rokitnianka1 17.08.07, 23:06 Czy ktoś się orientuje ile daje się teraz na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: weselnik Re: Ile na wesele?? IP: 212.87.241.* 17.08.07, 23:30 przeliczając wszystko powinno się dać tyle na ile kogoś jest stać ale patrząc na wydatki pary młodej powinno się dać 500zł wiem bo nie dawno sam robiłem wesele i znam doskonale koszty tej imprezki. pozdrawiam i udanej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ile na wesele?? IP: *.tpnet.pl 18.08.07, 07:04 Ja ostatnio koledze dałem też 500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:37 Daj na Mercedesa i nie pie-rdol się, co nie stac cie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:48 Normalnym jest,że rodzice młodej i młodego wyprawiają ucztę weselną ku radości młodej pary i dobrej zabawy rodzin ,weselników.Robią taką ucztę na jaka ich stać-i mało liczą na zwroty(?). Sprawą honorową biesiadników jest by podarek dla młodych wręczyć.Ile/ ile kto chce-może/jak chcecie obliczać ile zjem,wytańczę,spotkam znienawidzonych krewnych,czy kochanych krewnych,ile zapłacili rodzice za imprezę na Twoje również wrażenia ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 10:16 ja ostatnio byłem na weselu i dostawali młodzi 400-500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Re: Ile na wesele?? IP: *.streamcn.pl 22.08.07, 23:26 Tutaj sprawdza się przysłowie zastaw się a postaw się. Sądzę, że w kopercie należałoby dać przynajmniej tyle żeby zwrócił się koszt za osobę w lokalu. Jest to około 100 złoty, więc jesli na wesele wybiera się 4-osobowa rodzina to suma powinna wyjść 400 złoty. Jeśli tyle się nie ma to lepiej nie iść, bo po co robić z siebie dziada i przy okazji popsuć stosunki w rodzinie? Z autopsji wiem że ludzie biedni naogół dają więcej niż Ci bogaci, którzy są skąpi. Oczywiście życzę miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Ile na wesele?? IP: *.sfc.pl 22.08.07, 23:42 Moim zdaniem to 500 zł to minimum przyzwoitości - chodzi oczywiście od pary - kwota ta powinna z zadatkiem zwrócic koszty organizacji wesela jak równiez stanowić mały zadatek na nowa drogę życia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 07:51 ja za sama siebie dawalam 200-300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agar1 Re: Ile na wesele?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 08:53 400-500zł minimum, bo za osobę w lokalu płacą od 140zł do 200zł a nie 100zł jak ktoś wcześniej napisał, więc należałoby zapłacić za siebie i coś dać na nową drogę życia młodym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Ile na wesele?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.07, 11:32 hmm, a ja nie zapraszałam gości na wesele po to żeby za siebie zapłacili, no ale jak kto uważa, poza tym to jak liczy się tylko na kase to lepiej wesela nie robić tylko wziąść od rodziców kasę jaką by na przyjęcie wydali, myślę że sprowadzanie przyjęcia weselnego tylko do kasy i do tego ile kto mo dać żeby się zwróciło jest ciut niesmaczne, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwaniok Nic nie dać, nażryć się IP: 212.87.232.* 23.08.07, 11:39 Nic nie dać, nażryć się, napić, podpier...dolić jeszcze komuś parasolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrzestna Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 11:43 a chrzestna to ile powinna dać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 11:46 Gość portalu: chrzestna napisał(a): > a chrzestna to ile powinna dać? Teraz jest zwyczajem ze dobrej klasy laptop powinno sie dac lub rownowartosc, innaczej bedziecie dziadami !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrzestna Re: Ile na wesele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 11:52 podobno jesienią ceny laptopów spadną o 50% , dobrze ,że to wesele jest w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: Ile na wesele sondaż?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 12:17 www.naszewesele.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Re: Ile na wesele sondaż?? IP: *.streamcn.pl 23.08.07, 21:11 Mówiłam że 100 złoty od osoby to minimum. Zależy kto gdzie robi wesele a nie każdy robi w Mariocie, nie przesadzajmy. Taka prawda że kwota w kopercie równiez zależy od tego gdzie sie będziemy gościć. Miektórzy ludzie nie przywiązują aż takiej wagi do zebranych pieniędzy. Decyzja należy do wybierającego się na wesele. Napewno lepiej dać więcej i być mile wspominanym niż dać za mało i być później obgadanym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lisu82 Re: Ile na wesele?? 23.08.07, 21:27 Witam daje sie tyle na ile czlowieka stac. W tym miesiacu mielismy wesele i ksztaltuje sie to od 50zl do 4000zl. Takie pieniazki znajdowalismy w kopertach.Jednak najwiecej bylo kopert po 250- 400zl.Oczywiscie jak nie jestes zadna osoba funkcyjna. Pozdrawiam i milej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosq Re: Ile na wesele?? IP: *.flatpla.net 23.08.07, 21:35 od chrzestnych dostalismy po 1000zl a reszta gosciy roznie ;) bylismy tez na weselu kolezanki z liceum i dalismy 300zl sadze ze to tak akurat Odpowiedz Link Zgłoś