Gość: milo IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 21:00 jakie są wasze ulubione książki, co polecacie przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: theologus Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:16 Mariusz Sieniewicz, "Czwarte niebo" oraz "Żydówek nie obsługujemy"; Michał Witkowski, "Lubiewo"; Szymon Hołownia, "Kościół dla średnio zaawansowanych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Najlepsze książki IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 22:36 cień wiatru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:59 Dla pań polecam wszystkie książki autorstwa M.SANDEMO Acha, zaznaczam, ze nie sa to romanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eewka Re: Najlepsze książki IP: 195.205.202.* 01.07.07, 23:20 A może Chmielewska i Kellerman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Najlepsze książki IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 23:24 czytaliście przygody damskiego fryzjera? słyszałam że bardzo fajna książka jakie jest wazse zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:24 Wszystkie książki S.Sheldon i M.H.Clark są warte polecenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuminiorz Re: Najlepsze książki IP: 80.48.49.* 01.07.07, 23:36 Kuczok... w swoich krótkich, acz dosadnych opowiadankach pokazuje życie, które często doskonale znamy, ale którego nie umieliśmy dotąd w ten sposób interpretować: "Widmokrąg", "Opowieści samowite", "Opowieści słychane", chyba "Gnój" i coś tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:34 Polecam Rok 1984 Orwella, zwłaszcza gdy ogląda się w telewizji wydarzenia z Wielkiej Brytanii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariacje-bomba Re: Najlepsze książki IP: 212.87.241.* 02.07.07, 17:16 K. Brandys, Wariacje pocztowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:05 polecam książki Remarqua łuk trumfalny , trzech towarzyszy, nim nadejdzie lato........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:05 wiedżmin, Władca Pierścieni,Cień wiatru, Twierdza szyfrów, Alchemik, Pielgrzym itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orleando Re: Najlepsze książki IP: *.pcz.pl 03.07.07, 15:37 kod leonarda da vinci jest najlepszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nesta319 Re: Najlepsze książki 03.07.07, 19:09 Cień Wiatru,Podróże Teo, Nekroskop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drożdżówka Re: Najlepsze książki IP: 80.48.49.* 03.07.07, 19:13 J. D. Salinger-"Buszujący w zbożu", Sven Hassel-"Legion potępieńców" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis London"Martin Eden",.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 23:40 "Egipcjanin Sinuhe","buszujacy w zbozu "tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trela Re: London"Martin Eden",.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:08 Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i kara - klasyka, dla mnie książkowe arcydzieło. Ken Kessey - Lot nad kukułczym gniazdem - książka inna niż film, ale również bardzo dobra. J.Cortazar - Gra w klasy G.G.Marquez - Szarańcza, Sto lat samotności, Miłość w czasach zarazy, Opowieść rozbitka - prawdziwe piękno wyzierające z każdej strony bez zbędnego używania "urzekających" zdań, słów, mądrości duchowych jak u Coelho. H. Hesse - Wilk stepowy Jeśli kogoś interesuje literatura amerykańska : John Steinbeck - Tortilla flat, Grona gniewu [grube, ale warto] Dennis Lehane - Rzeka tajemnic T.Capote - Śniadanie u Tiffany'ego Charles Bukowski - wszystkie jego książki niejako nawiązują do siebie, każda książka jest pewnego rodzaju kontynuacją, kolejnym etapem życia alter ego Bukowskiego, czyli Henry'ego Chinaskiego ("Hank"). Wyjątek stanowi "Szmira" - pastisz światka detektywistycznego. Poza tym polecam "Kobiety", "Listonosz" i nieco inne "Hollywood". z Beat Generation Jack Kerouac - W drodze, Włóczędzy Dharmy Polska : Jerzy Pilch - Moje pierwsze samobójstwo - opowiadania Pilpiuk - cały cykl opowiadań Jakuba Wędrowycza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 01:33 "Pachnidło" jeśli ktośnie oglądał filmu.Świetna książka,którą bardzo dobrze się czyta Odpowiedz Link Zgłoś
perelka321 Re: Najlepsze książki 06.07.07, 09:37 To zależy jaka literature ktos lubi, ja osobiscie polecam Lolitę Nabokova(przeczytałam ja jednym tchem),wszystkie czesci Harrego Pottera(co z tego ze dla dzieci,ale super sie ja czyta), Kod Leonarda da Vinci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najlepsze książki IP: 212.160.86.* 06.07.07, 09:42 a ja polecam Piąta Góre- Coelho zwłaszcza jesli ktos ma dołek myślę że ta i Alchemik to najlepsze jego książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropa Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:20 polecam autora MIKI WALTARI, pt. Egipcjanin Sinuhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:43 Stoi mi na półce"Egipcjanin Sinuhe" ,wydanie z 1987!!!Taki chwalony,to go przeczytam!Ja polecam "Spóżnionych kochanków" i "Włóczęgów północy" Jamesa Oliwiera Curwooda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Najlepsze książki IP: 213.199.204.* 06.07.07, 14:48 Dostojewski - Idiota A. Applebaum - Gułag Odpowiedz Link Zgłoś
nawigator747 Re: Najlepsze książki 07.07.07, 23:26 W/g mnie "wszystko za everest" Jona Krakauera , moje Kochanie ostatnio zajmuje "harry potter" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Najlepsze książki IP: *.katedralna.trustnet.pl 08.07.07, 10:16 Marley i ja- życie, miłość i najgorszy pies świata, J. Grogan- dla miłośników psów i nie tylko, bawi do łez i wzrusza też do łez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambo Re: Najlepsze książki IP: 212.87.241.* 08.07.07, 11:24 "Heban" Kapuścińskiego - czuje się żar gorącego słońca na skórze i czas płynie powoli... jak w Afryce, jak w Afryce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:33 Jodi Picoult - "Zagubiona przeszłość", "Bez mojej zgody". Odpowiedz Link Zgłoś