Dodaj do ulubionych

Mam dość fachowców!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:38
mam dosć tych " naszych polskich fachowców", dobrzy wyjeżdżaja a partacze
zostają, nie dość że spiepszyli robotę to jeszcze trzeba po partaczach
sprzatać, ech brak słów, nie wiem jakie sa wasze doswiadczenia ale moje sa
tragiczne
Obserwuj wątek
    • Gość: generał Re: Mam dość fachowców! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:11
      Przesadzasz,gdybyś wziął fachowców i dobrze zapłacił to miałbyś dobrze zrobione
      i gwarancje wynikające z umowy też byś miał.
      • Gość: mariusz Re: Mam dość fachowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:05
        właśnie wziąłem fachowców i co w sobote wypłaciłem im dużą zaliczke a dzisiaj
        spiepszyli jak pokazałem im błędy, przestrzegam przed takimi fachowcami
        oszustami a wszystkich innych zachecam do spisywania umowy od dzisiaj jestem
        mądrzejszych i to o dużo!!
        • Gość: . Re: Mam dość fachowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:49
          Ze zleceniodawcą chciałem spisać umowę na wykonanie zlecenia u niego.A na co to
          potrzebne,dobrze mówię ale zaliczka będzie duża -komplet na materiały i część
          zapłaty-dobrze odpowiedział zleceniodawca.Wypłacono mi od razu za materiały
          dodano później (bo ceny materiałów sie zmieniły(przedstawiałem dowody zakupu
          materiał). Robota skończona,odebrana lecz gdy przyjechałem w terminie dokonania
          ostatniej wpłaty za zlecenie; zleceniodawca wyjechał do ...angli?... . I jestem
          paręnaście tysięcy do tyłu bo trudno go namierzyć ,a obiekt podobno chce
          sprzedać(oczywiście zrobiłem aport na transakcję).. .. Nie wszyscy fachowcy są
          niedobrzy ,zleceniodawcy również bywają niedobrzy ,niesolidni w zapłatach(coś
          tak wysoko rządowo było i jest sprawa w Strasburgu).P
          • Gość: mariusz Re: Mam dość fachowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:07
            To widać że razem mielismy pecha, ja przed chwila dowiedziałem sie od
            prawdziwego fachowca że skasowali mnie za robotę zaliczka razy dwa, a dokładnie
            powiedział tak cyt: " zostałeś pan okradziony i oszukany tacy fachowcy nie
            powinni dostac nic spierniczyli panu wszystko i narazili na potrójne kszta,
            gdyby była umowa sprawa oddana by była dzisaj do sadu", ten prawdziwy fachowiec
            jest drogi (i słusznie bo jest bardzo dobry) ma duzo roboty i musze poczekać
            dwa miesiące, ale iwm że warto widziałem jego prace tacy fachowcy w kraju i za
            granica znajda pracę!. A zapomniałem dodac że ci partacze co robili u mnie tak
            od dzisiaj rzeczy nazywam po imieniu FACHOWIEC to ten kto zna sie na swojej
            robocie i nie trzeba po nim poprawiac oraz jest tak dobry że ludzie sobie
            wzajemnie go polecają, a partacz to kłamczuch, oszust, złodziej, uciekinier,
            tchórz i wszyscy klienci przed nim ostrzegają, więc ci partacze mówili że
            wrocili z zagranicy i tam nie ma pracy a ja powiem krótko tam takich partaczy
            na zbity pysk sie wyrzuca i leci po pensji ( byli tylko tydzień). Powinno się
            ząłożyc watek prwdziwi (itu podawać nazwiska dobrych fachowców) oraz partacze(i
            tu tez nazwiska) przynajmniej my klienci mielibyśmy rozeznanie komu należą sie
            za pracę godne pieniądze!!
            • Gość: gość Re: Mam dość fachowców! IP: *.masterkom.pl 06.08.07, 17:22
              mariusz,to teraz wyobraź sobie co po zrobieniu takiej listy dobrych
              i złych i opublikowaniu nazwisk,nazw firm w internecie działoby
              się.Po przygodzie z tymi złymi jesteś uprzedzony do fachowców
              niewiadomo skąd...Ale dlaczego wcześniej nie skorzystałeś z poczty
              pantoflowej i nie poprosiłeś o pomoc człowieka o którym teraz
              pisałeś??Odpowiedź jest taka,że chciałeś szybko i zapewne tanio.Ja
              działam na zasadzie poczty pantoflowej i dzięki temu mam pewność że
              ktoś komu coś zrobilem jest zadowolony i uwierz mi że nigdy więcej
              nie przyjmę zlecenia od osoby która dowiedziała się o mnie
              z "powietrza".
              • Gość: mariusz do gość Re: Mam dość fachowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 18:00
                Nieprawda wcale nie chciałem tanio, korzystałem z poczty pantoflowej
                znajomych a fachowcy do jakich docierałem mają bardzo długie terminy
                albo są za granicą!, trwało to wszystko bardzo długo poszukiwanie
                pracowników a ponieważ sprzedałem mieszkanie i muszę sie juz
                wyprowadzić i tak nowi właściciele poszli mi bardzo na rękę że
                pozwolili mi przez pół roku mieszkać w moim byłtm mieszkaniu, kończę
                dom i teraz się przeprowadzam, faktycznie to był przypadek ponieważ
                zadzwonili do mnie do furtki i spytali czy nie potrzebuję ludzi do
                pracy powiedzieli co potrafia,kiedy spytałem o referencje to juz
                było gorzej bo okazało sie że wykonywali roboty w Gdańsku,
                Olsztynie, Łodzi itp.jak pisze to już się wkurzam że tak dałem się
                nabić w butelkę!, a ten znany fachowiec który dzisiaj do mnie
                przyszedł to łut szczęścia ponieważ miał robioć dom ale murarze
                dopiero kończą i za kilka miesięcy tam wejdzie. Ale po tym co
                przezyłem ostrzegam wszystkich przed takimi pseudo fachowcami, ale
                już jestem mądrzejszy.
    • Gość: Gość Re: Mam dość fachowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:33
      Do kogo tu mieć pretensje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka