Dodaj do ulubionych

The Kaczyńscy Brothers

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:43
Kocham nasz wspaniały rząd i chcę aby rządził dopuki nie umrę, kocham jak nie daja sobie w kaszę dmuchać zapyziałej UE, kocham ich za piękne wyniosłe przekonania, kocham ich za dobrobyt jaki sporządzili polsce, kocham ich za to że karłami, kocham nasz rząd za wszechobecną wolnosć słowa i wypowiedzi;)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4243893.html
A teraz ludzie pomyślcie czy prawdę pisałem tam wyżej nad linkiem, napisałem w ten sposób dlategom że wcześniej startałem sie umieścic taki wątek na forum ale za każdym razem zwymyslałem naszemu rządowi i obraziłem ich elektorat dość poważnie.
I teraz zadaję pytanie czy GW się boi Kaczyńskich?

Wygląda na to że Geremek miał rację:(
Obserwuj wątek
    • ancymonka Re: The Kaczyńscy Brothers 22.06.07, 13:03
      > I teraz zadaję pytanie czy GW się boi Kaczyńskich?

Nie wiem czy się boi, czy nie. Ale Twoje bluzgi poleciały na oślą, bo łamały
      regulamin. Jakbyś tak samo napisał o kimkolwiek innym, też poleciałoby na osła
      bez dwóch zdań :)
      • Gość: Eryk XiI do K2 Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:41
        Już zostałeś moim ziomalem !!!
        Będę z zainteresowaniem czytać Twoje wypowiedzi.
        Nie przeszkadza mi, że są małe błędy.
        A któż ich nie czyni.
        Jo tesz nielóbje sklonowanyh Kaczoruff =]
        • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:50
          może się mylę, ale nadrzędnym celem państwa nie są pochlebne tytuły w
          zagranicznej prasie...
          państwo nie jest dla redaktorów zagranicznej prasy... zresztą krajowej też nie
          zawsze ;P
          • Gość: gapcio Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:18
            W Parlamencie UE wszyscy zmuszeni są do oglądania kolejych odcinków z Kaczorami
            bez Donalda oraz fragmenty z filmu "Niespodziewana zamiana miejsc".
            Czy oni się tam połapią o co chodzi tym skarłowaciałym bliźniakom.
      • Gość: K2 do ancymonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:12
        Mam tylko jedno pytanie kim ty jesteś, przecież forum opiekuje się nijaki misiakila.

A propo usunięcia mojego wątku, to czy poprostu nie dało się wulgarnych słów wykropkować czy coś, doskonale zdawałem sobie z tego sprawę że watek może być usunięty ale chciałem wyrazić swoja złość na rząd i polaków wybierających ten rząd.

Na forum częstochowskim jestem nie od dzisiaj i doskonale znam zasady netykiety ale gdy usłyszałem co ten nasz premier patałach powiedział na szczycie UE to wybaczcie ale aż prosi sie nazwać rzecz po imieniu.

Przepraszam najmocniej za błędy ortograficzne
        • Gość: K2 przeprosiny dla ancymonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:14
          Przepraszam niedopatrzyłem, ty tez się opiekujesz forum
        • ancymonka Re: do ancymonki 25.06.07, 12:52
          Niestety nie da się wykropkowywać :) Zresztą, nawet gdyby się dało, to po takim
          wykropkowaniu nie wiele by z tamtego postu zostało ;)
          • Gość: K2 Re: do ancymonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:53
            dobra rozumiem:D, poprostu mnie poniosło wtedy, ale jak tutaj się nie denerwować jak prezydent czy premier (pojęcia nie mam który jest który:D) mówi takie słowa jak wtedy.

Sorki:(
    • Gość: cc Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 83.2.140.* 22.06.07, 15:29
      Czy nikt nie widzi, że ich polityka prowadzi do zguby? do zaostrzenia stosunków
      międzynarodowych? wyciągania brudów sprzed lat kiedy nawet nie było nas na
      świecie? Obecnie inni są ludzie,inna polityka, inna kultura. Czy my wszyscy
      mamy odpowiadać o błędy naszych pszodków? Kiedyś były inne realia, a dzisiaj są
      inne.Należy zdobywać przyjaciół a nie wrogów jak czynią nasze obecne władze.
      • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:49
        pojedź do Izreala i powiedz im żeby nie wyciągali brudów sprzed lat ;)
        my tak jak i oni mamy kawał wspołnej i niezbyt przyjemnej(zwłaszcza dla
        niemiec, z tym ze oni(izrael) w WE nie są) o której nie mozna "od tak" zapomnieć
        ... już kiedyś mieliśmy przyjaciół, takich co to po zakończeniu II wojny
        światowej zostawili nas na pastwę "czerwonych"...

... polityka nie polega na "robieniu" przyjaciół za wszelką cenę...

jeżeli ktoś tu podgrzewa atmosferę to co poniektórzy redaktorzy zza odry...

PS. stanowisko imć Verheugena, jakze inne od "redaktorków"
        wiadomosci.onet.pl/1558569,12,item.html
    • Gość: aaa Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:25
      też ich nie trawię!!!!!!!!!

bracia XERO won!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: cc Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 83.2.140.* 22.06.07, 17:26
      Trzeba brać przykład od państw rozwiniętych , a nie trzeciego świata. Chociasz
      ten trzeci świat już nas przegonił.Nie można się obrażać nawet na tych
      czerwonych. To też są ludzie. Kiedy zaszkodzili to zaszkodzili, ale i życie
      oddali za Polskę.Chyba że tej histori nie znasz. A szkoda.
      • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:52
        idąc tym tokiem rozumowania, Niemcy nie powinni obrazać faszystów(???) wkońcu
        za kraj walczyli... w ogóle to po co była na cała Norymberga...
        ... sorry ale jedni jak i drudzy (oczywiscie w obu przypadkach mówie o
        wiernych, oddanych i najzacieklejszych sługach tych zbrodniczych systemów)
        przysporzyli więcej zła aniżeli dobra...

... gdzie tam nas trzeci świat dogonił... daleko im do nas ;P
        poza tym gdzie ja kazałem brać przykład z krajów trzeciego świata?
    • Gość: agent w sutannie Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.244.* 22.06.07, 23:19
      Kaczory to zaplute karły.tfu.,obleśne do tego i jeszcze z całą masą kompleksów.
      Czy nie jest fajnie? Germanofobia,wyimaginowana walka nie wiadomo z czym i w ogóle.
      Więc siup w kaczy kuper...kwa,kwa,kwa........
      • Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 23.06.07, 01:18
        BBC World na okraglo pokazuje mila inaczej twarzyczke Kaczora -prezydenta i
        daje malo ciekawe komentarze nt Polakow w EU.
        Z tego co ostatnio wynika, ze Kaczory i tak daly kupra zgadzajac sie na
        uzgodnione unijne propozycje w sprawie liczenia glosow.
        I po co bylo robic szum i stroszyc pierze???
        W sumie wk...li 26 krajow UE, wk..li Czechow, Wegrow i Slowakow [Kaczor mowiacy
        ich premierom, ze sa jeszcze za mlodzi, zeby sie madrzyc] Litwinow zglaszajac
        ich propozycje jako wlasna. Nie mowiac juz o conajmniej lekkim w ...niu Niemcow
        wykladajacych z wlasnej kasy sporo szmalu dla wsparcia dotacji takze dla
        Polski. itd.
        I to wszystko zaledwie w ciagu ostatnich kilkunastu dni.
        Cos mi sie zdaje, ze Warszawa juz predko nie zobaczy paru waznych osob z
        najwyzszej europejskiej polki, a projekty z Polski beda traktowane tak jak
        Kaczory potraktowaly "kolegow" z UE.
        Ciekawie o kulisach negocjacji akcesyjnych pisal niedawno w Dzienniku ...Miller.
        Z tym, ze nie wyobrazam sobie Kaczorow na prywatnym spotkaniu z premierem
        Anglii, czy prez Francji, albo z Merkel.
        Kaczory opowiadajace kawaly na prywatnym spotkaniu przy kieluchu tez jakos sa
        trudne do wyobrazenia, a tak sie robi polityke.
    • Gość: angrusz Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 06:06
      Rządzą w imieniu Polski .
      Każdy popełnia błędy , nikt nie jest doskonały - ale rządzą w interesie Polski
      i mam do nich zaufanie .
      Rządzą nie dla kasy w Szwajcarii i nie przy pomocy kasy w Szawjcarii
      • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:22
        odnoszę wrazenie ze za szybko ustąpili :/
      • Gość: agent w sutannie Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.244.* 23.06.07, 12:19
        Gość portalu: angrusz napisał(a):

> Rządzą w imieniu Polski .
        > Każdy popełnia błędy , nikt nie jest doskonały - ale rządzą w interesie Polski
        > i mam do nich zaufanie .
        > Rządzą nie dla kasy w Szwajcarii i nie przy pomocy kasy w Szawjcarii

Rządzą tylko i wyłącznie w interesie własnym i dla żądzy władzy.
        Poza tym ile tej kasy tonie w spółkach Skrbu Państwa to wiedzą tylko ci,którzy
        aktualnie są przy władzy.
        • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:55
          ... szkoda tylko że alternatywy brak... ;(
          • Gość: gapcio Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:59
            Gość portalu: luk napisał(a):

> ... szkoda tylko że alternatywy brak... ;(

Można sklonować Tuska i będą dwa Donaldy !
            • Gość: Elf Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 15:50
              Tys prowda he he he he
              • Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 25.06.07, 01:41
                Nie lubie przeklejac z obcego, ale tak dla aktualizacji pewnych zjawisk
                przyrodniczych:)))
                A przy okazji: Zastanawia mnie jedno.
                Im Michnika mniej, to jakby bylo go wiecej:)))
                Az sie martwie co bedzie jak go zbraknie?
                ------
                Michnik stał za strajkami w PRL, ten strajk wywołała nieudolna komuna
                PiSLPRSO!

Gdybym był złośliwy, panie wielokrotnie skazany Jacku K. spytałbym co gorsze,
                mieć dziadka Wehrmachcie, czy brata w GW, ale nie jestem, to nie pytam, chociaz
                pytanie wbrew pozorom bardzo adekwatne do przedmiotu rozważań, kto kogo i kim
                manipuluje. LPR jest transparentne, to partia ewidentnie kompromitująca Polskę,
                a jej lider współpracował kilkadziesiąt lat z agentem sowieckim, generałem
                Wojciechem, pseudonim Wolski. Dziś parę niemodnych słów, słów za które można
                zostać wyrugowanym z grona Polaków, a już na pewno patriotów. Słowa będą nie
                tyle w obronie, bo nie sądzę aby bohater moich kilku słów potrzebował obrony,
                słowa będą ku pamięci i refleksji. Pora na prezentację bohatera, jest nim Adam
                szef najbardziej poczytnej wśród zwolenników PiS, LPR i SO gazety, wieloletni
                więzień komuny, obecnie uznawany za zdrajcę wiadomego pochodzenia, przyjaciela
                komunistów i piąta kolumnę PRL. Mój osobisty stosunek do Adama jest dość
                lakoniczny, dziękuję ci Adamie za Twój wkład w wolną Polskę, choć za cholerę
                nie rozumiem dlaczego Kiszczak jest człowiekiem honoru i od generała trzeba się
                `odczepić', moim zdaniem obu powinno się wystawić rachunek za upadlanie
                wolności i normalności. Twoja sprawa Adamie i Twojego myślenia, które wydaje mi
                się dziwnym i mało rozsądnym, ale ponieważ to Ty walczyłeś o wolną Polskę, w
                której każdy może wygłaszać poglądy dziwne i niezbyt mądre, to mnie nie wypada
                zagłębiać się w Twoje dziwactwa. Nie mam natomiast najmniejszych oporów aby
                zagłębiać się w dziwactwa Twoich oponentów, ponieważ co najmniej połowa z nich
                nigdy i o nic nie walczyła, druga połowa albo wychyliła się ze dwa razy, albo
                sądziła opozycjonistów w stanie wojennym, tudzież była peerelowskim
                prokuratorem ljub doradcą Jaruzelskiego. Wiem, że to nie wypada włazić z butami
                w życiorysy, dlatego zdejmuje kamasze i najdyskretniej jak się da, przedstawię
                pokrótce Twoją historię Adamie, przedstawiając jednocześnie, co na
                poszczególnych etapach tej historii robili dzisiejsi oponenci i wierni
                czytelnicy gazety.

1) Rok 1965 zostajesz Adamie zawieszony w prawach studenta, za
                rozpowszechnianie listu do PZPR autorstwa Jacka Kuronia i Karola
                Modzelewskiego. Masz Adamie 17 lat, w tym wieku Twoi oponenci, patrioci z
                Młodzieży Wszechpolskiej palą na działce grilla w kształcie swastyki i
                zamawiają piwo używając do tego gestu faszystowskiego pozdrowienia, wielbiąc
                tych co zamordowali rodziców Twoich rodziców w czasie Holokaustu i kilka
                milionów Polaków. Poseł Wierzejski `poguje' ze Skinheadami, potem nazwie to
                występem artystycznym na konkursie pieśni patriotycznej.
                2) Rok 1968 premiera `Dziadów', wylatujesz Adamie jako 19 latek z uczelni za
                wydarzenia marcowe. W tym roku dzieje się wiele, Polska jedzie czołgami do
                Czechosłowacji, nieść bratnia pomoc, Twój oponent Maciej Giertych, ojciec
                Romana, wspiera generała Jaruzelskiego i uznaję najazd na Czechosłowację za
                wielkie patriotyczne wydarzenie. W tym roku Gomułka wskazuje palcem wszystkich
                Polaków żydowskiego pochodzenia i rozdaje paszporty, nie korzystasz Adamie z
                oferty i idziesz siedzieć, skazany na 3 lata. W tym czasie autor paszkwila
                `Michnikowszyzna' Rafał Z. jako 4 letni świadomy swojej politycznej
                niezależności patriota, ciągnie enerdowską ciężarówkę z plastiku, przywieziona
                przez rodziców z zakładowej wycieczki.
                3) Rok 1969, przychodzi amnestia i wychodzisz Adamie z więzienia, ponieważ masz
                wilczy bilet na wszystkie uczelnie w PRL przez dwa lata pracujesz jako spawacz.
                Potem zostajesz asystentem Słonimskiego, dopiero w 1975 roku komuna pozwala
                dokończyć Ci studia. Publikujesz w podziemiu, pobierasz nauki od Giedrojcia. Ta
                działalność przypada na lata 1970-1977. W tym samym czasie guru niepodległości
                i prawicowości Polski, pisarz, publicysta Waldemar Łysiak publikuje w
                komunistycznych periodykach swoje pierwsze dzieła o Napoleonie, by w 1974 roku
                odebrać literacką nagrodę z okazji 50 lecia ZLP i 25 lecia PRL. Obaj bracia
                Lech i Jarosław, w 1971 roku, nie relegowani w marcu, ani nie aresztowani w
                listopadzie i niczym niezagrożeni, chociaż śmiertelni wrogowie komuny, nie są
                spawaczami, bronią się spokojnie z marksistowskiego prawa, odmieniając dzieła
                Lenina przez przypadki, dzięki czemu uzyskują tytuły magistrów. Rafał Z,
                dojrzewa politycznie, ma 6 lat, porzuca plastikową ciężarówkę `Hanomag' i
                podejmuje edukację w starszakach, już nie używa pieluch.
                4) W latach gdy powstaje KOR oczywiście włączasz się Adamie w jego działalność
                i zostajesz jednym z bardziej aktywnych członków. Trzeba przyznać, że w tej
                samej organizacji jest Twój oponent Antoni Policmajster, no i terminują w niej
                upieczeni absolwenci marksistowskiego prawa, ale to już jest gierkowski luz,
                można sobie pofiglować, bracia maja pogadanki w fabrykach na temat BHP i prawa
                pracy. Rafał Z. jest już nastolatkiem i wie skąd się biorą dzieci, już nie śpi
                z pluszakiem.
                5) Rok 1980 strajk w stoczni, dzieje się sporo, obaj bracia są adiutantami
                Lecha Wałęsy, dziś nazywanego Bolkiem. Obaj bracia wraz z `Bolkiem' odsuwają od
                władz Solidarności Annę Walentynowicz i małżeństwo Gwizdów, Wałęsa zostaje
                szefem Solidarności. Rafał Z. zawiesza swoja działalność opozycyjną, jest
                przerażony pierwszym pryszczem, który wyskoczył mu na brodzie.
                6) Rok 1981, stan wojenny masowe internowania i aresztowania, oskarżenia i
                wyroki. Twój `człowiek honoru' Kiszczak internuje Cię, za odmowę podpisania
                lojalki wytacza proces, zarzutem jest próba obalenia ustroju PRL. Siedzisz do
                1984 roku. Co w tym czasie robią Twoi oponenci? Brat Lech jest internowany wraz
                z szefem Lechem i siedzi sobie kilka miesięcy w ośrodku wypoczynkowym nad
                morzem. Brat Jarosław ponoć nie podpisuje lojalki, ale SB ani go ni internuje,
                ani nie wytacza procesu, brat Jarosław fruwa na wolności, jego teczka nie
                zawiera śladu działalności opozycyjnej z lat 1982-1989. Maciej Giertych, ojciec
                Romana, zachwyca się wprowadzeniem stanu wojennego, popiera generała całym
                sercem, obok patrioty Dobraczyńskiego powracającego na listę lektur zamiast
                zdrajcy Herlinga Grudzińskiego, więźnia sowieckiego gułagu. Autor uchwały
                lustracyjnej, Korwin Mikke, śmiertelny wróg ubecji i wszelkiej agentury
                popisuje lojalkę. Po latach tłumaczy to w swoim gawędziarskim stylu, że nie
                miał czołgów, zatem podpisał brak woli użycia czołgów. Może to i śmieszne, dla
                mnie to żałosne, taka próba tłumaczenia tchórzostwa przez filozofującego
                mięczaka. Rafał Z. odkrył `Acnosan' i `Tormentiol' przystępuje do ostrej
                ofensywy, trądzik drży w posadach.
                7) Do 1989 roku dzieje sporo w Twoim życiu Adamie, w 1985 znów zostajesz
                skazany na 3 lata za próbę zorganizowania strajku w stoczni, po roku wychodzisz
                na mocy amnestii. W tym czasie nie widomo co robi większość Twoich oponentów. O
                bracie Jarosławie i Lechu nie słyszy nikt, Maciej G. nadal jest przyjacielem
                generała. Rafał Z. po kuracji, ma cerę jak niemowlak i postanawia zostać
                wybitnym pisarzem, gdy Ty Adamie publikujesz w podziemiu, 20 letni Rafał Z,
                wydaje w peerelowskich wydawnictwach swoje naukowe prace opisujące dzieje
                smoków, ufoludków, nawiązuje kontakt intelektualny z Marsjanami, polityka go
                nie interesuje musi skończyć studia i wyjść na ludzi.
                8) W końcu nadchodzi sławny rok 1989 i tu lawinowo pojawiają się obok Ciebie,
                Twoi oponenci, ponieważ można już niemal oficjalnie pyskować i odgrażać się
                komunie. Zasiadasz przy okrągłym stole obok oponentów Jarosław i Lecha, pijesz
                wódkę w Magdalence obok oponenta Lecha, Maciej Giertych tradycyjnie pociesza i
                doradza staremu przyjacielowi, generałowi Jaruzelsk
                • Gość: ... Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:20
                  WŁODEK, listy to se pisz do kumpli za granicą. Jak bedziesz siedział TU na
                  dupie, możesz pisać o sprawach polskich.
                  Jeszcze tylko brakuje Storimy...........
            • ancymonka Re: The Kaczyńscy Brothers 25.06.07, 12:53
              Nie kracz, nie kracz! Donald był jeden, ale miał 3 siostrzeńców (trojaczki!!)... ;)
        • Gość: Russian Girl Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.241.* 25.06.07, 19:20
          A najbardziej mi się podobał pomysł z tzw "Janosikowymi"! Czego jeszcze wymyślą
          dla zaspokojenia swoich chorych potrzeb rządzenia.
          • Gość: K2 Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:56
            O co chodziło z tym "janosikowym"?
            • Gość: angrusz Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:07
              are cool
              • Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 26.06.07, 01:06

> are cool

To wyslij ich na biegun. Poludniowy.
                Tam beda jeszcze bardziej "cool":))))
                A jak sie postaraja lepiej, to moze nawet beda mogly Kaczory na pol etatu za
                pingwiny dorabiac...
                • Gość: K2 Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 04:55
                  Co jak co ale w PiS-ie jest juz jeden pingwin i nazywa się Przemek Gosiewski:).
                  Jak go widzę to przypomina mi się z miejsca film Batman a w nim doskonała rola Danego De Vito:)
                  • Gość: Russian Girl Do K2 IP: 212.87.241.* 26.06.07, 17:11
                    Pomysł z "Janosikowym" to wygląda mniej więcej tak: odebrać bogatym (czyli tym
                    z trzeciegu progu podatkowego) i dać biednym (czyli protestującym pielęgniarką
                    i innym grupom słopecznym). Na co pielięgniarki powiedziały, że tego nie chcą
                    tak załatwiać. Uważam, że bardzo słusznie to powiedziały.
                    Moim zdaniem, pomysł chory i nadaje się do natychmiastowego leczenia w polskiej
                    służbie zdrowia.
                    • Gość: K2 Re: Do K2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:34
                      już wiem o co chodzi:) żeczywiście pomysł jest chory ale powiem ci jedno prosty lud z pod sklepu monopolowego i wszystkie lebry którym sie nie chce pracować ucieszą się z takiego pomysłu:).
                      A mnie zastanawia jedno, kiedy nasz wspaniały rząd zrozumie że czasy gospodarki centralnie planowanej mamy za sobą i zamiast podrzucać kolejne kłody pod nogi zacznie ułatwiać życie pracodawcom, a niech się bogacą skoro na to ciężko pracują a przy okazji niech stwarzają kolejne miejsca pracy, na tym polega demokracja że kto nic nie robi to poprostu nic nie ma!
                      • Gość: Russian Girl Re: Do K2 IP: 212.87.241.* 26.06.07, 21:54
                        Zgadzam się. Nierobom to się podoba, że zaczną zabierać od bogatego. Zacierają
                        ręce na tę myśl. Tylko nie pomyśleli, że to właśnie bogaci stwarzają miejsca
                        pracy i płacą te podatki. Chociaż takich z trzeciego progu podatkowego jest
                        zaledwie 1% społeczeństwa.
                        • Gość: Wlodek Re: Do K2 IP: *.vf.shawcable.net 27.06.07, 01:55
                          Gość portalu: Russian Girl napisał(a):

> Zgadzam się. Nierobom to się podoba, że zaczną zabierać od bogatego.
                          Zacierają ręce na tę myśl. Tylko nie pomyśleli, że to właśnie bogaci stwarzają
                          miejsca pracy i płacą te podatki. Chociaż takich z trzeciego progu podatkowego
                          jest zaledwie 1% społeczeństwa.

-
                          • Gość: angrusz Re: Do K2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 07:43
                            Do Włodka :

Co masz na myśli mówiąc o wywłaszczeniach pod autostrady " komuną wieje " .
                            Wywłaszczać trzeba szybko i bezdyskusyjnie ; płacić solidną a nawet wyższą niż
                            rynkowa cenę . Ot i wszystko .
                            Bo budowac trzeba i dużo i szybko .
                            • Gość: Wlodek Re: Do angrusza IP: *.vf.shawcable.net 27.06.07, 11:55
                              > Do Włodka :
                              >
                              > Co masz na myśli mówiąc o wywłaszczeniach pod autostrady " komuną wieje " .

Jak ci przejada przez srodek property i zaplaca tylko za jej zajety pas, a
                              reszte zostawia z dojazdem 10 km dalej, to ....tez sie usmiejesz.

> Wywłaszczać trzeba szybko i bezdyskusyjnie ;
                              .. to czemu inteligentnie pytasz co mam na mysli.
                              Wlasnie to.

płacić solidną a nawet wyższą niż
                              > rynkowa cenę .

- Gdyby tak placili to zapewne nie byloby dyskusji i "wiania".

Ot i wszystko .
                              > Bo budowac trzeba i dużo i szybko .
                              - trzeba. I poniewaz widze jak robia to inni [niedaleko mnie beda budowac
                              estakade], to mam okazje do porownan.
                      • Gość: angrusz Re: Do K2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 07:48

Do K2 :

A dlaczego z góry zakładasz , że " pracodawca " ciężko pracuje .
                        A może on bywa tylko w firmie , podpisuje pisma nawet nie czytając bo ma
                        ludzi ??
                        Tacy też są . Oni mają maszynkę do robienia pieniędzy . Gdybyś ty ją miał też
                        by ci nieźle szło . Jak już wszystko hula ( i jest koniunktura ) to nie
                        potrzeba tyle pracy .
                        Nie każdy " byznesman " haruje od świtu do wieczora - mają ludzi do tego .
                        • Gość: Wlodek Re: Do K2 IP: *.vf.shawcable.net 27.06.07, 11:59

>
                          >
                          > Do K2 :
                          >
                          > A dlaczego z góry zakładasz , że " pracodawca " ciężko pracuje .
                          > A może on bywa tylko w firmie , podpisuje pisma nawet nie czytając bo ma
                          > ludzi ??
                          > Tacy też są . Oni mają maszynkę do robienia pieniędzy . Gdybyś ty ją miał też
                          > by ci nieźle szło . Jak już wszystko hula ( i jest koniunktura ) to nie
                          > potrzeba tyle pracy .
                          > Nie każdy " byznesman " haruje od świtu do wieczora - mają ludzi do tego .

angruszu!
                          A chwaliles sie, zes ekonomista:)))
                          Ja ci zycze, zebys byl ...biznesmanem i NIC nie robil:))))
                          Prowadziles jakis stragan w zyciu?
                          Czys jedynie uczniow terroryzowal w swoim zywocie?
                          • Gość: angrusz Re: Do Włodka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:27
                            Do Włodka :

Pracowałem różnie , i wiem co to i praca fizyczna , i w kiblu i z papierkami i
                            intensywna umysłowa np tłumaczenie symultaniczne itp.
                            A uczniów nie katuję > ja wymagam solidnej wiedzy . To co w książce chociażby .
                            Ale nie pozwalam ściągać i w tym problem , zaraz wrzask , że ja taki i owaki .
                            A ja tylko stawiam stopnie za wiedzę .

O czym to świadczy ??
                            • Gość: K2 do angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:21
                              To dobrze że stawiasz oceny tylko i wyłącznie za wiedzę to się ceni, ale wracając do twojej wypowiedzi że pracodawca nie musi nic robić to z tym się nie zgodze dlatego żeby rozkręcic dobry biznes trzeba mieć dobry pomysł, kreatywność, nerwy na wodzy, i co najważniejsze trzeba umieć zaryzykować.
                              A potem w razie problemów balansujesz nad przepaścią no i życie w ciągłych nerwach, praca prawie 24godziny na dobę, a nie zwykłe odpieprzenie dniówki.
                              Naprawdę podziwiam takich ludzi
                              A gdy już biznes rozkręcisz to myślisz że mozna spać spokojnie:)? o wtedy to dopiero zaczyna się batalia z stapającą ci po piętach konkurencją, żeby firma istniała musi się rozwijać bo gdy stoi w miejscu to się cofa:)
                            • Gość: Wlodek Re: Do angrusza IP: *.vf.shawcable.net 27.06.07, 22:18

> Do Włodka :
                              >
                              > Pracowałem różnie , i wiem co to i praca fizyczna , i w kiblu i z papierkami
                              i intensywna umysłowa np tłumaczenie symultaniczne itp.

Jakos nie widac z tego, zebys tworyl miejsca pracy. Nawet dla siebie.
                              Zyjesz -jak z tego co piszesz wynika - z tego co dla ciebie stworzyli inni.
                              Nawet jesli inni to panstwo.

> A uczniów nie katuję > ja wymagam solidnej wiedzy . To co w książce chociaż
                              > by .
                              > Ale nie pozwalam ściągać i w tym problem , zaraz wrzask , że ja taki i owaki .
                              > A ja tylko stawiam stopnie za wiedzę .
                              >
                              - Widac, ze jakis problem z toba jest.
                              Inaczej nie byloby wrzasku... Bylaby wymiana zdan w temacie:)))

> O czym to świadczy ??
                              O tym, ze piszac lekcewazaco o pracodawcy wiejesz komuna. Duzy chlop jestes juz
                              i powinienes pamietac jak za rezymu poniewierano badylarzem, prywaciarzem i
                              zgnilym kapitalistom.
                              Czyzby Ekonomia Polityczna Socjalizmu az tak mocno weszla ci w krew?
                              Bo "studia" ekonomiczne na WUML -u ci nie posadzam.
                              • Gość: Russian Girl Re: Do angrusza IP: 212.87.241.* 28.06.07, 10:41
                                Angrusz myśli, że jeśli ktoś prowadzi interes, to nie musi pracować. Jakoś nie
                                wyobrażam sobie tego. Im większy interes, tym więcej się pracuje. To właśnie
                                pracownicy pracują od..do.. A pracodawca ma nienormowany czas pracy, czyli 24
                                godziny na dobę 7 dni w tygodniu.
                                Angrusz nie stworzył miejsca pracy dla siebie, korzysta z państwówki, to mu
                                wystarczy 18 godzin tygodniowo na katowanie.
                                • Gość: Wlodek Re: Do angrusza IP: *.vf.shawcable.net 28.06.07, 19:17

Gość portalu: Russian Girl napisał(a):

> Angrusz myśli, że jeśli ktoś prowadzi interes, to nie musi pracować. Jakoś
                                  nie wyobrażam sobie tego. Im większy interes, tym więcej się pracuje. To
                                  właśnie pracownicy pracują od..do.. A pracodawca ma nienormowany czas pracy,
                                  czyli 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu.

Co jest lekko dziwne w sytuacji kiedy przedstawia nam sie jako ...ekonomista.
                                  Jest jakims naszym "narodowym[?} zwichnieciem zagladanie do ...cudzej kieszeni,
                                  ale bez brania pod uwage wkladu pracy, ryzyka i in kosztow krore wlasciciel
                                  kieszeni musi poniesc.
                                  Jesli przyjrzysz sie reakcji PiSu na spot PO, to powinienes zauwazyc, ze PO
                                  porownalo pensje lekarza na podstawowym etacie do pensji faceta w panstwowej
                                  spolce na podstawywm etacie.
                                  W rewanzu PiS zebral do kupy wszystkie dochody i z wlasciwym sobie "wdziekiem"
                                  odwali Tuskowi po nerach.Angrusz ponadto placze ze cienko przedzie...
                                  Znam nauczycieli angielskiego na wlasnym wikcie, ktore zarabiaja po 45 i wiecej
                                  na godzine. Z tym, ze ze owi uczacy nie odwazyliby sie nazwac uczacych leniami,
                                  matolami itp.. To mozna widac robic jedynie na panstwowym wikcie

> Angrusz nie stworzył miejsca pracy dla siebie, korzysta z państwówki, to mu
                                  > wystarczy 18 godzin tygodniowo na katowanie.

• Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 28.06.07, 19:26

Gość portalu: K2 napisał(a):

> Co jak co ale w PiS-ie jest juz jeden pingwin i nazywa się Przemek
                    Gosiewski:).
                    > Jak go widzę to przypomina mi się z miejsca film Batman a w nim doskonała
                    rola Danego De Vito:)

A wiesz, ze "cus w tym jest".
                    Tak jak sie z daleka popatrzy [bezpieczniej] to ten caly PiS to na calkiem
                    ciekawa menazerie wyglada.
                    Ale jak sie popatrzy KTO na nich glosuje, to raczej zdziwien byc nie powinno.
                    Moze dlatego jak narazie wiekszych protestow nie ma przy okazji "nowego" KK.
                    Wszyscy widac licza [jak za bolszewika], ze te nowoproponowane srogie kary beda
                    dotyczyly innych.
                    Ze zabranie pojazdu za jazde po kielichu [nawet drobnym] bedzie dotyczyc
                    Kowalskiego, Zielinskiego, ale NIGDY NOWAKA:))))
                    Sam tryb prac nad tym kuriozalnym dokumentem juz dzis powinien dac do myslenia
                    spoleczenstwu.
                    Ciekawe, ze angrusz nic w tym temacie nie ma do powiedzenia..
                • Gość: Russian Girl Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.241.* 26.06.07, 17:14
                  "> To wyslij ich na biegun. Poludniowy.
                  > Tam beda jeszcze bardziej "cool":))))
                  > A jak sie postaraja lepiej, to moze nawet beda mogly Kaczory na pol etatu za
                  > pingwiny dorabiac..."

Dobry pomysł. Proponuję jednego na Południowy, drugiego na Północny.
                  • Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 30.06.07, 01:27
                    W Polityce jest ciekawy artykul T.Wolka na temat Walesy i ....m.in Kaczynskich
                    z kumplostwem.
                    Ten tekst w sumie calkiem dobrze koresponduje z ostatnia wypowiedzia jednego
                    Kaczora, ze on z Walesa moze sie spotkac jedynie w sadzie:)))
                    A nawiasem mowiac jeden wyrok sadowy Kaczynskiemu wisi do wykonania za Walese.
                    • Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 30.06.07, 02:31
                      I jeszcze "cus" z zakresu Kaczologii stosowanej.
                      Ziemkiewicz nie jest moim ulubionym teksciarzem politycznym, ale to co
                      wymalowal tu:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070629/opinie_a_1.html
                      jakos dziwnie przypomina teksty ukazujace sie niedawnymi czasy w ...GAZECIE
                      WYBORCZEJ:))))

Czyby Ziemkiewicz dolaczyl do UKLADU:)))
                      • Gość: Russian Girl Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.241.* 30.06.07, 13:44
                        Wczoraj Wałęsa hucznie obchodził swoi imieniny, na które zaprosił między innymi
                        Prezydenta (też w końcu Lech). Ale Prezydent był strasznie obrażony tym
                        zaproszeniem. Wypowiadał się w stylu, "Jak śmiał to zrobić..."
                        • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 18:26
                          a iwesz dlaczego tak powiedział? nie tak dawno p. Wałęsa wyzwał Kaczyńskiego
                          od "s-syna", jeszcze wczesniej jego bratu na antenie tv4 życzył zawału... w tym
                          wypadku nie dziwie się że nie poszedł, chociaż na jego miejscu wstrzymałbym się
                          od jakiejkolwiek wypowiedzi na temat zaproszenia, a tak sobie narobił "smródu"
                          bo powodu już większośc nie pamięta...
                          • Gość: Wlodek Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 01.07.07, 02:40

Gość portalu: luk napisał(a):

> a iwesz dlaczego tak powiedział? nie tak dawno p. Wałęsa wyzwał Kaczyńskiego
                            > od "s-syna", jeszcze wczesniej jego bratu na antenie tv4 życzył zawału... w
                            tym wypadku nie dziwie się że nie poszedł, chociaż na jego miejscu wstrzymałbym
                            się od jakiejkolwiek wypowiedzi na temat zaproszenia, a tak sobie
                            narobił "smródu"
                            > bo powodu już większośc nie pamięta...

- W sumie to zgadzam sie z twoim ostatnim zdaniem.
                            Z tym, ze s-syn Walesy byl reakcja na wypowiedz Kaczora, ze zyczyl
                            Kwasniewskiemu zwyciestwa w wyborach prezydenckich, bo Kwasniewski w/g niego
                            mial byc mniej szkodliwy dla Polski od Walesy.
                            Jak takie cos idzie w swiat, to wlasciwie nie tylko Walesa ma prawo byc
                            wnerwiony.
                            To jest plucie przez obecnego prezydenta na kawalek historii Polski, ktory
                            powinien byc duma kazdego Polaka bez wzgledu na to czy kocha Walese, czy wrecz
                            przeciwnie.
                            Co do mnie, to nie chcialbym miec kaczorow za sasiadow . Nawet na przeciwnych
                            krancach Warszawskiej:)))
                            Juz ze zwyklego poziomu patrzac jakies takie zawziete, falszywe i wredne cus im
                            z oczu patrzy.
                            Koneser trunkow Karol B. z Sobieskiego z dawnych czasow rzeklby, ze
                            z "Takimi ....wodki sie nie pije".
                            Szczegolnie po takich akrobacjach jak ten z szatanem w ostatnim numerze z
                            Radomia.
                            I jak tu ich w podwojnym widzie traktowac powaznie.
                            Nic dziwnego, ze Szkopstwo i reszta Europy jaja kwadratowe sobie z kaczorow
                            robi na calego, bo juz dawno takich klownow Europa nie widziala.

Mam znajomego Serba, ktory dosc uwaznie sledzi wydarzenia europejskie.
                            Co sie spotkamy, to cos palnie w temacie Kaczorow. Podobnie jak znajome Pepiki.
                            A odpowiedzi na zaczepki znalezc trudno.
                            • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:12
                              w jakimś tam stopniu się zgodzę, mówienie o osobie która jest znana w świecie
                              jako "walczący z komuną"(nawet jezeli uwawazam go za Dyzmę tamtych czasów),
                              zawsze będzie źle odbierane...
                              ...a że Kwaśniewski był lepszym "preziem" to fakt...

.. co nie zmienia faktu że Kaczyńscy powinni bardziej ważyć słowa, a Wałęsa
                              dosyć mocno przegina (sam sobie tym sposobem szkodzi)
                            • Gość: angrusz Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:40

Do Włodka :

Nie ma ludzi doskonałych .
                              Ale mimo to popieram Kaczorów .
                              Niezmiennie
                              • Gość: Russian Girl Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.241.* 01.07.07, 14:01
                                Możebyś podał jakieś konkrety, za co popierasz? Bo to jakieś takie nijakie.
                                Popieram, bo popieram.
                                • Gość: luk Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:09
                                  moim zdaniem angrusz popiera na zasadzie mniejszego zła...
                                • Gość: angrusz Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 18:48

Do rosyjskiej dz...

Za całokształt . Długo mówić , ale tak czuję
                              • Gość: babcia Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.iplus.com.pl 01.09.07, 17:40
                                A ja też ich kocham
                                1. dlatego ,ze sa tacy biedni .wszyscy przyjaciele ich zdradzili i
                                teraz będą musieli sami siebie zdradzić i szefem zostanie kot ???
                                2. żądzą w kraju gdzie władze ma jakiś oligarcha
                                Wczoraj dowiedziłam się,że wszyscy ważni znają jakiegoś Rycha i po
                                nocy do niego musza chodzić .Jeden z nich tylko był lojalny i
                                wcześniej poszedł na konsultacjie do jarka .
                                3 .mają tak nieudolną prokurature ,ze tego Rycha wypuścili
                                za granice zamiast go przesłuchać i jeszcze poprzez IIIprogram
                                TV przekazali mu materiał dowodowy .A chłopćow z Gdańska tak
                                przestraszyli ,ze języka w gębie zapomnieli .a jeden
                                zemdlał!!!
                                4. zdetermonowani i bezsilni przekonuja opozycje aby ich
                                wyrzuciła z rządu !!!!

• Gość: Russian Girl Re: The Kaczyńscy Brothers IP: 212.87.241.* 01.09.07, 17:47
                                  Moje współczucia.
                                • Gość: W Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.vf.shawcable.net 02.09.07, 11:38
                                  Re: The Kaczyńscy BrothersIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                  Gość: angrusz 01.07.07, 11:40 Odpowiedz
                                  Do Włodka :

Nie ma ludzi doskonałych .
                                  Ale mimo to popieram Kaczorów .
                                  Niezmiennie

Angruszu!
                                  I dobrze, tylko musisz wiedziec jedna niewielka duperele. A
                                  mianowicie chodzi mi o taki drobiazg, ze oswiadczasz wszem i wobec,
                                  ze popierasz GRUPE PRZESTEPCOW wedlug ich wlasnych regul.
                                  Inaczej mowiac przestepczy uklad spoconych facikow lekko smisznych
                                  kuroczowo trzymajacych sie KORYTA WLADZY.
                                  Katchor Brothers stali sie ...Dalton Brothers w momencie kiedy
                                  spreparowali akcje przeciwko Lepperowi.
                                  Lamiacy prawo "stroze" od prawa sa PRZESTEPCAMI w podwojnym wymiarze.
                                  • Gość: Eryk XiI Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.profiline.pl 02.09.07, 12:10
                                    Jarosław Kaczyński to nie to samo co Lech Kaczyński - te słowa
                                    wypowiedział Jarosław do J. Kaczmarka.
                                    I pamiętaj o tym !

Ciekawa wypowiedź !
                                    Co o niej myślicie ?
                                  • Gość: jo Re: The Kaczyńscy Brothers IP: *.iplus.com.pl 05.09.07, 18:17
                                    wybory muszą byc bo inaczej kaczory straca całą kasę .
                                    A władzy dobrowolnie nie oddadzą .jak nie beda mieli innego wyjscia
                                    zaaresztują dziwisza za zdrade stanu bo powiedział ,ze Rydzyk jest
                                    be .Apotem już stan wojenny .opzycja internowana .Jedna jedyna
                                    sprawiedliwa według własnych zasad /cel uświęca środek ? władza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka