Gość: ania IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:19 Bardzo proszę o jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się kurzajek. Słyszałam o jaskółczym zielu ale nie wiem jak długo się to stosuje i w jaki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koleś Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:35 Najlepiej zamrocic w poltlenku azotu. ja taki zabieg (nie raz) robilem u pani Kingi NICER, szybko sprawnie i co najwazniejsze pomoglo. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialenka Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: 217.153.246.* 09.07.07, 20:35 jaskółcze ziele jest najlepsze. teraz jest go go sporo, bo ja miałam problem z kurzajkami córki (niestety zimą) a ziela wtedy nie było:( w łodygach ma żółtawo-pomarańczowy siok i nim sie smaruje kurzajki aż do skutku. może to trochę potrwać, niestety:( ale życzę owocnego usuwania i cierpliwości. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialenka Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: 217.153.246.* 09.07.07, 20:37 w łodygach ma oczywiście SOK nie siok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:33 Dziękuję bardzo i mam pytanie ile razy dziennie trzeba smarować tym sokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.07.07, 22:54 preparat o nazwie Wartner do zamrażania do kupienia w aptece.Dosyć drogi ponad 40 zł ale nieduża kurzajka znika po jednej aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 23:00 daj sobie spokój z domowymi sposobami, ja próbowałem wypalać nawet lutownicą, idź do dermatologa dostaniesz płyn do smarowania i po dwóch tygodniach jak będziesz stosował pozbędziesz się problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 23:58 ja sie wlasnie jednej dzis pozbylam;] maluska byla, sie budzila dopiero;] moja pierwsza! i od razu ja zaatakowalam! - jakies 5 dni smarowanka preparetem BRODACID. (nie wiem ile kosztowal, bo juz jakis czas temu zakupiony) skuteczny! polecam ps. jak ta roslinka wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:19 Podobno pomaga gdy przyłoży się kurzajkę do torów kolejowych po których chwile wcześniej przejechał pociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:38 Dobry sposób to: zamoczyć skórkę z cytryny w occie; zostawić na trzy dni i potem przykładać skórkę na kurzajkę przez kilka dni. Skórę obok kurzajki dobrze jest posmarować tłustym kremem. Może sposób trochę kłopotliwy ale NA PEWNO skuteczny. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnu Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: 80.54.170.* 10.07.07, 10:08 Verrumal-płyn do stosowania na chorobowo zmienione miejsca,dość intensywnie działający,przed użyciem zaleca się wokół zdrową tkankę skóry zabezpieczyć kremem.Wydawany z przepisu lekarza ale niektóre apteki sprzedadzą bez recepty,bardzo skuteczny,cena ok 35-40 zł zależy od apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:18 był kiedyś lata temu taki preparat chyba lapis taki mały patyczek jak zapałka. Pocierało się kurzajkę, to miejsce robiło sie ciemne i po tygodniu lub dwóch odpadała. Nie wiem czy to jeszcze można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialenka Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:28 ta roślinka ma żółte małe kwiatki i drobne listki. nie wiem jak ją dokładniej opisać niestety:( ale wiecie, może to zabobonne, ale jak byłam mała i tez miałam kurzajkę to moja babcia potarła mi ją przekrojonym na pół jabłkiem. później to jabłko należy równo złożyć w całość, przewiązać nicią bawełnianą najlepiej, żeby się nie rozleciało i zakopała to jabłko w ziemi w ogródku. podobno jak to jabłko zgnije to kurzajka znika... mnie zniknęła. być może to zbieg okoliczności, ale pozbyłam się jej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialenka Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:29 a tym Brodacidem smarowałam córce baaardzo długo i nic:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.man.czest.pl 10.07.07, 10:47 Kiedyś miałam ten sam problem i nic nie pomagało - ani leki ani wymrażanie ani jaskółcze ziele - w końcu udało się po zastosowaniu leków homeopatycznych :) Bardzo się zdziwiłam no ale ważne, że skuteczne :) Różne leki działają na różne osoby - musisz znaleźć to, co działa na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_00 Re: sprawdzony sposób na kurzajki 10.07.07, 12:47 U mnie syn mył ręce proszkiem do prania .I kurzajka zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.um.gov.pl 10.07.07, 14:19 Bardzo dużo jaskółczego ziela rośnie przy "dzikim przejściu" przez Politechnikę a dokładniej przy takim starym, ceglastym domu. Ostatnino miałam kurzajkę i smarowałam sokiem z tego ziela przez 3-4 dni. Potem namoczyła się podczas prania i sama odpadła. Gusła czy nie, pomogło mi to bez wydawania pieniędzy w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.21.pl 10.07.07, 17:40 Polecam silne stężenie soli kuchennej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody. Naprawdę skuteczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Re: sprawdzony sposób na kurzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:46 Aniu,gdy niałem 16 lat a w tej chwili mam 44lata było w zwyczaju żeśmy ze szkoły chodzili na wykopki do jakiegoś gospodarza.Miałem wtedy taką kurzajke na dłoni i kolega mi powiedział abym znalazł na tym polu jakąś kość i potarł tą kością tą kurzajkę a następnie obrucił się trzy razy do okoła i wyrzucił tę kośc za siebie. I wiesz że to pomogło bo za nie długi czas sama mi wyszła. Pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś