Dodaj do ulubionych

Najlepsze książki

IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 21:00
jakie są wasze ulubione książki, co polecacie przeczytać?
Obserwuj wątek
    • Gość: theologus Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:16
      Mariusz Sieniewicz, "Czwarte niebo" oraz "Żydówek nie obsługujemy"; Michał
      Witkowski, "Lubiewo"; Szymon Hołownia, "Kościół dla średnio zaawansowanych".
      • Gość: meg Re: Najlepsze książki IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 22:36
        cień wiatru
        • Gość: Jagna Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:59
          Dla pań polecam wszystkie książki autorstwa M.SANDEMO Acha, zaznaczam, ze nie
          sa to romanse
          • Gość: Eewka Re: Najlepsze książki IP: 195.205.202.* 01.07.07, 23:20
            A może Chmielewska i Kellerman?
            • Gość: oliwka Re: Najlepsze książki IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 23:24
              czytaliście przygody damskiego fryzjera? słyszałam że bardzo fajna książka jakie jest wazse zdanie?
          • Gość: Monia Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:24
            Wszystkie książki S.Sheldon i M.H.Clark są warte polecenia.Pozdrawiam
            • Gość: kuminiorz Re: Najlepsze książki IP: 80.48.49.* 01.07.07, 23:36
              Kuczok... w swoich krótkich, acz dosadnych opowiadankach pokazuje życie, które
              często doskonale znamy, ale którego nie umieliśmy dotąd w ten sposób
              interpretować: "Widmokrąg", "Opowieści samowite", "Opowieści słychane",
              chyba "Gnój" i coś tam jeszcze...
    • Gość: Janosik Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:34
      Polecam Rok 1984 Orwella, zwłaszcza gdy ogląda się w telewizji wydarzenia z
      Wielkiej Brytanii!
    • Gość: wariacje-bomba Re: Najlepsze książki IP: 212.87.241.* 02.07.07, 17:16
      K. Brandys, Wariacje pocztowe
    • Gość: kinga Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:05
      polecam książki Remarqua łuk trumfalny , trzech towarzyszy, nim nadejdzie
      lato...........
    • Gość: agnes Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:05
      wiedżmin, Władca Pierścieni,Cień wiatru, Twierdza szyfrów, Alchemik, Pielgrzym
      itp
      • Gość: orleando Re: Najlepsze książki IP: *.pcz.pl 03.07.07, 15:37
        kod leonarda da vinci jest najlepszy !!!
    • nesta319 Re: Najlepsze książki 03.07.07, 19:09
      Cień Wiatru,Podróże Teo, Nekroskop
    • Gość: drożdżówka Re: Najlepsze książki IP: 80.48.49.* 03.07.07, 19:13
      J. D. Salinger-"Buszujący w zbożu", Sven Hassel-"Legion potępieńców"
      • Gość: izis London"Martin Eden",.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 23:40
        "Egipcjanin Sinuhe","buszujacy w zbozu "tez
        • Gość: trela Re: London"Martin Eden",.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:08
          Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i kara - klasyka, dla mnie książkowe arcydzieło.
          Ken Kessey - Lot nad kukułczym gniazdem - książka inna niż film, ale również
          bardzo dobra.
          J.Cortazar - Gra w klasy
          G.G.Marquez - Szarańcza, Sto lat samotności, Miłość w czasach zarazy, Opowieść
          rozbitka - prawdziwe piękno wyzierające z każdej strony bez zbędnego
          używania "urzekających" zdań, słów, mądrości duchowych jak u Coelho.
          H. Hesse - Wilk stepowy
          Jeśli kogoś interesuje literatura amerykańska :
          John Steinbeck - Tortilla flat, Grona gniewu [grube, ale warto]
          Dennis Lehane - Rzeka tajemnic
          T.Capote - Śniadanie u Tiffany'ego
          Charles Bukowski - wszystkie jego książki niejako nawiązują do siebie, każda
          książka jest pewnego rodzaju kontynuacją, kolejnym etapem życia alter ego
          Bukowskiego, czyli Henry'ego Chinaskiego ("Hank"). Wyjątek stanowi "Szmira" -
          pastisz światka detektywistycznego. Poza tym polecam "Kobiety", "Listonosz" i
          nieco inne "Hollywood".
          z Beat Generation
          Jack Kerouac - W drodze, Włóczędzy Dharmy
          Polska :
          Jerzy Pilch - Moje pierwsze samobójstwo - opowiadania
          Pilpiuk - cały cykl opowiadań Jakuba Wędrowycza

• Gość: aga Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 01:33
      "Pachnidło" jeśli ktośnie oglądał filmu.Świetna książka,którą bardzo dobrze się
      czyta
    • perelka321 Re: Najlepsze książki 06.07.07, 09:37
      To zależy jaka literature ktos lubi, ja osobiscie polecam Lolitę Nabokova(przeczytałam ja jednym tchem),wszystkie czesci Harrego Pottera(co z tego ze dla dzieci,ale super sie ja czyta), Kod Leonarda da Vinci.
    • Gość: gość Re: Najlepsze książki IP: 212.160.86.* 06.07.07, 09:42
      a ja polecam Piąta Góre- Coelho zwłaszcza jesli ktos ma dołek myślę że ta i
      Alchemik to najlepsze jego książki
    • Gość: kropa Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:20
      polecam autora MIKI WALTARI, pt. Egipcjanin Sinuhe
    • Gość: isia Re: Najlepsze książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:43
      Stoi mi na półce"Egipcjanin Sinuhe" ,wydanie z 1987!!!Taki chwalony,to go
      przeczytam!Ja polecam "Spóżnionych kochanków" i "Włóczęgów północy" Jamesa
      Oliwiera Curwooda
    • Gość: Yeti Re: Najlepsze książki IP: 213.199.204.* 06.07.07, 14:48
      Dostojewski - Idiota
      A. Applebaum - Gułag
      • nawigator747 Re: Najlepsze książki 07.07.07, 23:26
        W/g mnie "wszystko za everest" Jona Krakauera , moje Kochanie ostatnio
        zajmuje "harry potter"
        • Gość: kobietka Re: Najlepsze książki IP: *.katedralna.trustnet.pl 08.07.07, 10:16
          Marley i ja- życie, miłość i najgorszy pies świata, J. Grogan- dla miłośników
          psów i nie tylko, bawi do łez i wzrusza też do łez...
    • Gość: bambo Re: Najlepsze książki IP: 212.87.241.* 08.07.07, 11:24
      "Heban" Kapuścińskiego - czuje się żar gorącego słońca na skórze i czas płynie
      powoli... jak w Afryce, jak w Afryce
      • Gość: bea Re: Najlepsze książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:33
        Jodi Picoult - "Zagubiona przeszłość", "Bez mojej zgody".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka