzież z pewnością wyrosłaby na pokolenie dysortografików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan s. Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 12:27 dysgrafikow, chamow i pijakow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... 21.06.07, 12:35 Ale wiesz... "czym skorupka za młodu..." i tak dalej. Jeśli wykładowcy na uczelni nie potrafią, bądź nie chcą nauczyć niczego konkretnego, to nie można wymagać, żeby z uczelni wychodził super, extra mądry absolwent. Ja jestem po WSP. Przez 3 lata zajęć róznych nie nauczyliśmy się nic, co wyszło na jaw jak poszliśmy na pierwsze prawdziwe praktyki do szkół. Okazało się, że konspekt w naszym wykonaniu (tak wałkowny przez wielu wykładowców) można sobie do butów włożyć. Natomiast wiedza z zakresu pedagogiki i psychologii ma się nijak do praktycznego kontaktu z dziećmi. Co z tego, że wiemy o wszystkich mechanizmach władających psychiką, wiemy jakie zaburzenia ma dziecko, skoro nie umiemy pomóc dziecku. I komu to zawdzięczamy - wykładowcom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan s. Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 12:49 z drugiej strony wiadomo przeciez, ze na uczelni wlasciwie tylko wiedza teoretyczna, wiec czegoz sie spodziewac, praktyka i tak wszystko zweryfikuje, mysle, ze nie da sie zadna miara robic az takich "symulacji", ktore pozwalalyby na pomoc kazdemu dziecku, bo kazdy przypadek inny. studia pedagogiczne porownalabym do nauki jezyka: nie opanujesz jezyka korzystajac z podrecznika, nie nauczysz sie pracy z dziecmi z podrecznika. wiedze praktyczna musisz zdobywac sama i nie przekaze ci jej nawet najlepszy wykladowca. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... 21.06.07, 12:56 I tu się nie do końca zgodzę. Mieliśmy jedną panią psor, która potrafiła nam to wszystko przełożyć. Chodziła z nami do szkoły na hospitacje, potem omawiała te zajęcia, tłumaczyła co, jak i czemu. Ale to był indywidualny przypadek. A wiedza, którą nam przekazywano, wogóle nijak się miała do praktyki. Do tej pory nie rozumiem, po co w planie zajęć były takie przedmioty jak filozofia, socjologia, statystyka, logika, metodologia badań społecznych. Sztuczne zapełnianie godzin. Gdyby zamiast tego posłać studentów do szkół, wtedy przynajmniej by się czegoś nauczyli - praktycznego i przydatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan s. Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 13:00 ja nie mialam takiego nauczyciela, wiec moge sie mylic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men odpowiadam oburzonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:24 sorki, ale jest to moja luźna wypowiedź, wobec czego nie czuje sie zobowiazany dbac o interpunkcje, zreszta netykieta dopuszcza teksty bez inetrpunkcji ...co do wyglądu niektórych osób(bo o wiedzy nie wspomne, nie ma czego oceniać!!!!): 'jak cie widzą, tak cie pisza'- a to, co napisałem o pani U. jest bardzo kulturalne, w porównaniu z tym, jakimi epitetami to 'coś', obrzucało studentów. no cóz:jaki pan, taki kram! wystarczy popatrzeć na 'pedagogow' tej 'uczelni', jak kopia pod soba doly, by dostatecznie obrzydzic sobie prace w oświacie.wstyd. pozdro dla mojego kochanego e.biłosa! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malwing Re: odpowiadam oburzonej 21.06.07, 14:21 a czy uczy Pani od biomedyki Rodz...-Gr... na ADJ? To była zmora, miała straszna zadrę ze wszystkimi studentami !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: odpowiadam oburzonej 25.06.07, 14:14 Ponoć nadal. Jejuś, co ja z nią przyzyłam to moje... ale i tak najgorzej nie miałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panienka z okienka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:25 droga oburzona. uwazam ze wiele moglabys sie ode mnie nauczyc, ja cie nie obrazalam i prosze cie o to samo w stosunku do mnie.pytanie zostalo postawione i padla odpowiedz. to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 195.205.202.* 21.06.07, 15:30 Szanowna Panienko! Ja Cię wcale nie obraziłam, tylko stwierdzam fakty, odnośnie Twojej interpunkcji. Osoba identyfikująca się dyplomem mgr fiologii polskiej, zawsze powinna pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji nawet wtedy, kiedy stosuje styl kolokwialny. Nie martw się o mnie, niczego nie musisz mnie uczyć. Sama sie troszcze o swój rozwój intelektualny. Pozdrawiam absolwentów 2000 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan salata Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 16:23 droga oburzona kolezanko! rowniez cie pozdrawiam, mimo iz znajduje sie na twojej czarnej liscie :) i pewnie moje pozdrowienia to wielki afront dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczycielka Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:31 Do rankingu najgorszych wykładowców AJD proponuję dopisać dr Zbyszka J. z polonistyki. Ma pseudonim "Zbysiu Rogacz".Na zajęciach potrafił wypalić dwie paczki papierosów, wypić dwie kawy i przez jedne ćwiczenia powiedzieć ponad sto razy "cholera jasna".Negował wszystko i wszystkich. Chory człowiek.Tylko w Częstochowie kogoś takiego się zatrudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewazny gosc Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.trustnet.pl 21.06.07, 21:16 O czym w ogole wy pitolicie jak macie wonty do kogos to mozecie z nim wyskoczyc na solo a nie na forach plakac, wtedy sie wykladowca by nauczyl szacunku do studentow.Ponoc ktos kiedys kazal komus wejsc do szafy i stamtad odpowiadac takich ludzi trzeba tepic od razu czyli krotka pilka o kolanko i z lokcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan salata Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 21:52 czytalam juz o tym na forum i zdziwilo mnie to, gdyz nie przypominam sobie zadnych ekscesow z tym panem; fakt: palil, ale chyba nie on jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:03 z tym się zgadzam...terror i zero szacunku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzz Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 195.205.202.* 22.06.07, 16:01 może i Zbyszko na zajęciach był straszny, ale to były jedne z nielicznych zajęć na których się nie nudziłam i jeszcze czegoś nauczyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 195.205.171.* 26.06.07, 21:25 Niestety dr Zygmunt P. uczy na AJD,szkoda słów.To jeden bełkot.Ma problemy z % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:56 zanim zaczniesz kogoś pouczać, sama wez się za nauke interpunkcji.to tyle. BAJO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce men powyżej odpowiadałem oburzonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:59 przyganiał kocioł... Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_elizabeth Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... 21.06.07, 21:49 Widzę, że znów spora liczba absolwentów pamiętnego roku 2000 się odzywa! Pozdrawiam was towarzysze niedoli! Dziś wspominam wszystkich naszych wykładowców pozytywnie! A szczególnie J.F., czy profesora "Bańkę" tudzież "chodnikowego furiata"...i tego - wówczas pana magistra - co miał w akwarium wszystkie rybki płci żeńskiej...fajnie było, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemal poetycko Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 22:54 fajnie, fajnie :) ale wyklad z banka to ja bym mogla tylko na bance strawic i to wysoko oprocentowanej, ale w sumie to tez mialoby swoj urok. pozdrawiam filologicznie i wieczornie przekornie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lali Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:05 AJD rocznik 2000 r absolwentka przesyla pozdrowienia P.Go.. przede wszystkim do dzis o niej pamietam jeszcze długo to potrwa jak zyciowa trauma moje kolezanki z reszta tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:47 Dla mnie, a skończyłam podwójne studia, najgorszym wykładowcą była pani prof. B.S. z Akademii Polonijnej, która poniżała człowieka na każdym kroku. Nie robiła nic, co należało do jej obowiązków, zmieniała zdanie co krok i absolutnie nie nadawała się do pracy ze studentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Najgorsi wykładowcy częstochowskich .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:26 Nie wiem kto jest najgorszy ale wiem kto jest najlepszy na WIiOŚ a jest to Pani M.W. Szwedzińska z sentymentem będę wspominał jej labolatoria z mikrobiologii, co nas nastraszyła to poprostu masakra ale przynajmniej zmusiała nas do nauki:) Na złe mi to nie wyszło:) Odpowiedz Link Zgłoś