Dodaj do ulubionych

Katolewica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:01
Jak to jest że byli działacze KCPZPR są teraz aktywnymi działaczami w
organizacjach kościelnych, w religijnych rozgłośniach radiowych. Dają wysokie
datki na kościoły, przynoszą ciasta na Jasną Górę, zajmują pierwsze ławki
kościelne. Olejniczak w swoim czasie siedział na mszy na Jasnej. Nie
przekszadza im to jednak prenumerować NIE i Faktów i mitów. Czy jest to
typowy przykład polskiej obłudy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiciaczek Re: Katolewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:40
      No, zwłaszcza Olejniczak zajmował prominentne stanowiska w KC PZPR.
      • Gość: orfeusz Re: Katolewica IP: 212.87.244.* 30.07.07, 15:00
        A coż to za "filipinka"?
        Katololewica to raczej określenie pejoratywne na socjalistów z PISu.
        Zobaczmy na ich bolszewicką zawiść klasową,albo podejście do gospodarki.
        A tak na marginesie,bo z LIDem nie sympatyzuje, to rzeczywiście śmiech mnie
        ogarnia,jak czytam o Olejniczaku jako o rzekomym prominentnym działaczu KC
        PZPR,buhahaha,dobre sobie...
        To jakieś podziemie pogrobowe, PZPR??Hmm,nie rozumiem.....chyba,że to kolejna
        spiskowa teoria dziejów kaczolandu...
        Jeżeli już jesteśmy przy czytelnictwie prasy(różnej) to zastawiam się do jakiej
        szufladki zakwalifikować swego czasu normalną prasę katolicką "Niedziele" jak
        trzon tej gazety stanowią osoby takie jak infułat Skubiś czy senator Ryszka.

• Gość: konrad Re: Katolewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:45
      Moge powiedziec jedynie: wstyd mi za PR polskiej prawicy!
    • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Katolewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 15:31
      Ano właśnie.Miał rację Wieszcz, pisząc że: za pieniądze ksiądz się modli, za
      pieniądze lud się podli.Nie ukrywam, że byłem sympatykiem lewicy lecz po tym,co
      zobaczyłem i usłyszałem w ostatnim czasie, po numerach jakie wycinali
      przedstawiciele tego ugrupowania i to ludzie będący na " świeczniku " - opadła
      mi szczena, ręce i wszystko co tylko opaść mogło. Podejrzewam, że tak
      zareagowało więcej osób, należących, bądż tylko sympatyzujących z tą partią.
      Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz nie byłem na wyborach. Bo gdy zobaczyłem
      że nawet Oleksy klęczy na Jasnej Górze, nie chciało mi się wierzyć w to co widzę.
      Ja mogę zrozumieć elektorat Radia Maryja. Są to ludzie prości, z reguły starzy
      wychowani w bojażni bożej i proboszczowskiej. Ludzie stojący na progu i liczący
      w swojej naiwności, że za nim będzie jakieś niebo, czy inne piekło.
      Im nie trudno wcisnąć, że jak dadzą na świece lub na mszę, to wrota do
      wymarzonego raju otworzą się szerzej. Ja uważam, że s......stwem jest
      utwierdzanie ich w tym, i żerowanie na ich naiwności.
      Nie mogę jednak zrozumieć, jak może w ten sposób postępować człowiek mający
      jakie takie wykształcenie a już nie daj boże wyższe. Chociaż, niedawno widziałem
      na tym forum listę nazwisk tak "utytuowanych"..........
      Po zastanowieniu się, doszedłem do wniosku, że to nie od przynależności do
      jakiejś grupy czy partii zależy,co człowiek myśli lub jak postępuje.
      Również przynależność religijna nie ma z tym nic wspólnego. Bydlę / nie
      ubliżając zwierzęciu / i złodziej znajdzie się wszędzie. Czy z prawa czy z lewa.
      Przestępców wyszukasz zarówno pośród wyznawców Allaha, Jahwe,Buddy czy ojca
      dyrektora.
      To od nas samych zależy, czy będę o sobie mógł powiedzieć: ecce homo. Tylko
      tyle, i aż tyle. Dlatego uważam, że nie religii a etyki powinno się nauczać
      w szkołach. Religia powinna pozostać prywatną sprawą każdego człowieka.
      A etyka - ho! ho! to Etyka! - to już powinno dotyczyć wsiech!
      Tak uważam. Być może się mylę. Dlatego - dopóki,na scenie politycznej naszego
      kraju, nie błyśnie gwiazda, o blasku odpowiadającym moim poglądom, prózno
      będzie mnie szukać pośród wyborców przy urnie.
      Howgh!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka