Gość: Phil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 02:09 Chciałbym załozyć u nich internet. Ich oferta wydaje mi się Bardzo interesująca. Prosze o Państwa opinie na temat tej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Alfanet - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 07:20 Transfery słabe , przrwy, jednym słowem tragedia. ucieklismy jak tylko mogliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: Alfanet - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 11:36 A jaki masz pakiet ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Alfanet - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 10:26 Miałam 512 za 59 zł - pół roku temu zrezygnowałam, nie wiem jakie teraz sa pakiety i ceny... Ale szybkośc w nocy dochodziła w maxie do 400 a w dzień - szkoda gadać. teraz mam neo - prędkośc ok, niestety rozłacza sie czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
xxdzelaxx Re: Alfanet - opinie 16.09.07, 22:45 mam jak narazie alfaneta ale chce jak najszyciej z niego uciekac...wiec moim zdaniem zaloz sobie z czegos innego a nie z alfa bo wiekszosc ludzi ucieka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Alfanet - opinie IP: *.masterkom.pl 03.09.07, 13:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=56190621&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Alfanet - opinie IP: 89.174.23.* 03.09.07, 15:59 Odnośnie linku powyżej : Jako pracownik @Alfanet odpowiem na niektóre rzeczy ... Po pierwsze jesteśmy firmą jak każda inna, są zadowoleni użytkownicy ale oczywiście są też niezadowoleni ... rzecz chyba normalna, każdy oczekuje czegoś innego ... Po drugie ... nie rozumiem w ogóle ludzi u których nie ładują się strony i oczerniają naszą firmę a nie raczą tego faktu zgłosić ... To jest jasna sprawa że to jest awaria i należy coś takiego naprawić jak najszybciej ... Po trzecie ... Jest wiele firm oferujących radiowy internet jak i takich którzy mają lepszą ofertę, jednak wiele ludzi wybiera nas, czemu ? No cóż, widocznie mają swoje powody a przeważnie jest to dlatego że osoby polecają się pocztą pantoflową czyli nie możemy być do końca tacy źli ... Po czwarte ... Nie ma czegoś takiego jak słabe transfery bo jak niektórzy zauważyli mamy potężne łącze od GTS i jeszcze starczy na kilkakrotnie więcej użytkowników, a jaki jest adres IP czy od GTS czy od TPSA, kogo to obchodzi ? Wy jako użytkownicy macie cieszyć się internetem a nie szukać skąd my bierzemy łącza ... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio1979 Re: Alfanet - opinie IP: 212.87.244.* 03.09.07, 17:51 Witam ja mam neta z Lan Softu i powiem tak wczesniej mialem z 3maja i z kiedrzyna ale ta firma bije ich na glowe za 1 mega place 64 zlocisze i najlepsze jest to ze nie ma przerw i smiga bez problemu a wczesniej to same problemy byly z tymi firmami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Alfanet - opinie IP: 89.174.23.* 04.09.07, 09:16 Ale to że miałeś z 3 maja i z Kiedrzyna to chyba chodzi Ci o lokalizację a nie o to że miałeś z firmy @Alfanet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Do: Cinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 12:15 Jak to jest u was z p2p? Rzeczywiście porty sa odblokowane? Mam teraz internet w innej sieci radiowej i jestem wkur..... Z adminem nie mogę się dogadać w sprawie odblokowania portów. Półtora roku się proszę i leci w ciula. W ogóle cała ta sieć jest do d... Chcę się jak najszybciej stamtąd wydostać i założyć "Ludzkie" łącze internetowe z jakimś porządnym transferem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Do: Cinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:37 Ja nie wiem dlaczego nie szukasz w podstawowych miejscach? Jest przecierz neostrada net24 multimo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Do: Cinka IP: 89.174.23.* 04.09.07, 14:40 Porty są nie są blokowane ale są za Natem, jak w każdej firmie czyli jeżeli chciałbyś ściągać np. z p2p również będziesz musiał dogadać się z nimi. Jednak u nas odbywa się to tak że klient wysyła maila do firmy z prośbą o przekierowanie a my z ciągu kilku dni odpisujemy z portem który został mu przekierowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Do: Cinka IP: 89.174.23.* 04.09.07, 14:43 Nie każdego neostrada czy multimo interesuje ... Jest różnica miedzy dostępem z neostrady itp. a np. z od nas z firmy. Dla przykładu u nas jest możliwość nadania stałego IP czy prawie symetryczne łącze a neostrada nie ma takich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor-ka Re: Do: Cinka IP: *.cn.com.pl 04.09.07, 15:38 Smieszny jestes Cinek, jest pare sieci w Czestochowie gdzie dostajesz ip publiczne i nie trzeba sie o nie prosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Do: Cinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 20:34 Za darmo ? Jeżeli tak to powiedz jakie to, ogólnie jestem bardzo ciekawy bo trzeba by je przecież wypromować a nie ukrywać :) Poza tym nie ma takiej możliwości i tyle ... Nie będę pisał czemu ale tak już jest bo to nie zależy od tych firm które dostarczają internet tylko jeszcze wyżej ... No ale napisz ... Może się mylę ... Odpowiedz Link Zgłoś
exenet Re: Do: Cinka 04.09.07, 23:01 inds,bloklan, commercial networks. O innych nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Do: Cinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 00:26 Widzę że jedna z tych sieci jest twoją, możesz mi w takim razie zdradzić skąd bierzesz łącze że możesz każdemu dać zewnętrzne ip ? Bo prawdę mówiąc nie słyszałem żeby ktoś coś takiego dysponował, przyjmniej na skalę ponad powiedzmy 300 czy 500 użytkowników=ip ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikuss-iNdS Re: Do: Cinka IP: *.111.inds.pl 05.09.07, 10:34 exenet napisał: > inds,bloklan, commercial networks. O innych nie wiem. INDS - potwierdzam łącze od GTS Energis www.inds.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Do: Cinka IP: 89.174.23.* 05.09.07, 12:24 Z tym że chodzi wam o konkretną ofertę czy po prostu wykupienie klasy adresowej za pośrednictwem GTS ? Bo fakt faktem da się coś takiego zrobić i pewnie tak macie zrobione ale co wtedy gdy u nas w sieci jest ponad 3000 osób ? Wtedy zewnętrzne IP dla każdego klienta jest lekkim problemem :) Odpowiedz Link Zgłoś
exenet Re: Do: Cinka 05.09.07, 14:14 Ip mozesz dostac od RIPE jak dobrze to opiszesz na co sa Ci one potrzebne, ale watpie zebys dostal. Najlepiej miec wlasnego AS bo przy zmianie dostawcy inernetu nie musisz sie bawic ze zmiana ip. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa88 Re: Alfanet - opinie 05.09.07, 12:30 Czy mozliwe byloby zalozenie alfanetu w dzielnicy Polnoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Alfanet - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:51 na Północy to masz lepsze oferty ... podaj jeszcze dzielnice Odpowiedz Link Zgłoś
jaa88 Re: Alfanet - opinie 05.09.07, 13:03 konkretnie chodzi o okolice Lasku Aniolowskiego, sektor C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Alfanet - opinie IP: 89.174.23.* 05.09.07, 13:11 Niestety co do Częstochowy to Północy i Rakowa nie obejmujemy, jest tam duża konkurencja i sieci kablowe z lepszymi ofertami dlatego też jako firma nie weszliśmy tam i raczej w najbliższym czasie nie wejdziemy dlatego też od nas nie da rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Alfanet - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:34 na C jest www.inds.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosxxxx uciekaj od Alfanetu IP: *.streamcn.pl 05.09.07, 16:43 witam kiedys mialam okazje poznac Alfanet niestety z tej najgorszej strony. Mieszkalam tam gdze oni maja swoja siedzibe. Nie maja dobrej opini w swojej miejscowosci poniewaz ludzie ich poznali!!!! Pozdrawiam Goraco i polecam zorientowac sie gdzie indziej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: uciekaj od Alfanetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 22:45 Tpsa też nie ma dobrej opinii ... Ja i połowa wsi też nie lubi Romka od Ziomka bo ten test taki a nie nijaki ... ludzie ... jak już macie mówić jakieś oszczerstwa to rzucajcie konkretnymi przykładami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Alfanet - opinie IP: *.centertel.pl 06.09.07, 08:34 ja mam bardzo dobre zdanie o tej firmie korzystam z ich lacza od okolo pol roku i nie mam zastrzezen firma profesjonalna wysoka kultura pracownikow internet chodzi jak na radiowke w miare szybko polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Alfanet - opinie IP: 89.174.23.* 06.09.07, 12:08 Ja jestem zadowolony z usług, mieszkam na Zawodziu, oczywiście zdarzają się awarie, ale zawsze odbierają telefony i w ciągu godziny naprawiają. Kiedy miałem neo było to częściej i nie miałem zadnej info co się dzieje i kiedy problem zniknie, Obsługa miła i kompetentna . Korzystam z p2p i tranfery są w normie . I najważniejsze oferuja łacze symetryczne i umowę na czas nieokreślony pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Alfanet - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.07, 22:13 Odświeżam temat, rzuci ktoś jeszcze jakimiś komentarzami ? :) Odpowiedz Link Zgłoś